- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
KSparrow
őstag
nekem Metz mecablitz 48 AF-1 digital-om van, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, kulcsszám: 48, a feje dönthető, forgatható, és18mm-105 mm között zoomol a vaku is. emellett tud slave módot, (csak a D60 nem tudja, szóval ez nekem fölösleges )
amúgy szerintem nagyon jó.pH03N1xM: az a Canon de ronda.. rendes ára lett volna a szerviznek...
Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
Balinov
titán
válasz KSparrow #15552 üzenetére
udv,
hamar vaku kulcsszam, elmagyarazna nekem valaki konyhanyelven, mit is takar ez a vakuknal es milyen kulcsszamu vaku alatt nem erdemes venni? D5000-re levetitve.
oszy linkjere: elkepzelheto, hogy lesz valami firmware upgrade D5000-hez?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Frigetrus
aktív tag
válasz KSparrow #15557 üzenetére
Ha ennyire nem vágod, akkor inkább ne írj!
Balinov:
Kulcsszám: annak a pontnak a távolsága méterben, egy adott érzékenységen, amelyet megfelelően kiexponál a vaku f/1 rekeszt használva.
Képlet: Kulcsszám / rekeszérték = távolság (adott iso-n)Példa: legyen 18-as kulcsszám iso200-on, mondjuk f/9-et használva az a pont ami megfelelően exponált lesz 2 méterre van
Ugyan ez f/18-as rekesszel 1 méterre adódik.Amúgy minél nagyobb annál jobb.
-
Frigetrus
aktív tag
SB 600 is túlárazott szerintem. Újonnan 70ezer Ft körül van. Ő olcsót keres.
oszy (15550):
Ha SB 600-at akarsz akkor, használtan vedd ha viszonylag olcsón akarod. De még úgy is kb 45-50ezer körül vannak.Rengeteg más gyártó által készített vaku van, jó áron, jobbak és kevésbé jobbak is, Sigma, Metz, Sunpak, Nissin, Yongnuo. Kezdj el kutakodni, aztán írj, hogy van-e kiszemelt.
-
fireproof
őstag
Sziasztok. Ma megvettem a Nikon D3000-em..... hát mit is mondjak. iszonyatosan tetszik. Szerelmes lettem. Nagyon jó kis gép szerintem. Annyi segítséget tudtok adni hogy ebben van olyan funkció hogy az akkumulátort lemeríti? Vagy felesleges? mert úgy tudom hogy érdemes lemeríteni teljesen. Ja meg most olvasok hogy nem lehet 0 C alatt használni az aksit?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz fireproof #15562 üzenetére
Lítium-akksikat (ion, polimer) már nem muszáj mindig lemeríteni. Absz totál lemeríteni tilos is, mert abba belehalnak (nem is engedi az akku chipje).
Az okosok azt mondják, hogy néha érdemes "formázni" az akkut, azaz totál lemeríteni 100% töltöttségről.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Frigetrus
aktív tag
Nincs ilyen funkció. Lítium aksi elvileg nem is szereti, hogy ha teljesen le van merítve.
Lehet használni 0 fok alatt is, én legalább is többször is használtam úgy, de hidegben sokkal hamarabb merül, mint mondjuk 20 fokon.
Amúgy gratulálok hozzá!!!! Használd egészséggel, szép fényeket! -
Balinov
titán
Hm...ugy latszik, karacsony utan felpezsdul a hasznaltpiarc. Szerintetek ez a 70-300 1:4-5.6 G megernek €90-et (ez az asking price, szvsz 70 korul el lehetne hozni. D5000-re termesztesen.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz Frigetrus #15568 üzenetére
hat igen, sokszor azt sem tudjak ezek, mijuk van. Ha kapnek egy fotot az obirol, konkretan a feliratozasarol akkor abbol tutira ki lehetne deriteni,nem?
Vakus tema: igen, olvastam a hozzaszolasod/hozzaszolasotokat es kezdem erteni, bar azt hiszem, ennek jol utana kell olvasnom. Koszonom mindenkinek ezuton is
hm...Sigma EF530 DG Flashgun, 140 az alja. 53-as kulcsszam.
[ Szerkesztve ]
-
Frigetrus
aktív tag
válasz Balinov #15569 üzenetére
Persze, akkor ki lehetne deríteni. Az AF-S-es ugyebár a VR-es cucc.
(Az előttem szóló vakus hsz-t meg ne is vedd figyelembe, mert hülyeség. )Sigma kulcsszámáról ennyit, (nem rég linkelték neked/nektek): [link]
Tehát nem mindegy, mekkora fej-zoom állásnál adják meg.[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Frigetrus #15570 üzenetére
Az elado ezt irja, hogyaszongya: "Selling Due to upgrade to VR lens." szoval VR upgrade miatt elado, magyaran szinte ziher, hogy nem VR-es. Ilyen atfogasnal azert mar kell a VR,legalabbis laikus szemmel gondolva.
-
Degeczi
nagyúr
válasz fireproof #15566 üzenetére
sokszor elhangzott már a figyelmeztetés, de hátha nem olvastad: ha ilyen hideg van, mindenképpen legyen zippzárazható fotóstáskád, amit hazaérve órákig nem nyitsz ki, így kerülve el a párakicsapódást a jéghideg cuccon!
(vagyis a memkártyát még odakinn vedd ki, ha ennél hamarabb meg akarod nézni a képeket)szélsőséges esetben akár tönkre is mehet rossz helyen kicsapódott párától
-
KSparrow
őstag
válasz Frigetrus #15568 üzenetére
igen, az objektívre figyelj, mert így nem épp tiszta. kép jó lenne. (amúgy nekem 70-300 VR-em van, szerintem se f/1.4ről van ott szó. telénél az kicsit olcsó lenne... (vagy nem? mert az f/2.8-as asszem 3 000 000 körül van)
hát ja valami ilyen volt nekem is a fejemben, bocs h nem tudtam tisztán leírni. (de végül is az f/1 az elég nagy blende, és ha nagy a kulcsszám, akkor messzebb megy. ha szűkebb a rekesz, akkor meg nem megy olyan messze, szerintem a lényege ugyanaz, amit leírtunk mindketten, de mindegy
amúgy igen, a záridőnek vajmi köze van ahhoz, mennyire megy a vaku )épp akkor ébredtem fel, kicsit még zombi voltam.az, hogy VR-re cseréli... nem tudom, mert egy éve amikor a telét vettem, akkor láttam nem vr-est, megpróbálom megkeresni!
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Frigetrus #15574 üzenetére
egy probat meger, ha hajlando az elado egy kepet feltenni + a dobozarol akkor legalabb kiderul, mi a szart is arul.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz KSparrow #15573 üzenetére
f/1.4-ről nem volt szó, úgy írtam, hogy 1/4-5.6, tehát az f/4-5.6-ot jelent.
Szóval nem f/1.4, ilyet nem írtam !!!!!!Vakus dologból meg nem ezt írtad, mert te valami záridő és blende egyenlőséget említettél, aminek semmi köze ehhez. Zagyvaság: "nagy blendével azonos zársebességgel messzebb mevy el"
Amit én leírtam az egy konkrét képlet, nem lehet belekötni, az úgy törvényszerű.
(záridő csak más esetekben szól bele a vakuval készült képekbe) -
KSparrow
őstag
válasz Balinov #15571 üzenetére
szerintem Ez az. nem? [link]
nekem ez van, "kicsit" ugyan drágább, de VR, és nagyon praktikus, imádom. [link](#15578) Frigetrus:
jaja persze tiszta sor, mondom, akkor ébredtem. de még most se tértem magamhoz ezek szerint teljesen... szerintem megyek és kialszom magam.. amúgy a záridő tényleg marhaság benne, de az hogy messzebb megy el, az neked is ott van: "az a pont ami megfelelően exponált lesz 2 méterre van
Ugyan ez f/18-as rekesszel 1 méterre adódik."[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Degeczi #15576 üzenetére
+gyoztel. Annyira regi modell, hogy a Nikkornal a discontinued lensesnel talaltam meg, (sztm ez lesz az
Ebben van AF motor?
-
Kleroo
veterán
Gratula!
ugye milyen király,és praktikus gép a Nikon?
ma azt fogod mondani,hogy igen.De ha átnézel pár tippek-trükkök oldalt,és nyomkodod,akkor holnap már azt mondod,hogy IGEEEEENmindenkinek:
Index D3100fórumban egy retardált le akarja cserélni a D90+70-300VR-t egy D3100+55-300ra.
Merthogy a D3100 szenzora jobb..
Nem igazán tudtam megtéríteni,hogy nem komplett )[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
törölt tag
válasz Balinov #15569 üzenetére
"Selling Due to upgrade to VR lens."
Ez alapján egyértelmű, hogy az egyik régebbi modell, amelyekre azt szokás mondani, hogy kerülendőek.
Lassú vagyok...
KSparrow: "vagy nem? mert az f/2.8-as asszem 3 000 000 körül van" Ez most 70-200 f/2.8 VR lenne? Mert abból 3M-ért ötöt lehet venni.
[ Szerkesztve ]
-
szaya
tag
válasz Degeczi #15584 üzenetére
Szerintem ez a rosszabb. Ezek a régi sigmák még filmes vázra vannak kitalálva.
Balinov: Természetesen NINCS benne fókuszmotor, meg ne vedd, hacsak nem vagy mazochista.''Sohasem kell tanácsot adni. A bölcsnek nincs rá szüksége, a bolond pedig úgysem fogadja meg...'' by: Lyderch
-
Frigetrus
aktív tag
válasz Frigetrus #15582 üzenetére
Közben rájöttem, hogy eredetileg ami 70-ről volt szó, azt euróban értette és nem forintban, én meg automatikusan azt hittem, hogy "70-ért el lehetne hozni" azt "x" ezer Ft-ra érti.
Aztán átváltottam, és így már nem is olyan drága.
Mind1, a lényegen nem változtat semmit, nem szabad megvenni. -
fireproof
őstag
Ezekben a nikon töltőkben van védelem túltöltés ellen ugye?
-
Balinov
titán
válasz Frigetrus #15588 üzenetére
hehe, ott volt az az € jel legeloszor
55-200VR-el nem mondtal rosszat, 18-55-os kitobi melle jo kiegeszites lenne, mig osszejon a felretett penz egy wide angle-ra, hogy kb teljes legyen az obipark. Nezegettem €160-€200-ert vannak most ezek hasznaltan, bar az amazonon meg 150GBP korul van vadiuj
Mondjuk hamar amazon, mi a szar lehet a kulonbseg az elso ket talalat kozott?
-
Degeczi
nagyúr
válasz fireproof #15589 üzenetére
persze: amikor készen van, teljesen leáll a folyamat (még csak csepptöltés sincsen), nyugodtan rajta hagyhatod éjszakára
(pont ezért is értelmetlen az, ami néhány bolti eladó a NiMh akkuknál megragadva, azóta is szajkóz, h "első alkalommal fél napig legyen a töltőn": ha már egyszer elkészült, onnan kezdve már nem csinál semmit)
-
Frigetrus
aktív tag
válasz Balinov #15590 üzenetére
Igen-igen, pont jó lenne 18-55 mellé, nekem is ilyen kombinációm van.
Széles látószögűből milyet akarsz? Mert szerintem azt nem úszod meg olcsón.
Tájképhez elég jó a 18-55 18 mm-es állása, ez alá menni drága dolog lesz, értsd több száz ezer, hírtelen nem tudok olyat ami olcsóbb kategória.
Ha még egy obit akarsz majd, az legyen a fix 35mm F/1.8-as. Szinte kötelező darab, dx-en 50mm-nek felel meg, nagy fényerő, remek rajzolat, jó ár, kb 50ezer Ft.
Ha nekem lesz még egy obira pénzem, akkor tuti szerzek egyet.Amúgy nincs különbség a két találat között, ugyan az a két obi, bár árkülönbség se olyan sok, bár nem olvastam el a hirdetéseket részletesen.
-
Balinov
titán
válasz Frigetrus #15593 üzenetére
nagylatoszogu egyenlore csak kosza terv, de amiket neztem azok olyan 300-400GBP korul mennek amazon.co.uk-n. Lelkiekben felkeszitettem magam, hogy ennyi alatt nem uszom meg. Az biztos, hogy nem egyszerre lenne a ketto, szepen, fokozatosan akarom kiismerni a kitobit meg a terv 55-200-at es majd meglatom, milyen merteku a fejlodesem - ha lesz egyaltalan - es hogy ahoz merten meger-e nekem egy viszonylag nagy beruhazast.
mas tema: volt itt par hsz-szel elobb a tippek-trukkok tipusu oldalak latogatasa. Ki mit/milyen oldalt latogat rendszresen, van-e valami ajanlanivaloan bevalt oldala? En nemreg talaltam ra a Digital Photography School oldalra, szerintem eleg nivos, heteket el lehetne tolteni csak olvasassal, otletgyujtessel.
-
hotkar
aktív tag
válasz fireproof #15592 üzenetére
Hát... ööö... a bácsi összekeverte a dolgokat kicsit.
Amit mondott (havonta lemeríteni...) az igaz, de a NiMH akkumulátorokra! Biztosan hallottál már a memóriaeffektusról. Az speciálisan a NiMH akkuk tulajdonsága, ezért kell néha "megtanítani" nekik, mennyi is a teljes töltés.
A Li-ion akkuk mentesek ettől a jelenségtől, ezért is alkalmasak olyan készülékekbe, amelyeket nem lehet (illetve nem nagyon szeretjük) teljesen lemeríteni (telefon, GPS, notebook, stb). Ezekre gond nélkül rá lehet tölteni, a töltőnek elég intelligensnek kell lennie ahhoz, hogy ne töltse túl. A Li-ion akksik viszont kifejezetten rühellik, ha teljesen lemerítik, pláne, ha úgy is tárolják őket.
-
TeeJay
félisten
válasz fireproof #15592 üzenetére
nekem van 3 darab EN-EL3e akkum a D90-hez (ebből 1 eredeti Nikon és 2 utángyártott)
aztán ha tudom hogy hetekig nem fogom használni a vázat akkor mindhármat feltöltöm és berakom a táskába. úgy még hetek után is van benne bőven nafta, az eredeti Nikon pl 1 hónap alatt 1-2%-ot veszít a kapacitásából, az utángyártott már jóval többet de ha benne hagyom a vázba akkor meg 1hónap alatt lemerül ugye mert kikapcsolt állapotban is fogyaszt egy kicsit a gép.szerintem a Lítium akkukat nem kell kisütnöd, nyugodtan bármikor rátölthetsz és inkább mindig maxon legyen mint csutkára lemerülve
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt