Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ЯΞNΞGΔT

    aktív tag

    Sziasztok!
    Bemásolom ide is a problémámat, hátha..
    Kérlek segítsetek / adjatok tanácsot.
    Kb 400nm későbbi öntözéséhez öntözőrendszerrel nemrégiben fúrattam egy kutat (47m mély, első 20m 110-es cső, utána kisebb átmérő). A kútfúró egy Pedrollo blockm 4/13-as szivattyút hozott bele (sajnos nem kaptam hozzá semmi papírt -de ez most más tészta).
    Most, ideiglenesen szerettem volna egy kerti slagról locsolni a rendszerrel, ezért rárakattam egy Pedrollo EasyPress II áramlásvezérlőt.
    Egy fél colos csövet kötöttem rá majd megnyitottam a csapot, maxon jött a víz 6Bar nyomáson az óra szerint. Ezután a nyomásmérő órája a presscontrollnak meg is adta magát - kiakadt 8baron.
    A kútfúró szerint hiba volt rákötnöm az EasyPress-t, mert ez nem való ehhez a szivattyúhoz - hanem rakjak be egy 100l hidrofor tartályt, nyomáskapcsolót és mágneskapcsolót...ami további kb 120ezer Ft.
    Én úgy gondolom, hogy ez a szivattyú az én igényeimnek túl nagy és erős, a kútfúró szerint ez a jó, mert 1 körön elvisz mindent, plusz hamar meglocsolok majd, míg kisebb szivattyú többet fogyasztana mivel tovább működik.
    Tudna valaki tanácsot adni ebben a témában, olyan aki rutinosan mozog az öntözéstechnikában? Főleg az érdekelne, hogy később az öntözőrendszernek nem lesz-e túl nagy a nyomás? Maradhatok-e az EasyPressnél vagy tényleg tartályos megoldás kell? Későbbiekben pl. ha csöpögtető lenne, az tudna működni pl?
    Előre is köszönöm ha valaki tudna segíteni!

    A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.

Új hozzászólás Aktív témák