- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Asus GeForce GTX 1070 Turbo-ról lehet tudni valamit? Tesztet nem sokat találtam róla. Mennyire lehet hangos?
R9 290x gyári hűtés után nem sok bizalmam van ebben a hűtési formában. -
sixpak
nagyúr
válasz Avicularia #11653 üzenetére
Fele annyit fogyaszt az 1070, mint a 290X, ezért ugyanazzal a hűtővel sem lesz gond.
Rasiel: akkor szerencsém volt, ezekkel pont nem játszom.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
-
Jack@l
veterán
Melyik az a kártya(1070) amelyik hűtésben, hangban, vrm-ben legjobban megközelíti az msi gaminget? Arról tudom hogy nagyon jó, csak az ára lehetne szolídabb...
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Saint
aktív tag
Ezek jó eredménynek számitanak???
Gigabyte 1080 Gaming 1 , még ventilátorral, de hamarosan megy rá a vizes blokk...
[ Szerkesztve ]
Gigabyte X99 Gaming 5P, I7 - 5820K- 3,3 GHz, 32GB Corsair 3000, 1080 GTX , Codegen S101, Sata 6 SSD, Popcorn A-500, Asus Transformer Book T100Ta 64GB+500GB, FULL-FULL VIZ Hűtés..
-
Jack@l
veterán
válasz salvation #11664 üzenetére
Köszi mindenknek,
Nyilván a minősége legyen hasonló(vagy jobb), árban ólcsóbban. Perpill mo-n ez 166e rossz magyar forint[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
nyulnyulu
senior tag
Senkinek nincs semmi infója a giga 1070 extremröl?Mennyivel erősebb a sima g1 nél? Vkinek vmi tapasztalat?
privátra illik válaszolni
-
Fr3eWar
őstag
válasz nyulnyulu #11670 üzenetére
Nyilván semmivel
Mivel sokszor el lett mondva itt a fórumban kb -+5% on belül minden kártya ugyanazt az órajelet hozza max (ez boost tekintetben +-100-130Mhz). Még ha extrém válogatott chipek lennének rajta akkor is a max 2150 körüli Boost ot tudná elérni. Ha meg nem akkor is menni fog 2000-et.
Mindegy hogy csillió watt-os hűtés van ráakasztva karácsonyfával, vagy mókuskerék fújja. -
Gregpowi
tag
Bocsánat előre is, hogy offolok, de elegem van....
Több mint 30 napja visszaküldtem egy videokártyát hibával a nagykernek és azóta is tojnak a fejemre.
Valakinek volt már hasonló problémája ? Esetleg ötlet, hogy mennyi idejük van a javításra ?
Köszönöm !
-
nyulnyulu
senior tag
válasz Fr3eWar #11671 üzenetére
Ennél szerintem kicsit összetetteb a történet,a plusz6 pines tápcsatival és a süllyesztett középső ventivel,és ez már nem diszkógömb mint a 9xx szériában,de akkor neked valójában tényleges tapasztalatod 0 a kérdéses kártyárol,ha lehet tulajokat kérdeznék,tényleges tapasztattak,nem olyat aki olvasta hogy....köszi
privátra illik válaszolni
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz Fr3eWar #11671 üzenetére
Nem is értem miért kérdezgeti ezt meg mindenki még azok is, akiknek már volt 1070/1080 és váltottak másra és még a topikot is követik. Minimális különbségek vannak húzhatóság, zaj és hőmérséklet terén is. Mindegy, hogy olcsóbb vagy drágább. Az, hogy valami erősen OC az nagy parasztvakítás, minden kari sacc per ugyanazt tudja. Mindenki válasszon melyik tetszik neki jobban.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
KubanitoS
veterán
-
nyulnyulu
senior tag
-
Fr3eWar
őstag
válasz KubanitoS #11678 üzenetére
Túlnyúlással annyi, saját mérés.
(#11679) nyulnyulu
Tudom te gigabyte király vagy, de akkor is csak egy diszkógömb hűtés amiben különbözik egy G1-től (jelen pillanatban, amennyiben eljutunk a Pascal bios moddoláshoz, lehet hogy értelmet nyernek majd a több fázisos magasabb PD-s kártyák)
MSI-n is 6+8 van, EVGA FTW-n 8+8. Max annyi, hogy ki van tolva a megengedett power draw, amivel jelen pillanatban kitörölheti a polgár a seggét, mivel Vcore fesztülség emelési lehetőség nélkül a GPU nem fog többet menni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
-
TTomax
félisten
Az igazság ott van,hogy a boost órajelet befolyásolja az aktuális hőmérséklet és a fogyasztás.A CPU-Z azt a boostot mutatja amit mindenféleképpen hoznia kell.Furmark alatt ugye nagyobb a terhelés,nem is boostol annyit (ne futtasd felesleges,egy játék sem terhel annyira,csak "főzöd" a kártyád),játékokban ugye meg boostol ameddig csak tud,de amint eléri a 60Cfokot visszadob egy lépcsőt.Ez egy dinamikusan változó órajel amit 3dologtól is függ,így nincs olyan hogy "végleges boost".
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Saint
aktív tag
válasz Fr3eWar #11688 üzenetére
Köszi !!! Akkor megnyugodtam mert 173 ezerért remélem jót kaptam
Majd a vizes blokknak a Backplate, ahogy megérkezik az EK-tól , ráteszem a blokkot és majd úgyis megnézem, mert 63 fok is volt a kártya a tesztek alatt,,
milyen programmal tudom megnézni, hogy a kártya a tesztek alatt milyen órajelen ketyeg?? hogy hozza e azokat az értékeket amivel árulják
Gigabyte X99 Gaming 5P, I7 - 5820K- 3,3 GHz, 32GB Corsair 3000, 1080 GTX , Codegen S101, Sata 6 SSD, Popcorn A-500, Asus Transformer Book T100Ta 64GB+500GB, FULL-FULL VIZ Hűtés..
-
TTomax
félisten
-
addikt
válasz TTomax #11691 üzenetére
Köszi a választ!
Szóval akkor az én kártyám 2000MHz -re boostol maximum, majd visszavesz 60 fok felett. Ezt így kb. valóban érzékelem is...
Mivel nem is nagyon megy 60 fok fölé, avagy csak néha kicsivel, ìgy olyan 1950-2000 MHz között ingadozik. Ez túlszárnyalja a reményeim magasan, azt hiszem még tuning sem lesz rajta.nofene
-
Bandi79
aktív tag
Találtam egy tesztet:
Asus Strix OC, MSI Gaming X, Gainward Phoenix GLH GTX 1070:Svédül van, de a lényeg a grafikonokon van.
Gainward:
+ a leghalkabb
+ a leggyorsabb
- 3 helyet foglalAsus:
+ leghűvösebb
+ magas gyári órajel
- nincs jelentősMSI:
+ halk
+ hűvös
- alacsony a gyári órajeleVégkövetkeztetés : egyenértékű a 3 kártya
[ Szerkesztve ]
-
válasz Bandi79 #11699 üzenetére
Aze' akinek nem szamit a harom hely, eleg egyertelmu
Es akinek semmi se szamit, csak a GLORIOUS FPS, ezen az oldalon vannak jatekokkal tesztelve. Van giga g1 es evga is 1080-bol o/. hajra giga!
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs