Új hozzászólás Aktív témák
-
kranazoli
senior tag
válasz ALONSO11 #102 üzenetére
Áhámm! Akkor egyelőre úgy látszik okés a dolog. Én ha jól emléxem a 275.33-as driver óta használok nV kártyát.
Ha az Opera tetszik nem is baj(sőt) ha maradsz annál. Jóval előrébb tart mint a többi böngésző. Fox (már) sok sebből vérzik. Persze mindent nagyban befolyásol a felhasználó net-ezési szokása. Opera másképp valósítja meg a hardveres gyorsítást mint a Fox. Ezt írtam korábban is. Ha esetleg jobban is érdekel Magyar Opera Blog oldalon találhatsz infókat róla. WebGL támogatás és hardveres gyorsítás
"Az Opera hardveres gyorsítása különbözik attól, amit már a többi böngészőben megszokhattunk. Ahogyan az IE9 és a Firefox 4, az Opera is minden egyes rajzolási folyamatra alkalmazza a hardveres gyorsítást, nem csak a weboldalak renderelésére. De a többi böngészővel ellentétben nem csak Vistán és fölötte elérhető, hanem minden OS-en, mely technikailag képes rá. Ez azt jelenti, hogy XP-n, Linuxon és OSX-en is, valamint OpenGL ES 2 képes eszközökön.
OpenGL
Ez az előzetes OpenGL háttérrel érkezik, ami azt jelenti, hogy OpenGL 2.x kompatibilis videokártyával kell rendelkezni és a kapcsolatos driverekkel, hogy a hardvergyorsítás és a WebGL működjön"
Amikor Nekem volt TDR hibám Radeon-ál azt tapasztaltam, hogy főként akkor omlik össze a VGA illesztőprogram, amikor órajelet(feszt) vált a VGA. Szerintem innen eredhetnek azok a tippek, melyek a VGA energiagazdálkodását firtatják - ill. léteznek egyedi VBIOS fájlok is, melyekben a fesz értékeket is módosítgatták lelkes felhasználók.
Ám, ha valóban ennyire köthető ez a hiba bizonyos driver-hez(driver-ekhez) akkor lehet bízni nV-s megoldásban is. Csak furcsa, hogy a friss WHQL driver-ben letudták ezt a bug-ot. Nem tudom, hogy a felhasználók hány %-ánál maradt meg ez a bug és azoknál is mennyire konstans, kiszámítható, köthető vmihez vagy csak ad-hoc amit baromi nehéz lesz megfogni a driver készítőknek. Ha lesz megoldás rá, akkor az driver oldali lesz és ezek a műkedvtelő felhasználók általi tipp-ek szerintem felejtősek ám. (ha ennyi lenne a probléma orvoslása, akkor azt simán fixálnák driver-ben)
Viszont ha valóban driver probléma, akkor miért nincs Nálam pl. TDR hiba?! Utóbbi játékok melyekkel játszottam és ezt a masszív hibát nem tapasztaltam: FEAR3; Dead Island; Rage; Battlefield 3 single kampány. (lehet vmit kihagytam, de hiretelen ezek jutottak eszembe) Ha driver probléma lenne, akkor Nálam is kellene fagynia a driver-nek.
Fox alatt ha kikapcsolod a böngésző(!) hardveres gyorsítását annak tulajdonképp semmi negatívumát nem fogod tapasztalni. A GUI amúgy is lassú, de nem attól lesz lassabb; vagy gyorsabb mert aktív-e vagy sem a hardveres gyorsítás. Egyelőre csak pár oldal és azok is inkább csak teszt jellegű oldalak melyek ki is használják ezt a fícsört. De ne csak a böngésző, hanem a flash-es tartalmak GPU gyorsítását is tiltsd le. Ezzel persze kukába dobod a jobb minőségű Flash-es tartalmakat, de nem szabadna összeomlania a Fox-nak. Személy szerint nem preferálom, mert mire fel a sok HD és 1080p flash ha eleve butított verzióban nézzük. De kivétel, ha azt kerüljük el, hogy összeomoljon a VGA driver.
Ha ez valóban driver bug akkor csak-csak befoltozzák majd.
(mondjuk foltozást tekintve Catalyst Creator-ok azért aktívabbak mint az nV-sek)AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest