- Házimozi belépő szinten
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz drzozo #11951 üzenetére
gondolkodtam.
mindenképp kell feljelentés?
Azt elképzelhetőnek tartod, hogy még a végén a volt munkavállalónak kell megfizetnie a járulékokat?
nem lenne elég polgári perben köteleztetni a volt munkáltatót, hogy fizesse meg utólag? És akkor legfeljebb a NAV feljelentést tesz.Ha megy feljelentés, akkor lehet, hogy ktsgvetési csaláson kívül a csalást is megjelölném, mivel ott a károsult a volt munkavállaló.
I humbly and respectfully decline™
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni abban,hogy egy szabadalom vagy termék levédetésnek hol lehet utánanézni? Adott egy cég aki gyárt valamit arra lennék kíváncsi,hozott e ilyen jellegű intézkedést,azt tudom,hogy már pereskedik valakivel regóta,namármost lehet gyártanék hasonló ugyan ilyen funkciójú terméket,es kíváncsi lennék mit nem csinálhatok.
Előre is köszönöm!
Mr.Brightside
-
gerisz23
őstag
válasz Remekelek28 #11949 üzenetére
Biztosítás volt a csomagra?
Ház vásárlásnál nekem is felmerült ez a kérdés,összeköltöztünk 1 éve szívjuk egymás vérét
Még nem tudom házasság lesz-e,ha becsuszna egy gyerek akkor nem lenne kérdés,elvenném.
Ha nálatok gyerek lesz a bíróság a gyermek érdekeit fogja nézni ha van szerződés ha nincs.
Ezt a szerződés dolgot fel is vetem ha legközelebb szóba hozza menyasszonyomAsus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB
-
drzozo
senior tag
válasz Magnum_ #11952 üzenetére
Én csak büntetőjoggal foglalkozom (ergó fingom nincs, hogy ki, mit és hogyan fizet ilyen esetben ), ezért első körben azt javasoltam az ügyfélnek, hogy keressen egy munkajoggal foglalkozó kollégát, aki tud segíteni neki esetleg békés úton rendezni a történetet, mert mindenkinek az lenne az érdeke.
Erre jött ma az email, hogy mennyibe fájna a feljelentés?
Mondjuk azt azért még jó lenne tudni, hogy milyen kárértéket jelölök meg és mi alapján.
-
gerisz23
őstag
válasz Remekelek28 #11955 üzenetére
Szvsz nem,egy idő után úgyis vagyonközösség lesz.
Azért ha lesz gyerkőc gondolom te is szeretnél róla gondoskodni.
Nálunk párom az eljén kijelentette hogy ő nem akar részt a házból,meg mi lesz ha bedől a hitelem stb...
Én ezért nem is akarom hogy köze legyen hozzá.
Papíron nincs is,ideiglenes lakcímmel van bejelentve,minden az én nevemen megy,költeni is csak én költök a házra.Nem szeretnék fedél nélkül maradni úgy hogy meggüriztem minden egyes forintért...Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB
-
senior tag
Azért ez nem ennyire egyszerű, mert különvagyoni ingatlannál a lakáshasználati jog a tulajdonost illeti meg. Kivételes esetben lehet ettől eltérni:
Ptk. 4:83. § [Az egyik házastárs kizárólagos jogcíme alapján lakott lakás használatának rendezése]
(1) Ha a házastársi közös lakást a házastársak egyikük jogcíme alapján használják, a házasság felbontása vagy az életközösség megszűnése esetén a bíróság ezt a házastársat jogosítja fel a lakás további használatára.
(2) A bíróság az adottságainál fogva arra alkalmas lakás osztott használatát akkor rendelheti el, ha a lakáshasználatra jogosult kiskorú gyermekek legalább egyike feletti szülői felügyeleti jog gyakorlását a másik házastársnak biztosította, vagy a lakás elhagyása a másik házastársra nézve - a házasság időtartama és e házastárs körülményei alapján - súlyosan méltánytalan lenne.
(3) Kivételesen indokolt esetben a bíróság a házastársat a másik házastárs kizárólagos tulajdonában vagy haszonélvezetében álló lakás kizárólagos használatára is feljogosíthatja, ha a lakáshasználatra jogosult kiskorú gyermek feletti szülői felügyeleti jog gyakorlása ezt a szülőt illeti meg és a kiskorú gyermek lakhatása másként nem biztosítható. Ebben az esetben a házastársat a bérlő jogállása illeti meg, azzal, hogy lakáshasználati joga rendes felmondással megfelelő cserelakás felajánlásával szüntethető meg.
(4) A bíróság a (2)-(3) bekezdés szerinti osztott vagy kizárólagos lakáshasználatot meghatározott időre vagy feltétel bekövetkezéséig is biztosíthatja.(#11957) gerisz23: Nem minden esetben lesz közös vagyon a különvagyonból.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz gerisz23 #11957 üzenetére
Házassági szerződésnek pontosan az a lényege, hogy amit abban leírnak, az lesz váláskor. Ebbe max. a gyámügy szólhat bele, de ott is olyasmi esetben, hogy pl. gyereket nem lehet kirakni a házból ha nincs hova költöznie (ami ugye ha az anyának ítélik a gyereket áttételesen azt is jelenti, hogy az anyukát se lehet kirakni). De ettől a tulajdonjog még az marad ami a szerződésbe bekerült.
"Én ezért nem is akarom hogy köze legyen hozzá.
Papíron nincs is,ideiglenes lakcímmel van bejelentve,minden az én nevemen megy,költeni is csak én költök a házra."
Ez önmagában nem sokat ér. Ha nincs házassági szerződés, ezektől függetlenül gond nélkül követelheti a ház felét.[ Szerkesztve ]
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
gerisz23
őstag
-
Magnum_
nagyúr
válasz drzozo #11956 üzenetére
az tiszta sor, hogy a feljelentésbe beleírod, hogy a polgári jogi igény tekintetében jogfenntartással él.
de ez az. mennyi lenne?? ki kell számíttatni (pl NYUFIG), hogy mitől esett el a munkavállaló. Arra kellene köteleztetni a munkáltatót, hogy ezt rendezze utólag, nem?
most abban nem vagyok biztos, hogy ez közig-munkaügyi bíróság, de szerintem megállapítás iránti per kellene, hogy ez a kötelezettsége fennáll a NYUFIG felé a munkáltatónak. (az meg ugye nem büntetőjogi kategória)
a feljelentést meg megteheti a hatóság, persze a kenyered nem venném el :-))))(amúgy irigység, szívem szerint én is büntetőznék, de jogi előadóként jobban élek, mint élnék jelöltként)
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
drzozo
senior tag
válasz Magnum_ #11961 üzenetére
Úgy jelölném meg a kárértéket, hogy kiszámolnám minimálbér esetén mennyi lenne az annyi. Aztán, hogy a NAV - ha elrendelik a nyomozást - mit és hogyan nyomoz, az legyen egy következő kérdés.
Mindenesetre megkértem az ügyfelet, hogy írja le részletesen a storyt, aztán ha van benne fantázia, akkor mehet.
A többi eljárás tekintetében olyan vakon vagyok, hogy kár belemenni.
(Én még jelöltként az első évemben 75 ezer forintot kerestem...)
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz Bandika788 #11966 üzenetére
Ott néztem én is..azért köszi
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz Bandika788 #11968 üzenetére
Na igen, legalább abba a krumpli complexbe tennék bele az újat..
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
qqzs
őstag
Eppen kerdeztem volna de olvasom a mostaniakat es kibickent lenne egy ket gondolatom
DPD: szerintem van valami alapbiztositas a postakoltsegben ha jol emlekszem, plusz ha ertekes csomagot adok fel en lesziktam fotozni ha meg kapok akkor csomogbontos videoznimondjuk 10eft felett. Ja meg ugy kell becsomagolni egy draga dolgot hogy dobalozast is kibirja vagy torekenykent feladni
hazassagi szerzodes: ismerosom kozott volt olyan hogy az asszony nem dolgozott nem fizetett viszont a gyereknevelessel annyi terhet vett le ferj vallarol hogy penzbe atszamolhatoan hozzajarult a dolgokhoz vagy valami hasonlo ervelessel eleg szep penzt kapott a vegen. mondjuk ott nem volt hazassagi szerzodes de hasonlo modon talan bele lehet kotni
Ja es a kerdes
Metronal visszavittem egy termeket es kaptam egy levasarolhato utalvanyt aminek lejartara rosszul emlekeztem es fel eves hataridot 10 nappal tullepve annyit mondtak hogy bocs igy jartam. Azutan kezdtem csak gondolkodni hogy ez igy valahogy nem kerek. Hibas termek volt azaz elso hasznlaatkor elromlott. harom napon tul tortent. Van valami alapom hoyg visszakapjam a penzt vagy elfelejtsek a hataridot.Eladó: GTS450
-
Cathfaern
nagyúr
Ha házassági szerződés van, akkor nincs mibe belekötni.
Metros sztori: szerintem miután annak idején elfogadtad az utalványt, már nem sokat tehetsz. Ott kellett volna mondani, hogy kp-t kérsz, nem utalványt. Innentől kezdve neked egyszerűen van egy utalványod, azon meg van egy lejárati dátum, és már semmi köze ahhoz, hogy miért is kaptad az utalványt eredetileg.
-
őstag
válasz Bandika788 #11945 üzenetére
ez a tanú című filmből egy jó jelenet
cryptot minden termékemért elfogadom
-
Laca1212
őstag
DPD-nél én úgy tudom alapban benne van a szállítási díjban a biztosítás is.
-
Hegyirabló
veterán
Tárgytalan, megtaláltam a választ, Google a barátom!
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
őstag
válasz Hegyirabló #11976 üzenetére
a büntetési tétel maximuma az elévülés, de van minimuma is, talán 3 vagy 5 év, meg kellene nézni pontosan
de ettől még te a biciklidet visszakapod, ha megtaláljákcryptot minden termékemért elfogadom
-
Hegyirabló
veterán
válasz LuckyL #11977 üzenetére
Szerkesztettem közben. Öt év. Azért köszi!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet és BÚÉK!
Van két cég: "S" és "M". "S" bérel egy irodát, tehát "S" a bérlő, az irodát megosztja "M"-mel. "M" a bérleti díj ráeső részét fizeti "S"-nek, ennek a megállapodásnak a részleteit nem ismerem, de "S" tartozik "M"-nek, a bérleti díj részben vagy egészben ennek a tartozásnak a törlesztése, de ez nem is lényeges. "S" viszont nem fizeti a bérleti díjat október óta, a bérbeadó ezért tegnap zár és riasztókódcserével lezárta az irodát, ameddig az elmaradt díjakat nem rendezi "S" és el nem költözik. Hivatalosan nem foglalást jelent ez, csak éppen az irodába bejutást akadályozzák meg.
Namost az "M" cég (ebben vagyok munkavállaló) vétlen az ügyben, de mi sem férünk hozzá a dolgainkhoz (szerverek, eszközök stb.). Mik a lehetőségek/esélyek ilyenkor? A foglalást/zálogot a bérbeadó bérlő vagyontárgyaira érvényesítheti, mi szeretnénk ügyvédi úton kérni, hogy a mi tulajdonainkat elvihessük, de egyelőre ettől is elzárkóznak (külön érdekesség, hogy az irodát áramtalanították ugyan, de a szerverszobát nem, vagy azért, mert nincs kulcsuk hozzá, vagy azért, mert azért kárt okozni nem akarnak még). Az is árnyalja a képet, hogy "M" cég még augusztusban is kisegítette (sok milliós) kölcsönnel "S" céget, amit persze nem kapott vissza.
Köszönök bármilyen segítséget.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
őstag
-
Mawyx
őstag
válasz #50751744 #11991 üzenetére
Szerintem nem a 2-12 a vicc, hanem a felfüggesztett.
Egy távoli ismerősöm is elütött valakit. Szegény pára meghalt, nincs többé, föld alatt van, megmurdált, nem él, nincs neki tovább soha többé, nem létezik, eltemették. A sofőr meg? Semmi, teherautósofőr továbbra is és úgy vezet mint egy állat továbbra is. És pont letojja, hogy kinyírt valakit. Felháborító.Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
őstag
válasz mike1334 #11990 üzenetére
van ilyen, de szerintem ez gondatlanság, tehát semmiképpen sem szándékos
sem kicsit sem nagyon
de ha rosszul tudom, majd kijavítanak(#11992) Mawyx
a közlekedés sajnos veszélyes üzem, de én úgy látom évről évre javul a helyzet
pl. 10 évvel ezelőtt folyamatosan húztak el az autópályán a bmw-k, mercik 200-al, de ma már nem nagyon látok
ilyet, vagy max nagyon ritkán
a gyalogos, kerékpáros gázolásoknál én azt látom, hogy gyakran nem tesznek meg mindent a a baleset elkerülése érdekében.
pl b@sznak felvenni éjjel az országúton egy fényvisszaverő mellényt, a biciklisek felén meg még most sincs éjjel lámpa
és azt sem értem, hogy miért nincsen minden zebra előtt valamiylen lassítást kikényszerítő dolog, pl rázókő, vagy kisebb fekvőrendőrviszont, ha már megtörtént a baj, kérdés hogy mivel lenne jobb a halottnak, ha még a gázoló életét is tönkretennék egy jó hosszú börtönnel, egy baleset miatt
[ Szerkesztve ]
cryptot minden termékemért elfogadom
-
senior tag
Sziasztok!
A következő ügyben szeretnék felvilágosítást kérni.
Ismerősöm kapott végrehajtótól egy levelet, hogy fizessen be azonnal 250600 forint tartozást és mellékelték a földhivatalhoz küldött azonnali jelzálogosítasi kérelmet is.
Mindenféle felszólitás nélkül, egyből küldhetnek ilyen levelet? Valamint ha nem fizetné ki, tenyleg elárvereznék a huszon milliós lakóingatlant 250000 forintért?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
őstag
válasz Oposzumtoszó #11995 üzenetére
ezelőtt már kapott bírósági fizetési meghagyást, ami jogerőre emelkedett, vagy vesztett el pert és jogerős megítélt tartozása van
ha nem fizet és nincs jövedelme amiből le lehente vonni, természetesen végső esetben árverezhetnek iscryptot minden termékemért elfogadom
-
senior tag
válasz LuckyL #11996 üzenetére
A közjegyzői fmh-n kívül, amit 2017. Novemberében kapott ez az első levél ez ügyben. Akart részletet kérni a közjegyzőnél, de a hiánypótlással kicsúszott a határidőből.
A közjegyző azt mondta, hogy a vegrehajtóval megállapodhat az első felszólító levél után, még mielőtt barmilyen szankció következne. -
Matska
senior tag
Sziasztok. Korábban már voltam itt érdeklődni, hogy hogyan lehet megtalálni az eltűnt szomszéd katonát. Közben meglett, egy angol veteránokat tömörítő csoport segítségével
Újabb kérdésem volna a másik szomszéd kapcsán, aki szintén elveszett
Megtehetem azt, hogy átmegyek, és a házam mögötti 1-2 méteres sávot megtisztítom a fáktól bokroktól amik veszélyeztetik a házam?
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
suspect
aktív tag
Sziasztok!
Egy balszerencsés eset alakult ki és érdeklődnék, mit lehet tenni.
Exem a hitelkártyámra elég szép összeget kanyarított. Sajnos olyan összeget, aminek a törlesztése nem kicsi.
Érdeklődnék, tudok e valamit tenni, hogy reális törlesztőt adjanak rá, mert nem a visszafizetésből hátrálok ki, hanem csak próbálnék arany középutat találni.
Ez volt az ajándéka mikor érezte, hogy vége lesz köztünk.
Bárki bármi módot tud erre? -
Cathfaern
nagyúr
válasz suspect #11999 üzenetére
Amit mindenképp meg tudsz tenni, hogy bemész a bankba, ne vágj bele az exes sztoriba, csak mond el, hogy a visszafizetés a szándékod, de ekkora törlesztőt nem tudsz fizetni, és szeretnél valami megoldást rá. Nekik az az érdekük, hogy visszafizesd a hitelt, az kevésbé szempont nekik, hogy milyen tempóban, szóval esélyesen fel fognak ajánlani valami megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest