- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Thx! Amúgy pont az NB melegedése aggaszt picit... Mert ugye az UD5-ön sűrűbb a lamellázása a hűtőnek, ráadásul eloszlatja a hőt a déli hidas tepsi, meg a tápkörön, ráadásul nekem van venti a házam tetején, szóval az előny, hogy be van "kötve" a felső VRM hűtő is. Arról nem is beszélve, hogy az UD technológia miatt az UD5 elvileg "alulról" is hűti a komponenseket, mivel gyorsabban oszlatja szét magán a hőt.... Egyelőre az UD5 a befutó, de csak egy hajszállal.... Majd nézegetem a lap topicját is, mi a helyzet....
-
serito
senior tag
válasz Szatesz #2845 üzenetére
Nagyon baba! !
Szeretném ha megmagyaráznátok nekem valamit.
A QPI link minek a szorzatából vagy arányából számolható ki? Egyszerűen nem értem, mert az NB frequency-t a memóriák szorzatából kapom de a QPI link-et ....?
Meglehet, hogy már volt erről szó de akkor sem tiszta a dolog.Köszi a segítséget.
-
strebacom
senior tag
Hali!! Tanácsot szeretnék töletek kérni, megéri nekem erre a procira váltani a mostani 9450-röl vagy a pi...ba az egésszel.....Egy-két érvet irjatok már légyszi....mert akko váltok....vagy nem....
-
Zé_Mester
őstag
válasz Szatesz #2849 üzenetére
nyugica van
ha megjön a víz, akkor úgyis bontani kell az egészet, akkor majd leszedjük az alaplapról is a bordákat és átpasztázzuk, mert a gyári trutyi mindenre jó, csak arra nem amire tényleg kellene. így van ez minden lapnál, nem pont ez lesz a kivétel.meg majd a VGA lemegy az alsó slot-ba, mert az úgy befűt neked hogy 3 bérházat el lehetne belőle látni fűtéssel. az lemegy szépen legalulra, a tetejére megy majd egy venti hogy minden baba legyen és akkor meg is van oldva a probléma, az az AC venti meghűti majd szépen az egészet
-
serito
senior tag
Köszi!
Ezek szerint egyszerűbben számolva: ha QPI link Speed x36 (AUTO) szorzóval akkor az Uncore Frequency ennek a fele x18 kell, hogy legyen , tehát ha BLCK 133Mhz az-az alapfreki akkor
QPI Link Speed: 133x36= 4788 GT/s
UnCore ( NB Frequency ) : 133x18= 2394 MhzEzzel a beállítással a QPI Link megegyezik a UnCore ( NB ) Frekivel.
Jól értelmeztem?
[ Szerkesztve ]
-
strebacom
senior tag
Ti csak egymást látjátok, vagy az én szerény kérésemet is, mert hogy válaszolni nem tudtok az biztos....
-
Achill3uS
nagyúr
válasz strebacom #2860 üzenetére
amennyi idő alatt itt stresszelsz, hogy senki nem válaszol 8 összehasonlító tesztet átolvashattál volna (ide a topicba is rakatnyi be van linkelve) levonva a saját következtetésed a saját igényeid-pénztárcád alapján nem pedig valaki igen vagy nem-jére alapozva [link]
[ Szerkesztve ]
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
strebacom
senior tag
Köszönöm szépen.....
Ti igazi magyarok vagytok........ -
jugeen
addikt
válasz strebacom #2855 üzenetére
az ebben a topikban lakók nagytöbbsége i7 párti. nem nagyon fogod tőlünk azt olvasni, hogy nem érdemes. ha még is azt fogod olvasni, hogy nem az több mint valószínű olyan embertől fog származni, akinek nincs i7-e. a jelenlegi rendszered sebességét bőven túl lehet szárnyalni egy 920-assal és egy jobb hűtővel, valamint ott van még négy szál. többszálas alkalmazások használata esetén csak is profitálhatsz a teljesítményével.
-
Achill3uS
nagyúr
haha ezzel mi a baj, nem 12gb? [link] kaphattál volna annyit mert van/volt 2 kitünk de gondolom jobban tetszene a dominatorgt-ből 2db 6gb kit, csak hát abból nem is merem kiszámolni mennyi kingmaxot kaphatsz
[ Szerkesztve ]
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Szatesz
őstag
Én is cisnáltam pár kisebb tesztet...De csak vista 32 bit van fent és csak gyári hütés vana procimon....Ezért elég szerény eredmények de azért megosztom veletek hatha valakinek segitseget nyujt...220BCLK boot sajna azért boottal kellet kicsikarni belöle mert a setfsb t nemszereti....
2000cl9 1t bencs csak azért bencs mert ezen a vistan nemtudom elinditani sehogysem a superpit..De holnap rakok fel xpt is és akkor valoszinuleg jobb eredmények születnek majd....[ Szerkesztve ]
>>> HUN eXtreme OC Team <<<
-
Achill3uS
nagyúr
válasz Szatesz #2871 üzenetére
csak azért bencs mert ezen a vistan nemtudom elinditani sehogysem a superpit..
milyen vista az?"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Zájec
veterán
teljesen mindegy mert mindegyik X-58 lap melegszik... hiába van az UD5-n a plussz egy réteg ,attól függetlenül melegszik..
pont az a baj hogy be van kötve a felsö is... mert azt is melegiti az NB..
dehát egyenlöre akadályokat nem támasztott a melegedés... szóval még nyugi van . -
Szatesz
őstag
-
törölt tag
valaki linkelhetne be nekem olyan magyar oldalt ,ahol cpu blokkot lehet venni lga1366 ra
köszönöm . -
serito
senior tag
válasz Szatesz #2875 üzenetére
Ezt, hogy a fenébe csináltad? Nekem a XS-ről lenézett beállításokkal sem hajlandó boot-olni 20x200-on sem. Pedig ott a srác pontosan leírta szintén UD5 lappal és 920-as CPU-val a biosban beállított feszeket. A 19x200 (Turbo off) minden gond nélkül Primestabil 1.264v-al.
200BCLK felett mi változik drasztikusan, vagy 4GHz-nél ? -
serito
senior tag
Ez érdekes, mert nekem 20x200-on csak post-ig jut és újraindul még win alól ET6-al sem tudom feljebb húzni. Eddigi legmagasabb BCLK 205 volt ET6-al de 206-nál restart. Érdekes, mert 200-on meg stabil. Segíthetnél, 20x200-ra milyen beállításokat használsz. Nekem F5d bios van fenn.
Előre is köszi.
-
serito
senior tag
Az előbb nagy hülyeséget írtam, mert nem 19x200-on hanem az F4-es biossal volt 20x180-on stabil. Most meg a 19x200-al küzdök de ez sem akar igazán összejönni.
3Dmark06-ot csak akkor indítok ha legalább 10 perc Prime stable a rendszer, ami az F5d biossal még nem jött össze. -
Speed
addikt
Én úgy szoktam, hogy ráinditom a 3d06 cpu tesztet magában és vagy vagy nem Én idáig még csak a rammokkal küzdöttem de az nem volt véletlen amúgy nincs problémám a cuccal, 210-ig lazán megy igazán nagyobb odafigyelés nélkül legutóbb az F5a biossal toltam az sem volt rosz
\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///
-
PPSH
őstag
hi skacok.lehet hulye kerdes de varhato 2 magos valtozat?
mert ezek ellege dragak a tudasukhoz kepest.Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
HSM
félisten
Szerintem ha drágállod, vegyél celeront. Pff...
Amúgy lesz belőle 2 magos verzió, majd bő fél év múlva... De más foglalattal, asszem azok is a socket 1160-ba mennek majd, és ha minden igaz, integrált GPU lesz bennük, és Havendale lesz a nevük. [link]
Amúgy majd jönnek elvileg olcsóbb, ütős Core I5 ösök szintén bő fél év múlva, gyakorlatilag I7 olcsóbb lapokban, 2 csatornás memvezérlővel, integrált PCI-e-vel.[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
nálam post-ol 20x200_BCLK-al
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest