- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Monitor hiba topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASUS ROG Ally
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
-
titán
válasz SSJPeter #11495 üzenetére
Nem sok a 60 fok, de ha akkora a terhelés, úgyis felmelegszik 70-80 fok közé, csak eközben többször szabályoz a riva, nem egyszer. Ezért írtam, hogy szerintem felesleges, mert előbb-utóbb beáll arra a hőfokra, ahhoz meg kell a fordulat, hogy ne melegedjen tovább.
Ha megfigyeled két fordulaton megy a cucc. Egy alap és egy terhelt, a kettő köztinek sok értelme nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Az Inno3D kiírja a dobozra és a kártyára is, hogy 55nm. Ha ezt több gyártó is megteszi majd, akkor már nem lesz zsákbamacska... meg más a kártya kinézete is, ha van lehetőség megnézésre vásárlás elött, vagy ha a dobozon rajta van a kártya képe, akkor tudni lehet már, hogy milyen fogsz a kezedben...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Sziszifeca
őstag
válasz Sziszifeca #11505 üzenetére
Az ikon mostmár jó.
De a venti szabályzás nem megy. A FÁNK-al tesztelem, és nem pörög feljebb a venti.
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
titán
válasz Sziszifeca #11505 üzenetére
Persze, hogy segítek(tünk), csak mond el mi a cél. Ami nekem kellett, azt 2 perc alatt beállítottam, 60 fok felett 100% és kész. Neked a 260-hoz jó lesz a 60 felett 85%. Teljesen mindegy, hogy közbe esetleg miket állítasz be, mert terhelve úgyis fel fog melegedni arra a hőfokra, ahol már kell neki ez a fordulat. De próbálgasd és meglátod mi a jó neki.
Első körben próbáld meg, hogy auto-ra mész, majd a sorokat beállítod így:
40
100
48
2
a többit mondjuk 50-re (ez attól is függ, hogy mérnek a szenzorok)majd apply windows indulás, save, alkalmaz és indíts egy gamét, ettől fel kell, hogy pörögjön csontra.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt1129
addikt
Ezt látta már valaki?
-
-
Sziszifeca
őstag
Aham, oké, így felpörög.
Na most nekem az lenne a cél, hogy minél jobban melegszik a kártya, annál jobban pörögjön a venti, és úgy hűtse hogy 80 fok fölé azért ne menjen!
Akkor most hogy állítsam?
Vagy ha le tudnád írni a sorokat lépésenként hogy mire való megköszönném.>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Sziszifeca
őstag
válasz Sziszifeca #11513 üzenetére
Valamint hogyan lehet ilyen részletesen szabályozni, mint pl:
(#11495) SSJPeter üzenetében?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
titán
válasz Sziszifeca #11513 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor a fánkkal kiteszteled, mekkora fordulat kell neki, hogy 80 fok alatt tartsa és beállítod úgy, hogy idle 40%, terhelve megy a kitesztelt %. Ha másképp szeretnéd, akkor állítsd be eszerint: [Ismét egy ventilátor vezérlés]
Sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
SSJPeter
őstag
Az a kérdés,hogy honnan rendelted.
Na akkor leírom pontosan.Az Európai Únió területéről rendelt áruk 1000 euró értékig vámmentesek!(hogy jön-e rá Áfa azt nem tudom,(valószínű igen)de hogy ha te mondod akkor ezek szerint az sem. )
Viszont az USA-ból rendelt áruk 22 euró érték felett vámkötelesek!!!
Amennyiben a vám értéke nem ér el 1 bizonyos összeget akkor a vám beszedésétől eltekintenek de az Áfá-t azt rárakják.Van viszont olyan amikor nem vámkezelik a csomagot és valahogy átcsúszik,ilyenkor a posta vagy a futár kiszállítja a megrendelőnek.
Amennyiben te az USA-ból rendeltél csomagot 22 euró felett és behívtak,átnézték és 1 fillért sem fizettél se Áfá-t se Vámot (ráadásul többször is) akkor ez valami csoda a te esetedben.
De kötve hiszem.[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
SSJPeter
őstag
Lehet de én mindenesetre így szeretem beállítani.
Mellesleg így amikor kilépsz 3D-ből már egyből nem teker annyira mint az állat mert egyből csökken 5 fokot és lejjebb veszi a ventisebességet. . .máskülönben még akár fél percig is tekerne mint az állat amíg le nem hűlne mondjuk 60fok-ra. . .sztem jobb így.[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
Đ@n!
tag
Üdv mindenkinek ma beléptem a clubba Egy XFX GTX260 216Sp-vel. A 4870 után ez a kártya felüdülést jelent minden szempontból. Ahhoz képest, hogy ezt szidja mindenki, a másikat meg a fellegekbe emelik. Futtatam is 1 3DMark06-ot tegnap este itt az eredménye:[link]
skillZ#Oc Team
-
Đ@n!
tag
válasz joshua7 #11524 üzenetére
Club3d Radeon HD4870-em volt vmi oc. És rögtön szar volt. Még nem is húztam 10-15 perc játék után elkezdett sakktáblázni! Egyrészt ezzel magasabb graffon tudok játszani az 1-etlen játékkal amivel most játszok GTA4 (ugye több a ram rajta) másrészt van benne physx ami haszosnak tűnik a jövőre nézve. Jah és nem száll le e tököm a "zéroterm" nevezetű szartól amit rátettek hogy az majd hűűű lehűti, csak arra nem gondoltak h hangos, mint a traktor és közbe még melegszik a szerencsétlen kari.
Szerk.: Mert nem bírom megállni, hogy ne reagáljak rá. Hardver oldalak tesztjei sose értek semmit. Ti is QX9650-el tesztelitek őket hol lesz olyan 1 mezei usernek? Mért nem írjátok le azt, hogy az új driverekkel mii a helyzet? Ki se próbáljátok a dolgokat utána, 1x leteszteltek valamit és ha akkor szarabb, akkor most is annak kell lennie. Érdekel mi lenne a helyzet 8.12VS180.xx driverekkel.
[ Szerkesztve ]
skillZ#Oc Team
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az driverek mindkét oldalon hasonló ütemben fejlődnek. Erre példa a Guru3D GeForce GTX 295 tesztje ... van benne HD 4870 és GTX 260-216 páros is.
A Physx ezután sem lesz mérce, mert nem ipari szabvány. Prociból azért van ekkora, mert próbáljuk elkerülni a limitet. A VGA teszt lényege, hogy a kártya mit tud, nem az, hogy melyik rendszer mikor ütközik procilimitbe.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem teljesen ... a Physx játékok többsége nem képes gyorsítani a fizikát. Kb. hidegen hagyja őket, hogy van egy GeForce a gépedben, a procin fognak számolni.
A Physx-et azért erőlteti az NV, mert a CUDA-nak jót tenne, ha elterjedne a Gamer piacon. Ha nem terjed el, akkor ... hát akkor szopás van, mert nem lesz versenyképes az NV az Intel és az AMD ellen.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Cyberpunk
félisten
Szerintem a 4870-esed gyári hibás volt mért nem gariztatad?
Én úgy vagyok vele ha ha lenne egy 4870-esem semmi kép nem cserélném le pláne GT200-ra, bár én is azt vettem és megvagyok vele elégedve de nem hiszem hogy túl sokáig a nem soká megjelenő dx10.1-es játékok miatt de most már kibírom a GT300-ig valahogy és remélem hogy nem fogy el egyhamar az erő a kártyámból.
A Physx meg nem hiszem hogy nagyon életképes lesz jó meg minden csak az a gáz hogy az nVidia támogatja egyedül éppen ezért nem fog elterjedni.
Hát igen aki külön utakon jár az nem biztos hogy végül célba is érHope was the right choice, and it always will be.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én nem szidok senki. Nekem a piac érdekeit kell szem előtt tartanom. A piac érdeke a nyilt és független szabvány, márpedig az NV nem akar független szabványokat. Ez az egyetlen probléma ami jelenleg van.
Azért linkeltem, hogy lásd a driverek mindkét oldalon folyamatosan fejlődnek. A 8.12 annyit gyorsulást hozott a HD 4870-re, hogy a kari visszalopta magát a GeForce GTX 260-216 elé. Ez persze nem azt jelenti, hogy a 180-as NV driver nem ért semmit. Nagyon is sokat ért, mivel, mindkét tábor befektetés nélkül jutott plusz FPS-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
nagyon jó ez is, az is, na, alig van különbség teljesítménybe(illetve havonta néhány driverrel ingadozik néhány %-ot a különbség, amit nem is érzekelhetsz, csak mérhetsz)
[link]na ezért nem emelik az órajelet, pedig rájuk férne, illetve van is bennük potenciál(hogy az atit lenyomják), gondolom az 55nm-es GT200-ast röhögve lehetne 700mhz-en is kiadni
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
NFree
addikt
válasz keIdor #11537 üzenetére
Lehet a k@rva nagy válság miatt akartak bespájzolni
Más: Nem értem én ezt az egészet. Még a dx10 sincs rendesen kihasználva nemhogy dx10.1,dx 11. Kibaszott nehéz lehet rá programot írni mert a mai dx10 gamék nem sokkal mutatnak többet, mint dx9. Pl: Call of Duty 4 nagyon ott volt grafikailag szerintem, dx 10-be egyedül a cry engine mutatott valami ütősebbet , de azt is lehetett volna jobban optimalizálni.
GTA4 szerintem egy röhely ,grafikailag pedig ez ujj stb
Előbb csinálják meg rendesen a dolgokat majd aztán, jöhet ez vagy az addig meg marad a dx10
Senki és semmit nem akarok bántani ez az én véleményem[ Szerkesztve ]
vga
-
Beowulf_1978
csendes tag
Ebben egyet is értünk.
Jóval előrébb tart fejlettségben a hardver, mint ahogy a szoftverek megkívánnák...gondoljunk csak bele. Az első DX9-es játékokat hasonlítsuk össze pl. a Dead Space-el...vagy a Fallout 3 is mondhattam volna. Na...kb. ennyit fejlődhetne még a DX10 mint az első DX9, és az utsó DX9 játékok között fejlődött a látvány...
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
DX10/DX10.1-es játék akkor lenne igazán gyors, ha csak arra írnák meg a játékot. A mai megoldás, hogy opcióban lehet választani ez nem jó. Crysis pont az a játék, ahol kiderűlt, hogy 3 sor DX10 kód nincs a játékban, szóval annak semmi köze nincs hozzá! Ezért is lassú, mert a DX10 a fejlesztőknek segítene, mert könnyebb alatta programozni. Grafikailag nem tér el a kettő, csak egy DX10 only játék az gyors is lenne.
GTA 4-el meg az a baj, hogy az egy elkapkodott gagyi port, ha rendesen megírták volna, szántak volna rá 2 évet, vagy többet, lehetett volna sokkal, de sokkal jobb is, meg persze szebb is...
Egyébként meg a mai 3 nagy cég miatt tart ott a PC játékplatform ahol tart... Nvidia, AMD, Intel ez a három, de főleg az elöbbi miatt van most ez. 5-10 éve, ahol még nem volt ekkora marketing, meg sietés ott rendesen meg tudtak írni egy programot. Ma a 200W, 300W-os téglakártyák és optimalizálatlanság korát éljük.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
NFree
addikt
válasz Beowulf_1978 #11539 üzenetére
Nem oldódott meg a még problémád látom
Keldor papa
Oks de ennyiből meg felesleges vitatkozni, most én itt nem rád értem, hogy melyik karit éri megvenni merthogy így úgy az ati meg az nv. S lehet az nv is látja hogy nem kell még erőltetni dx10-től felfele a dolgokat ráér még vele.[ Szerkesztve ]
vga
-
NFree
addikt
Én eggyetlen egy dolgot látok sajnos a nagy hardver versenyben, hogy kinek lessz előbb stb, hogy maguknak a programozóknak sem marad idejük jól megtanulni a dolgokat , s összecsapnak mindent, anno dx9 milyen sokáig jó volt, nekünk is tetszett, most meg van már minden , s 1 kezemen meg tudom számolni grafikailag melyik gamék nyűgöznek le.
vga
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Dark KillerX #11543 üzenetére
A Rage az OpenGL-t használ. De attól függetlenül, hogy Carmack azt mondta a DX10-re, hogy felesleges az új motorját telepakolta Geometry Shaderrel.
-
ImI87
őstag
Ezt nézzétek: [link]
Ha ez megvalósul, akkor ez lesz a legnagyobb királyság.
A későbbi X58 lapokon lesz ez a chip, így össze lehet kötni bármilyen VGA-kat.
Korábban azt írták (volt hír itt a PH-n is), hogy ezzel a techológiával nincs semmilyen szarakodás, mint a SLI-vel meg a CF-fel, mindig működik.
Tehát egy GTX295 meg egy HD4870X2, és csoki......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest