Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz szasanyi #1147 üzenetére
Így van, jó lenne megcélozni az 1000/2500-at, de szerintem az utóbbi hiú ábránd, az előbbihez meg tuti plusz fesz kell majd. A 880MHz-es Core ugye nálunk 1.000V-on megy - nem is rossz.
Apropó, 1 tesztem van elfekvőben - AvP (a HD 6850-et tegnap teszteltem ki):
Gigabyte HD 6850 (850/1100): min 27, max 111
MSI GTX 560 OC (880/2100): min 36, max 111Bírom, hogy az AMD VRAM-ja 4x-es, míg az nVidia VRAM-ja 2x-es az Afterburner-ben. A jelek szerint CPU limites lennék? Elvileg nincs kizárva...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz megint én #1148 üzenetére
Ez OC-s kártya? Ha igen, akkor próbáld már meg visszavenni az órajeleket az NV által kiértékelt referenciára. Ez 820/1640 mag és shader, illetve effektív 4000 MHz memória.
Nem kell megijedni, nem kell így használnod a kártyát, csak a próba miatt, mert a gyári OC-s termékekkel szoktak ilyen hibák lenni. Sajnos az OC-t még mindig nem teszteli senki, így az még gyári OC mellett is zsákbamacska. Persze a garid él a cserére.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
szasanyi
félisten
válasz Vigneau #1151 üzenetére
Sztem egy alapfeszes 950/4500 is jól lesz, afölött már nem látod sok előnyét - főként plusz feszültséggel. A memória növekedés amúgy sem jelent sokat, szemben a GPU-van. Ha a B55 alap 3.2Ghz-en megy... elképzelhető abban a felbontásban.
A teszttel (és játékokkal) kapcsolatban szvsz a minimum sokkal fontosabb mint a max. FPS - ráadásul azt sokkal hamarabb meglátod. Az AvP gondolom default teszt... de milyen felbontással is? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz szasanyi #1147 üzenetére
Csinálj egy config.txt állományt az exe mellé. Ebbe ezt írd bele:
Width: 1920
Height: 1200
Texture Quality: 3
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: 1
Vertical Sync: 0
DX11 Tessellation: 1
DX11 Advanced Shadows: 1
DX11 MSAA Samples: 4
Utána az exét indítod a -config=config.txt paraméterrelA paramétereket változtathatod. A 0 a kikapcs és az 1 a bekapcs. A textúránál és a shadownál értelemszerűen az 1-2-3 sorrendben nő a minőség. Az MSAA lehet 1, 2 és 4, az Anizónál szintén a szokásos 2-4-8-16 lépcső.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Vigneau
félisten
válasz szasanyi #1154 üzenetére
Ahogy írtam fentebb, a proci 3600MHz-en.
3DMark11-ben viszont alig érezhető a 3200MHz és a 3600MHz között a különbség.
Ha az AvP az asztal beállítását használja default-on, akkor 1680*1050-en kaptam ezeket az eredményeket. A mag és a VRAM tuningja hasonlóképp alakult a 460-as vonalon is - a mag tuningja hozott a konyhára, a VRAM-ot alig éreztem meg.
A min FPS fontosságát nem vitatom, az a lényege a folyamatos és élvezetes játékmenetnek.[ Szerkesztve ]
-
megint én
őstag
De most alap órajelekkel is bírja... Na mivan??? Várok egy új driver aztán meglátjuk mi lesz... Mert nagyon fura.
-
easy...rider
őstag
válasz szasanyi #1107 üzenetére
A venti fordulatszámot Afterburner-rel állítottam be és jól dolgozik
Amúgy tervezek rajta ventit cserélni, ki is mértem pontosan a dolgokat, és két darab Arctic Cooling F8 PRO PWM ventit tervezek a gyáriak helyére tenni
Ha leveszem a "talpát" a ventinek, és nélküle teszem fel a burkolatra egy kétoldalas ragasztószalaggal, pont beleilleszkedik a Twin Frozr hűtőbe. így valahogy
Magasság, szélesség, minden stimmel. persze kilóg, de nem ütközik bele semmibe.Ha megcsinálom (pár hét, vagy lehet várok a nyári meleg időszakig) akkor teszek fel eredményeket meg képeket.
UI. másoknak:
A Heaven benchmark alatt hiába tuningoltam nem sok volt a különbség. Asszem 1180-ről felment 1220-ra. Pedig GPU 950MHZ RAM 4500MHZ ment a kártya. -
szasanyi
félisten
válasz Vigneau #1158 üzenetére
Azt hiszem a 3DM11 inkább csak érdekesség, egyáltalán nem mérvadó. Ha megnézed a Vantage tesztet (ami ráadásul csúnyácska is) még ma is csak Performance módban vannak komolyabb eredmények, de ott is a min. FPS egyes esetekben 20 körül van.
Easy...rider: szvsz az nagy hiba lenne, de te tudod. Ha pedig mégis sk. akarsz hűtést "rá faragni" akkor "alapkártya" kell olcsón, nem drágább MSI TwinFrozr.
-
pyxystyx
tag
válasz Vigneau #1132 üzenetére
Gratula a kártyádhoz, akkor mehetnek a tesztek!
(Ja, látom, már voltak is. )Ha jól értem a további hozzászólásaidból, nálad az alapfesz 1V? Mennyire veszi vissza 2D- ben?
Nálam az alapfesz 0.987V, 2D- ben 0,95V- ra veszi vissza.Alapfeszen 940/2250 stabil, a memória 2300- on nem bírja, Vantage utolsó tesztjében villognak a textúrák. (Pedig az Unigine meg szépen fut.)
Unigine 2.1 GTX460 vs. GTX560
Gigabyte GV-N460OC-1GI
N560GTX-TI-TWIN FROZR II/OC -
Zsinder
aktív tag
Sziasztok!
Van itt olyan aki 1 db 6 tűs pci tápkábellel látja el a gtx560-át? Működik rendesen?Üdv, Zsinder
-
pyxystyx
tag
válasz HartgeH3-2.8 #1123 üzenetére
Szia!
Nekem eléggé hasonló konfigom van, bár MSI N560GTX-TI-TWIN FROZR II/OC van és nem ASUS, de eddig nem tapasztaltam, hogy gond lenne vele.
Ezelőtt Gigabyte GV-N460OC-1GI volt, és azzal sem volt semmi gond.
(Ezt már nem mondhatnám el az ezt megelőző ATI 5770- ről. Na ott sem hardveres gond volt, annál inkább szoftveres....) -
Myth
aktív tag
válasz HartgeH3-2.8 #1123 üzenetére
Egyébként ha mégis szeretnél SLI-t akkor arra is van mód, hogy cfx-es lapban tökéletesen fusson az 560SLI
Battletag: Myth#1775
-
Vigneau
félisten
válasz pyxystyx #1166 üzenetére
Igen, a 3D-s alapfesz nálam 1V - viszont nem megy vissza, végig ennyin megy. Arra még nem jöttem rá, miként kell energiatakarékosságra bírni - mert a frekvenciák sem mozognak lejjebb 2D-ben. Mi az, amit nem állíthattam be és elkerülte a figyelmem?
szasanyi:
A Vantage-ra nekem 1x használatos kódom volt a gyártói honlapról, azóta nem is tudok vele tesztelni...Myth:
Korábbi CFX lapokban is elvileg megoldható az SLi, csak nem hivatalos a támogatottság - ezt anno olvastam, de magam nem próbáltam. LGA1156-ban pedig valóban van olyan ASRock lap, amely hivatalosan is támogatja az SLi-t és CFX-et, de nem mélyedtem bele, hogy miként.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
pyxystyx
tag
válasz Vigneau #1173 üzenetére
Pedig elvileg 2D-ben vissza kellene vegye mind a frekit, mind a feszt.
Nem lehet, hogy valamelyik háttérben futó program nem engedi leváltani?
(Nálam van olyan, hogy ha megy a TV (WinFast PWR2), és közben indítom el az Afterburnert, a kártya felvált 3D- s órajelekre, és nem vált vissza. Viszont ha a PWR2- t az Afterburner után indítom el, csak emelt 2D- be vált át, mint videólejátszáskor, és úgy is marad míg a TV megy.) -
szasanyi
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz szasanyi #1177 üzenetére
Ezek a folyamatok futnak nálam - jut eszetekbe róluk valami ötlet? Köszi, hogy próbáltok pyxystyx-el együtt segíteni.
Myth:
Gyakorlatban tudsz valamit erről az SLi hack-ről?Cybertrone:
Az meg mi a "bánat"...?[ Szerkesztve ]
-
XoZ
aktív tag
válasz Vigneau #1178 üzenetére
Amit bezárnék:
- Firefox (hátha egy Flash alkalmazás gyorsítása miatt nem megy a 2D mód)
- MSI Afterburner (valamilyen korábbról megmaradt beállítás esetleg bekavarhat)
A kártya egyébként nem áll vissza 2D órajelekre a következő esetekben sem:
- több megjelenítő használata
- 60 Hz-nél nagyobb monitor képfrissítési frekvencia (ha minden igaz, ez csak bizonyos felbontás felett okoz emelet órajelet) -
Myth
aktív tag
válasz Vigneau #1178 üzenetére
Úgy olvastam, hogy a legújabb 0.9b-s patchel semmit sem kell csinálni csak felrakni és már megy is az SLI... Azt írták páran, hogy semmi gond nincs vele és nagyon jól működik a dolog! Személy szerint nem próbáltam, csak akartam de épp most váltok 1366os platformra abban viszont egyszerre mindkettő elérhető úgyhogy nem tudom kipróbálni!
Itt bővebben utána tudsz olvasni: SLI HACK
[ Szerkesztve ]
Battletag: Myth#1775
-
Vigneau
félisten
Tádááá... Neked volt igazad - köszönöm szépen a segítséget.
Idle: 0.95V 51MHz/135MHz - MSI Afterburner-ben nézve.
Nálam be van mindig dugva a HDMI - azon keresztül van a VGA összekötve a TV-vel (kihúztam és probléma megoldva). A filmeket szoktam rajta nézni, kényelmesen az ágyból.
Ej, erre nem is gondoltam volna - HD 6850-nél viszont azt tapasztaltam, hogy ha nem tuningoltam, akkor a mag feszültsége és frekvenciája csökkent, de a VRAM frekvenciája maradt változatlan (HDMI be volt dugva akkor is). Akkor több megjelenítő esetén nincs mit tenni, nem megy az energiagazdálkodás?Myth:
Köszönöm szépen a linket, utánalesek majd.[ Szerkesztve ]
-
LSL1337
őstag
bullettstormot próbálta már vki?
nekem érdekes dolgokat produkál
8xAA-al 5-15 fps, és shutter folyamatsoan, 4xAA-val 30 fps, de 70%os cpu és gpu használat
szóval egyik sem megy a limiten, vsynch offnagy ritkán van benne apró grafikai effekt hiba, köv driverben gondolom majd javítják
másnál is ennyi FPSel fut amúgy?
-
LSL1337
őstag
elérhető a teljes verzió
-
GuruZone
őstag
sziasztok, mostanság tervezek vásárolni egy GTX560-at, a Mikro Sztár Internesönel família TwinFrozr II OC klánjából
Egy 2,5 éves Zotac 9800GTX AMP!-ot vált le.
A kérdésem az, hogy egy négymagos Q8200 nem fog-e gátat szabni a kicsikének?
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
Brekkk
senior tag
válasz GuruZone #1187 üzenetére
Még tuningolva is komoly korlát lesz. Nekem a QX6850-es procival is csak fél gőzzel ment ez a kártya. Olyan 3,6 Ghz-re kéne húzd, hogy nagyjából ki legyen hajtva, de ennyit ezek a procik nem nagyon mennek, ha jól tudom. Neked lehet elég lenne egy 460 GTX OC is ahhoz a procihoz.
-
Brekkk
senior tag
válasz Cybertrone #1190 üzenetére
Én egy ősrégi 975-ös lapban hajtom a QX6850-et. Ebben a Max FSB 1333. Szorzót meg hiába emelek, mert az ASUS BIOS-a úgy kaka ahogy van. 2 mag órajelét megemeli, a másik két mag marad alapon. Ilyet nem sokan láthattatok. Bravó ASUS
1. Mag: 3333 Mhz 2. Mag: 3333 Mhz 3. Mag: 3000 4. Mag: 3000
A Win 7 még szépen megy különböző procimag sebességgel, nade az XP.Szépen felbootol, és fut is, de bármilen progit elindítasz vele 1 FPS sebességgel fut.
Na ezért nem húzom ezt a Procit. Vettem helyette egy Sandy 2500 K-t.
Ja amúgy eladó a QX6850-em, ha érdekel valakit -
Brekkk
senior tag
válasz Cybertrone #1192 üzenetére
Én most Giga lappal próbálkozom, eddig jónak tűnik.
A 2500 K tökéletesen kihajtja az 560 TI-t -
Kicsimix
őstag
válasz LSL1337 #1182 üzenetére
Hát sztem valami gondd lehet nálad ..
Nálam 50-60 fps 8xAA és minden high -on .. Szerintem a vsync miatt 60 csak.. Képhibám nincsen. Viszont a Gpu az 90-98% között mozog..
(1920x1200)
Nekem a mentés nem megy az a bajom...
[ Szerkesztve ]
...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
-
megint én
őstag
válasz easy...rider #1163 üzenetére
Igen!
-
choler.
tag
Megérkezett a Giga 560 hozzám,
találtam rajt ujjlenyomatot.
Tuti, h használt,
vagy lehet csak a szorgos kínai kezek nyomára bukkantam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest