Hirdetés
- A 8BitDo TKL billentyűzete ezúttal az első generációs Xbox rajongóit célozza
- Meghozta a képgenerálót az XeSS-be az Intel
- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- Picit visszafogottabb méretű miditorony jött a Cougartól
- Az MSI bemutatta az első UHBR20-as DisplayPort 2.1-gyel szerelt, 4K-s monitorát
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- Milyen videókártyát?
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz Zola007 #16740 üzenetére
Nem még, az infra az első nem-láthatós kaland. UV-vel az a baj, hogy mindenképp módosított gépváz kell (belső szűrő cseréje), és egy régi, lehetőleg bevonatok nélküli obi. Virágok és madarak érdekesek tudnak lenni UV-ben, Infrában meg a tájképek nagyon ütősek.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Zola007 #16766 üzenetére
Van egy személyes ismerősöm, neki egy d3-asa van. Tavaly nyáron kiültünk egy teraszra beszélgetni, elhozott egy pár cuccot többek között egy 70-200 f/2.8-at egy 50 f/1.4-et és még sok szép dolgot. Ott a fa asztalon cserélgette az objektíveket a két vázon, menet közben lengedezett a nyári szellő, és tőlünk 5 méterre egy viszonylag forgalmas úton mászkáltak az autók. Volt hogy a d3-ra 10 perc után én raktam fel a sapkát, mert már engem zavart hogy ott áll nyitva. Persze elhozta a fotókat a kenyai kiruccanásáról, végignéztem, úgy kellett felmosni a földről. Port nem igen láttam a képeken
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
törölt tag
-
-
s1ru2
aktív tag
válasz Zola007 #16893 üzenetére
Ha van egy kis szerencsém végre a héten meg is kapom a D3100 kitem (5hete várom) és akkor még AI előtti Nikkor fix obikkal is kaptok képeket. Elvileg ugye mennek rajta. Remélem valóban is. F1, F2 után érdekes lesz ezen látni őket
[ Szerkesztve ]
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
s1ru2
aktív tag
válasz Zola007 #16900 üzenetére
Persze megkötések lesznek ahogy írtad. Se AF se fénymérés. 18-55, 55-300 lett végül hogy lefedjem magam. Aztán később úgyis fog még bővülni a lista... Az 55-300-al képeket töltök fel amint tudok, mert már kértétek páran.
Pre AI lista:
Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135
Nikkor H Auto 1:3,5 f=28
Nikkor S Auto 1:1,4 f=50Többek közt ezért választottam D3100, hogy menjenek a régi obijaim.
charlie_hu: Így igaz. Csak manual módban.
[ Szerkesztve ]
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
Throme
veterán
válasz Zola007 #16963 üzenetére
Az slrgear számomra jó közelítés és meg szokták említeni, ha egy lencse furcsaságot (pl decenteres obit fognak ki) produkál. Irtam is, hogy nem szentírás. Olyan nagy szórás nem lehetne több gyártásból származó lencsék közt, hogy az mondjuk 2 blur index értékes toleranciát mutasson. Ha igen az gyártási hibás.
Valamint felhasználói vélemények is megtalálhatók a teszt mellett. Ezek nem profi tresztelők írásai, csak felhasználók. Olyan mint itt valaki érdeklődik egy obi iránt és kapja a véleményeket. Igy már nagyobb a mintaszám mint egy.
Nem tudom a többi oldal hány mintát tesztel.
Legjobb ha kipróbálható az obit vásárlás előtt és egy laptopon megnézed az eredményt. Ez sem zárja ki a hibát teljesen, de biztos jobb megoldás, mint vakon megrendelni egy lencsét aztán lesz amilyen lesz. -
Balinov
titán
válasz Zola007 #17003 üzenetére
maga a program indulasa, fajlmuveletek, egy 12mpx-es nef megnyitasa szerkesztesre, nameg a szerkesztes is. affinitast meg megnezem, koszi, erre latod nem is gondoltam
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz Zola007 #17024 üzenetére
köszönöm igen, én is néztem először, hogy hogy a fenébe is van, de aztán mondom azé van a gyűrű, hogy tekergessem
egyenlőre tanulmányozgatom, mi hogy merre, kár hogy nem magyar menüs, úgy kicsit egyszerűbb lenne még van 2 nap melóm, aztán utána kimegyek a szabadba lövöldözni, addig meg tanulmányozom -
Throme
veterán
válasz Zola007 #17066 üzenetére
...nos igen! Írásod alapján (pü-k) úgy érzem letettem a tami 70-300 VC-ről. Bármennyire is fáj a szívem érte, mert olcsóbb a nikkor verziónál.... de a CA, lágyság...ami a képminőséget/élvezhetőséget befolyásolja, mind olyan dolog ami zavarna.
Azt miből gondolod, hogy lejjebb megy az ára? Most kb 95k huf. Persze én örülnék neki
-
redzsi
senior tag
válasz Zola007 #17103 üzenetére
Bizony nem volt leejtve beütve, így nyoma sincs sérülésnek, Az a rés mozog, amire ráteszem a az objektívsapkát.
Na akkor jövőhéten viszem is, köszi.Nesa: azt halottam, hogy minőségileg nem kell csodát várni tőle, ezért nem is lepődtem nagyon meg. De azért mégis mindössze, 8 hónapos a cucc, 2700-at lőttem vele. Nincs ez jól.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Zola007 #17278 üzenetére
Ez még a régi érából maradt ránk (Nikkel-Kadmium és Nikkel metál-hibrid) és úgy látom nem akar kikopni a köztudatból. A Li-ion akkumulátorok töltése nagyon precízen vezérelt, ott nincs szükség a a töltés utáni úgynevezett csepptöltésre. Még ma is hallok olyan eladót aki a - első 3 töltés 16 órán át- imát mormolja el a kedves vevőnek, de nem tudná megmondani hogy miért is.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
iff
senior tag
válasz Zola007 #17328 üzenetére
Jobbra-balra dőlés nincsen mint a d300s teszten.Alul elindul több sötétebb csík, végig felfelé és így ismétlődik.Főként a világosabb részeknél látszik.Mint amikor a víz teteje fodrozódik.Ha ez nem lenne benne, egész jó élvezhető minőség.Régebbi gépemnél ilyet soha nem láttam.Nem kamerának akarom használni,de egy pár perces felvételt azért ki kellene bírnia, ha nincs ott a kamerám esetleg helyette használtam volna.
..........""..........
-
-
andorra
őstag
válasz Zola007 #17361 üzenetére
Ha egyszer már helyesen fénycsőnek nevezted, ne válts neonra !
A neon csövek reklámfeliratoknál voltak használatosak, és jóval magasabb feszültséggel működnek mint a világításra használt fénycsövek, amelyekben higanygőz töltet van. Tehát a közbeszédbe, teljesen helytelenül vonult be, mint annyi más.[ Szerkesztve ]
-
charlie_hu
aktív tag
válasz Zola007 #17660 üzenetére
Azért csalóka a 100e expó,m mivel LiveViewbe (és belőpészinten feltételezve azért ezt haszánlják is), egy kép készítése, két-három exponálásnak felel meg:
kinyillik a redőny, nézed a képet (felcsapódik a tükör)
megnyomod a gombot
bezáródik a redőny (lecsapódik a tükör)
hagyományos exponálás
kinyillik a redőny, nézed a képet (felcsapódik a tükör),
stb...Én februárba vettem, de már 6600 kép van benne és eddig tél volt, meg időm se volt. Főleg ha elmegyek valami eseményre, ahol egy hétvége alatt összejöhet 2-3e kép (most a módszert hanyagoljuk, inkább legyen több amiből válogatni lehet, stb.)
Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
csakb
őstag
válasz Zola007 #17660 üzenetére
"Egy 2 év 11 hónapos gépet Canonból és Pentaxból már rakhatná az ember a vitrinbe, mert akkora az amortizációja, hogy nem éri meg rákölteni 40-60e ft-t egy zárcserére."
Ez azért kemény duma.
Az én nemnikonom lassan ennyi idős, és még nem megy a vitrinbe. Köszöni, jól van, és semmi baja a zárszerkezetnek. Igaz, nincs is rágyógyulva az ujjam az exponálógombra. -
csakb
őstag
válasz Zola007 #17676 üzenetére
Nem tudom, mi ez az állandó számolgatás meg parázás a zárcserén. Van egy csomó ismerősömnek 3-4-5 éves, bőven középkategória alatti DSLR-je, és még senkinek sem kellett zárat cseréltetnie. Ki érti ezt?
Ha az én gépemen behalna a zár, inkább cseréltetném 50-60-ért, mint hogy új vázat vegyek 150-180-280-ért. De nem szoktam ezen agyalni.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Zola007 #17677 üzenetére
Azért nem gondolom, hogy ki kéne dobni, de nekem pl az agyam még nem állt át, hogy a D40 helyett a D5000 lóg a nyakamban. El is indultunk kirándulni egy szál 2 gigás kártyával, amin ráadásul már volt ez-az... Hát, figyelni kellett, hogy ne kattogtassak annyit
Holnap majd jól beletépünk...
-
Sucuka
senior tag
válasz Zola007 #17679 üzenetére
Ha már memókártyák...
Ki milyen SD/SDHC-t használ? Sebesség, stb.
Zola007: te a D7000-hez milyen kártyát használsz? Mindkét foglalatban van? Én úg ytervezem, hogy veszek két nagyobbat, és gyorsabbat, mondjuk 16 GB-ost, ebből mindig csak 1 db lenne az 1-es foglalatban, mellé a 2-esbe pedig tennék egy kisebbet, mondjuk 4 GB-ost, és értelem szerűen a nagyobbra a RAW, kisebbre a JPEG.
Jó elgondolás ez így szerinted? -
Sucuka
senior tag
válasz Zola007 #17689 üzenetére
Igazából magamnak RAW-ban szeretnék fotózni, de ha pl egy családi eseményt megyek megörökíteni idegen helyre, ahol a saját gépem hiánya miatt nincs lehetőségem RAW-JPEG konverzióra azonnal, viszont az "éhes" rokonság meg kérné a képeket akkor jó lehetőség a JPEG. Valamint ezt aránylag gyorsan egy pendrivera másolt XnView progival is át tudom méretezni, meg lecsökkenteni (merthogy full size jpeg-et nam adok senkinek, az tuti RAW-ot meg pláne)
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Horgász topik
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kiterjesztette az Egyesült Államok a kínai chipkorlátozásokat
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest