Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Abu85 #18331 üzenetére

    No, meg azt is érdemes észrevenni, hogy az utóbbi években hogy beállt a processzoros "mainstream" vonal. Korábban hogy volt? A Pentium 4-ből jöttek kétmagosok, aztán Core2-ből négymagosok, Core i7-ből már hatmagosok is voltak, 2010-ben. Persze, mikor megjelentek, mind horror drágák voltak, csak ezek utána a hatmagos Core i7 kivételével mind hamar lecsorogtak az erős középkategóriába. Ehhez képest már számolni is kár, mennyi ideje nem történt lényegi előrelépés a mainstream vonalon, hogy még mindig ugyanaz a 4 magos i5 és 4mag+ht i7 van kétcsatornás memóriával, mint amit 8 éve kitaláltak az elsőgenerációs mainstream i vonallal (s1156, Lynnfield).
    Az is vicces, hogy a lassan 7 éve bemutatott finoman húzott Westmere HEDT hatmagosom a mai napig oda lehet tenni többszálú teljesítményben egy szintén érzéssel megtuningolt i7-6700K mellé, ami a mainstream csúcsa százezerért... Szóval nagyon ideje lenne már kicsit a proci erőben is előre lépni, nemcsak mindig ugyanazt polírozgatni 5-10%-okért....
    Nem azt mondom, hogy hozzák le a 8-10-12 magos extrém cuccokat, de azért ha mást nem, a hatmagosokat betenni a komolyabb mainstream vonalra már nagyon-nagyon időszerű volna. A komolyabb notebookok és i3-ak is nyugodtan kaphatnának egy harmadik magot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák