Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz ToniSoprano #29822 üzenetére

    Negyven évnyi hifizés-audiofilkedés alatt különféle vezetéktípusokat is százas nagyságrendben hallottam már. Vakteszteken is. Amit vakteszttel szignifikánsan kimutatunk, az már tényleg elég nagy különbség. Más hifi tesztmódszerekkel jóval kisebb különbségeket meghallunk, amely eredmény persze kevéssé verifikálható, mint a vakteszt. A vakteszt elsősorban az egyéb módszereink eredményének ellenőrzésére való, és szerencsés esetben sikerül vele az egyéb eredményeinket "bizonyítani". De még vakteszt esetében is általában idézőjelbe teendő a "bizonyítás", mert a vakteszt is ki van téve számos befolyásoló tényezőnek, az se mentes a placebó hatásoktól-veszélyektől. Másodsorban a vakteszt érdekes szociálpszichológiai játék. Ugyanolyan óvatosan kezelendő, mint a nemvak-teszt.
    Egyébként az egész szabad választás. Te használod azt a kábelt, ami éppen szembejön veled, én meg használom azt, amelyik jobban tetszik adott rendszerben, adott pénzkeretben.

    (#29826) Dorien "Szerintem meg ha vakteszt kell hozzá, akkor olyan minimális a különbség, hogy nem éri meg befektetést." Ezzel nem értem mit akarsz mondani. A vakteszttel éppen az a baj, hogy csak viszonylag nagy hangminőségkülönbségek viszonylag biztonságos kimutatására alkalmas. Lásd az első bekezdésem.

    (#29827) akela91: Vaktesztre valóban sokszor szükség van, de sajnos általában az se alkalmas a placebó-hatás teljes kiküszöbölésére, akárhányszorosan is vak.

    (#29830) Bodz A CAL!-szöveg kapcsán már korábban is volt reklamáció.

    (#29831) krx21: Van aranyozott kábel, csak ritka mint a fehér holló. Valamivel kevésbé ritka az ötvözetként alkalmazása - de az is ritka kábel esetében.

    (#29834) Dorien - és általában mások számára is szól. Akik annyira "kábelellenesek", azoknak érdemes figyelembevenni azt is, hogy itt főleg fejhallgatózók szólalnak meg, döntő többségüknek nincs komolyan vehető hangdobozos rendszere, márpedig a fejhallgatók eleve sokkal korlátozottabb hangminőségűek mint a velük árarányos hangdobozok, és hangminőségkülönbségek kimutatásában is sokkal korlátozottabb képességűek. A hangdobozos hifisták-audiofilek között jóval kisebb azok aránya, akik nem veszik komolyan a kábeltípusok közötti, alkalmasint "irdatlan" mértékű hangminőségkülönbségeket.

    (#29835) vodkaboy22 Nem eleve baromság, hiszen a vezetőképesség csak másodlagos szempont, az elsődleges tényező a hangminőségbeli képesség. Abban pedig az arany nagyon jó, jellemzően sokkal jobb mint a réz. Ne feledd, hogy szénkábeleket is alkalmaznak a hifi vezetékként, pedig annak aztán tényleg pocsék a vezetőképessége, ellenben a hangminősége jellemzően nagyon-nagyon jó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák