- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Úgyfest stabil a memória 1296MHz-en ami megközelítőleg 2600MHz kárpótlásul amiért a GPUm csak 700/1400et tud a következő lépcsőnél már eldobja az agyát...
Lehet bepróbálok neki egy kis pluszfeszt,először eVGA Voltage Tunerrel,aztán ha tuti,akkor bios szinten is megkapja. Egyelőre egy VGAval (Gainward) Jövő hétvégén kiderül mit tud az AMP! víz alatt. Ez lesz a 3. AMP! VGAm"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz joshua7 #22202 üzenetére
mindjárt megnézem mit tud. Egyébként asszem a memóriasávszél többet számít,mint az a pár MHz a GPUn. legalábbis gamenél.
Az a baj hogy SLinél egyforma órajelek lesznek,mégpedig a gyengébbé. CFnél mindegyik kártya annyin ment amennyit éppen tudott"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Laraxior #22203 üzenetére
Fut a Furmark.68°C-nál stagnál...vízzel kevéske az egy tripla radi
729/1458/2592MHz@1.225V"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
axwel18
senior tag
Sziasztok segítségeteket kérném!
van egy c2d e4500-as procim és egy gtx260-am. szeretnék procit cserélni de nem tudom milyet vegyek ami kihajtja a gtx260-at.
segítségeteket előre is köszönöm ! -
hekkerman
tag
haha, vicces vagy, feltűnne, ha szaggatna egy játék.... két és fél éve van meg a kari, találkoztam már egy-két buggal , ezzel a driver kiakad a tuningtól-lal is.
amúgy, furmark 1280 msaa 16x xtreme burning mode és 85fok 66%-os ventivel, nem kell ide 100% meg nem is tekeri fel automatán 100-ra, akkor te nem tudom milyen karit láttál már de az nagyon izzadhatott
szó mi szó elutaztam nyaralni, hazajöttem, és mintha megjavult volna, ugyanúgy megy mint régen. -
rup1u5
nagyúr
válasz hekkerman #22211 üzenetére
Látom nem tudod használni a gombot de feltételezem, hogy ezt nekem címezted.
"furmark 1280 msaa 16x xtreme burning mode és 85fok 66%-os ventivel"
Az elöbb azt irtad, hogy "furmark alatt 45% max"
Mondom én hogy valamit te néztél el mikor azt a 45%-os kijelentést tetted.
Ezért is kérdeztem, hogy mivel mérted és ezért kértelek hogy tegyél fel egy Precisiont, futtasd a furmarkot és tegyél ide egy screenshot-ot róla hogy jobban lássuk.
Személyeskedés helyett mondjuk tolhattál volna ide egy olyan képet amit most látsz itt picivel lejebb a hozzászólásomban.
Egyébként 86fok, 66%-os ventivel nagyon jó! De azért egy képet tolhatnál ide róla.Evga gtx 260-al és most Evga gtx 280-al van tapasztalatom egy jól szellöző cm690-es házban.
íme a 280 5 perc furmark xtreme burning mode után, autó ventivel:
85 fok és 86%. nagyából erre áll be de ilyenkor a VRM-ek már 100 fok fölött vannak. Ez természetes egy 280-nál. Az 55nm-es 260-ak hűvösebbek picit. Nálam játékok alatt a manuálisan beállított fix 75-80% körüli venti a nyerő.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
hekkerman
tag
válasz rup1u5 #22212 üzenetére
Bocsánat, szándékomban állt a válasz gombra menni , de mellé ment, a kép is megvan, csak már nem volt lelki erőm feltölteni. Régen tényleg 45%-ig tekert furmarkba de akkor nem xtreme burning mode-ba meg 16msaa-val nyomtam, csak simán benchmarking azthiszem.
elöl van egy 12-es felül egy 14-es meg oldalt egy 12-es venti, azok 50%-on vannak. nagyjából ennyi a házhűtésem
Én nem akartam személyeskedi,a hangnemért is bocsi, ilyen hangulatom volt tegnap, de ma már jobb.
Ha érdekel más teszt is, megcsinálom próbáltam tuningot is,gpu 710-20 talán amennyit ment, memóriát 1200 felett nem próbáltam shader meg ha jól emlékszem 1450, de lehet 1500 is volt, egy éve húztam utoljára próbaképp, annyit nem játszok meg olyan erős játékkal, hogy megérnéminden jót
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz hekkerman #22213 üzenetére
Most visszanéztem azt a pár képet ami megmaradt nekem a GTX 260-amról és valóban szinte ugyan olyan értékeket produkált mint a tiéd.
Úgy látszik, hogy az 55nm-es 260-nak 60-70% közötti ventifordulat elég ahhoz hogy 85fok körül tartsa a GPU-t, a 280-nak 85foknál meg már 80% fölött jár a ventije.
kösz a képet!az elmúlt pár napban depis vagyok az idő miatt ugyhogy kissé tulreagáltam a hsz-ed.
bocs![ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
hekkerman
tag
válasz subaruwrc #22217 üzenetére
akkor lehet az, már régen volt az amikor próbálkoztam, és fel se jegyeztem, annyira nem izgat, majd ha valami nem megy az elvárható szinten, akkor tuningolok.
és nem kell jönni, hogy metro 2033 meg krájszisz, azok úgyse fognak maxon menni ha szénné hajtom, inkább kevesebb lóerő, kisebb fogyasztás, de 200 azért megvan
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Játékban is megvan a különbség csak nem ennyire látványos. A furmark azért rendesen megizzasztja.
Valakivel akinek 55nm-es 260-a van csinálhatnánk egy furmark összehasonlitó tesztet, azonos beállitások és mondjuk 7 perces futás utáni hőmérséklet és ventifordulat autón és tuning nélkül. Valaki olyan akinek van legalább 3db 12 centis házventije.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Bulitt #22224 üzenetére
tény hogy nem megy fel rá elvileg. gyakorlatilag viszont igen.De ekkor jön a gond. Ugyanis addig oké,hogy felmegy rá,csakhogy a VRMeken nincsen semmi. ez pedig egyenlő a halálos ítélettel. Nekem volt egy sima Zotac GTX280on,de mihelyst AMP! órajelekre emeltem,máris 120°C-osak lettek a VRMek. Tehát inkább ne
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Bulitt
addikt
válasz Bulitt #22224 üzenetére
Lejárt az időm
Ellenben a Scythe Setsugen jó a GTX-re
Laraxior: Erre találták ki a Scythe VGA Chip Heatsinks-t
Szerk.: De melyik 260-ra? a 65nm vagy az 55-re megy fel? Vagy mind a kettőre? Mert ez új nekem
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Bulitt #22226 üzenetére
280ból adódóan 65nm. legalábbis az a biztos. "gixivo" kollegát kell megkérdezni,ő taknyolta fel egy 280ra.... miután visszatettem a gyári hűtőt még fürgébb lett a VGA.
Víz,vagy Accelero. Nincsen más lehetőség. Más egyszerűen nem tud eldisszipilálni,vagy mitcsinálni 250W hőt. Nekem is a tripla radi édeskevés lesz a rendszerhez. simán megeszi a két VGA,tehát vízből sem mindegy..."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Bulitt
addikt
válasz Laraxior #22227 üzenetére
Szóval akkor azt mondod, és szerinted is a Musashi rá megy a GTX260-280-ra, de mivel kifejezetten nem ehhez a kártyához tervezték sok előre lépést nem lehet tapasztalni? A zajszint az oké, hogy kevesebb lesz, de a hőleadás csak mérsékelten, nem olyan nagy mértékben mint az AC GTX280 hűtőjénél, amit kifejezetten ehhez a kazánhoz terveztek?
-
zolisx4
őstag
válasz rup1u5 #22223 üzenetére
Na szóval én csináltam egy tesztet:: Palit GTX 260 Sonic.
Nekem ezt a hőmérsékletet tudja
Ugye ez 55nm es ,nekem 2 db 12 cm venti van a házban és egy 9,2 es .
Játék alatt nekem a ventit nem is hallani a 60 fokot ép hogy eléri a kártya[ Szerkesztve ]
-
zolisx4
őstag
-
rup1u5
nagyúr
válasz zolisx4 #22232 üzenetére
Bár nincs sajnos az 55nm-es 260-amról ilyen screenshot de úgy emlékszem egy idő után ott is felment 100% köré a venti. A 280-nál szerintem a VRM-ek fűtik föl ennyire az egész kártyát. Imádom ezt a dögöt! Igazi nagyágyú!
-
zolisx4
őstag
válasz rup1u5 #22233 üzenetére
Igen valószínű hogy elindul lassan, egy bizonyos idő után felfelé a fordulat, csak nem pár perc hanem lehet, több mikor már teljesen átmelegszik az egész ,az tuiti hogy a 280 as az nagyon jó kártya ,nekem a 260 as is nagyon szépen megy , .
Ezt találtam a neten itt meg lehet nézni mekkora eltérés van a 2 VGA közt ez valós lehet???
Érdekes eredmények jönnek ki a 280 nagyon jól szerepel -
rup1u5
nagyúr
válasz zolisx4 #22234 üzenetére
Végülis reálisnak tűnik az a 10-15% előny a 280 javára játékokban. Azért ne felejtsük el, hogy a tesztben 576Mhz-es 260-at mértek össze 602Mhz-es 280-al. Az 55nm-es 260-ak meg szépen húzhatóak az enyémet én a gyári 626 helyett 675- környékén használtam és 75%-os ventivel egyáltalán nem volt forrófejű. Most a 280-at csak 645-650-ig húzom, mert már alapon is forró a VRM. Így 85%-os ventivel GTA4 alatt tegnap 70-75fok körűl volt a GPU. A VRM nem tudom ilyenkor mennyi lehet de biztos így is megvan 90 fok. Egy jó vízhűtéssel és voltagetuner segítségével azért kíváncsi lennék mire lenne képes.
[ Szerkesztve ]
-
zolisx4
őstag
válasz rup1u5 #22235 üzenetére
Ennyi az órajel alapból azt nem tudom mennyit bírhat ,?
De a 280 as alapból tudja azt amit a 260 nem még húzva .
Igen neked egy fasza hűtés kéne a kártyára[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Kiírja, azt tudom de játék közben kéne kiíratni a képernyőre. Rivatuner nem tud ilyet?
Furmark alatt néztem Gpu-z-vel a VRM-eket és 96-106 fok között voltak.
Gpu-z-vel file-ba log-olni meg nem szeretem, mert számomra kezelhetetlen txt doksit kreál amit én nem látok át. Nem tudok vele semmit se kezdeni. Azt szeretem ha kint van a képernyőn és valós időben figyelhetem. Abból sokkal jobb képet kapok a kártya éppen aktuális állapotáról.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Cadal
őstag
válasz rup1u5 #22238 üzenetére
Esetleg MSI Afterburnerrel nem próbáltad? Ezzel a progival is elég sok mindent lehet monitorozni 3D-s alkalmazás futtatása küözben. (Azt hiszem On-Screen display menüpontnál kell néhány pipát elhelyezni a kívánt sorokban)
-
rup1u5
nagyúr
megnézem hátha a precision is ki tudja rakni a vrm hőfokokat
-
Laraxior
titán
válasz Bulitt #22228 üzenetére
100% hogy rámegy. De a hőfokok nem lesznek jobbak,sőt. Viszont mindezt csendben teszi.
Esetleg még annyit tudok javasolni,hogy játssz a GPU fesszel. Általában jóval kevesebb fesszel bírják az adott GPU órajelet mint ami meg van adva a kártya biosában. Ugyanúgy mint a processzorok[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Bulitt
addikt
válasz Laraxior #22243 üzenetére
Köszi
Az én 260-as kártyámon egy AC GTX280 hűtő van, és nagyon jó. KB 20 fokot vert a gyári hűtőre, és szerintem ez a legjobb vétel ilyen kártyákra. Csak azért kérdeztem, hogy rá megy e, mert akkor akinek alacsony profilú hűtő kell (AC nem ilyen ) annak jó lehet a musashi is a gyári helyett. Ha esetleg kérdeznék tőlem, legalább már ezt is tudom
-
Laraxior
titán
nem tudjátok hogyan lehet megoldani rivával hogy 10sornál többet monitorozzon? biztos van valami beállítás power userben,csak nem tudom hogy hol...2VGAval már elkelne a 14-16 sornyi monitorozás is
-
rup1u5
nagyúr
Gondoltam egyet és felhúztam a hydro copper 280 órajeleire a kártyám.
691/1458/2430
Meg se kottyant neki.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
TTomax
félisten
válasz rup1u5 #22248 üzenetére
én ezen használtam az enyémet folyamatosan,a gpu ment volna még,de a shader stabilan nem,na meg a memória is megy 2500-ig de annak nem sok haszna már
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest