Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    válasz #46372352 #2679 üzenetére

    Igen az Oleo-Mac fűkaszák minőségre nagyon jók. Követem Fűrészmánia Balázs-t, ők szinte csak Oleo-Mac gépekkel dolgoznak, legalábbis fűkaszából fűrészből tuti.

    inf3rno
    Persze igazad van neked is. Viszont azt is vedd figyelembe hogy ki mire használja az olcsó gépet. Ha nem ebből élsz, de mondjuk van egy baromi nagy telked amin vágni kell a füvet, vagy kert, vagy tök mindegy, akkor azért nem mindegy a rezgéscsillapítás miatt hogy 4 órán át milyen géppel dolgozol.
    Persze ez sok mindentől függ, de lényegébe egy kis kertes házhoz bőven megfelelő egy olcsóbb gép. De akinek van telke és nagy területet kell vágni, oda azért jól jön a komolyabb gép. És itt nem a rezgéscsillapításra értem, hanem a lóerőre. Néha vicces olvasni 15-40 000ft-os gépeknél azt hogy 4-6 lóerő között van a teljesítményük. :D Miközben a 400 000ft-os STIHL FS 560 3.8 lóerő. Jó persze azt írnak rá amit akarnak, de az a szomorúbb hogy sokan el is hiszik.
    Én az AL-KO-t ezek fölé sorolom be, majd utána Oleo-Mac és hasonló minőségű társai, valamint a 2 csúcs egyértelmű hogy Husqvarna meg STIHL. Mindenki meg tudja magának találni hogy mire van szüksége. Csak mikor olyat olvasok hogy valaki napi szinten egy olcsó kaszával dolgozik, és beírja hogy elzsibbad a keze nagyon. Basszus ezek az olcsó kaszák nem arra vannak kitalálva hogy ebből éljen meg az ember.
    Arra ott van pl a Husqvarna 545RX ami egy iszonyat jó kasza, nagyon profi a rugós rezgéscsillapítása, fogyasztása is jó neki, nagyon kényelmes heveder jár hozzá amibe nem zsibbadsz el. Szóval sokan irreális elvárásokat támasztanak egy 20 000ft-os kaszához, ez itt a gond. Kínai ide Kínai oda, lehet hogy egy Straus 1-2 hetente 2 órás használattal 10 évig jó lesz. De napi használatba megadja magát fél év vagy 1 év alatt.

    Nekem is volt pár éve egy alkalmi munkám ahol egy telken kellett füvet vágni, nem szívesen vállaltam el mert az akkori AL-KO kaszám nem arra volt kitalálva. Pár alkalom volt egy szezon alatt (nem talált senkit aki megcsinálta volna), de utána mondtam hogy sry de nem. A gép az bírta volna valószínűleg csak én nem. El kell fogadni a gyártó ajánlását mikor azt írja hogy xy gép ottohni használatra, xy meg profi használatra.

    [ Szerkesztve ]

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák