-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
őstag
válasz bitpork #11203 üzenetére
szerintem nem, mert a magánszemély nem választhat kata adózást, csak akkor ha egyéni vállalkozó
szerk: szerintme te azzal keverheted, hogy a kata adózás emberhez is kötött, tehát pl nekem csak egy katás cégem lehet, de pl egy másik katás bt-ban lehetnék kültag, csak értlemszerűen beltag nem
[ Szerkesztve ]
cryptot minden termékemért elfogadom
-
-
Met
nagyúr
Lakáseladásnál ha viszek én is ügyvédet annak milyen költsége van nagyjából? Gondolom a lakás értékének x %-a.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
senior tag
Ha úgy érted, hogy ő szerkeszti az adás-vételi szerződésed, akkor a vételár valamennyi százaléka (Amennyire rálátok az alapján, 1% alatti összeg + Áfa körül kérnek). Függ attól hogy ki intézi a Földhivatalt, és hogy mennyi tullapot fog lekérni stb. Az, hogy átnézi a kész szerződésed, esetleg képvisel egy esetleges tárgyaláson, az már ügyvédfüggő hogy mennyiért vállalja.
No money, no honey.
-
Met
nagyúr
válasz davenport #11207 üzenetére
Az eladó ügyvédje által küldött szerződés átnézésére és az esetleges jelenlétére a szerződés aláíráskor.
Nyilván ügyvéd függő de mi a gyakorlat? Pofára, %-ra? Vagy van aki eljön egy tábla csokiért a másik meg a vételár 50%-át elkéri?Attól tartok hogy amit elénk tesz az más lett mint amit előzőleg levélben leegyezettünk és ha valami paragrafus szám változik azt nem veszem észre.
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
senior tag
Azért nehéz megmondani, mert lehet hogy eléraknak egy tök jó szerződést, és kb. átolvassa, vagy tököl vele 2-3 órát, mert semmi nem stimmel vele, na meg az is hogy mennyire vagy ügyfele, menyit hagytál ott nála eddig, mennyire jól indult a reggele, mennyire rafkós, mennyit mer érte kérni.
Na meg az is, hogy az aláíráskor áll csak melletted üdvözült mosollyal mert ott is minden ok, vagy éppen kiszúrja azt, hogy a másik fél még valamit variált, és még órákig tököltök vele az aláíráskor.
Viszont ha jól értem, egy másik ügyvéd fogja ellenjegyezni, szal. 5-50.000-ig sztem bármi lehet.No money, no honey.
-
Met
nagyúr
válasz davenport #11209 üzenetére
A vevő ügyvédje küldözgeti a tervezetet, átnézegetjük, a korábbi adásvételeink alapján javítgatjuk.
Az 50k még belefér ha az aláírásnál is jelen van és átolvassa a szerződést.pl. a TULAJDONJOG-BEJEGYZÉSI ENGEDÉLY-ben annyi van hogy vevő
javára 1/1 hányadban – vétel jogcímén – az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzésre kerüljön, ezzel
egyidejűleg eladók tulajdonjoga az ingatlan-nyilvántartásból törlésre kerüljön. nincs hivatkozás hogy melyik napon kötött szerződés alapján (ez a korábbi lakáseladásunknál benne volt) és hogy a teljes vételár kifizetése után.
Ez szerintem így nem oké, vagy de?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Laca1212
őstag
Gépjármű eladásakor ha a tulajdonos nem tud jelen lenni, akkor adhat meghatalmazást(közeli családtagnak) aki aztán helyette írja alá az adás vételi szerződést?
Ugyan ez a kérdésem, ha használt autó vásárlása, eredetvizsgálata során az új tulaj nem jelenik meg, akkor is működik a meghatalmazás?
Azaz a meghatalmazott írja alá a szerződést, de a meghatalmazó adatai kerülnek a szerződésbe és a meghatalmazó nevére is kerül majd az autó az okmányirodában?Ez alapján működik, de elég régi cikk...megállja ez még a helyét?
-
senior tag
Na, ezért kell a te ügyvéded, hogy ilyeneket észrevegyen, szerintem nem árt, bár lehet más hivatkozás is pl: szerződésszáma, helyrajzi szám is lehet hivatkozás).
(#11211) Laca1212: Írjátok bele a meghatalmazásba hogy milyen cselekményre vonatkozzon, és legyen belőle több eredeti példány, ha több helyen akarod felhasználni, mert azt nem tudom hogy az okmányiroda elvesz-e eredeti példányt. Azaz írhatod azt, hogy a jármű adás-vétel teljes folyamatára vonatkozzon.
Ha vesztek, akkor az eredetvizsgát még a vásárlás előtt csináltassátok meg, mert ha valamiért megbukik a kocsi, akkor lehet belőle macera. (És itt nem arra gondolok hogy lopott a kocsi, egyszerűen arra, hogy egy korrodálás miatt rendesen nem olvasható azonosító miatt gond van).
No money, no honey.
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek!
Felperesnek 2017.09.30. kellett volna a rászabott bizonyítékokat beszerezni, eddig volt a határidő.
Kaptunk egy levelet a bíróságtól amiben ez szerepel:"További határidő hosszabbításnak helye nincs"
Pénteken beszéltünk a bírósággal és meglepetésünkre október 5.én újra adott neki határidőd.
Bírónő újabb felhívást intézett a felperes felé hogy pótolja azt amit 2017.09.30. teljesíteni kellett volna.Tehet ilyet egy bíró, saját végzését felülbírálja?
És egy másik kérdés:
Mikor fedezetelvonó egy életjáradéki szerződés, mikor rosszhiszemű, ha folyamatban van a válóper, köthet e az egyik fél a másik fél tudta nélkül életjáradéki szerződést?
Ehhez kapcsolódóan még egy kérdés, ha van egy házassági szerződés amely Németországban köttetett és abban minden a férj tulajdonát képezi, ha Magyarországra költöznek a feleség kérésére az itt megvett ingatlan mely 1/2 1/2 tulajdonban kerül a feleség tulajdonára is (jóhiszeműség elvén), majd válás következik, tarthat e igényt az 1/2 tulajdonára a feleség úgy hogy közben a a férj háta mögött életjáradéki szerződést köt a saját gyermekivel és földhivatalban is tulajdonjogilag bejegyeztették magukat.Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
astorre19
aktív tag
sziasztok!
Egyenesági rokonok(szülő->gyermek) között hogy működik az ajándékozás?Kell-e róla szerződés ügyvéd előtt,illetve NAV felé kell valamit intézni?
Hogy érdemes ezt lakáseladásnál intézni?arról lenne szó,hoyg eladásra kerül egy 50-50%-ban közösen birtokolt lakás,de a szülő a rá eső bevétel x% a gyereknek ajándékozná.Battletag: SHADOWDRAGON#26677
-
Danex
addikt
Hali, tudnátok egy útbaigazítást adni, hogy egy webshopnak miket kell kötelezően megjeleníteni az oldalon és milyen törvények vonatkoznak rá?
Előre is kösz!
-
canniball
nagyúr
válasz canniball #11196 üzenetére
Erre valaki? Vagy hogy merre induljak segítségért?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
ricinus13
senior tag
Üdv!
Lehet megmosolyogtató kérdés, sajnos nem értek ehhez egyáltalán, viszont nem szeretném ennyiben hagyni az ügyet. A lényeg hogy egyetemi tanár többek előtt megalázott, hülyének és ostobának nevezett, teljesen alaptalanul és feleslegesen, mert kérdezni mertem. Ennyi miatt lehet jó hírnév megsértése vagy becsület sértés miatt feljelentést tenni? Az egyetemi hallgatói képviselethez mindenképpen bemegyek majd, viszont szeretném ha a tanár emiatt egy ejnye bejnyénél többet kapna, amit nemhiszem hogy az egyetem meg fog tenni. Mit tehetek ilyen esetben?
[ Szerkesztve ]
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Mi a helyzet abban az esetben, ha valakit beszervezett a munkaügyi központ egy tanfolyamra, ami 2017.08.28-tól 2017.10.16-ig tartott elvileg, de a Hatósági Szerződésben több helyen is 2018.10.16. szerepel a befejezés időpontjánál. Egy barátom keresett fel ma ezzel, eddig ő sem vette észre, csak ma, mikor a munkaügyiben észrevette egy ügyintéző.
Idézem a releváns részeket:
"1. A támogató kötelezettséget vállal arra, hogy munkaerő-piaci programban a támogatott részére XY sz. kérelme alapján az XY oktató és szolgáltató Kft. képző intézménynél a 180 órás XY elnevezésű és XY kódszámú képzési programon való részvételhez 2017.08.28. napjától 2018.10.16. napjáig az alábbi támogatást nyújtja.
a; képzési költség és vizsgadíj címén: 93.600 Ft, azaz kilencvenháromezerhatszáz Ft-ot, amely összeg a képzés teljes költségének 100%-a,
b; költségtérítés címén összesen:
Szállásköltség térítés 0 Ft
Étkezési költségtérítés: (napi hat órát meghaladó helyszíni elfoglaltságot jelentő napokra) 0 Ft
Utazási költségtérítés: 0 Ft
Gyermekfelügyelet támogatása: 0 Ft
Hozzátartozó gondozásának ápolása: 0 Ft
c; Keresetpótló juttatás címén 2017.08.28. napjától a közfoglalkoztatási bér 100%-a, de maximálisan havi 81 530Ft.
Van még egy rész, a szerződésben, ahol szintén az szerepel, hogy:
"A képzés megkezdésének várható időpontja: 2017.08.28."
"A képzés befejezésének várható időpontja: 2018.10.16."
A szerződés 2017. augusztus 28-án köttetett, a támogatott, az osztályvezető és a pénzügyi ellenőr is aláírta, le van pecsételve, ettől hitelesebb már nem is lehetne. Köttetett még egy Felnőttképzési szerződés is, de az nem a munkaügyi központtal, hanem a képző intézménnyel, azon már az szerepel, hogy:
"A képzés kezdési időpontja: 2017.08.28."
"A képzés tervezett befejezési időpontja: 2017.10.16."
Kíváncsi lennék rá, hogy ilyenkor most mi van. Azt mondta az illető, hogy a munkaügyiben mélyen hallgattak és ugyan úgy tovább irányították a kötelező helyekre, mint máskor.[ Szerkesztve ]
-
szabacsik
őstag
Sziasztok!
Tudja-e valaki, hogy ha kényszer kijelentenek az állandó lakcímemről akkor hova kapok erről értesítést? Nem tartózkodok azon a címen, a jelenlegi helyemre nem jelentkezhetek be más cím nincs. Ügyfélkapun esetleg jön erről majd valami üzenet? Vagy a munkahelyemen keresztül?/\____/\
-
szabacsik
őstag
Köszönöm
/\____/\
-
FIREBLADE78
addikt
Szomszéd falától(garázs) kell e elhagyni távolságot egy 70x150-es bodega elhelyezéséhez,gépészeti dolgok mennek oda,(medencének)?
[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz FIREBLADE78 #11229 üzenetére
Telekhatár hol van?
-
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #11229 üzenetére
Alapvetően ezeket a HÉSz határozza meg, azt kellene átböngészni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
FIREBLADE78
addikt
válasz philoxenia #11230 üzenetére
Garázs a határ,annak a hátulja. Belvárosban vagyunk,kertünk az körbe van építve. Szemben garázssor,balról egy közös fal a szomszéddal,jobbról egy épület 10m magas fala. Képen a jobbfelső ficakba menni a gépészet,mert elbaszták az aknát,állandóan beázik.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
-
BornToBePuli
aktív tag
És a bikinis nő még csak nem is sejti, hogy fent van az interneten. 😊
[ Szerkesztve ]
Read only felhasználó
-
mike1334
veterán
válasz FIREBLADE78 #11237 üzenetére
Amúgy, ha a szomszédot nem kérdezitek meg és nem tetszik neki, akkor mibe, hogy pár hét és bead egy közérdekűt rátok...csak az átlag magyar mentalitásból kiindulva.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
FIREBLADE78
addikt
válasz mike1334 #11238 üzenetére
Szomszédot felesleges megkérdezni,mert szarházi összes (szemben a panel). Mindegy,már ássák az alapot,50 cm el lett hagyva. Arra lettem vna kíváncsi,hogy jogszabálybe ütközik e? Szerintem ez nem bejelentés kötelezett,hogy lerakok 2 m2 betont és arra egy kis bódét a szivattyúknak és ha igazam van,akkor semmit nem kell elhagyni (legalábbis ezt találtam neten)
-
Met
nagyúr
Van valami jogi és/vagy anyagi következménye ha elhajtok egy vevő jelöltet?
Megnézte a lakást, küldött egy szerződés tervezetet amibe belejavítottunk, arra küldött mégegy tervet.
Nem írtunk alá semmit, minden csak terv. A hitel intézést is az aláíráskor kezdené."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
MCGaiwer
addikt
sziasztok!
Lakást bérlek, 2 tanúval aláírt szerződésem van, a bérleti díjat 1 évre előre kifizettem. A szerződésen csak én szereplek, de szeretném, ha párom tartózkodási helyként bejelenthetné. Elméletileg a szállásadó igazolása kell ehhez. Értelmezésem szerint jelen esetben én vagyok a szállásadó, ugyanis a bérleményen bérleti jogom van, (amit 2 tanús szerződés miatt el kell fogadniuk), tehát jogosult vagyok szállást adni 3. félnek.
Tud ezzel kapcsolatban valaki valamit?
A másik pedig, hogy ezzel kapcsolatban szóba került, hogy közokiratba foglalnák a szerződést. Már 4 hónapja bérlem ezt a lakást, és nem látom, miért lenne nekem jó, ha most ezt így elfogadnám...
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
senior tag
válasz MCGaiwer #11241 üzenetére
Nézd meg a szerződésesen, hogy az albérletbe adásról/harmadik személy számára szóló hasznositásról mit ír, valamint rendelkezik-e a bejelentésről. Önmagában ha bérleti szerződésben te szerepelsz csak, akkor azzal te fogsz tudni bejelentkezni.
A közokiratba foglalás sztem kizárólag a bérbeadód érdeke, ha ő kifizeti a költségeket, akkor miért ne. Ha viszont így kéri, akkor rendelkezzetek arról is, hogy a párod jogosult a bejelentkezésre.
Ha nagyon rugózik a közokiratba foglalás költségén, és veled akarja kifizettetni,akkor próbáld megértetni vele, hogy a határozott idő lejártával a bérleti szerződés meg fog szűnni, illetve van még egy megoldás, kizárólag az ún. kiköltözési nyilatkozat az amit közjegyzővel ellenjegyeztek.
No money, no honey.
-
MCGaiwer
addikt
válasz davenport #11246 üzenetére
Köszi!
nincs ilyen kikötés a szerződésben. Ebben az esetben "kiadhatom", vagy bérlőtársnak bevehetem páromat saját hatáskörben is igaz? Amennyiben csak neki érdeke a közokirat, akkor nem értem, miért kellene nekem abba belemenni, miután a szerződés már megvan, és a bérleti díj is ki van fizetve.Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
senior tag
válasz MCGaiwer #11247 üzenetére
Ha nincsen benne rendelkezés, akkor sajnos nem adhatod tovább. (1993. évi LXXVIII. törvény 33. §, mely megköveteli a bérbeadó hozzájárulását az albérleti szerződéshez.).
Érdeked az lehet belőle, hogy ebben a verzióban beemelitek bérlőtársnak a párodat a szerződésbe, de mint írtam ha téged ezért nem terhel külön költség, akkor vesztenivalód nincsen vele.
No money, no honey.
-
Gaboman
nagyúr
Erre valaki?
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs