Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hiperFizikus

    aktív tag

    válasz hiperFizikus #10416 üzenetére

    User
    Ehhez mit szólsz:
    { premissza: A tej gombaölő és baktériumölő képessége van . premissza: A gombák és a baktériumok rezisztensé válhatnak . konklúzió: a tej ilyen aktív molekulái ellen egyes gombák és baktériumok rezisztensé válhatnak . } .

    ChatGPT
    A megadott premisszák és konklúzió alapján az a következtetés vonható le, hogy egyes gombák és baktériumok rezisztenssé válhatnak a tejben található aktív molekulák ellen. Ez az állítás elméletileg lehetséges, mivel a mikroorganizmusok képesek alkalmazkodni és rezisztenciát kialakítani a környezetükben található anyagokkal szemben.

    ... bla-bla ...

    Összességében azt lehet mondani, hogy bár elméletileg lehetséges, hogy a tejben található aktív molekulák ellen rezisztenciát fejlesztenek ki egyes gombák és baktériumok, további vizsgálatokra van szükség az állítás megerősítéséhez és általánosításához.

    User User
    Kihalhatnak-e emiatt az emlősök ?

    ChatGPT
    ... bla-bla ...

    A tejben található aktív molekulák esetleges rezisztenciájának hatása az emlősökre általában közvetett lehet, ha például az aktív molekulák célzottan hatnak egyes kórokozókra vagy parazitákra, amelyek az emlősök számára veszélyesek lehetnek. Ha ezek a kórokozók vagy paraziták rezisztenciát fejlesztenek ki az aktív molekulák ellen, akkor a betegségek kockázata megnőhet az emlősöknél.

    ... bla-bla ...

    Tehát nem vagyok hülye, se troll ♥

    A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

Új hozzászólás Aktív témák