- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- rtx 4060 Ti választás?! Melyiket válasszam
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Mini PC
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A ciripelés dolog hanyagolható. Nem a driver okozza, hanem az egyik tekercs a kártyán nincs jól lelakkozva, így berezonál működés közben, ez bizonyos terhelési szinteken ciripelést eredményez. Tipikusan a spórolás esete. Szerencsére komoly problémát nem okoz, ha meg megpusztul, akkor gari.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz ALONSO11 #102 üzenetére
Az OC-s kártyák esetében nagyobb a hibaarány. Ez normális, mert a GPU-t nem tesztelik azokra az órajelekre, amiket beállítanak. Ez több garanciális panaszt szül. Ettől függetlenül nem általános a probléma, szimplán több a hiba a default órajeles kártyákhoz viszonyítva. Az, hogy mennyire kiugró ez az arány az a gyári tuning mértékétől függ. +20-30 MHz gyakorlatilag lényegtelen. +100 MHz már mérhetően nagyobb hibaarányt produkál.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz ALONSO11 #105 üzenetére
Nem tudok többet. A cégeknél szokás, hogy amíg nem tudják valamire a konkrét megoldást, addig nem nyilatkoznak róla.
Valószeg azért a 28x-nél jött elő, mert az tartalmaz egy elég agresszív órajelkapuzást. Ez a 285-ben vissza lett véve állítólag a 275-ös szintre.
Nem állítható teljes bizonyossággal, hogy csak a driver a probléma oka. Lehet, hogy egy Win frissítéssel együtt okoz gondot. Gyakorlatilag bármi lehet.[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
válasz ALONSO11 #102 üzenetére
Áhámm! Akkor egyelőre úgy látszik okés a dolog. Én ha jól emléxem a 275.33-as driver óta használok nV kártyát.
Ha az Opera tetszik nem is baj(sőt) ha maradsz annál. Jóval előrébb tart mint a többi böngésző. Fox (már) sok sebből vérzik. Persze mindent nagyban befolyásol a felhasználó net-ezési szokása. Opera másképp valósítja meg a hardveres gyorsítást mint a Fox. Ezt írtam korábban is. Ha esetleg jobban is érdekel Magyar Opera Blog oldalon találhatsz infókat róla. WebGL támogatás és hardveres gyorsítás
"Az Opera hardveres gyorsítása különbözik attól, amit már a többi böngészőben megszokhattunk. Ahogyan az IE9 és a Firefox 4, az Opera is minden egyes rajzolási folyamatra alkalmazza a hardveres gyorsítást, nem csak a weboldalak renderelésére. De a többi böngészővel ellentétben nem csak Vistán és fölötte elérhető, hanem minden OS-en, mely technikailag képes rá. Ez azt jelenti, hogy XP-n, Linuxon és OSX-en is, valamint OpenGL ES 2 képes eszközökön.
OpenGL
Ez az előzetes OpenGL háttérrel érkezik, ami azt jelenti, hogy OpenGL 2.x kompatibilis videokártyával kell rendelkezni és a kapcsolatos driverekkel, hogy a hardvergyorsítás és a WebGL működjön"
Amikor Nekem volt TDR hibám Radeon-ál azt tapasztaltam, hogy főként akkor omlik össze a VGA illesztőprogram, amikor órajelet(feszt) vált a VGA. Szerintem innen eredhetnek azok a tippek, melyek a VGA energiagazdálkodását firtatják - ill. léteznek egyedi VBIOS fájlok is, melyekben a fesz értékeket is módosítgatták lelkes felhasználók.
Ám, ha valóban ennyire köthető ez a hiba bizonyos driver-hez(driver-ekhez) akkor lehet bízni nV-s megoldásban is. Csak furcsa, hogy a friss WHQL driver-ben letudták ezt a bug-ot. Nem tudom, hogy a felhasználók hány %-ánál maradt meg ez a bug és azoknál is mennyire konstans, kiszámítható, köthető vmihez vagy csak ad-hoc amit baromi nehéz lesz megfogni a driver készítőknek. Ha lesz megoldás rá, akkor az driver oldali lesz és ezek a műkedvtelő felhasználók általi tipp-ek szerintem felejtősek ám. (ha ennyi lenne a probléma orvoslása, akkor azt simán fixálnák driver-ben)
Viszont ha valóban driver probléma, akkor miért nincs Nálam pl. TDR hiba?! Utóbbi játékok melyekkel játszottam és ezt a masszív hibát nem tapasztaltam: FEAR3; Dead Island; Rage; Battlefield 3 single kampány. (lehet vmit kihagytam, de hiretelen ezek jutottak eszembe) Ha driver probléma lenne, akkor Nálam is kellene fagynia a driver-nek.
Fox alatt ha kikapcsolod a böngésző(!) hardveres gyorsítását annak tulajdonképp semmi negatívumát nem fogod tapasztalni. A GUI amúgy is lassú, de nem attól lesz lassabb; vagy gyorsabb mert aktív-e vagy sem a hardveres gyorsítás. Egyelőre csak pár oldal és azok is inkább csak teszt jellegű oldalak melyek ki is használják ezt a fícsört. De ne csak a böngésző, hanem a flash-es tartalmak GPU gyorsítását is tiltsd le. Ezzel persze kukába dobod a jobb minőségű Flash-es tartalmakat, de nem szabadna összeomlania a Fox-nak. Személy szerint nem preferálom, mert mire fel a sok HD és 1080p flash ha eleve butított verzióban nézzük. De kivétel, ha azt kerüljük el, hogy összeomoljon a VGA driver.
Ha ez valóban driver bug akkor csak-csak befoltozzák majd.
(mondjuk foltozást tekintve Catalyst Creator-ok azért aktívabbak mint az nV-sek)AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz kranazoli #107 üzenetére
Nem 100%-ig biztos, hogy driverhiba, de még ha driverhiba is, akkor sem feltétlen kell, hogy jelentkezzen minden konfiguráción, mert lehet, hogy egy win frissítés váltja ki, vagy szimplán a gyártók lespórolják az alkatrészt a VGA-król, és ez nem stabil az új driverrutinokkal. Itt bevallottan történt módosítás, hiszen sokkal agresszívebb az órajelkapuzás. Nem biztos, hogy mindegyik VGA kibírja ezt, főleg úgy nem, hogy sokan nem tartják be a referenciaajánlásokat. Az MS-nél az utóbbi esetben simán átmehet egy driver, mert ott tuti refkártyákkal tesztelnek. Pont azért, hogy a gyártói spórolást kizárják, mint hibát.
Találgatni lehet, és próbálgatni a beállításokat érdemes is, de egyelőre nagyon a sötétben tapogatózik mindenki.[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
válasz ALONSO11 #105 üzenetére
Amiket Abu írt azok elgondolkoztatóak.
Olvastam nV-nél is előjött az a bug, hogy épp Firefox-nál 3D-s órajelen maradt a kártya Fox-ból kilépés után is. Ez volt Radeon-on az tuti. Lehet rosszul emléxem, de mintha nV-nél is előjött volna. Legalábbis nagyon rémlik, hogy vmelyik driver rilíz notszában említették volna, hogy agresszívebben fogja visszavenni az órajeleket. Most lehet nem fogalmazok pontosan - de nagyon rémlik vmi ilyesmi.
A Windows 7 és frissítések is érdekes kérdés, mert mintha ugyanez előjött volna AMD oldalon is. Ott másik bug miatt (kurzor akadás) de szintén "mutogattak" az MS-ra, hogy bizony OS probléma is lesz ebben a hibában. És ott sem volt mindenkinek! Volt akinél volt ez a bug és volt akinél nem. Akiknél volt rögtön AMD-re mutogattak mert előtte jó volt. Másoknál meg nyoma sem volt ennek a bug-nak.
No, mindezt csak azért írtam le, hogy Te milyen OS-t használsz; frissítések; stb... Nem zárom ki, hogy ez is ilyen összetett probléma lesz. (driver; MS; VGA hardver típusa) De ami jó hír, hogy pöttyet nehézkesen de AMD-eseknek sikerült megpatkolni a szintén eléggé megfoghatatlan hibát.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
Drizzt
nagyúr
Nekem volt két GTX560Ti-m, meg két GTX570-em. Mind a néggyel jött elő ilyen hiba. Viszont órajelet jelentősen csökkentve mindegyiknél megszűnt. Így tehát számomra hardveres hibát jelent(szervízes gépben is sikerült reprodukálni, bár nem volt egyszerű. Legjobban Heaven benchmarkkal jött elő, 1024*768, 8*aa, asszem normal tessellation. Nem volt, hogy 10 percnél többet bírt volna). Végül cseréltem 6950-re, azzal nincsen ilyen gond, csak kicsit gyengébb. De még mindig inkább legyen picit gyengébb, minthogy össze-vissza kidobáljon.
I am having fun staying poor.
-
flash-
veterán
ezt a power mizer progit hol tudom leszedni?
-
G3R!94
aktív tag
A feszültség és órajel változtatások tényleg hasznosak lehetnek. Én afterburner-el alulfeszeltem 0,987->0,950mV-ra és megszűnt a hiba, bár előtte se sűrűn jött elő. Giga GTX560Ti kártyám van és így is megy 900/4200-on.
-
kranazoli
senior tag
Én nem használtam. 1ébként gúgli a barátod.
Bár ahogy nézem ez vmi notebook alkalmazás. Ha jól értelmezem, akkor hasonló mint az nVidia Inspector. 3D-ben lehet vele fixálni a kártyát, ... Nem tudom ez megoldja-e a TDR hibákat. (szerintem nem!) De akinek problémája van tudom jól, hogy mindenbe próbál belekapaszkodni.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
Benhill
senior tag
nekem a 280.36os driver van fent, es az OC-s vga-m huzva is van, de eddig 2D-ben egyetlen egyszer csinalta csak. 3D-ben szerintem csak a tuning miatt, bar ki tudja...
-
batt
aktív tag
Nekem szerencsére játékokba nem csinálja (pl: BF3)
De FireFoxba vagy csak ha simán az asztalon vagyok és szinte semmi nem fut!
Van,hogy nem csinálja 1-2 napig,de van hogy naponta 5x-6x!Nagyon idegesítő én is írtam már a Gigának és az Nvidiának de semmi! Kb a sablon szöveget copy-past!
Jó 5let ez a fórum indítás!
Csak tényleg jönne már driver!
Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
batt
aktív tag
Ki jött egy új bios a karimhoz nem tudom,hogy feltegyem-e? [link]
Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
csucsbicep
nagyúr
Adott egy GW GTX460 1GB GS. 16x és 8x slotban ezt a fekete képernyős dolgot csinálja. Bárhol(játék, net, video) csinálja, bármelyik driverrel. Viszont 4x-esben hibátlan.
Most betettem tartalék 7300GS-t és eddig hibátlan a 275.33-al és a 16x slotban.
Ezt vki megtudja nekem magyarázni, hogy a kártya miért csak a 4x-esben jó(460)? -
peetmaster
senior tag
válasz csucsbicep #122 üzenetére
Akár az is lehet gond, hogy a 8x és 16x-os slot-ban több kraft kell neki, mint a 4x-ben és ez valamiért nem tetszik a tápnak. Nem ismerem a 7300GS-t, de gondolom idle-ben kevesebbet eszik, mint egy 460.
-
radírfej
senior tag
sajnos előfordul, hogy a javításnak szánt módosítások bizonyos körülmények között instabilitást okoznak. így az új bios nem mindig jobb.
ezt gyakran a gyártók is elismerik, azzal, hogy azt javasolják : " ha minden rendben működik, akkor ne frissíts", ill. "őrizd meg a régit, hogy bármilyen probléma esetén visszatehesd". szinte minden bios frissítési manualban vannak hasonló mondatok.ettől függetlenül azért többségében az új valóban jobb.
Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
*Ropi*
félisten
válasz csucsbicep #122 üzenetére
Nekem a Zotac AMP! Edition 1 GB (Gyárilag húzott kártya!) a 275.33-as driverrel hibátlanul megy a 16x portban (Asrock P67 Pro lap). Viszont egyetlen újabb driverrel sem, pár perc után mindig előjön a hiba. A táp egy 700W-os FSP Epsilon alatta, nem hiszem, hogy kevés lenne neki.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
csucsbicep
nagyúr
válasz peetmaster #123 üzenetére
A táp tuti nem kevés, az kizárt. 16x-osban nehogy már idle többet egyen, mint 4x-esben terhelés alatt.
-
*Ropi*
félisten
válasz ALONSO11 #128 üzenetére
Csak pillanatokra tettem fel az újabb drivereket (amint produkálták a hibát, azonnal tettem vissza a 275.33-at), szóval amit láttam: Firefox, de még simán az asztal esetén is előjött a hiba. Játszani nem játszom, arról nem tudok mit mondani.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz peetmaster #131 üzenetére
Romlik a helyzet: az egyik videokonvertáló program frissítése közölte, hogy frissítsem a VGA drivert, mert addig nem hajlandó CUDA-val számoltatni...CUDAr egy helyzet.
-
flash-
veterán
ez a tdr hiba okozhat teljes windows lefagyást?
mert nekem fagyogat a gepem -
Rasiel
senior tag
Sziasztok!
Átfutottam a topikot és elég érdekes hibajelenségeket olvastam. Nálam is előjött ez a probléma, de még régebben, amikor egy Giga 9800 GTX+ vga volt a gépemben. Ha jól emlékszem az Nvidia akkoriban a 180-as számozású drivereinél tartott. (ami még érdekesség, miután megvettem a vga-t bios-t kellett rajta frissítenem, mivel a 180 és afölötti illesztőprogramok telepítése után fekete képernyőt kaptam...).A hiba win általános használat alatt nem jelentkezett, csak játékok alatt, de akkor sem olyan sűrűn. A problémám úgy oldódott meg, hogy drivert cseréltem, illetve új windows is felkerült a gépemre (win 7 x64). Ez kb. már 2,5 éve történt, azóta szerencsére nem tapasztaltam ilyesfajta problémát, még az új kártyámmal sem. A 9800-as vga-m azóta minden para nélkül működik tesóm gépében win 7-el és xp-vel egyaránt.
Ha windows-t telepítek, akkor megpróbálok minden kis apró dologra odafigyelni: mit miután telepítek, illetve a beállítási lehetőségeket is tüzetesen át szoktam nézni. NV drivernél én csak a szükséges dolgokat szoktam feltenni (graf. illesztőprogram + physx) és az nv vezérlőpultban is elvégzek néhány beállítást. Egyébként legújabb vga driver van fenn és (lekopogom ) szerencsére nincs vele semmi bajom.
NV vezérlőpultban, ill. Vezérlőpult/Energiagazdálkodási beállítások menüpontban melyek azok a beállítások, amelyeket módosítani szoktatok?
-
flash-
veterán
igen oc de azota fagyott amiota ujraraktam a windowst
na majd lehet hogy
megjavul.
mefbaz az erdekes hogy a legujabb drivert hasznaltam a win ujratelepitese elott is de akkor meg nem jott elo a tdr hiba.
azota van miota ujraraktam Windowst.
lehet hogy nem frisszul rendesen az nvidia driver ha csak rátelepitem az elozore?? -
*Ropi*
félisten
/OFF
El nem hinnéd, milyen apróságokon múlnak a dolgok: Logitech G15 (kék) billentyűzetem van, hozzá a gyári Key Profiler program. Total Commanderre csináltam vele makrókat, amik csak akkor működnek, ha előbb a Logitech progi inndul el, utána meg a TC. Ha fordítva, akkor felhasználói megszakítással kilép...
/ON
-
Bossi
őstag
Sziasztok,
na ugye nekem volt 1db GTX560Ti VGA-m jött a TDR hiba de csak miután Bf3 + 285xxx driver.
A következő történt, havernál az ő gépébe Bf3+285xxx driver simán ment.
A VGA-t eladtam az új tulajdonosnál is simán megy...
Vettem ugye új VGA-t betettem úgy és láss csodát végigvittem a Bf3-mat csont nélkül gondoltam mivel sokat szívtam TDR hiba miatt minden létező módszert kipróbáltam registry mahinálás stb. új WIn7 telepítés ráfér a gépre
hát sajnos az új win7 alatt újra TDR hiba.
Megkérdeztem havert akinél az előző kártya simán hiba nélkül ment miféle win7-et használ win7 x64 build 7600 2009-es...
elkértem felraktam, a gépen csak a szükséges driver-ek (VGA 275,33) pár progi simán ment a Bf3 szinte teljesen végigvittem mikor befrissítettem a win7-et feltettem a gépemre pár alaplapi driver-t és most újra TDR már nem csak Bf3 játéknál hanem netezésnél is
szerintem 2 lehetőség van
1. win7 frissítésnél valami nem ok ezért jön a TDR
2. alaplapi driver-ek közül valamivélemény???
-
peetmaster
senior tag
Szinte zsír ugyanez (volt) a problémám (GTX560 nálam elkezdett hibázgatni, másnál jó volt, aztán jött az új kártya egy 480 személyében, 3-4 napig hibátlanul futott minden, aztán megint TDR + fagyi), csak annyi, hogy a végén a 275.33-as driver-el helyrejött, és nem kellett semmiféle alaplapi driver.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Technikailag maga a TDR is egy fagyás, csak a Windows Vista és 7 el tudja kerülni számos esetben a kékhalált a WDDM felület újraindításával. Ez a TDR funkció, ami a kifagyott grafikus alrendszert újraindítja. Na most ez jó hatékonysággal működik, de nem 100%-os, így előfordulhat, hogy valós fagyást kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
Nálam az automata win7 frissítés nincs bekapcsolva.
Nincs jelenleg TDR hibám a Giga 460 OC 1GB kártyával, és nem is volt még.Nagyon sok konfigon hibamentesen fut a kártya, ez a fő gond, de remélhetőleg lesz megoldás..
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
addikt
válasz ALONSO11 #143 üzenetére
Elvileg a kisker köteles volna tőled visszavenni a kártyát, az zongorázza le a nagykerrel, az zongorázza le a gyártóval. Legalábbis normális esetben ennek kéne működnie.
Első körben én írnék az nVidia-nak, hogy így nem tartasz igényt a kártyára.
Mondjuk én tudtam erről a hibáról és ennek ellenére GTX 560 Ti-t vettem, Vista Basic x64 (eredeti) alatt semmiféle hibám nincs (KOPPKOPPKOPP).
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
menalcas
őstag
válasz Dark Archon #146 üzenetére
Egyértelmű, vicces is lenne ha nekem kéne még érvényes kisker. garral a gyártóhoz fordulni. Jó ez a helyzet más mert ezért a gyártó felelős, viszont a kisker.nek kutya kötelessége cselekedni, ha meg ilyet mond akkor verni kell az asztalt ha nem rendezi el akkor fogyasztóvédelem...
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
kentwhite
csendes tag
válasz menalcas #147 üzenetére
Itt csak az lesz az érdekes, ha pl a saját konfigjukba beteszik a vidokártyádat tesztelésre, uj win7-el frissités nélkül , meg az újabb 285.62-es nvidia driverrel és nem vagy csak 1-2x hibázik , akkor visszaadják tesz OK-al szerintem . Mivel amúgy meg több gyártó több termékével is produkálja ezt a hibát, igy valamelyik szoftverre fogják fogni.
-
kranazoli
senior tag
Van friss Béta, próbáljátok meg. [link]
-
flash-
veterán
nekem az utorrenttel akad ossze az nvidia vezerlő (275.33 el is csonttáfagy a gep)már rájöttem
amiota a regi utorrent 1.8ast hasznalom nincs csontrafagyas.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest