- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz rumkola #21499 üzenetére
nincsen vele semmi gond egyébként. 700/1400/2400-at tuti nem tudja ezért marad alapon
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
rup1u5
nagyúr
Arra én is kíváncsi leszek.
Nem fűzök hozzá nagy reményeket, tekintve, hogy valahova az 5830 szintjére várják a 460 teljesítményét. Az meg nekem édeskevés ahhoz, hogy váltsak. Ha jól tudom az 5850 van nagyából egy szinten a 280-285-el. Olyan kártyára fogok váltani ami fogyasztásban az 55nm-es 260 szintjén van, teljesítményben meg minimum a 280 duplája. 10-20%-okért nem fogok megint vga-t cserélgetni. Legfeljebb marad a GTS 250 amíg ki nem jön valami értelmes 28nm-en.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Cadal
őstag
válasz andris871 #21505 üzenetére
Andris!
2008 óta már elolvashattad volna az alapelveket és akkor tudnád hogy a fórumon nem hirdetünk eladó cuccokat. Arra ott van a HardverApro!
Ott sokkal előbb találsz rá vevőt is, mint ebben a topikban! (főleg, hogy ez nem is a megfelelő topikja a kártyádnak.)[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz tzsolesz #21504 üzenetére
Ja. persze.
Méghogy a 4890 a 280-al van egy szinten.
Én 260-ról váltottam 2gigás Vapor-X 4890-re de egy héten belűl adtam el a csába.
Stalker-en és Heaven-en kívűl mindenhol kikapott a 260-amtól.
5850 a 295 szintjén. Na az is egy jó vicc.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
TTomax
félisten
válasz tzsolesz #21504 üzenetére
Az 5850 a GTX295 környékén van alulról(-10% talán?).
A francokat azt...
A GTX275 a 4890 ellenfele...a 280 picit erősebb a, az 5830 alulmarad a 4890 ellen... a GTX295 meg éppen hozza a GTX 480-at ami ugye erősebb mint a HD5870 szóval innen jó messze van az 5850...★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Bulitt
addikt
válasz TTomax #21508 üzenetére
Sziasztok
Vissza tértem egy kicsit
Lecseréltem végre a tápomat én is, egy Scyhte Stronger 500W 80+-ra. A legújabb modellre, és nagyon meg vagyok elégedve vele Gyárilag van rajta 2db PCIe csatlakozó és 8pines cpu csati is Eddig elég hangosan cicerget a GTX260-am mikor játszottam, ez a zaj is sokkal, de sokkal halkabb lett
-
-
Laraxior
titán
Le is cseréltem a kicsikét egy Gainward GTX280ra
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Laraxior #21512 üzenetére
0.45V-ot lehet neki adni legkevesebb feszt, a GTX260omnál pedig 0.8V volt a legkevesebb"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
TTomax
félisten
válasz fsb1000 #21514 üzenetére
Azok jó kis karik... én eltoltam mert le volt árazva negyvenre de vártam a fermire... egyébként nagyon meg nagyon meg vagyok elégedve az SLI hatékonyságával.. én nem tudom hol milyen teszt,de skálázódik ugyanúgy minta a CF...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Laraxior
titán
nemnem,Voltage IC szerint 0.45V,de sajna itt is csak 0.8V a legkisebb fesz,amit tudok is adni neki,bár biztosan van rá lehetőség,majd rájövök. Egyelőre ennyi a módosítás bios szinten:
első oszlop a load a második az idle.
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
Üdv!
Egy kis segítséget kérnék, mint full amatőr...
Egy kis húzás után kell állítanom a fesz. értékeket a lapon, hogy jól menjen a játék, meg az egész rendszer. Mondták, hogy milyen tesztekkel nézzem, aztán ezzel kapcsolatban a vga-ra ajánlották ezt a Vantage teszt programot is, de én ezt nem ismerem. Mi mit jelent?
Kezdéskor valamit kiírt a windows, hogy valami nem kompatibilis ezzel a progival, ezért átvált a Win 7 egyszerű színösszeállítására.
Ezután végig csináltam a graphics test 1-et, ez lett a vége.Úgy összességében mit kell nézni? Ha szar még a játék, majd emelek egyes feszültségeken, de magán a kártyán kell állítani valamit? Kicsit meg van húzva az óra jele, de tényleg kicsit, csak nem tudom, ennek valahol kell-e plusz áram, vagy a bios-ban a PCIe sín frekvenciáján kell-e variálni /alap 100-on van/, stb...
Elnézést balgaságomért, nem tudtam, hová forduljak...
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat!
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
fsb1000
nagyúr
válasz sestertius #21518 üzenetére
Szerintem ne Vantage-val teszteld, mert az nem stabilásra tesztelésére való, hanem a VGA sebességek (fps) összehasonlítására.
Én inkább Furmarkot ajánlanám, és közben MSI Adterburnerrel monitorozni vagy GPUz-vel.
///
Ha pedig CPU-t tuningolod, akkor Lynx vafy Prime95 a tesztelő program és everesttel lehet monitorozni a hőfokokat.
-
Laraxior
titán
Főleg hogy vizesblokk megy rá jövő héten
-
Laraxior
titán
azon gondolkodom,hogy beszüntetem a kártyán a low power 3D módot,ugyanis ha elindítom a filmet akkor arra vált fel,és szerintem nincsen rá szükség
ugyanaz lesz mint a 2Dben. 150/300/200mhz@0.8V
egy kis ventimódosítást is csináltam. 67°Cnál elkezdi emelni a ventit az alap 65%ról,és 75°Cnál pedig a max 100%on pörgeti... persze csak kísérletező jelleggel a vizesblokkig"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
-
kisfer
aktív tag
Üdv.
Szeretnék venni egy ilyen karit: Gainward GTX260 896MB GS
Az lenne a kérdésem hogy ez mennyire jó a többi GTX 260-hoz viszonyítva, esetleg ha valakinek volt ilyen nem volt vele semmilyen gond?
Köszi
Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető és Számítástechnikai szoftverüzemeltető állást keres!
-
fsb1000
nagyúr
válasz kisfer #21528 üzenetére
Ha erről a hírdetésről van szó [link], akkor:
216 SP, tehát gyorsabb és kevesebbet fogyaszt, mint az első széria
AZ órajelei átlagosak, de csak néhány OC verzió gyorsabb.
Ezt a hűtést nem ismerem, de 2D-ben tuti halkabb mint a ref.Az ár nagyon baráti.... főleg 2 év garral.
-
sestertius
őstag
Gainward GTX280 tulajok!
Nem tudok megcsinálni egy furmark tesztet, mert a kártyám kiég a helyéről...
Mi a túró lehet az oka?
85 foknál megállítom - kb. az indítástól számítva egy perc után -, mert nem akarom, hogy elszenesedjen...A felbontás a normál monitoré, és a beállításokat is vissza vettem... akkor sem nyerő. De játék alatt nincs vele gondom, 70 körül szokott járni, vagy 75, ha húzva nyomom sokáig a game-t. Szétszedve, piszkálva nem volt, gyári hűtés.
Vagy ez a normális hőfok?
-
zolisx4
őstag
ADAM1337 Fórumtárs jóvoltából átáltam az NV oldalra megvettem a kártyáját
-
rup1u5
nagyúr
válasz sestertius #21535 üzenetére
Teljesen normális Furmark alatt a 85 fok.
Venti auto-n van?Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Qru
MODERÁTOR
Sajnos az ahogy Rup1 írja ezt itt teljesen normális hőfok. Nekem játékok alatt 60 fok körül mozog, igaz 70%-os ventifordulat mellett 685/2100-on.
#nincsbennetarcsi
-
TTomax
félisten
válasz zolisx4 #21540 üzenetére
Gratulálok a jó kis karihoz Most majd te is látni fogod mi miről beszélünk,beszéltünk...
ja és hát elvileg ugye mindenki azt mondja a GTX260 gyengébb a HD4890-nél... bár szerintem nem...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
zolisx4
őstag
válasz TTomax #21541 üzenetére
Köszi.
Mivel innen származik a kártya ismeritek ,nem valóban nem gyorsabb a 4890 es és sok játék amit nagyon szeretek teljesen jól megy ,még az ati valamiért nem volt sima amit nem értek mert az erő abban is megvan és mégsem .
Azt mondják sokan hogy az 5770es szintjén van a 260 as ez sem igaz mert azt vettem ki a gépemből a 260 előtt szemmel látni a gyorsulást még teszt sem kellCsak ezzel a driverrel nem tudok zöldágra vergődni hiányzik a CCC nem tudom miért de hiányzik
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz zolisx4 #21542 üzenetére
És még SLI-ben milyen jól mennek...pedig majdnem 4890CF-et vettem... de kár lett volna...
-
zolisx4
őstag
válasz TTomax #21543 üzenetére
Gondolom jól megy, nem tudom emlékszel e rá beszéltümk mikor 4850x2 em volt utána vettem a 4890es vagyis volt belőle 4 is egyszerre de a CF nekem nem volt jó lehet hogy az akkori alaplapom miatt ezt nem tudom.
Idevágó kérdés az NV nek nincs olyan monitorozó a driverben mint az atink van??
Meg sikerült letöltenem valami nem is angol nyelvű drivert az NV hezUgy látom hogy itt mindenki volt már a másik vonalon
Láma kérdés honnan a fenéből lehet leszedni magyar nyelvű drivert ?????
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
85 fok nálam is,de 700/1400/2400on....alapon 80nál megáll
Gainward GTX280"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
sestertius
őstag
válasz rup1u5 #21537 üzenetére
Üdv!
Hm.. a gond, hogy úgy láttam, nem akar megállni 85-nél, 100%-os venti mellett...
Totál lehúzom alapra, és megnézem úgy mit produkál.. csak még nem jutottam el oda. Remélem ma sikerül.Laraxior: gondoltam, hogy nálad is hasonló hőfokok vannak, ha már vizes blokkot keresel...
Van erre valami "tapasztalat", milyen arányban érdemes beállítani - alapvetően egymáshoz viszonyítva - az egyes óra jeleket? Érdekelne...
-
zolisx4
őstag
válasz fsb1000 #21546 üzenetére
Igazából nem tudom ,mert ez nem melegszik meg szépen vissza is veszi az órajeleket nem kell nézegetni hogy mi a kártya hőmérséklete jó választás volt ez a kártya
Igen a 4870x2 az egy brutálisan erős kártya igaz hogy nekem nincs összehasonlítási alapom az nv 2 magosával hogy mit tudott csak tesztet néztem de én abban hiszek ami a gépembe volt és láttam hogy mit tud
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz fsb1000 #21546 üzenetére
+(#21544) zolisx4
A hivatalos portál az US, ahonnan csak angol drivert lehet leszedni. [link] - Itt van az UK portál, ahol a nemzetközi driverek vannak. Az UK driver például tartalmaz magyar nyelvet.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
zolisx4
őstag
Mekkora monitort bír el a 260 as kártya??mekkorát érdemes venni 19"
Jó öreg 17" monitorom most halt meg ,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest