Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz modflow #46638 üzenetére

    Neked ameddig nincs meg a bruttó, szaldó lesz. Ha egyszer kiderül, mit is képzelnek el idehaza Brutto alatt, akkor meg onnantól az. Hogy ez mikor lesz, azt senki sem tudja. Talán 2024.01.01. De ez egy EU határidő a bruttó bevezetésére új belépőknek meg támogatott rendszereseknek. Elvileg már vagy 3x meghatározták a bruttó feltételeit.. csak még 1x sem sikerült.
    Hogy mit tartalmaz majd, azt se tudja senki sem. Sőt azt sem lehet tudni, a szaldó marad-e így. Szóval amit lehet tudni, ami most épp van, de azt már nem, hogy az meddig marad így. És nem-e variálnak majd ebben is visszamenőlegesen :)

    Hurrá jogbiztonság.

    Ami a bruttót illeti, külföldi megoldások alapján várhatóan 5 - 15 percenként lesz óraadat rögzítés. Ilyenkor megnézik, mennyit fogyasztottál. Mennyit termeltél. Ha túltermeltél az elmúlt intervallumban, azt megveszik X Ft-ért (Jelenleg 5 Ft kb). Ha fogyasztottál, azt megveheted X Ft-ért (Jelenleg kb 40 vagy 70 Ft ala rezsicsökkentés).
    Arra ötlet sincs, hogy ez a mód fázisonként vagy fázisösszegként megye-e majd. Ha fázisonként akkor rosszabbul jársz mert az 1 fázison majd adod el folyamat olcsóé az áramot. Másik kettőn meg veszed 7 / 12x-es áron. Ha fázisok összegeként, akkor úgy lesz mint most, hogy van 1 betermelés meg 1 fogyasztás érték. Azt nézik.

    Az se világos, hogy lesz-e valamilyen rendszerhasználati díj betermelés után. Voltak itt már mindenféle pletykák meg riogatások havi betáplálási max teljesítmény alapú RHD-ról meg minden. De élő ember nem tudja, mi lesz ebből.

    [ Szerkesztve ]

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák