- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- rtx 4060 Ti választás?! Melyiket válasszam
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Az AMD-nél már bizonyított, hogy e "fejlesztéssel" garantáltan a fogyasztó fog szívni. Az embereket nem "ráébresztik" arra, hogy ez az előnyös (azonos platform), hanem beléjük programozzák marketinggel, mint sok minden mást. Anno AMD és Intel (Círix, stb) procit tehettem ua. lapba, meg bármilyen VGA-t, és soha nem volt rendszerfagyás, TDR-hiba, meg minden más f.szság, amire azóta "ráébresztettek" minket, hogy a szarnak szarnak kell lennie. Persze, úgyis hiába beszélek. Akkor vegyen mindenki konzolt, az platform.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Sonja
nagyúr
Ma kijött a 290.36 beta driver! Letöltés!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Sonja
nagyúr
-
kentwhite
csendes tag
Sziasztok.
Mivel a legjobb leszedni az nvidia display drivert, hogy ne maradjon semmi utána, mert fel akarom tenni ezt az uj drivert és nincs kedvem újrahúzni a gépet..? THX
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Tulajdonképpen nem kényszerítenek majd rád semmit. A te döntésed lesz a hardver mixelése, de ha pár program nem megy rögtön, akkor majd ne pörölj a fórumon, hanem várd meg, amíg a két gyártó kielemzi, hogy mi a hiba, és kiadnak egy-egy új drivert közösen.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
CoolMan
MODERÁTOR
Sziasztok!
Sajnos az utóbbi időben (napi 2-3 alkalom FF alatt win7 64bit) nekem is van ez a TDR hiba a 285.79-es beta driverrel és már kezd nagyon idegesítő lenni. Szerencsére játékokban, BF3-ban nincs hiba minden flottul megy.
Próbálta már valaki a ma kiadott 290.36-os beta drivert? Érdemes feltenni, vagy várjam meg a végleges drivert? -
flash-
veterán
hogy erdemese feltenni?
tedd feles kiderul!ha van rá 10 perced!!!
en is kiprobalnam de egy napig meg bem leszek gepkozelbe -
kranazoli
senior tag
Szerintem nem az nV-vel van a gond úgy állesz-cuzammen hanem inkább az 560; és 560Ti modell-ekkel. Ezt a béta-t még nem volt alkalmam kipróbálni, de előzővel és azelőttivel se ésatöbbi nem volt semmi különösebb ilyen bug-om. Radeon-al viszont annál több. Nem tudom ebben a topic-ban volt-e ez link-elve; vagy sem:
(ez a TDR nem pár hónapos probléma és főleg nem nV specifikus)
How to troubleshoot “Display driver stopped responding and has recovered”, ATIKMDAG.sys type errors
Ezt nem elrettentés szándékkal írtam. Felőlem mindenki olyan VGA-t tesz a gépébe amilyet akar. Váltogathatja (ami talán a legjobb) - ha megteheti.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz kranazoli #376 üzenetére
Az ATIKMDAG.sys akkor jön elő, ha rossz a hardver, vagy a gépen belül valami instabill. Semmit sem lehet tenni vele driver fronton. A rossz hardvert cserélni kell.
Tulajdonképpen az NV is ilyennek küzd most. Ez is TDR. Gyakorlatilag a topikban leírt panaszok hardverhibák, csak inkább driverrel javítja az NV, mert nagyon drága lenne a gari. Ráadásul az okozza a bajt, hogy a gyártók nem tartják be a refernenciaajánlásokat, vagyis a csere sem biztos, hogy javítana ezen.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
kranazoli
senior tag
Nekem 2db Radeon HD 5850-essel is volt. Lehet persze, hogy a második is hibás volt. De a hibajelenség ugyanaz. Ez 100%, hogy hibás vasnál jelentkezik AMD-nél?! Mert akkor meg elég sok a hibás darab, ugyanis gúgli szerint ill. régebbi Radeon-os emlékeimből gyakori hiba volt. De ha vas hiba és csak az lehet, akkor visszaszívom amiket írtam. (btw: akkor meg nem kellett volna ekkora lére ereszteni azt a cikket AMD-nél. Meg lehetett fogalmazni 1 mondatban is)
[ Szerkesztve ]
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Minden olyan hiba, ami TDR-t okoz az stabilitással kapcsolatos baj. Rendszerint nem szoftveres, hanem hardveres alapja van (a táptól kezdve, a VGA-n át a processzor és a memória is előidézheti, még a vinyó is). Néha lehet szoftverből korrigálni, míg időnként nem.
Jelen esetben az a hiba, hogy a driver kapott pár módosítást az órajelkapuzásra, ami túl agresszív, és ha termék ezt nem bírja, akkor kapsz egy fagyást, amit a TDR helyreállít.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz kranazoli #379 üzenetére
Látod az AMD oldalán, hogy mi okozhatja. Felsorolnak ezer okot, amit végig kell járnod. Ez az adatbázis azért van, hogy nézd meg a rendszered stabilitását, mert ha az MS aláírta a drivert, akkor nem okozhat a driver szoftveres alapokon TDR-t. Ezt ugyanis a WHQL teszt nagyon is vizsgálja.
Gyakorlatilag az NV-nél sem okoz hibát a driver, ha olyan termékkel teszteled, mely megfelel a referenciaajánlásoknak. A baj az, hogy sok gyártó egy csomó fontos szart lespórolt a saját tervezésű termékéről, hogy olcsóbban tudja gyártani. Természetes dolog, hogy ha a driver egy olyan agresszív változást vezet be, mint az órajelkapuzás változása, akkor az a nem referenciatermékeknél hibát eredményezhet. Ezért nem szokás a start után ennyivel ilyen komoly változtatást csinálni, mert rengetegen nem tartják be a referenciaajánlásokat. Az NV persze nem gondolta, hogy ennyien.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen, és ilyenkor elszáll. Jön egy fagyás, amit a TDR funkció helyreállít a WDDM felület újraindításával.
(#382) shteer: Pontosan ugyanebbe nem, mert az AMD-nek nincs szüksége agresszívebb órajelkapuzásra. Így is egy másodpercenként órajelet tud váltani a Radeon. Az NV-nek azért kell jobb megoldás, mert 20 másodperces limitre specifikálták a termékeket. Ez a fogyasztás szempontjából nem jó. Ezért kell ezt az időtartamot csökkenteni, ami sajnos nem megy zökkenőmentesen.
A referencia NV valóban megoldás, de kérdés, hogy dobozon keresztül ezt hogyan állapítod meg.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egy generáció végénél ez már nem olyan egyszerű, hogy kinézel egy típuszámot. Azért cserélik le a referenciatermékeket, mert azok gyártása viszonylag drága. Az nem segít rajtad, hogy ha van egy típusszámod egy termékről melyet már nem gyártanak.
-
Bredokk
csendes tag
Feltettem ezt a friss bétát (290.36). Előtte a 275.33 volt fenn, amiben szerencsére nem jött a TDR hiba.
Egyből indítottam hw támogatással firefoxot > youtube > full hd video: nem jött elő sem képhiba, sem tdr. Pár videót lejátszottam, firefoxot bezártam-elindítottam.
Utána BF3: ahol eddig lefagyott a játék ott ment tovább szépen, és nem volt semmi gond.Eddig nálam pozitív tapasztalatok vannak a 290.36-os driverrel!
A múltkori béta (285.79) az a firefox + youtube párosítást már nem bírta ki.....
Nem szeretnék elkiabálni semmit sem ha valamit tapasztalok megírom.Kártya: Gigabyte GTX560Ti SO [link]
-
KAMELOT
titán
Ezek a TDR hibák GTX 470 / 480 / 570 / 580-nál is jelentkeznek?
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
*Ropi*
félisten
Na eddig bírta az új béta, most TDR-ezett Firefox alatt lapváltás közben. Teszem vissza a 275.33-at.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
flash-
veterán
felhúztam a GB gtx460 at 830 mhz re,az energiagazdalkodast teljesre vettem a driverben.legujabb win7 frissitesek is fent vannak,es a legujabb whql drivert hasznalom es azota nincs tdr
-
TTomax
félisten
Azért én nagyon ugy nézem,hogy a nem referencia vga-k tdreznek...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Elemlámpa, zseblámpa
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Formula-1
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Crypto Trade
- rtx 4060 Ti választás?! Melyiket válasszam
- Soundbar, soundplate, hangprojektor