Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
válasz schwartz #4450 üzenetére
Mert elqúrtam.
Már javítottam a 295 tesztben, ott DX10 volt írva a bench-nél, de közben XP SP3 DX9 alatt futott a GTX 295...míg a 4890 CF DX10 és DX10.1 alatt. Úgy szóltak nekem is, nem én vettem észre. Így már érthető miért volt gyorsabb a 295.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Beowulf_78
addikt
válasz tzsolesz #4455 üzenetére
Sorry...nem emlékeztem már, hogy te szóltál, különben neveden neveztelek volna. Bokszoló vagyok...a rövidtávú memóriám is néhol pocsék, hát még a hosszútávú.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, ugyanis az Asus ENGTX 275-ös karim 2D-ben nem veszi vissza az órajeleit. Win7 64 bit oprendszert használok 185.85-ös WHQL driverrel.
Üdv.: Márk
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A probléma a Win 7 RC-ben keresendő. Az NV örült, hogy épkézláb WHQL drivert tudott prezentálni, nem hogy még az extra szolgáltatásokkal is törődjön. Majd később meg lesz oldva.
schwartz: Hát a többiek mindent leírtak. STALKER CS-nél nem szabad elfeledni, hogy a DX10.1 jelentősen szebb ... jobb árnyékolás és AA (ez ugye pluszmunka).
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
M@trixfan
addikt
Abu85, cimbi186
Köszönöm a válaszokat! Sejtettem, hogy csendesebb a Geforce. Stalker miatt hezitálok nagyon, máskülönben a GTX285 azért úgy látom erősebb 4890-nél is.Még egy direkt nyers kérdés: halkabb-e annyival a 285, hogy HTPC-be lehessen tenni?
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz M@trixfan #4461 üzenetére
Abszolút nem alkalmas HTPC-be ilyen HD 4800, vagy GeForce GTX 200 szintű kártya. Max. HD 4770, vagy GF GTS250.
Játéknál meg ha érdekel a GeForce PhysX, akkor GTX285, minden más szempont esetén HD 4890. A DX10-es eljárásokat nem bírja a GeForce ... most, hogy itt lesz a Win 7 eléggé elmegyünk majd ebbe az irányba. Esetleg ha év végén veszel DX11 karit, akkor mehet a GF is, de azt az új Full DX10 játékoknál le kell cserélni, mert kevés lesz a max. részletességhez. Az új eljárásokkal kb. a HD 4770 szintjén lesz GF GTX285. Persze itt előfordulhat, hogy az egyes DX10.1 fícsőröket a már eleve nem engedélyezik a feljesztők DX10-ben. Tehát olyan lesz, mint a STALKER CS, gyengébbek lesznek az árnyékok és az AA stb.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Beowulf_78
addikt
válasz Erdei88 #4465 üzenetére
Nem olvastad el figyelmesen...
"Az új eljárásokkal" , "a DX10-es eljárásokat nem bírja a GeForce".Bár a Battleforge kalap meleg fingot se ér, de ha ilyen eljárással fog jönni egy jobb fps a közel jövőben, bajban lesz a G200. Erre célzott Abu. Iszonyat nagy a különbség teljesítményben Battleforge alatt. Egyelőre más még nincs, ahol ekkora lenne a különbség, mondjuk én az OpenGL-es Riddick-et játszva szűréssel, nagy különbséget láttam a Radeon javára. Főleg max.AA környékén.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Erdei88
veterán
válasz Beowulf_78 #4466 üzenetére
Nem is értem milyen új eljárások. Hol lehet ezt olvasni? A Battleforgen kívül más is használja?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Beowulf_78 #4466 üzenetére
Inkább a Stormrise ami egy kalap fing. A BattleForge az elég szép pontokat kapott. Főleg az volt a bajuk az szakújságírónak, hogy kellő pénzmennyiség belepumpálása nélkül eléggé szerencsefüggő. Nyilván az, hogy megveszed a játékot, csak az alap paklival nyomod, aminél vannak sokkal jobb kártyák is. Ergo inkább a pénz, hozza az eredményeket, mint a játékos taktikája. Dehát ezt akarta az EA ... egy fejőstehenet. Egyelőre hozza is a zsetont.
A Riddickben is jók a Radeonok főleg a HD 3800 széria. Azok megverik a nagyobb GeForce GTX 200-akat is bekapcsolt AO-val. Nyilván ez arra épül, hogy a Radeon tud Fetch4 mintavételezni, míg a GeForce nem. Ergo négyszer több munkát kell végezni ugyanazért az eredményért ... A HD 3800-nál még ott van az az előny is, hogy van külön texture fetch csatorna, amit a HD 4000-ből már kivettek. OpenGL-ben ezeket nagyon szépen lehet használni.[ Szerkesztve ]
-
strebacom
senior tag
Abunak volt a CF-hez meg volt az SLI-hez valami tuti config vagy milyen fájl, azt nem tudjátok honnan lehet leszedni??
Ja Crysishoz?? -
schwartz
addikt
válasz Beowulf_78 #4469 üzenetére
Nem tevedtel nagyot. Elnezve a gameplay trailert, inkabb Pac-Mant jatszom...
[ Szerkesztve ]
If he dies, he dies.
-
Beowulf_78
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Beowulf_78 #4472 üzenetére
Pedig a BattleForge-ot érdemes kipróbálni. Nagyon egyedi játék, és tömény akció, ha nem lenne ilyen iszonyatos pénznyelő, akkor én is megvásárolnám.
-
Racecam
nagyúr
Úgy tűnik, valami nem volt világos az előző hozzászólásomban...
Úgy látszik, lassan más módszerhez kell folyamodnom, hogy végre újra arról szóljon a topic, ami a címe.
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
DigitXT
nagyúr
Ár/értékben és "jövőállóságban" igen. Amúgy nyers erőben, meg pl. a gyári hűtés kellemességében a GTX285 viszi a pálmát. Kinek mi szempont: én pl. egyelőre XP-t használok, szóval nekem nem téma a DX10, meg a Stormrise és hasonlovak. Vistára hótziher, hogy nem váltok, béta oprendszerrel meg nem szenvedek, annál többet ér a nyugalom és a stabil gép: egy darabig részemről maradni fog a felállás. Anno nagyon jól elvoltam az X800Prommal, és sírva röhögtem azon 3Dmark06-os eredményeken, amik szerint egyenértékű volt egy nv6600-assal, csak mert az tudott SM3-at.
-
DigitXT
nagyúr
Ez épp mostanában látszik megfordulni: több esetben
már nincs előnyük az nV kariknak.* Az más kérdés,
hogy valakit érdekelnek-e most ezek az esetek, vagy
sem: én mindig azt mondtam, hogy VGA-val hosszú
távra tervezni nem lehetséges, ezért értelmetlen.*: abból következőleg, hogy az adott játékot TWIMTBP
keretén belül fejlesztették volna: attól még nyers erőben
lehetnek jók, nem véletlen választottam a GTX285-öt. -
DigitXT
nagyúr
Nem szeretem a multi-GPU rendszereket, ill. a hangos VGA-kat,
ezért véleményemmel nem igazán tudlak segíteni a döntésben.
De amúgy még mindig inkább GTX295, mint Quad-SLI, mert ha
nem megy az SLI, legalább egy GTX275-öd van, illetve (talán) a
hangereje sem olyan durva, meg nem négy darab GPU fűt.
(Amúgy hosszú távú célokat kitűzni szintén nem szerencsés,
kizárólag a jelenlegi kínálatot figyelembe véve, mivel ki tudja,
hogy az ATI 5xxx, vagy a GT300 mit fog tudni, milyen árban.)[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
ha annyira multi GPU-zni akarsz akkor inkább ajánlanám a GTX280-at kétszer
2x240SP
2x512bit
2x1GB RAM
mi kellhet még?
hatalmas tuningpotenciál... és mégse 4 hanem 2 GPU... szerintem elég sokáig elég lehet.
FullHD-ben is![ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Erdei88
veterán
-
HSM
félisten
Lehet én vagyok a hülye, de szerintem ma simán el lehet lenni egy db GTX260 216sp-vel vagy 4890-el. Egy fél év múlva úgyis kulát se fognak ezek a karik érni, akkor meg minek ennyire előre tervezni, hogy 9800GX2 SLI, meg GTX295? Csak nem értem.... Később pedig, ha kevésnek bizonyulna, még mindig mellé lehet csapni egy másikat, vagy egy GT300-at.... Én is így vagyok a 4890-el.... Ha kevés lesz, repül mellé egy RV870 vagy mégegy 4890, jóárasítva...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz schwartz #4499 üzenetére
A sima Crysis-t 3870-en toltam végig, maxon, 1680*1050-ben, maxon, de DX9 és No AA-val, és teljesen játszható volt, nem kellett a kari miatt bosszankodnom... Persze, nem akkora élmény, mintha átlag 18-24FPS helyett lett volna 40, de úgy érzem, semmit nem vesztettem... Mondjuk a WH alá már elkelt a 4850 (amivel akkoriban rendelkeztem), de az full elég is volt, néhol érezni lehetett az 1GB VRAM hiányát, azt annyi. Namost hogyha ehhez hozzáadom a GTX260 plusszerejét, hát, az már mindjárt teljesen jó.... Mondjuk az AA-t csak ésszel lehet használni, de aki egy játék miatt vesz kártyát az megérdemli... A STALKERS-t végigtoltam AA nélkül, és röccenésmentesen ment maxon, DX10.1-ben.... (Kivéve az első jelenet a faluban napfelkeltekor, ott lement 18-22-re, először és utoljára)
Valahogy nekem 22" 1680*1050-ben annyira nem hiányzik az AA az újabb játékoknál... Nem tudom miért... Pl. a TDU nem tetszik nélküle, de pl. Crysis, Stalker-ben fel se tűnt, hogy nincs...
Hát, a Cryostasis meg egy fura valami... A DX10 módja katasztrófális... SM3.0-ban egész jól ment....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Autós topik
- BMW topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Revolut
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest