Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milan24
aktív tag
Pentax Digital Camera Utility 4 ez valakinek működik 64bites windows 7-en? Mer nekem nem akar települni a netről letöltött. Mivel Cd-n nincs meg sajna.
-
csakb
őstag
válasz Milan24 #5652 üzenetére
Ja, a support oldalról letöltött PDCU elvileg update, vagyis csak akkor települ, ha van már CD-ről felrakott verzió a gépen, vagy bent van a CD a meghajtóban.
Viszont a neten keringenek workaroundok a problémára.
Próbáld meg parancssorból, /s kapcsolóval elindítani a telepítőt, hátha felrakja magát. A 3.61-es verziónál ez még működött.
-
Mercutio_
félisten
válasz Darkness1 #5651 üzenetére
Vakera nem játszik
Egyrészt ott a jutalékuk, ha még azt is rászámolom kétséges, hogy megéri-e nekem a dolog, másrészt se időm, se türelmem átrágni magam rajta, mit, hol, hogyan kell beállítani, megadni, egy aukcióhoz.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
csakb
őstag
válasz Milan24 #5654 üzenetére
Másik workaround. Írj ki egy CD-t S-SW90 volume névvel. Az is jó, ha deamon tools-zal csatolsz egy dummy image-et, vagy pendrive-ot, SD-kártyát nevezel át erre.
Utána indítsd el az updatert mindenféle trükközés, kapcsoló nélkül.
Két hónapja még működött a 4.31-es verzióval ez a trükk.
-
Milan24
aktív tag
Milyen táskákat ajánlotok egy K-x-hez, úgy hogy beleférjen azért az 55-200mm-es tele is?
-
kuzma88
tag
Sziasztok!
A kérdést feltettem egy másik topicban is, de talán itt lenne inkább a helye.
Laikus vagyok a fényképező gépek terén, szüleimnek vennék egyet karácsonyra teljesen hobbi célú felhasználásra. A legkedvezőbb amit eddig találtam talán a paraméterei alapján a Pentax Optio H90-es. Meglepően sok dolgot adnak a gép mellé (4gb kártya, tok), amellett, hogy szállítással együtt mindössze 24000Ft.
Érdeklődnék, hogy valakinek van-e valamilyen tapasztalata a géppel, illetve a márka sem ismert számomra.
Link: http://pixinfo.com/hirek/2010-01-25_272538A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv. Márk.
-
Mercutio_
félisten
válasz kuzma88 #5660 üzenetére
Ide leginkább DSLR tulajok írnak, erre a kompaktos kérdésre lehet, hogy gyorsabban kapsz választ a szaktopicban.
Milan24: Neked is a Fotóstáska topicot javaslom.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Milan24
aktív tag
Hogy csináljak a K-x-emmel panoráma képet, képeket? Nem tudom, azt hogyan kell, és nagyon leírást sem találtam sehol sem. Hogy tudom a legjobb hatást elérni? Milyen programok szükségesek?
-
csakb
őstag
válasz Milan24 #5663 üzenetére
A PDCU-t sikerült már felraknod?
Táska: a K-x + 2 kitobi nem foglal sok helyet, egészen kicsit táskában is elfér. Menj be egy fotós boltba, vagy MM-be, és nézz szét.
Panoráma: sokak által használt ingyenes progi a Hugin. Van tutorial is az oldalán, de magyar nyelvű leírásokat is találsz dögivel. Pl.:
http://www.postershop.hu/hugin-panorama.htm
Minél nagyobb átfedéssel készíted a képeket, annál jobb esélyed lesz a pontos illesztésre. Ezen kívül érdemes a körülményekhez képest a lehető legjobban lerekeszelni az obit, hogy kisebb legyen a vignettálás.
-
csakb
őstag
válasz Milan24 #5665 üzenetére
Nnna!
És hogy sikerült végül telepíteni? Pendrive átnevezés + /S kapcsoló? Vagy valami más trükkel?A táskára visszatérve: ha ez segít valamit, én először egy Tamrac Explorer 400-ast vettem a K200D duplakithez, ebben elfért a váz + markolat + 18-55 + 50-200 + IPC-1L töltő + pótakkuk, vezetékes kioldó, szűrők, PDA, 8x56-os binokli.
Ha ennyi mindent nem akarsz belezsúfolni, akkor egy ennél kisebb táskában (amúgy ez sem nagy) is kényelmesen el fog férni a motyód.
-
:AMF:
senior tag
válasz Mercutio_ #5646 üzenetére
Bár nem hívnak Bélának , de közel egy éve porosodik nálam egy hibátlan kitobi. Még anno a K100-hoz vettem.
-
Mercutio_
félisten
Ahogy az #5650-ben is írtam "Nem venni akarok, "bizományba" lenne nálam az obi.", ha így jó neked dobj privátban egy elérhetőséget, és árelképzelést aztán egyeztessünk.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Sajnos meg kellene válnom a gépemtől. Tudnátok tanácsot adni, hogy mennyiért tudnám eladni?
Pentax K10D - szép állapotban, 20.000 körüli expoval, kb. 3 éves. Az egyetlen problémája, hogy 2 éve nekiütöttem egy asztalnak és az alján egy "viszonylag zárt, rövid repedés" keletkezett (nem nyitott, csak látszik a vonala, tehát a váz víz és porállósága közel 100%-os), aminek annyi a következménye, hogy az akksizáró ajtó kicsit szorul, nyitás-záráskor. Tökéletesen műlödött az elmúlt 2 évben.
Tartozékokkal, dobozzal,mindennel, ami vásárláskor hozzá tartozott.
Ami még van hozzá:Pentax 18-55mm kitobjektív.
Sigma 70-300mm (4-5.6) APO MACRO teleobjektív + UV szűrő
SMC Pentax-M 50mm 1.7 manuál focus fix objektív
50mm Hoya polár,warm,UV 3 szűrős készlet tokkal.Ötletem sincs, hogy mennyit kaphatnék érte, segítsetek legyetek kedvesek!
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Slowman #5677 üzenetére
kompletten az egész cucc többet ér mint 90000 Ft.
A váz 70-80ezer ( bár kérdés,hogy a aksizáró lapka sérülése milyen fokú rajta?)
A gyári táv 2-3ezer Ft lehetséges
A Sigma 20-25ezer Ft körül van
A KIT obi (I-II-es?) olyan 10-15ezer Ft közé lehetne sorolni
Pentax manual 50mm az 10körül van.legalábbis fél éve 8000 Ft is kapható volt
+a szürők xxx FtLegalábbis ezek az értékek nálam
[ Szerkesztve ]
-
Gordiann
őstag
huh..
hát most nagyon elgondolkoztam, hogy megéi-e eladnom a gépet, mert ugyan szeretnék másik rendszert helyette, de tényleg jóval kevesebbért tudom eladni, mint amennyit ér....
A váz sérülése nagyon kis mértékű, igazából észre sem lehet venni rajta. A szorulás is csak nagyon minimális.
A beárazáshoz hozzászólva:
A szűrőkészlet újkorában 10k Ft-os nagyságrend volt.
A sigma objektív, amiről szó van: [link], nem pedig ő!! Így is 20-25k az értéke?Egyelőre a külön eladást mindenképpen halogatnám. De egyben is nagyon gondolkozóban vagyok, hogy mennyiért.
Az a baj, hogy a "sérülés" nagyon megilyeszti az embereket, de igazából semmi komoly gondja nincs, de az árat, amit hajlandóak kifizetni érte, azt úgy érzem nagyon lenyomja.... -
Gordiann
őstag
Nikon felé nézelődök például.
Az az alapfelállás, hogy ezt a gépet úgy vettem meg, hogy semmit nem tudtam a fotózásról. Valamennyire belejöttem, de más elfoglaltságok miatt nem marad elég idő/figyelem a fotózásra. És a K10D tipikusan olyan gép, hogy aki tudja, hogy "mit pontosan mikor nyomni, állítani", akkor nagyon jó képeket képes készíteni, de az auto funkciói eléggé visszafogottak. Van sokszor, hogy csak úgy nyomkodnék, semmire nem figyelve, de igazán jó fotót csak akkor tudok, ha állítgatom. Oké, hogy már bennem van a használat valamennyire, de család többi tagja alapból nem nagyon képes megfelelően használni.Szóval kategóriát váltanék, egy egyszerűbb tükörreflexesre.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Gordiann #5681 üzenetére
Erre ott a zöld, vagy a P-mód, a menüben pedig rakd az élesítést és a színtelítettséget +1 vagy +2-re, aztán örülhetnek a rokonok is
Az én K10D-met 1 éve picit több expószámmal, de hibátlan állapotban adtam el 83-ért, a sérülés a kisebbik gond, a nagyobb, hogy nem igazán van most felvevőpiac.
Én 2 hónapja árul(gat)om a K20D vázamat immmár 115-ért és bár eleinte egy 2.8-as zoommal hirdettem és biztos sokallták a kezdők azzal az árat, de már szereztem egy kitobit rá, és így se tolonganak, vagy aki jelentkezik, az olyan pofátlan árat ajánl, ami miatt én szégyellem magamSzerencsére nem midenáron akarok megvállni tőle, így nem gond ha nem, vagy csak hónapok alatt megy el
-
Gordiann
őstag
válasz Mercutio_ #5684 üzenetére
Nem nagyon használtam még a zöld módot....az miben másabb, mint a P?
Az élesítés, meg színtelítettség nem csak jpeg képeknél érvényes? Amikor tudok, Raw-ba fotózok, mert jpegben érezhetően elvesznek a részletek...
A felvevőpiacra én is gyanakodtam, hogy nem az igazi mostanság....
Milan24: az nekem miért lenne jó?
-
Mercutio_
félisten
válasz Gordiann #5679 üzenetére
Ha van türelmed* 30-35-ig fel tudod tornászni.
* Vársz amíg lesz valaki, aki ilyen obit keres és nem felel meg neki a Tamron 70-300, vagy az APO-nélküli verzió, amit egyébként sehol nem javasolnak megvételre.
-
Mercutio_
félisten
válasz Gordiann #5686 üzenetére
Még jobban korlátoz, mindent a gép számol ki és szabályoz
Ha raw-ba fotózol és te hívod elő a rokonok kattintgatásait is, akkor az élesítés, színtelítettség tényleg lényegtelen, azt SW-ből jobban lehet kezelni.
Azt hittem a rokonok jpg-ben fotóznak.[ Szerkesztve ]
-
Gordiann
őstag
válasz Mercutio_ #5688 üzenetére
Ha már itt tartunk....software kérdés:
Lightroom-ot és Aperture-t próbáltam, 2 éve nem tudom eldönteni, hogy melyiket használnám, de a fő library-m a Lightroomban van. Ezt használom elsősorban.
De nem teljesen értem a raw és jpeg feldolgozás közti alapvető különbségeket: tehát jpeget elkészíti a gép ugye, világos. Viszont ehez képest a raw kép kizárólag a lightroom default beállításai szerint "hívódik elő" ?!? Full mindent a lightroom állít be? (ha igen, akkor gépspecifikusan van benne a lightroomban a default érték, vagy általánosan?) Vagy vannak olyan paraméterek, amiket már maga a pentax gép fixál le?
Hogy szokás ezt csinálni? Csak mert sokszor van, hogy 10 képhez egyik, másik 10-hez más beállítás illene (azelőtt, hogy széttuningolnám a képeket mindenféle húzgálással). Tudom, hogy vannak LR-ban ilyen különböző kiválasztható "sémák", de ezt nekem kell kicentizni/tesztelni, és elmenteni, hogy nekem milyen alapbeállítások kellenek? Vagy vannak neten esetleg hivatalos/okosok által létrehozott profilok?
Kicsit sok kérdést tettem fel, remélem tudtok válaszolni a témában
SZERK: "színtelítettség tényleg lényegtelen, azt SW-ből jobban lehet kezelni. - az ilyenekre gondolok, hogy nincs igazán idő/kedv a sokszáz képet egyesével állítgatni raw miatt, egy ilyen "jpeg-szerü" alapbeállításra lenne szükségem.
Meg a lightroomba matatásaimkor is sokszor nagyon elmegyek a kontrasztal pl., mert szépnek érzem, de rájövök, hogy eltúloztam, kellene valami "gyári" default, amihez nem feltétlenül kell hozzányúlni, ha kell belőle jpeg, csak kiexportálom.....[ Szerkesztve ]
-
Gordiann
őstag
Lehet mégis maradok pentaxos, lehet, hogy a beállításokkal, meg az obikkal van gondom?!?
-
Gordiann
őstag
-
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Gordiann #5689 üzenetére
A gép jpg motorja nem túl fényes állítólag, pl. ha csinálsz egy képet raw-ban és utólag a géppel konvertáltatod jpg-be már az is jobb minőségű, ez feltehetően sorozatkép-sebesség miatti beállítás.
Lightroomból a 3-as sokat fejlődött, azt ajánlják a hozzáértők, bár van akinek a rawtherapy fexik.
Ha jól tudom alapból a gép beállításait veszi át a program, te tudsz csinálni különböző profilokat, amiket lementel magadnak, és megadhatod, hogy adot kép(ek)re mit "húzzon rá".
Meg ugye, mivel a raw élesítetlen és zajszűrt így ezeket az értékeket is gondolom neked kell megadnod a programnak (aztán, hogy ezt be lehet-e default értékként állítani nem tudom.)Mivel én csak jpg-ben fotózom így majd jönnek a raw-szakik és kiokosítanak, de nézz szét, hátha van itt kiondottan raw-konverter topic (indexen van azt tudom)
Ja, ha tudsz angolul itt vannak tutorial videók LR-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
és zajszűrt = és nem zajszűrt
-
Gordiann
őstag
Na beindult a fantáziám... sorra vettem, hogy mit is nem szeretek a K10-ben. Ebből következik a következő téma:
Tapasztalatok keresőnagyítóval kapcsolatban vannak valakinek?
Másik pedig a törőékes mattüveg. Megéri-e venni, és milyen tipust érdemes?
Vaterán láttam, meg a focusingscreen.com-on. Ha manuál állítok élességet ( 50/1.7 és 70-300-nál is ez a módszerem) (utóbbinak a hangos, lassú AF motorja miatt, előbbinél meg nincs más), akkor úgyis a középső részen nézem, ha meg AF van, az meg működik bármelyik fókuszponton ezzel a mattüveggel is, tehát igazából nem látok hátrányát neki....(az árán kívül)
Jól gondolom?[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Gordiann #5699 üzenetére
Keresőnagyító épp most téma az index PFC-ben
Törőékesből a katzeye a nyerő, az utángyártott kínai csodáknál eléggé lutri a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest