- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
ottkar
addikt
Nekem K100D van de semmiféle akkuprobléma rendesen feltöltött akkunál a 3 év alatt nem volt vele. A K200D-ről írták hogy ajánlatos jól feltöltött Eneloopot használni hozzá. És az akku kijelzés is megfelelő, minden gépnél tartalék akku kell. Aki vesz egy DSLR-t az vegyen IPC-t legalább.
-
BiriBum
őstag
válasz Szten Márs #4150 üzenetére
Nem tudtam, hogy a Pentax flamelés az életcélja. Mindenesetre az Eneloopot bátran ajánlom bárkinek. A Metz vakumban és az S3-asomban nagyon komoly teljesítményre képesek és a többi típussal ellentétben tényleg nem vesztenek jelentősen a teljesítményükből állás alatt. (K-m-es ilyen irányú tapasztalatom persze nincs).
-
leeate
senior tag
A legjobb az lenne, ha saját akkuja lenne a gépnek, azokban valahogy jobban megbízok, de igaz, így tartósabban lehet használni.
A dinamikás dologról nem tud senki nyilatkozni? Nem annyira fontos, csak itt van előttem egy Pentax k-m prospektus, nagyon ír valami széles dinamikáról..Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
Szten Márs
nagyúr
A K20D-ben is benne van ez a feature, és talán még a K200D-ben is, szóval előbb-utóbb fog jönni egy olyan Pentaxos, akinek van tapasztalata ezzel.
BiriBum:
Sajnos igen erősen az az életcélja, de hát kinek mi, ugyebár. Amúgy én szinte egész biztosan megvárnám a K-x érkezését, nagyon ütős kis gépnek érkezik, ami egyértelmű ugrás a K-m után. -
BiriBum
őstag
válasz Szten Márs #4155 üzenetére
Lehet, hogy hülye ötlet, de nagyon erősen gondolkodom egy K-x-en második váznak.
-
Darkness1
aktív tag
A D Range arra jó, hogy a kép valamivel nehezebben ég ki, ha a téma sötét és világos részei között nagy a megvilágítás különbség. A K200D-n is van, párszor kipróbáltam, de nem sok különbséget láttam, így nem használom.
Az elem meg egy olyan dolog, hogy régen rossz, ha az tart vissza a vásárláskor. Eneloop vagy ahhoz hasonló technológiájú elem kell, olyankor a visszajelzés is jó. Tartalékot meg úgyis visz az ember magával.
No stress, no work Today!
-
macskajancsi
aktív tag
-
BiriBum
őstag
válasz macskajancsi #4160 üzenetére
Hányas fw? Az enyém korrekten jelzi a töltöttséget, viszont ha a markolatban lemerül az akku, nem mindig kezdi el automatikusan a vázakkut használni, csak ki-bekapcs után.
[ Szerkesztve ]
-
macskajancsi
aktív tag
akit érdekel: a zindexen árulnak most olcsóé' k10d vázat...
coito ergo sum...
-
Mercutio_
félisten
válasz macskajancsi #4166 üzenetére
Meg állítólag drágán K20D-t
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz macskajancsi #4168 üzenetére
Ja, elvileg, de első körben csak a PFC-be írtam be, ott meg most ment egy röpke 200 hsz-es flame-elés
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz macskajancsi #4170 üzenetére
Igen az
De mondjuk, amikor 35-ért van K100D super ajánlatom, és 30 alatt *ist DS-re, és garis K200D+markolat + 70-et ajánlottak a 20D-ért, nem tudom mit kellett volna írnom
Nomeg 100 körülre tartják a jóval öregebb és kisebb tudású K10D-ket az senkit nem zavar, miközben én 83-ért adtam el az enyémetEgyébként már többen leírták, hogy az eladó határozza meg az árat és egyéb feltételeket, aztán a vevő eldöntheti, hogy neki megfelel, vagy sem, de ez a más f*rk*val izé vázával verjük a csalánt dolog...
-
Mercutio_
félisten
Szolg. közl.: Szten, újra van 35/2.8 macro obim
-
Mercutio_
félisten
válasz Agent87 #4173 üzenetére
Látod, ez is mutatja, hogy nincs nálam megkülönböztetés
Te nem, de más igen pedig nem vagyok az anyja csak közben elbizonytalanodtam
Szten: Már egyeztettem a dologról egy ideje, és most realizélődött.
[ Szerkesztve ]
-
Darkness1
aktív tag
Ti mire cseréltétek a 18-55 alapzoomot? Általános célra kellene egy jobb helyette, a nagylátó rész nem fontos annyira, a tele oldalon akarok hosszabbat. Kellene még a jobb fényerő és keményebb rajz. A fixek kora nálam egyelőre nem érkezett még el.
Ezt néztem: Sigma 24-70mm F2.8 EX DG
Nem sürgős a dolog, ezért ráérek infót gyűjteni.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Darkness1 #4176 üzenetére
Milyen árkategóriában gondolkodjunk? Amúgy, ha tényleg nem fontos a nagylátó része, akkor én a Tamron 28-75 F/2,8-at is javasolnám pl.
Vagy márkán belül maradva (apropó: milyen vázra lesz?) és nem áldozva a nagylátóból sem, viszont kiszélesítve a tele oldalt, igaz kissé gyengébb fényerővel: Pentax 17-70 F/4 SDM. -
macskajancsi
aktív tag
válasz Darkness1 #4176 üzenetére
a 24 mm már szerintem sokkal kevesebb lesz, mint a 18. ha fontos a fényerő, akkor ez szerintem jó vétel, bár mindenképp teszteld le előtte a gépeden. elég nagy a gyártási szórás.
a másik alternatíva amit nagyon sokan ajánlanak a sigma 17-70 2.8-4.5. itt megmarad a nagylátó vége, a tele jobb kicsit. viszont fényerőben nincs annyira ott, mint a 24-70mm -es sigma.
van még 28-75-ös tamron is 2.8 -cal végig, ennek még nagyobb a kezdő gyutávja.
szerk.: most látom, hogy a nagyobb fényerő is lényeg számodra. akkor viszont a 17-70 kilőve.
[ Szerkesztve ]
coito ergo sum...
-
Darkness1
aktív tag
válasz Szten Márs #4177 üzenetére
K200D-re lesz azzal, hogy egy vázcsere után is maradhasson (mondjuk K200D -> K20D). Árban a 0-150e Ft-os tartományra gondoltam. Keveset használom a nagylátót, arra marad majd a 18-55, míg nem lesz egy 20 mm-es fix. A nagyobb fényerő vs nagylátóban a fényerő a lényegesebb. A tele oldal más kérdés, ott hajlandó vagyok egy bizonyos pontig beáldozni a fényerőt. A Sigma csak példa volt, más is lehet, csak jó/megbízható legyen.
Igazából egy 24-85 körüli átfogás lenne a legjobb, nem tudom létezik e.
Szerk.: A nagylátó számomra egy olyan dolog, hogy ritkán kell, de akkor nagyon jól jön.
[ Szerkesztve ]
-
Darkness1
aktív tag
válasz macskajancsi #4180 üzenetére
A Pentaxnak van egy 28-80-a, ami hibátlan lenne, ha nem f/3.5-5.6 lenne.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz macskajancsi #4180 üzenetére
Ez nem egy "esetleg" objektív, amit linkeltél, ez egy FA*-os Pentax, ami konkrétan megeszi reggelire a mindkét Sigmát, meg a Tamront és még jól sem lakik velük... magyarán magasabb súlycsoportban játszik, mint az eddig említett objektívek. Viszont mivel egy ideje nem gyártják, kb. beszerezhetetlen - nem sokan lehetnek, akiknek van ilyen obijuk és el akarnák adni.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Darkness1 #4179 üzenetére
Ha F/2,8 kell, akkor nincs túl sok választási lehetőség, az a helyzet. Konkrétan kettő:
Sigma 24-70mm F/2,8:
Pentaxforums tapasztalatok, photozone teszt (Canonon), SLRgear-en felhasználói tapasztalatok
Kb. 145-150 ezer HUF-ba fáj.Tamron 28-75 F/2,8:
Pentaxforums tapasztalatok, photozone teszt (Canonon) és SLRgear-en felhasználói tapasztalatok + SLRgear teszt:
Kb. 130 ezer HUF.Ennyi összesen.
-
macskajancsi
aktív tag
válasz Szten Márs #4182 üzenetére
jó, jó.
de azért meg kellett említeni...szerk.: egyébként ebayen van is most egy, 1100 usd szállítással együtt. ez kb 50k-val több a tamronnál. igaz, használt.
[ Szerkesztve ]
coito ergo sum...
-
Darkness1
aktív tag
válasz Szten Márs #4183 üzenetére
Hm. A Tamron szimpatikusabb a hosszabb tele vég és persze a jobb ár miatt. A Tamron tud kontans minőségben gyártani, vagy kifoghatok rosszabb darabokat is?
Na, és ha beáldozunk valamennyit a fényerőből vagy a tele oldalt 50 mm-nél megállítjuk? Azt tudom, hogy 18-50 esetén nagyobb a választási lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Darkness1 #4185 üzenetére
Sajnos az a helyzet, hogy a Sigmából és a Tamronból is ki lehet fogni igen gyenge darabokat - alaposan ki kell próbálni vásárlás előtt, ha van erre mód, ha nincs, akkor kaparós sorsjegy a vétel. Jobb esetben mondjuk visszaveszik a láthatóan és feltűnően hibás darabokat.
Ha beáldozunk valamennyit a fényerőből, akkor amit említettem:
Pentax 17-70 F/4 SDM: ezzel még nagyobb átfogásod is lesz, és még esetenként sem fog kelleni a 18-55. Plusz az SDM motor sem egy rossz dolog és az összes itt említett objektív közül mindössze ez rendelkezik vele.Pentaxforums tapasztalatok
SLRgear teszt
photozone teszt
135 ezer HUF körül lehet kapni.Ha 50-nél megállunk, akkor kibővül a kör a Sigma 18-50 F/2,8-al és a Tamron 17-50 F,2,8-al. Ez utóbbi igen jónak tűnik számomra, és mindössze 100 ezer HUF-ba kerül (!). Ezeknél is érdemes a fent említett tesztoldalakat nézni, bár be kell valljam, én a felhasználói tapasztalatokat jóval előbbre helyezem, mint a teszteket, szóval ajánlatos itt is túrkálni: [link] Na meg persze egy 17/18-50 teljesen másra jó és más igényeket elégít ki, más fotózási helyzetekben lehet használni, mint egy 24/28-70/75-öt. Szóval ha az F/2,8-asok közül valamelyik mellett döntessz, akkor tisztázd le az igényeidet, hogy melyik gyújtótávolság kell inkább neked. Természetesen ezeknél is számíthatsz gyártási szórásra.
A legolcsóbb megoldás, és a Pentax 17-70-hez hasonlóan igen kellemes gyújtótávátfogású a Sigma 17-70 F/2,8-4,5, ami korrekt optikai minőséget és igen korrekt makróképeségeket kínál, mindössze 80 ezer HUF környékén. Ellenben az építési minősége hagy maga után kívánnivalót, kis használat után a zoom creeping igen valószínű, hogy elő fog fordulni - kérdés, hogy ez kinek mennyire zavaró.
[ Szerkesztve ]
-
Darkness1
aktív tag
válasz Szten Márs #4186 üzenetére
Azt a Pentax 17-70-et is néztem már. Mondjuk ez az objektív ellentmondana annak, amit az előbb leírtam, hogy ti. a fényerő fontosabb, mint a nagylátó. Viszont nem akarok lutrit, szeretnék korrekt építési minőséget.
A fényerős 28-75, vagy hasonló lenne a legjobb és mellé majd egy 20mm fix. Azt hiszem ez ügyben körülnézek majd.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Darkness1 #4187 üzenetére
Te kérdezted, hogy mit lehetne venni, ha beáldozunk valamennyit a fényerőből
Azért az objetkívvásárlás nagyon sokszor lutri. Vannak objektívek, amelyikeknél jobban, vannak amelyikeknél kevésbé. Ezen árkategóriás Sigmáknál és Tamronoknál eléggé, de ha jót fogsz ki, akkor baromi jól járhatsz velük.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz BiriBum #4189 üzenetére
Mondjuk a 31mm-es limitedet betenni ellenfélnek Az talán a legjobb, legélesebb fix, amit a Pentax valaha is gyártott, márpedig, ha valamit, akkor fixeket tud a Pentax gyártani, szóval ez nem kis szó.
Ezen kívül kellemetlen és zavaró, hogy más képkivágásokat hasonlít össze. Ha azonos lenne a kivágás (azaz pl. a könyvek mérete a képen), talán jobban lehetne látni, hogy hogy és mit. -
inzsellér
tag
válasz Darkness1 #4187 üzenetére
A DA 17-70 nekem a K20D-én nagyon bevált, az f4 abszolút nem zavaró, legfeljebb feljebb tekerem az ISO-t. Az esetleges képzajt pedig jól lehet csökkenteni -a PFC topicon javasolt- Noiseware progival. Ha fotók érdekelnek, szívesen küldök emilben, mert itt nagyon kisméretben lehet csak feltölteni
-
Darkness1
aktív tag
válasz Szten Márs #4188 üzenetére
He-he, így van, én kérdeztem. Tájékozódom, mert az igények adottak, de nem vésem kőbe őket. Több megoldás is lehetséges, pl. a 17-70 mellé keresek egy 85-ös fixet, vagy hasonló. Vagy a 28-75 mellé egy nagylátó fixet. Az a célom, hogy az alapobi minél több helyzetet lefedjen.
-
-
Slowman
aktív tag
Keresgettem én is ezt a Noiseware plugint de csak fizetőset találtam. A probléma az az, hogy én eddig akármelyik plugint kerestem még soha nem találtam ingyenest és ami privát oldalakra bejáratos vagyok ott nem találok ilyeneket.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Slowman #4196 üzenetére
Én a photoshop beépített zajszűrését használom, na meg RAW-ban szűrök zajt. Sajnos én sem tudok ingyenes pluginről (ha van is, akkor valószínűleg olyan is lenne használhatóságra), így maradt ez, és nem szokott azért rossz lenni így sem a végeredmény. Ez a noiseware használható ingyen is, csak négyzethálót biggyeszt a képre. Ha esetleg olyan a kép, spot healing toollal vagy/és klónozó bélyegzővel levadászható, ha van valakinek arra türelme
-
Slowman
aktív tag
válasz Szten Márs #4197 üzenetére
Most roppantmód örülök, hogy kb 1éve letöltöttem egy 500MB-s plugincsomagot mondván majd jó lesz, csak eddig eszembe sem jutott, hogy ilyenem van. Mert olyan könyvtárba rakta magát, hogy az életbe meg nem találom. Többek közt az egész imagenomic "család" benne van csak egyel régebbi verzióba.
Szerk:
Köszi inzsellér, de azt én is megtaláltam, le is töltöttem csak miközben lejött megtaláltam a ebbe a csomagba 4.11 pro-t szerinte az még jobb mint a free még ha régebbi is.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Darkness1 #4185 üzenetére
Ha a tele oldal megáll 50-nél, akkor használtan kifoghatsz 150 körül Pentax DA* 16-50/2.8 SDM-et, bitangjó objektív, beépített fókuszmotorral és csepp/porálló kivitelben
Az a 20mm-es fix nagylátónak viszont APS-C-n szerintem kevéske lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest