- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rottenbull
senior tag
válasz Locutus #11495 üzenetére
Majd jol megbanod ezt meg, mert az RGB ledek rendesen kitoljak tuningolhatosagot, az elettartamot es a LED-ek miatt sokkal halkabbak is a kartyak XD
Jossz te meg sirva az en utcamba, hogy tekerjem ra a led sort az FE-re, mert nem megy rendesen
De nem fogom, magadra vess XD -
blu79
addikt
válasz GeneraL_XTX #11499 üzenetére
- lehet hogy nem egy acélos kártyát fogtam ki, de ez miatt nem aggódok , az tetszik benne a legjobban hogy hangtalan és hűvös , most nem nagyon akarok tuningolni, most csak game lesz , majd ha lehet a bios-al mókolni .
Egyébként ti melyik AB verziót használjátok?(#11500) Apone33 a ref Pascal valóban hűvösebb mint előző széria, azért irtam a 80 fok körüliek...
(#11501) rottenbull
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
pokers
senior tag
Áruljátok már el, mit befolyásol, hogy mennyi a kártya hőmérséklete?
Annyira rápörgött itt mindenki a hőfokokra, de szvsz nem befolyásol semmit.
Nálam még 80foknál is tartja a 2100at, hangját nem hallom, és ameddig nem trotlingol, pont lesz@rom hány fokon üzemel -
Locutus
veterán
Ma arra érkeztem be GTA5-be, hogy csak fele annyi fps-em van mint szokott... Hétvégén még minden ok volt.
Olyan mintha a kártya nem pörögne fel 3D órajelre.
Egy újraindítás után viszont minden ok. Kb 15 napja nem indítottam újra előtte, lehet hogy azért? 980-al a régebbi driverrel nem volt ilyen gond. Azzal 30 nap uptime után se romlott a teljesítmény.
Ugyanakkor a geforce fórumon is van egy ilyen problémáról szóló topik úgy tűnik. Szép hosszú, és azt írják, a probléma kb a 360-as driverek óta létezik, többféle kártyával is...Valaki más tapasztalt ilyet, hogy hosszú uptime után romlik a teljesítmény?
Szerk: most látom hogy annak a topiknak az utolsó előtti oldalán már nvidia válasz is van, hogy tudnak a gondról, és vizsgálják...
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
DokiBaxxi
őstag
Üdv!
A következő GTX 1070 kártyákat néztem ki:
GAINWARD Phoenix
EVGA SC Gaming ACX 3.0
ASUS Dual
MSI GamingMindegyik jó, hűvös, halk, megbízható kártya? Illetve mindegyiket fel lehet húzni olyan ~2000 MHz körülre?
(ahogy visszaolvasgattam jónak tűntek, de gondoltam megkérdezem a biztonság kedvéért)"-Wanna hear a limerick? Lambert, Lambert - what a prick." "-Not bad."
-
prokxy
veterán
Meglett végre az MSI GTX Gaming X 1070!
BF4 alatt néztem, 930rpm-en megy a ventije 1950-ig boost-ol úgy, hogy nem állítottam semmit rajta még, MSI Gaming App sincs még fent. Hangja semmi, cicergés semmi, BF4 alatt 64 fokot mértem eddig max, 150% res.scale-val FHD-ban minden ultrán, maxon. Imádom!Pár kép róla:
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
-
DokiBaxxi
őstag
válasz sid.:Rc211v #11510 üzenetére
Köszi
"-Wanna hear a limerick? Lambert, Lambert - what a prick." "-Not bad."
-
Garsza
veterán
Helló! Jövőhéten én is csatlakozok egy Asus Strix 1070 OC val.
Mennyire bírja kihajtani egy I5 4690k 4.4GHz en? Használja ezt a kártyát valaki ilyen procival?
Meg egy olyan kérdésem voln,a hogy a házam gyártója azt írja 295mm kártya fér bele az Asus pedig 298mm hoszt ad meg a kártyának. Szerintetek be fog férni? Aerocool StrikeX GT házról van szó. -
Fr3eWar
őstag
Ti is felfedeztétek a jófogáson az olcsó 1060-1070-1080-akat? (tudom sok ember van, aki ha lát ilyet nem meri megírni, mert fél, hogy ha megírja akkor elhappolják előle) Gyanúsan olcsóak, mindnél kb ugyanaz a kép van, amin valójában elvileg olyan termékek vannak amiket árulnak, de 1080-at 160ért? meg 1070 100-ért? Ezek olyan árak amiket kb jövő januárra tudok vizionálni a hardverapro-n.
(#11515) Bird
300km-re van Kecskeméttől, max ha helyben lenne, adnék neki egy szemrevételezéses "találkozót", az is lehet hogy átcimkézett termékek..
[ Szerkesztve ]
-
irhejja
tag
Üdv tagok!
Van itt valakinek nem X-es MSI GTX 1080 Gaming 8G videokártyája, vagy esetleg látott már olyat testközelből?
Érdekelne, hogy valóban igaz-e amit a Guru3D ír, hogy a nem X változatnak nincs backplate-je?
Elég furcsa lenne egy 200 000 Ft feletti videokártyától...
-
ffodi
veterán
válasz irhejja #11516 üzenetére
Ha ilyet írnak, akkor az nem igaz, ugyanis van backplate a kártyán. (nem olyan tuti világítós mint a Z-n, de van)Sorry, félreolvastam, az X-nélküli változatról nem tudok nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Fr3eWar
őstag
válasz irhejja #11516 üzenetére
Létezhet, az MSI honlapján sincs feltüntetve hogy lenne a simánál viszont az X verziónál ki van emelve külön, hogy van backplate. Külföldi fórumokban sincs nagyon infó róla. Valaki írta hogy sima 1070Gaming-et vett, és szürke helyett fekete a rögzítőfül, és van rajta backplate.
Szerintem itt a fórumban olyat nem találsz aki 1080-ból nem X-est vett volna. Viszont pár HSZ-el korábban láttam, hogy valaki 1070-ből vett X nélkülit, mert nem tudta hogy olyan is van. Olvass vissza, keresd meg, írj rá egy PM-et, és kérdezd meg
Aztán ha kiderítetted, beírhatod a fórumba, hátha mást is érdekel a kérdés. Bár a legolcsóbb boltban ahol kapható ahogy néztem 2-3K különbség van köztük.
(#11517) Kvg
Vagy esetleg egy 1060-at adnak 1080 árban
(#11520) Forestgreen
Próbálj ki valamit, ha minden ok mondjuk az Asus-al 160K-ért akkor 170-ért átveszem tőled
[ Szerkesztve ]
-
Forestgreen
aktív tag
válasz Fr3eWar #11514 üzenetére
Ezek kiállítási darabok, ahogy olvastam és csak 3 hónap garanciával adják. Feltételezem a gyártó szórja szét ezeket prómóciós céllal, amit ugye nem kereskedelmi forgalomba szán. Szerintem nem kamu...
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
-
addikt
Sziasztok! Jövő héten megyek az USA-ba és az ottani kedvezőbb árak miatt erősen gondolkodom, hogy vegyek egy 1080-ast. Eddig a Zotac AMP Edition-t, az MSI Armor-t és a Founder's Edition-t nézegettem. Van valami szempont/tapasztalat, amit figyelembe kéne vennem a választásnál az áron túl. Az MSI a legolcsóbb a 3 közül, szóval egyelőre afelé hajlok. Esetleg van valakinek jobb tippje ezeknél?
-
nagyúr
-
Locutus
veterán
válasz HussarF #11526 üzenetére
Founderst akkor vegyél, ha pl kicsi a házad, és/vagy olyan az elrendezése, hogy nem akarsz befűteni benne a videókártyával - pl m.2 ssd közvetlen a gpu alatt a két pcie slot között. Máskülönben lehet spórolni 1-2dBA-t, meg úgy 10 fokot a custom hűtésekkel. Ja meg azokon van RGB led is
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Dyingsoul
veterán
válasz HussarF #11526 üzenetére
Hányan rád fognak most írni, egy bőröndnyi 1080-nal fogsz hazajönni. Én Zotac AMP!-ra szavazok, nekem sosem volt Zotac kártyám de sok jót hallottam róluk.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
addikt
válasz FollowTheORI #11527 üzenetére
Az 700 dolcsi felett van és max 700-at akarok rászánni. Nem tervezem szénné húzni a kártyát, szóval ha csak a tuning potenciálja jobb a GAming-nek, akkor az nem annyira releváns szempont. Az Armor már kijönne 650-660 USD-ből.
-
Locutus
veterán
válasz HussarF #11531 üzenetére
A tuning potenciálja az eddigiek alapján a Founderseknek jobb, függetlenül a hűtésüktől. Szóval a tuning nem igazán szempont a melyik kártyát kérdésben.
-
nagyúr
válasz HussarF #11531 üzenetére
Nem a tuning, a hűtés miatt... bár akkor meg lehet inkább énis a Zotac felé mennék.
Itt van amugy MSI pont 700 dolcsi
Nem X, de az nem akkora baj.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
addikt
Na majd még kitalálom jövő hétig. Egyáltalán azt is jó lenne tudni, hogy hogy tudok kint venni majd. Nekem a kp-s fizetés lenne ideális, ha bemegyek egy boltba és leemelem a polcról. De állítólag ezek a kényelmes amcsik már mindent csak házhoz rendelnek amazon-ról vagy ebay-ről és hitelkártyával fizetnek. Szóval ennek a résznek még utána kell néznem...
-
addikt
válasz rottenbull #11537 üzenetére
Hogyne tudnám, nem úgy vettem repülőjegyet, hogy vigyen, ahova jól esik, aztán legyen meglepetés
Knoxville, Tennessee
-
VoltanIgor
tag
Melyik a mostani ajálott, stabil driver? 368.81 van fent, de olvastam, hogy pár játék rosszabbul fut rajta, mint kéne, és hogy némelyik későbbivel is volt gond.
-
addikt
válasz VoltanIgor #11541 üzenetére
Nekem a legfrissebbel (372.54) már semmi gondom.
-
Dr. Gonzο
senior tag
Üdv!
Jövő héten váltok 970-ről, egy Palit 1070 Super Jetstreamre.
Kell a driverrel vesződnöm majd, vagy jó lesz az ami a 970-et hajtotta? -
Locutus
veterán
válasz VoltanIgor #11541 üzenetére
Egy héten belül úgyis jön új driver a BF1beta miatt.
-
szenasi08
csendes újonc
Sziasztok! Rendelkezik itt valaki asus Strix A8G 1080 változattal? Ez is csak órajelben más mint a sima 8G? Ma rendeltem egy A8G-t holnap jön meg. Kíváncsi leszek..
Intel i7 6700K, Asus STRIX GTX 1080, Corsair H110i GTX, 2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3GHz, ASUS Maximus VIII Hero, Samsung 256GB 950 PRO M.2, Seasonic X-Series 650W, Phanteks Entho EVOLV ATX, Asus PG279Q
-
őstag
A 372.54-es driver nem teljesen jó 144Hz vagy 165Hz-es GSync monitorral.
https://forums.geforce.com/default/topic/958133/driver-372-54-causes-screen-tearing
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/4ypcvs/screen_flickering_still_an_issue_with_latest/
Úgy az indulások 80%-ban vibrál a képernyő nekem, ahogy a videón is látszik. Ha egyszer felbontást váltasz, pl. elindítasz egy játékot, onnantól megjavul. Elég idegesítő jelenség. A 368-as verzióval ez egyszer sem jött elő.
-
AdluAn
tag
válasz Németh Péter #11549 üzenetére
Az is segít ha kihúz és vissza be a kábelt. Elsőre a szivroham kergetett h beszart a monitor vagy a vga. Vissza tettem a régebbi drivert és azóta nem csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest