Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    válasz Fiery #15396 üzenetére

    A Kaveri kisebb, mint a Trinity/Richland, azok mégis kb ezen az áron szaladtak az életciklusuk ezen szakaszán, mégpedig abban a korszakban, amikor a dollár-euró arány messze nem úgy alakult, mint most. Emellett vegyük azért figyelembe azt is, hogy az AMD-nek nem kellett gyártástechnológiai fejlesztésekre költenie és tán még a hibás lapkákért sem. Így az Intel vs AMD helyzetben nem annyira tiszta, hogy 1-1 lapka előállítására milyen költségek jutnak. Nyilván így is az Intel nyer a jóval nagyobb számban eladott termékek miatt, de azért a szimpla lapkaméret összevetést akkor sem érdemes itt használni, mert valószínűleg nem olyan fekete-fehér a dolog, mint az nVidia vs AMD helyzetben.

    De mindegy, szerintem hagyjuk ezt. Becsülöm, hogy itt vagy a topikban árnyalni a képet, de néha átmész szimplán party pooperbe. Most sem derült ki semmi hasznos ebből a párbeszédből, csak annyi, hogy nem hiszel már a cég talpon maradásában.

    (#15394) TESCO-Zsömle: Az aktuális állás az, hogy jobb esetben a Zen befogja a Skylake-et. Azt az Intel megoldást, ami most piacon van. CPU erőben nem lesz itt valószínűleg akkora repdesés, hogy 2016-ban mindenki dühösen taposson a régebbi alaplapjain. A játékra érdekesebb APU-k meg mind az Inteltől, mind az AMD-től 2017-ben jönnek. Addig várhatsz egy olyan platformon, ami nem parázson térdeplésnek érződik és várhatsz olyanon is, ami igen. És mondom ezt pontosan ugyanabból a helyzetből, mint Te. (Na jó, annyiban nem, hogy a 790FX miatt nekem már a Bull-ra fejlesztést is megakadályozta az AMD/Gigabyte. :DDD )

Új hozzászólás Aktív témák