Új hozzászólás Aktív témák
-
strebacom
senior tag
Tudom,lásd elöbbi hsz ABU-nak.....de ezeknél nem ir semmit....nincs ez az ablak, próbáltad már????
Neked melyik van fenn és milyen opr.használsz a GTX295-el...
Próbáld ki a Vel.Ass. játékot....
Próbáltam XP-n is a kártyát és egyes játékoknál játék alatt az egyik mag vissza áll 3D-s frekiröl a 2D-s frekire, oszt mikor kilépek a gameböl akkor meg az a mag ami 3D-n ment baxik vissza állni 2D-be....csak a restar segit EZ CSAK XP-n.......és a 182.05 driver óta ez ilyen..
-
Beowulf_78
addikt
válasz strebacom #3553 üzenetére
Megnézem neked...le kell szednem, de este mindenképpen felteszem, és mondom a tapasztalataimat hogy viszonyul az SLI-hez a játék.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
P00By
nagyúr
-
ImI87
őstag
válasz strebacom #3553 üzenetére
Sorry, de nem próbálgatok semmit fölöslegesen.
Én mindig megvárom az új WHQL-t, és azt rakom fel. Beta cuccokkal nem szoktam kísérletezni.........Mindig így csinálom, és amikor kijön az új driver, akkor Riva üzen, hogy "még nincs tesztelve vel, blablabla", de leokézom, és simán működik minden.
És Vista64-et használok.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Jövőhéten jön a WHQL. Az NV írta. A mostani beta nem ment át a képminőségteszten, de javítják a hibát és utána átmegy.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Beowulf_78
addikt
Itt az ideje az új WHQL-nek. Bár ezt a képminőség tesztet nem igazán értem. Mi ennek a folyamata? Hogy állapítják meg hogy nem olyan a képminőség? Mert nekem a legújabb beta van fent, és nem láttam semmit ami a rosszabb kéminőségre utalna.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Beowulf_78 #3559 üzenetére
Van a Microsoftnak referencia raszterizálója. Ennek a képminőségét hasonlítják a gyártók képminőségének. Ha ez nem felel meg, akkor megbukik a meghajtó. Általában a szűréssel szoktak problémák lenni, mert ott az optimalizálásokkal aránylag sok teljesítményt lehet nyerni. Nyilván az NV most azon van, hogy a legnagyobb sebességet facsarja ki a kártyákból. Az új algoritmusokkal ez néha olyan jól sikerült, hogy megbukik a képminőségteszteken. Alapvetően a WHQL tesztek nagyon szigorúak, még az emberi szem számára sem látható dolgokat is észreveszi. Ha a referenciaadatokhoz viszonyítva baj van, akkor bukik a driver.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
NFree
addikt
Hali van már valakinek ud-s giga gtx275-e? jobb vajon mint a sima ref karik , vagy csak marketing , csak azért kérdem mert mintha az alaplapjinál bejött volna
vga
-
Beowulf_78
addikt
válasz strebacom #3548 üzenetére
A játék eleve DX9...finoman szólva is a grafikai képessége már idejét múlt. Bár DX9 képest szép, de nem egy Dead Space. A játékmenet meg...pfff. Ez a "silent kill" és közbe lopakodni, kicsit uncsi a 3. pályától, meg egyébként is. Ebben a műfajban a Metal Gear Solid-nál nincs jobb játék. Ott kezdődik, és ott is fejeződik be.
Az pedig hogy szar az fps egyértelműen az SLI hiánya, bár én Win7 alatt néztem. 1280x1024 minden full (AA is) 50-80fps, de gondolom te nem 1280-ban nézted. Ebből pedig ki lehet találni, hogy DX9-ben ennyi fps nem lehet ha megy az SLI rendesen. Kár az ilyen játékok fejlesztésére pénzt áldozni...iszonyat sok még mindig a gagyi, viszi a pénzt, ahelyett, hogy ritkábban, de jobb játékok jönnének.
Felesleges ilyen tempóban futószalagon gyártani a játékokat, mert képtelenség végigtolni, még a jobbakat is...mire végzel az egyikkel, jött helyette 3-4 új, és már behozhatatlan a lemaradás.[ Szerkesztve ]
-
strebacom
senior tag
Kösziiiii....
-
Crytek
nagyúr
Akinek GTA 285 illetve GTX 275-je van kérem csináljon a Crysisról egy benchmark tesztet ezekkel a beállításokkal:
Crysis játékon belül minden Very High 1280*1024 16xQ élsímitás és a játékon kivül a VGA driveren belül az AF legyen maxon 16X-oson.
Előre is köszönöm!
Next PC Upgrade: 2022
-
Beowulf_78
addikt
-
Laraxior
titán
válasz Beowulf_78 #3566 üzenetére
Anulu
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
HSM
félisten
válasz 7600 GS #3543 üzenetére
Bocs, hogy idejövök NV topicba offolni, de ha már szóba hoztad, hogy csalódtál az Ati-ban: a GTX260 és a refi 4850 sose volt egy ár- és teljesítmény kategória, a GTX275 pedig már végképp más világ...
Ha 1GB-os 4870-et vettél volna, na az jóval gyorsabb a 4850-nél, és pariban van egy GTX260-al. Tudom, mert volt GTX260-am, és 4890-em is. Jelenleg kb. egy szint a GTX275 és a 4890 (elvileg a 4890 picit lassabb).
Ja, és no offense, de azért ne hasonlítsunk már össze egy bő 40K-s karit egy bő 65K-ssal, hogy mennyivel lassabb...
Amúgy a fagyások nem tudom, miért lehettek, én nagyon sokat GTA-ztam 4850-en, és egyszer sem fagyott, viszont a GTX260 tuti fagyott, ha sokszor (5-8) ALT+TAB-oztam.... (Vista64-en, ugyanaz a verzió)[ Szerkesztve ]
-
bandras0226
aktív tag
válasz Beowulf_78 #3566 üzenetére
Na ez tényleg üt!
"Neked édes fiam, még az akasztófa alatt is Kegyelmes Úr vagyok".
-
Hunnia
tag
Mostanában olyan gondom van, hogy néha inditáskor csak a zöld led ég a kártyán a kék nem és hallom, hogy bejön a win, de kép nincs. Aztán reset, akár többedszerre is mire kigyullad a kék led és akkor minden ok.
Ötletek??? -
Beowulf_78
addikt
Huhh. Sztem VGA problem... hasznald igy, ha VGA, akkor elöbb utóbb teljesen össze fogja fosni magát.
-
Beowulf_78
addikt
Driverekre visszatérve...Win7 topikban mindenki hány a szuper aláírt ATi driverre. Hiába van aláírva többeknél eltünik a Crossfire fül, és egyéb más gond is van CCC-vel, és talán majd a következőben javítva lesz. Megint kezdődik a reménykedés piros oldalon...nem is. Inkább folytatódik.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Beowulf_78 #3572 üzenetére
Talán azért mert az oprendszer még csak nem is béta? Nem mindig a drivereket kell hibáztatni, MS is eltud cseszni dolgokat.
PS: Jelentem nekem semmi problémám nincs eddig a driverrel WIN7 alatt. (kopp, kopp)
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Van már valakinek single PCB-s GTX295-e?Változott valami esetleg?
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
HSM
félisten
válasz Beowulf_78 #3572 üzenetére
Érdekes, nekem Vista64 alatt még egy szem bajom nem volt a driverrel, ellentétben az NV 182.08 WHQL driverével, ami 5-8 alt+tab után garantáltan kivágott GTA4-ből.... Gondolhatod, mekkora élmény volt, minden egyes alkalommal, mikor valami mást kellett csinálnom géppel, alt+tab és a reménykedés, hogy játékot kapok vissza, vagy error-t....
-
Beowulf_78
addikt
Úgy gondolom ez nem szokványos felhasználás...én sosem hőbörögtem ha valamiért nem tudtam már visszalépni Crysis Wars-ba. Ez nem megoldott kérdés a mai napig, nem lesz soha 100% biztonsággal váltható másik alkalmazás, miközben játszol. De tök egyszerű. Nem hőbörögni kell, hanem ha játszol, akkor játszál. Ha meg más dolgod van, csináld meg, és utána játszál. Sztem ez egyáltalán nem bonyolult. Ha azt gondolod ATi-val nem lesznek ilyen gondjaid, tévedsz. Egyik játék sem szereti, ha átváltasz közben másik alkalmazásra. Ezért pedig egy drivert hibáztatni baromság. Nekem semmi gondom nem volt ez eddig a WHQL driverekkel, de a betákkal se nagyon. Ráadásul a182.08, 182.50 különösképpen jó drivernek számított. Nem driver függő és Control Panel függő a problémád. De te tudod mi mit ért meg...ezért lecserélni egy jól működő kártyát, amivel elégedett vagy..faszság. Tudom, most jön majd az, hogy ATi-val nincs ilyen alt-tab probléma. Nem ATi, vagy nV függő, és nem függ a CCC-től sem. Alkalmazás függő. Ha pedig nem volt gondod eddig, csak idő kérdése hogy a hiba megint előjöjjön.
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
Nem is szabad Nv-t venni,mert állandóan kidobál a game , ha Alt-TAB-ot nyomok századszorra:amúgy én is kíváncsiság kedvéért megnéztem a GTA4-nél az említett esetet,és én nem tapasztaltam,és ezután felbuzdulva haverom 640MB-os GTS-én is megnéztük és ott sem volt semmi error mikor kb a 15-re nyomtuk az ALT-TAB-ot és váltottunk a Task-ok között.Ez inkább vmi user error lehetett.
Beowulf lehet ezek után Nv-s driver hibákról is Urban legendák fognak terjedni.
[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
válasz tzsolesz #3573 üzenetére
Nem ez volt a lényeg...de egyébként a mostani Win7 RC-s változata meg fog egyezni a végleges változattal. Talán minimális, észrevehetetlen apróságokat javítani fognak benne, de mást nem. Akik jobban benne vannak mint mi, azok is ezt mondják, tehát én nem az RC változatban keresném a hibát, főleg nem olyat, hogy nem megy a CF mert nem lehet bekapcsolni.
A lényeg az volt, hogy nem jelent semmit az aláírt driver ha a Win7 topikban, sok az anomália CCC-vel. Az hogy nálad jól megy, egy dolog. Akinél meg gond van vele, az gondoljon rád, hogy neked milyen jól megy, majd nyugodjon meg? Az megint egy másik dolog már, hogy te nem is használsz CF-et... Tudom, a lényeg a kampányolás, sehol semmi hiba, minden jó, és júzer error van. Bár aki Vista alatt használt CF-et kétlem hogy ne tudná beállítani Win7 alatt.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
HSM
félisten
válasz Beowulf_78 #3576 üzenetére
Ha neten multizol, akkor az könnyen megzuhan alt+tab-tól, ami érthető is, mivel addig mit csinál veled, amíg mást csinálsz? De én csak a saját gépemen toltam....
Én viszont azért nem harahszom meg, ha játék közben tudok alt+tabozni... XP alatt nem igazán működött a dolog, de Vista64-en remekül lehet, CMR DIRT, GTA4, STALKERS, Crysis WH simán bírják.... (Főleg Atival nyúztam őket, GTX idején inkább csak CMR és GTA4 volt) Sőt, egyszer poénól kipróbáltam, hogy GTA4 alt+tab, majd Crysis indít! Működött a dolog, igaz, jóval kevesebb FPS-el ment a crysis, meg be-beakadt közben, de más probléma nem volt.... Amit akartam, viszont meg tudtam nézni, aztán go back GTA4.... (Ezt csak Atin próbáltam.)Na mind1, csak mikor írtad hogy "kezdődik a reménykedés", akkor ugrott be, hogy ha megtartottam volna a GTX-et, akkor most én is reménykedhetnék....
Amúgy én pont azért váltottam vissza Ati-ra, mert nekem jobban bejött valahogy... A 4890-ben pedig javították azokat a dolgokat, amiért nem vettem gigás 4870-et.... Tehát nem volt kérdés, hogy visszatérjek... Mondjuk sebességre rosszabbul jártam, mint a tuningolt GTX, és hangosabb is, de nekem megérte a lelki nyugalmam, és a számomra jobban megfelelő driver.
(#3577) Dark KillerX: Amúgy ezt a hibát "elvileg" javították is az 1.02-es verzióban, szóval nem én találtam ki...
"CRASH FIXES:
* Unable to load game fixed - For some users, a DOS window would open and close immediately upon Game Launch, GTA IV would never launch.
* Hang on Initial Game Loading Screen fixed - Some users experienced Character Art Loading screens in an endless loop.
* Certain causes of the RESC10 error have been fixed (Alt-Tab, change resolution). If you experience an RESC10 error, you must restart.
* Certain Instances of the "GRAND THEFT AUTO IV has encountered a problem and needs to close" error have been fixed."És fenn volt az 1.02-es patch, mielőtt megkérdezed....
Márpedig még a patch előtt 4850-el nagyon-nagyon sokat játszottam (sokkal többet, mint az az 1-2 hét, amíg megvolt a GTX), jó sokat alt+tab-ozva, és semmi gondja nem volt tőle, és most az 1.02 + 4890 is köszöni szépen, jól bírja... A GTX-el meg rendszeresen küldte a hibát, legalább 5-6 alkalommal besütötte, ugyanazon a gépen.Ezzel nem azt akartam mondani, hogy fúúj, szar NV meg GTX, hanem csak annyit, hogy ezzel is lehetnek hibák, még windóz7 se kell hozzá...
Ja, és ebben mi a User-error? Csak játszani próbáltam vele, mint a radeonokon... Ja, és Vista64-en próbáltátok?
[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
Nekem nincs gondom ezzel, bár GTA IV-et nem toltam, csak kipróbálás erejéig.
Még mindig azt mondom, hogy játék és alkalmazásfüggő, és az éppen aktuális háttérben futó alkalmazásoktól, OP rendszer állapotától és minden egyéb apróságon múlik, hogy a 10. váltásnál lesz e hiba vagy sem.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
HSM
félisten
válasz Beowulf_78 #3580 üzenetére
Teljesen igazad van... De ha ezelőtt Ati-n nem alakult ki ilyen "együttállás" és a csere után se, az azért gyanús picit, hogy nem teljesen VGA-független jelenség, nem? Nyilván nem az én felhasználói szokásaim változtak meg egy hét alatt, oda is és utána vissza is....
-
Beowulf_78
addikt
Kártya cseréknél volt új Win install, vagy csak kártya csere volt? Vagy 1 hétig használtad, és abba már a telepítés is benne volt?
[ Szerkesztve ]
-
Rexcor
őstag
A GTX 275 jobban viszi a crysist maxon éx 16xq élsimításon mint a hd 4890?
köszi
-
NFree
addikt
Hali hallot már valaki a Giga UD-s gtx 275-ről , vagy esetleg tesztek valahol?
vga
-
Crytek
nagyúr
Akinek GTA 285 illetve GTX 275-je van kérem csináljon a Crysisról egy benchmark tesztet ezekkel a beállításokkal:
Crysis játékon belül minden Very High DX10 vista alatt nem config fájlokkal XP alatt 1280*1024 16xQ élsímitás és a játékon kivül a VGA driveren belül az AF legyen maxon 16X-oson.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Next PC Upgrade: 2022
-
Beowulf_78
addikt
Ha naponta megkérdezed, akkor se fog senki hamarabb válaszolni. Úgy tudom 1-2 GTX 275 tulaj van csak a topikban, majd ha jönnek, és van kedvük pöcsölni a kéréseddel, akkor majd megcsinálják. De nem értem...minek kell ez a teszt annyira? Alíg van különbség a 2 kártya között, amit számos teszt bizonyított már. 448bit kontra 512bit és némi órajelbeli különbség. Az 1280x1024 16xQ Very High-ban sanszos hogy CPU limites lesz. Én biztos nem vennék se 275-öt se 285-öt 1280-ra. Max. egy jóárasított 260 216SP, ami több, mint elég.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Itt van az egyik legjobb társaság, a volt Crysis Wars-os csapat is, szóval ezt most ide le kell írnom:
Lesz még egy olyan játék, mint a Left 4 Dead (amit imádok), Május 14.-én indul Steam-en, és ha addig megveszed, csak 3.000Ft!!! Hitelkártyával kell fizetni, itt a videó. Kurva jó lesz 6-an kell menni ilyen gépmanipulált emberek ellen! Co-op!
Szerintem jó olcsó, ennyiért simán megéri, szóval hajrá emberek, 3k nem pénz érte, és toljuk majd!! Szeretem az ilyen idegbeteg játékokat Co-op-ban![ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Beowulf_78
addikt
Hát fater...majd meglátjuk. De nem tartom valószínűnek hogy benevezek. Mert az egy dolog hogy Co-op-ba végig toljuk...és utána? Egyszeri végig játszásra sokallom.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Beowulf_78 #3591 üzenetére
Ezekhez általában mindig jönni szoktak az új mapok. 5000Ft-ot már én se adnék érte, de 3k-t nem sajnálok rá, főleg a Left 4 Dead után, arra a 10k-t se sajnáltam annyira jó!
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
ImI87
őstag
Hát ez qrva jó!
Tetszik nagyon. Be is neveznék, csak egyrészt sosem játszottam neten, nekem ez tök ismeretlen világ, másrészt meg semmi időm sincs. Mostanában nem játszottam semmit (még jó, hogy van GTX295-öm..........), de már nemsokára vége a sulinak, és lesz mit bepótolni. Nyáron majd gyakorlok FPS-eket, aztán csatlakozok a PH elit alakulatához. -
keIdor
titán
Jó ám, főleg a Co-op. Tudod mekkora jó haverokkal egy nehéz melós nap után? Vagy a Call of Duty 4-5? Felejthetetlen napok/csaták vannak néha. Valamikor még sörözésnél is szoktunk ezekről beszélgetni, felidézni az emlékeket...
Amikor még nagyban ment a Call of Duty: United Offensive multiban (2004-2008) annyi erős klánban voltam benne, annyi jó warunk volt, és sok klántársam személyes ismerős is volt... régi szép idők... ma már klánozni nekem sincs időm, de a haverokkal a mai napig szoktunk "public"olni, azaz csak úgy felmenni játszani!
Most a Call of Duty 4-5, Left 4 Dead, Counter-Strike: Source megy gyakran, bár utóbbi már 4 éve. Ezek a Multis játékok tovább lekötnek, mint a Single Player...Crysis Wars-ozni is kéne ismét, bár azt nem szereti senki, csak az itteni PH-s társaság.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
ImI87
őstag
Nekem ez sajna kimaradt az életemből......... De már egy ideje tervezem, hogy nekifogok a dolognak. Majd nyáron...........
Viszont én inkább stratégiát játszanék neten. C&C forever
Ez a ilyen co-op dolog is tetszik, de a "natúr" hentelés nem vonz annyira.Aláírásodra: That's why you should buy an X58 rig.
(De most már inkább várd meg a D0 procikat!)[ Szerkesztve ]
-
strebacom
senior tag
válasz Beowulf_78 #3591 üzenetére
Hali!! Te melyik drivert használod, és milyen oprendszeren próbáltad ki, próbáltad a Win7 64bit 7100-at (RC-t)??
Vélemény.... -
ImI87
őstag
válasz biggamer #3596 üzenetére
Még nem, de kösz a tippet! Utánanézek.....
Viszont most ideg vagyok, mert bármilyen DivX filmet nézek, a kari fullon pörög, és nem veszi vissza az órajelet. Próbáltam többféle player-t is, de ugyanaz. Maga az órajelvisszavétel működik, mert amint kilépek a lejátszóból, azonnal visszaveszi magát.
Eddig úgy működött a dolog, hogy pár másodpercig felemelte, aztán visszavette. Most is csak a nagy melegre lettem figyelmes. Szerintetek miért van ez? Nehogy már egy simka divx filmhez ekkora erőforrás kelljen...........[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
válasz strebacom #3597 üzenetére
Én még nem a 7100 RC-t nyúzom, hanem az előtte levő 7077 build-et. Amire használom arra jó, néhol jobbnak érzem már mint a Vista-t. Fájl szintű műveleteknél főleg.
Bár a Vista-t is meg akarom nézni SP2-vel. Aztán majd a jobbik marad. Ahhoz hogy ezt kiderítsem, kell kb. 1-2 hónap. Addig ugyanis nem telepítek ameddig nem kapom vissza gariból a monitoromat. Az meg még ki tudja mikor lesz...addig 19-es kölcsön Philips-el tolom a Crysis Wars-ot 1280x1024 Very High DX10 16xQ, 16xAF. Még így is van hogy 100 fölé ugrik az fps.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Márk
senior tag
Hali!
7600 GS bátyja vagyok, és mivel ő most házon kívül van egy hétig, így én reagálnék helyette (én is kompetens vagyok a témában, ugyanis én intézem és finanszírozom anyagilag az ő gépfejlesztését is).
2008 december végén határoztuk el, hogy az ő korosodó EVGA 8800GTS (G92 mag) SSC 512MB-os kariját nyugdíjazzuk, és keresünk helyette valamilyen erősebbet. Sokat agyaltunk, hogy akkor most nVidia vagy Ati legyen a szerencsés kiválasztott. Teszteket olvastunk és fórumokat bújtunk, kérdezősködtünk itt a PH!-n. Nekem a tesztek olvasása során feltűnt hogy mennyire dícsérik, ajnározzák, dicshimnuszokat zengenek az Ati 4850-4870-es karijairól. Mindenki el volt ájulva, hogy az aranyos kis Atinak milyen jól sikerült ez a 4850-4870 szériája, mert már tudja a DX10.1-et, gyors, takarékos stb.(érdekes, hogy a driverekkel való szívásról egyik tesztben sem lehetett olvasni). Bezzeg a csúnya nVidia, milyen drágán adja a GTX-eit, amikor a jóságos Atinak van alacsonyabb áron a GTX260-nal versenyképes karija(4850), illetve azonos áron a GTX260-at földbe döngölő megoldása (4870). Magyarán tesztek elolvasása után én azt a következtetést vontam le (lehet hogy tévesen), hogy a 4850 majdnem ugyanolyan gyors mint a GTX260, de annál olcsóbb, a 4870 az meg gyorsabb mint a GTX260 szinte ugyanolyan áron. Ejha, mondom hogyha ez valóban így van, hülye leszek én GTX260-at venni, majd veszek 4870-et. Találtam is a neten abban az időben kb. 70-80.000 Ft körül Asus 4870 DK TOP karit (erre az egész kártyacserére 90.000 Ft volt előirányozva).
Nosza, irány az Ati fórum ahol kérdezgettem, hogy mit szólnának egy 4870-hez 1280×1024-es felbontásban (akkor még 17"-s CRT-n nyomta az öcsi a gammákat) a jelenlegi 8800GTS kari leváltásához. Ott azt mondták hogy fasza választás, de szerintük felesleges 4870-et venni 1280×1024-hez, elég oda a 4850, mert az olcsóbb mint a 4870, de nem sokkal lassabb nála, csak egy kicsit (ezt szépen leírtam magyarul). Mondom rendben, akkor nem vagyok én a pénzem ellensége, veszek 4850-et. Mivel az öcsémnek Asus Maximus II Formula lapja van ami elvileg képes a CrossFire-re, akkor még felvetődött a lehetősége bennünk annak, hogy majd a későbbiekben egy CrossFire rendszert építünk majd ki.
Számtechboltba el, ahol ugyanezt mondták, miszerint nem kell nekem a 4870 1280×1024-hez, elég oda a 4850 mert olcsóbb, és alig-alig lesz lassab, szinte nem is fogom észrevenni a különbséget. Mondom rendben, akkor legyen egy Asus EAH 4850TOP 512MB-os kari, melyet sikerült nagyon rossz áron megvennem, ugyanis 2008.12.31-én fizettem érte 55.000 Ft-ot.A GTX275-nél már okosabb voltam. Itt Kecsón a legolcsóbb ár 69.500 Ft lett volna de az egy olyan üzlet volt ahova megfogadtam, hogy én ugyan be nem megyek. Abban a boltban, ahol a 4850-et vettem, ott 85.000 Ft.-ot mondtak rá, még egy helyet megnéztem, ott 80.000 Ft lett volna. Végül sikerült Budapesten találnom egy kisker boltot, ahol 68.730 Ft-ért sikerült szert tennem az Asus ENGTX275-re, és még csak plusz költség sem volt mivel minden héten kétszer megyek fel Budapestre a XIII. kerületbe a Hungárián (anyagbeszerző vagyok), ez a bolt meg ott volt a Hungária melletti utcában.
Azonban hogyha tudtam volna, hogy az Ati nem tud normális drivert írni azokra a játékokra, amikkel az öcskös főleg játszik, akkor inkább még erre az összegre is rádobtam volna plusz 10-20.000 Ft-ot egy GTX260-ért.
Április végén adtam el a 4850-es Asus karit, sikerült jó nagyot buknom rajta, 30.000 Ft-ért vitték el úgy, hogy volt még rajta 2,5 év gari.
Írta az öcskös az előző hozzászólásában, hogy a GTA IV kékhalálozott a játék indítása után fél-háromnegyed órával, és mindig a Catalyst driver egy-egy fájlját írta ki a hiba okaként. Mivel ő most nincs itthon, mondom meghajtom a GTX275-öt, hogy milyen stabil. Egy órát játszottam a GTA IV-gyel minden kékhalál, fagyás, illetve más anomália nélkül, körülbelül erre is számítottam.
Sajnos a 4850 nem szerette a Grid-et sem. Számtalanszor fordult elő, hogy amikor játszottunk interneten multiplayer módban, mint derült égből villámcsapás, nála lett egy nagy kékhalál, már megint valamit az a csúnya Catalyst kavart be a kékképernyő tanúsága szerint. A GTX-szel még nem próbáltam, de szerintem nem lesz ezzel a játékkal sem semmi gond.
Két játék volt, ami mindenféle anomália nélkül, tűrhetően futott a 4850-en: Stalker: Clear Sky, illetve Far Cry 2, de sajnos ezeknél hogyha az ember felrakta a részletességet a maximumra 1280×1024-es felbontásban (17" CRT), akkor igen-igen köhögött már a kártya, időnként igen-igen komolyan belassultak a játékok. Igazából akkor futottak jól, hogyha az ember levette a részletességet kb. a felére. A Stalker: Clear Sky most 1680×1050-ben van futtatva (22" TFT), maximális részletességgel, és még csak a belassulásnak a szándékát sem látom. Hihetetlen, hogy mennyi kraft van a GTX275-ben.
Nekem most egy Asus EN9800GT Ultimate karim van egy Asus M3N-HT Deluxe (nForce780a SLI chipset) lapban amit február végén vettem, azóta még csak nem is láttam kékhalált, illetve fagyást (előtte egy Asus M2N-E lapban volt [nForce 570 Ultra chipset], azzal sem volt semmi gond, csakhát ugye az már nem egy mai gyerek volt és úgy döntöttem hogy fejlesztek). Pedig volt olyan, hogy reggel 8-tól este 10-ig ment a gép egyfolytában, 3 óra GTA IV, majd egy kis internet pihenés képpen, majd 3 óra Grid, megint egy kis internet, majd megint 3 óra GTA IV...... mindezt mindenféle kékhalál, fagyás, rendellenes működés nélkül csinálta végig. Most azon agyalok, hogy beszerzek még egy ugyanilyen Asus 9800GT karit és kipróbálom hogy mit tud az SLI.
Tehát mint látható, nekem nagyon bejöttek az nVidia termékei mind alaplapi chipkészlet, mind pedig videokártya terén. A driverekkel meg úgy vagyok, hogy a Windows installálásakor mind az alaplaphoz, mind a videokártyához felrakom a legfrisebb WHQL drivert, és amíg a Windows tartja magát (nálam ez általában egy év), nem piszkálom hogyha kijön egy új driver amivel 50%-os gyorsulást igérnek, hanem hagyom a francba. Nekem így ezzel a szisztémával nVidia driverrel még soha semmi gondom nem volt.
Szerintem az Ati még nem áll olyan szinten driver írás terén, mint az nVidia. Számomra ezt az is bizonyítja -mint azt már fentebb írtam- hogy az nVidia karikkal még sosem volt gondom driver téren (de még csak selejtes kártyám sem volt, pedig egy párat használtam: GeForce256, GeForce2 Ti, GeForce4 Ti4200, GeForce 6800, GeForce 7600GS, GeForce 7800GS, GeForce 8800GTX, GeForce 8800Ultra, GeForce 8800GTS 512MB, GeForce 9800GT Ultimate és a mostani GeForce GTX275, ezek között volt Abit, Leadtek, Asus(6db), MSI, Gigabyte illetve XFX egy-egy darabok), míg az Atinál rögtön az első próbálkozáskor beleszaladtam ebbe a fránya drivergondba.
Igazán sajnálom, de én nem vagyok hajlandó várni a "csodadriverre", mint a legtöbb Ati-s, hanem elvárom, hogy egy 40 vagy 70.000 ezres kártya működjön hibátlanul. Az nVidia valahogy meg tudta oldani, hogy soha semmi gondom nem volt vele.
Legyen az a végszó, hogy mindezek ellenére úgy gondolom, hogy mindenki olyan videokártyát vesz, amely saját személyes elvárásainak és a pénztárcájának a legjobban megfelel, legyen az akár a zöld, akár a piros sarokból.
Üdv.: Márk
U.I.: Hoppsz. Ez egy kész regény lett. Valami díj nem jár annak aki a leghosszab hozzászólást írja helyesírási hiba nélkül?
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest