Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
konwktor
tag
Fontos lenne a gyerekek miatt a videó funkció külön videókamerát meg nem akarok venni,meg aztán amióta meg vannak időm sincs igazából fotózni,úgy hogy valószínűleg kompakt váltás lesz bár tudom hogy meg fogom bánni
Persze abban sem vagyok biztos hogy elakarom adni.
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
válasz konwktor #5302 üzenetére
Ez bennem is megfordult, aztán készítek néhány fotót a Tamron 17-50/2.8 Di II obival, megnézem, s már nem akarok jobbat (K-7). Rosszabra meg minek cserélném?
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
BiriBum
őstag
Nem tudjátok, a K-x kitobija optikailag ugyanaz, mint a "hagyományos" 18-55 II? (persze napellenző nélkül)
-
BiriBum
őstag
Köszi mindenkinek! A quick shift hiánya elég gáz, de a műanyag bajonett is. K-x-et ajánlottam valakinek, de a kitobiról nem tudtam pontosan nyilatkozni.
-
Mercutio_
félisten
válasz BiriBum #5310 üzenetére
Quick-shift azért erősen szokás kérdése, én szinte sose használom, bár ebben közrejátszhat, hogy sokáig nyúztam a Sigma 17-70-et amiben ugyebár nincs, így nem rögzült az AF-melletti beletekergetés
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Agent87
aktív tag
sziasztok!
ma valamiért az sd kártya beragadt a k10d-mbe aztán egy kis nyűglődés után jött csak ki és most azt írja bekapcsolásnál hogy "card locked".
tapasztalt már valaki hasonló problémát? mit lehetne megpróbálni?
végső esetben ha valami sérült ott mennyi lehet a szerviz?
előre is köszi. -
wfalcon
tag
válasz Agent87 #5313 üzenetére
Szerintem szerviz, ha nem a kártya a hunyó.
Hasonló esetem volt a régi navigátoromnál; az SD-ről olvasni tudtam, csak írni nem, ha a naviban volt. A kártyaolvasóban irni-olvasni is lehetett. Bátran szétkaptam, és az írásvédelemért felelős kis érintkezőpár volt összegyűrve és állandóan azt érzékelte, a kártya lock-kapcsolója be van kapcsolva. -
-
Zozzant
addikt
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=101781560&t=9033172 Itt volt téma éppen
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Agent87
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
K200d-vel lehet időzített sorozatot készíteni? Érthetőbben: mondjuk 20 mp-ként készítsen képet, amíg le nem állítom. Vagy valahogyan vezérelni?
-
djnice
veterán
Sziasztok!
Egy Pentax K-x -et néztem ki magamnak első DSLR gépnek a kompaktok után. A képminősége ebben az árkategóriában, ennek tűnt a legjobbnak.
Gondoltam kézbe fogom, mielőtt megvenném, ki is próbáltam egy áruházban, és ami elsőre meglepett az az AF sebessége LiveView módban... volt hogy 3 mp kellett neki míg befókuszált rendesen, miközben a keresőben nézve ugyanez kb 10-ed másodperc alatt megvolt...
Most ez egy Pentax sajátosság, amivel együtt kell élni, vagy szoftverfrissítéssel elképzelhető hogy javulni fog? Egyáltalán miért van ez? Igazából nem értem, ha a keresőben gyors akkor LV módban miért nem? -
macskajancsi
aktív tag
Sziasztok!
Ma nézegettem egy Tamron 17-50/2,8-at, lőttem is vele pár tesztfotót, majd visszaadtam a jófej eladó hölgynek.
Valaki erősítsen meg legyen oly kedves, hogy tényleg túl lágy a szélén (nagylátóban), nem én lettem pixelkukkolós hipochonder.
Valamint kérnék szépen véleményeket is erről a konkrét darabról.
Azaz hogy a 17-50-ek között ez most a jobb, vagy rosszabb vonalat képviseli?
Üdv!coito ergo sum...
-
tbs
addikt
válasz macskajancsi #5330 üzenetére
Ez ilyen, SOKKAL jobbat nem fogsz találni. A 16-50 (mármit egy jó 16-50 (mint pl. az enyém 2 garszerviz után )) hangyányival jobb talán 2.8 nagylátón, hosszabb gyutávokon mondjuk egyértelműen jobb, de nem fényévnyi az előnye. Ez a Tamron szvsz JÓ vétel.
-
BiriBum
őstag
válasz macskajancsi #5332 üzenetére
Sigma 17-70-re nem gondoltál? Igaz nem állandó 2.8, de nincsenek ilyen nyűgjei.
[ Szerkesztve ]
-
macskajancsi
aktív tag
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz macskajancsi #5335 üzenetére
Helló, most ismerkedem a 17-70-nel Észerevehető a különbség a KIT-hez viszonyítva.Egyenlőre ismerkedem vele. Az utolsó három képet már ezzel lőttem. Íme [link]
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
tbs
addikt
válasz macskajancsi #5334 üzenetére
A rekeszelés nem fog minden problémán javítani. Nekem amúgy van egy Sigma 18-50 F2.8 EX-em is -> nem rossz, de rohadt lassú a fókusz vele, és nem hanyattesős a minőség... Szvsz ne. Esetleg az enyémet, olcsón.
-
macskajancsi
aktív tag
párat én is lőttem a sigmával, akkor tetszett. most ezzel a tamival összehasonlítva már lehet, hogy nem is olyan szép.
a fókusz nekem nem tűnt annyira lassúnak.
egyelőre nem akarok ilyet, de ha mégis, megkereslek.Segnior_Barthez:
a kitobihoz képest illik is jobbnak lennie.
bár a fent említett 2 obi sem egetverően jobb, ahogy anno teszteltem. azonos beállítások esetén nem sok a különbség. mondjuk a nagy fényerő jól tud jönni.
mondjuk szerintem én a kitobiból is egy jobbat fogtam ki, már bánom is hogy eladtam ~7kért...coito ergo sum...
-
roonin
tag
Szerencsés mozdulatnak köszönhetően a nyitott hátizsákomból kiesett a Pentax k100d super gépem a rajta levő kit objektívvel. Az objektív felére esett a gép és rajta levő UV szűrő elem tört szét és hajlott kissé el. Külsérelmileg más nem igen látszik. A gép működése közben jelentkező hiba, hogy 40-45mm fókusztól felfelé nem igazán tud AF-al a végtelenre(kb. 40m-től távolabbra) fókuszálni és exponálni illetve a a fénymérés is más értékeket mutat ebben a tartományban a keresőben, ill. a vázon kiírtak szerint. Ezen a tartományon kívül láthatólag a gép jól működik. A gép már nem garanciális.
Kérdésem az lenne hogy nagy valószínűség szerint mi sérülhetett a váz vagy az objektív? És ezek javítása lehetséges -e? Vagy vigyem szervizbe és majd ott megmondják a tutit? -
BEE
addikt
-
Kaoru
senior tag
Akik tudnak angolul, azoknak érdemes végig nyálazni ezt a blogot, nekem pl ez döntött a pentax k-x megvétele mellett (még várat magára a kicsike). A csóka megszállott, régi rico, tamron, pentax analóg obiktól kezdve a legújabbakig van neki mindenje és nem rest tesztképeket csinálni, feltölteni, összefoglalni a tapasztalatait.
Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN
-
Darkness1
aktív tag
Sziasztok!
Teleobjektívet keresek az smc DA 50-200 helyett.
Kettőt nézegettem:
Sigma 70-300mm F4-5.6 DG OS
Tamron AF 70-200mm F/2.8 Di LD (IF) MacroA témák, amikre használni akarom: városi részletfotók, repülőgépek, makró (kétéltűek, hüllők), alkalomszerűen más is. Tehát nem a komoly természetfotózás a célom, emiatt nem is érzem a "fényerős" objektíveket szükségesnek, viszont a jelenlegi 200 sokszor rövid.
Egyéb? Árban a fenti Tamron a határ.
No stress, no work Today!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Darkness1 #5342 üzenetére
A Tamron 70-200 egy baromi jó objektív, teljesen más ligában játszik, mint a Pentax 50-200, vagy a Sigma 70-300. Amellé egy 1,4x-ezőt is lehet tenni szerintem nyugodt szívvel. Amúgy ha nem lényeg a fényerő, de kell a 300mm, akkor egy Pentax 55-300 is megfontolható szerintem. De a Tamron 70-200 egy jóval jobb objektív
-
Darkness1
aktív tag
válasz Szten Márs #5343 üzenetére
Én is arra gondoltam, hogy a Tamront lehetne hosszabbítani szükség esetén és még marad is vmi a fényerőből. Abban viszont nem vagyok képben, hogy ki gyárt olyan 1,4x-ezőt Pentaxhoz, ami AF-et is tud.
A 300-as végűek mellett nyilván az alacsonyabb ár és az ehhez képest elfogadható képminőség a legnyomósabb érv.
-
Zozzant
addikt
válasz Darkness1 #5342 üzenetére
Hogy jött egymáshoz ez a kettő? Nem akarsz eladósodni vagy nagyon el akarsz? A sigma ellenében az ugyanilyen 70-300 tamront szokás állítani ami jobb is, vagy legyen egyel feljebb a pentax 55-300, ami árban még mindig nem a 70-200 tamron, aminél újabb, fényerősbbet most nem kapsz. De mivel írod mire akarod és nem fontos annyira a fényerő akkor 55-300-at ajánlom.
-
Darkness1
aktív tag
válasz Zozzant #5346 üzenetére
Elsőre valamelyik olcsóbb 70-300-at gondoltam. A Tamron 70-200 úgy jött a képbe, hogy hosszabb távon szerintem megéri megvenni, és a pénz is megvan rá. Inkább a 70-300-asokról szeretnék véleményt hallani, melyik éri meg a pénzét, melyik nem annyira. A vásárlás nem sürgős.
-
Zozzant
addikt
Ajánlom figyelmetekbe! Szerinem hamar elviszik.
-
oil
tag
Valakinek ajánlata Pentax külső vakura? K200D-hez?
Esetleg eladó valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest