Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Hűha... Szép hosszú hsz lett!
Naszóval, khm... A fórumokon tényleg sajnos sokan azt hiszik (főleg 4850 tulajok, micsoda véletlen), hogy egy liga a 4850 és a GTX260... (Sőt, sokan azt hiszik, semmi értelme 1gb-os Ati-t venni, közben sose próbálták, jéé csak nem 512-es karijuk van? ). Hát nem egy liga, de én egy db tesztet sem láttam, ahol csak a közelében is lett volna.... Sajnos azt a karit nagyon visszafogja a lassúcska memóriája, de az áráért asszem ez ésszerű kompromisszum volt, én nyáron 33 000Ft-ért vettem egy Giga refit, (a GTX260 akkor 70K környéke volt) amivel egy darabig jól elvoltam. A karid kékhalálait valószínüleg a kártya hibája okozta, nekem 2008 márciusa óta (HD 3870) Ati karijaim voltak (mínusz 1-2 hét, amíg GTX260) és ha volt is valami játéknak pici baja, (pici képhibák, de semmi jelentős, pedig jópár játékot játszottam rajta) az semmilyen mértékben nem akadályozta a játszhatóságot, nemhogy kékhalálozzon.... Ez a csodadriver-várás is Ati betegség, én mindig jól elvoltam az aktuális driverrel, néha bejött egy-két új drivertől 10-20%, hát örültem neki... (Amúgy megkérdezhetem, milyen játékban volt a probléma, és milyen, hogy azt írod, az Ati nem tud drivert írni? Vagy csak ez a kékhalálozás, ami 100% kártyahiba volt?)
Amúgy most nekem egy 4890-es radeonom van, és épp a Stalkert játszom, 1680*1050-ben, minden maxon, DX10.1-ben, igaz, élsimítás nélkül de 30-60FPS, mint kés a vajban, úgy megy... Ha rárakom az élsimítást, akkor néha belassult 18-25FPS-re ezért kikapcsoltam, de nem is hiányzik....
Visszatérve GTX260 vs 4850, mikor váltotam az 512mb-os 4850-ről 1GB-osra, már az érezhetően javította a játékélményt, folyamatosabban futottak a játékok, nem voltak belassulások, ahol eddig igen (Pl. Crysis nézelődés, zoomolás, GTA4 kétszeres látótáv késleltetett rajzolás nélkül, stb...) Aztán mikor a gigás 4850-ből GTX260 lett, hát hűűű, nagyon meglódult az FPS mérő, jó 30-50%* plusszban... WOW!!! (*:persze, egyből tuningoltam a GTX-et, nagyon bírta, vétek lett volna kihagyni) Aztán lett a dologból 4890 (mivel valahogy mindig is komolyabb ATI-ra vágytam, csak 4870 akkor/annyiért/olyat amit kapni lehetett nem akartam) és a magas FPS-ek maradtak, és drivergondjaim sincsenek.....
Ezzel sem azt akarom elérni, hogy vegyen mindenki Ati-t, csak a véleményemet, tapasztalataim írtam le. Szomorú, hogy Ati topicban könnyelműen, sokszor ész nélkül lazán félrevezetik az embert.... (Még akkor is, ha viszonylag jóhiszeműen teszik mindezt...) Talán csak annyit akartam mondani, hogy nekem se volt soha semmi bajom Ati karikkal.... (A refi 4850 nekem túl forró/hangos volt, kapott hát egy AC S1-et, dehát ez már nagyon apróság... És 100% stabil is volt eredeti állapotában is.)
[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
Ezzel itt sztem mindenki egyet fog veled érteni! Nekem is hasonló a véleményem. Én 3870 X2-vel toltam hasonló fél éves kálváriát. Potom 102k-ért vettem ráadásul tavaly januárban. Addig addig vártam a csoda drivert, amíg eltelt 4-5 hónap, és a kártya értéke 40-50k-ra csökent, úgy hogy amíg használtam folyamatosan szívtam a CF-el. Olyan játékokban ahol meg elvileg repülnie kellett volna..mint Call Of Juarez-ben is például.
Crysis alatt meg inkább hagyjuk...1440-ben is nyögdécselt DX9-ben high beállításokkal Xp alatt. DX10-ben pedig 1024-ben is játszhatatlan volt.
Majd jött a GTX 260 OC, ami ég és föld volt. Nincs anomália, nincs erőforrás igényes CCC, mert nálam azért a CCC jobban "fogta" a gépet mint az NV Control Panel. A játékokat izomból futtatta. Crysis Very High DX10 1680x1050 2xAA-t kirázta a kisujjából, mindezt 1 GPU-val. Előtte volt rövidebb ideig egy Asus G92 8800 GTS 512Mb karim amíg garizták a 3870 X2-öt (mert venti vezérlő IC hibás volt ezeknek tetejébe), blama vagy nem blama, a GTS 512Mb a játékok 90% jobban ment mint a 3870 X2! Iszonyat meglepődtem. Crysis-ban meg egyszerűen lemosta..1440-ben szűréssel tudtam játszani vele, és úgy is olyan fps-eket produukált hogy nem hittem a szememnek. Folyamatos kép, nincsenek mikro akadások, 1 szóval fülig ért a szám a kis GTS-től. Akkor döntöttem el, ha visszajön gariból a 3870 X2, akkor helyette nV-t kérek inkább. Nem is bántam meg!Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Beowulf_78
addikt
Megmondom mi a gond elsősorban. Az ATi júzerek többsége általában véve még tanul, vagy nem teheti meg hogy nV-t vegyen, mert sok esetben drágább. Jelenleg is a GTX 295 30-35k drágább mint egy 4870 X2... Ha tanulsz, akkor a szülők szponzorálják a kártyát, ami a lehető legolcsóbb kell hogy legyen, mert nem fér bele több. Aki melózik, az meg vagy nem keres annyit, vagy sajnálja rá azt a többlet kiadást amivel az nV többe kerül. Megveszi az ATi-t, csatlakozik a topikhoz, ahol nagyon sokan nV ellenesek, ráragad, majd ő is nV ellenes lesz, és az elsők között fog kampányolni egy vitában, vagy flame-ben. Oka nincs rá, de a "csorda szellem" érvényesül, valószínűleg nagyfokú irígységgel párosulva. Az Ati tábor júzerei nagy többségben ilyenek, mert semmi tapasztalatuk nincs nV kártyákkal, mert esetleg anyagilag, vagy más okból, sosem tehették meg, hogy vegyenek egyet.
Persze van olyan aki normális, értelemszerűen nem rájuk hajítom a "követ". A nagy többségnek fingja sincs milyen egy nV kártyát használni. Ellentétben velünk, mert mi nV tulajok, általában úgy alkotunk véleményt hogy volt kártyánk (esetenként több is) a piros oldalról. Persze itt is van ellenpélda...mint mindenhol. Csak talán kevesebb a vér pistike. Aki meg az, "nem adjuk alá a lovat" hanem közöljük vele hogy fejezze be, vagy ha nem ért a szóból kivetjük magunk közül, elküldjük a faszba. Ennyi. Természetes szelekció.
Így megőrizzük az "nV fan"-ság autentikusságát.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
PPSH
őstag
csak azert vegyuk figyelembe hogy miert jo az nv jatekokban
mert fizet,ha nem fizetne akkor raghatna a kuszobot
egyszer azert kivancsi lennek egy olyan jatekra ami egyik gyarto kartyait se favorizalja,abban biztos nem az nv nyerne.Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
Beowulf_78
addikt
Uninstall nem árthat, mivel van már 185.85 WHQL ami azért mindenképp stabilabb mint egy beta.
A kártya csere előtt vagy után, az mindegy.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Beowulf_78
addikt
Egyelőre még mindig elégedett vagyok.
(Von) Schwartz ha látná ezt a képminőséget...lefosná a bokáját a gyönyörűségtől.
A spílereknek nincs gondja állítólag a 185.85 WHQL-el. Csak a lámáknak.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Dark KillerX
addikt
Jó az a driver,nem tudom mi a gondod vele. ,amúgy sokan írják,hogy ilyen meg olyan,lehet hogy csak értő kezekben működik a driver. Ha ő azt mondja vmire,hogy jó akkor azzal tuti nincs gond.[link]
És tényleg rengetek optimalizáció került bele.Pl Far Cry2 elsimítás alatt szárnyakra kapott,és a Riddick is jóval jobban fut,de még néhány játékot lehetne ide sorolni,de ennél a két játéknál tényleg komoly teljesítmény javulás volt érzékelhető.
[ Szerkesztve ]
-
-
keIdor
titán
A 3DMark-ot AA-val, AF-el, és ha tudod magasabb felbontáson is nézd meg, mert alapon CPU limites ezért nincs is értelme szerintem azon futtatni. Úgy érdemes összevetni két nV karit egymással, úgy ki fog jönni a különbség.
Amúgy minden Phenom II megy 3,2GHz-et, sőt a 955-nek azaz alapórajele. Olyat keress, ami megy 3,8GHz-et. De ha nincs most sok pénzed kezdésnek bőven elég egy X3 is.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A probléma a Win 7 RC-ben keresendő. Az NV örült, hogy épkézláb WHQL drivert tudott prezentálni, nem hogy még az extra szolgáltatásokkal is törődjön. Majd később meg lesz oldva.
schwartz: Hát a többiek mindent leírtak. STALKER CS-nél nem szabad elfeledni, hogy a DX10.1 jelentősen szebb ... jobb árnyékolás és AA (ez ugye pluszmunka).
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest