Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz ImpIon #3547 üzenetére

    Gyorsabb lehet, főleg ha alkotnak valami nagyot a driver terén, és nem AFR-el osztják meg a feladatokat, hanem a 4 tömb helyett 8-ra osztják le a cuccot. (Ez az elképzelés gbors meglátása alapján, valahonnan korábbról...) Elvégre ha jól rémlik, a DX11 is ígért valami újítást a multiGPU-k terén, lehet hogy itt sikerül kiaknázni.
    És nem az egy GPU-s csúcskártya 180%át kell elérniük, hanem az 5970+5;20%-ot (alkalmazások függvényében mindenhol legyen legalább egy hajszállal gyorsabb, de minimum egál, és néhol azért domborítson fölé valami kézzel foghatóbbat is).
    Pl. ha 70%-os gyakorlati teljesítményre herélnek, és 80%-os SLI hatásfokot feltételezünk, akkor 2x70x0.8=112%. (És ez a fogyasztásra még nagyobb mértékben igaz lehet, mert a fesszel négyzetesen aránylik a fogyasztás, nem lineárisan, így belőhető a 300W) Ez átlagos fölény a leggyorsabb Fermihez mérve, de ha 1 Fermi ~20%-al gyorsabb egy Cypressnél, már megéri két herélt Cypress helyett (mert az 5970 sem 2 teljes értékű 5870, szintén a fogyasztás miatt). Ha ehhez mérve árazzák (ez már neccesebb, de legalább megfelelnek a kissé hibás chipek is), már jó lehet, de erőfitogtatásnak mindenképp elmegy.
    És persze itt is bennmarad a házi tuning lehetősége, ami többet remél, mint az 5890-en, hisz itt méginkább visszafogott chipeket kapsz, a PCI-E tápábelt pedig nem vágja meg minden táp, átmegy azon több is, mint a szabvány engedi. Na persze ilyenkor már szinte kötelező felvizezni a kártyát, de ha kell, a tiéd lehet a leggyorsabb VGA. (És már az 5850-re is megéri vizet tenni ha húzni akarod, mert forró lesz, és leszabályoz a kártya.)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák