Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Géjza

    őstag

    Sziasztok,

    Szakik véleményét kérném ki új napelem rendszer telepítésével kapcsolatban kb full laikusként (téma összefoglalót elolvastam).

    Lapostetőre menne fel kezdésként 3.3kWp-s összteljesítményű napelem (LONGi Solar 405W panelokkal). Később kerülne ez bővítésre (duplázva/triplázva szükség esetén). Ehhez kellene olyan inverter, ami a bővítést is ki tudja majd szolgálni (mondjuk 10kWp-t) és ne kelljen bővítéskor invertert cserélni.

    Illetve hibrid inverterre gondoltam, hogy később akkupakkot is hozzá lehessen majd kapcsolni (induláskor nem lesz).

    Két típusra kaptam ajánlatot, nem tudom melyik lenne a jobb választás vagy esteleg van ezeknél jobb is. Az egyik hibrid inverter a Huawei SUN2000-10KTL-M1 (HC) lenne, a másik a SAJ H2-10K-T2. Összefoglaló alapján, ha a kettő közül kellene választanom, akkor a huawei felé hajlanék (meg amiatt is, hogy a kapott árajánlatban +400k lenne a SAJ-os verzió).

    Kérdés, hogy ezeken kívül van más hibrid inverter is, amit érdemes lenne számításba venni (megbízhatóság, hatékonyság, szervízháttér, ár, stb.). Pl. Fronius-t szívesebben rakatnék le, kérdés, hogy mekkora lenne a felára a másik kettőhöz képest és megérhetné-e.

    Köszi a tanácsokat előre is!

Új hozzászólás Aktív témák