- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcszesz
aktív tag
Nem lehet hogy az adott példány volt hibás? Külföldi fórumon sokan kedvelik, ezért gondoltam.
De hiszek nektek. Akkor mit rendeljek helyette? -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz arcszesz #27451 üzenetére
ha belefér a keretbe, akkor xDuoo x3
De egyébként az x2 is nagyon jó lejátszó. tény, hogy szeparációban a C3 alatt van, de az áráért sztem jó vétel (én legalábbis szeretem)De egyébként talán ihifi 770c ver.2, illetve fiio x1, ami ajánlott szokott itt lenni. utóbbi esetén nagyon erősen ajánlott a kipróbálás vétel előtt!
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
kemcso
Ármester
válasz K1LLMy53Lf #27452 üzenetére
Az Fiio X1 csak erősen kipróbálás után (sztem a hangja rémes)
(#27444) Robi BALBOA Violetric V100+DAC kártyáról majd Mytek 96DAC-ról. Az utóbbi maradt Biztos lenne hova fejlődni innen is, de ezzel teljes a boldogság
-
arcszesz
aktív tag
válasz K1LLMy53Lf #27452 üzenetére
Oké, lemondtam a c3-at. Még gondolkodom mi legyen. Köszi.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz kemcso #27453 üzenetére
igen, ezt többször olvastam én is, ezért is írtam én is úgy, hogy csakis kipróbálással
De akkoris az x3 a bestbuy
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
kemcso
Ármester
válasz K1LLMy53Lf #27455 üzenetére
Majd ezt akkor is erősítsd meg, ha megjött
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz kemcso #27456 üzenetére
Természetesen majd írok róla pár sort
(#27457) Bodz: Lehet, hogy nálad még friss volt Amúgy a fw cserére/"reinstallra" én is gondoltam, viszont nem találtam erre semmiféle lehetőséget neten, mert elvileg gyökérbe kell másolni, ahol a készülék automaiktusan érzékeli és ha újabb verzió, akkor frissíti. ez mind szép és jó dolog, hogy ennyire júzerfrendli, de így downgrade és a re-inst is kilőve (persze lehet meg lehet erőszakolni a rendszert és manuálisan is fel lehet rakni rá bármit, de én nem találtam erről infót)
-
Tulku
veterán
Az nem fw szerintem hogy elkezd rohangálni az lcd-n az épp aktuális menüsor, és nem tudod megállítani...persze lehet egyedi eset, de mintha több helyen is olvastam volna ilyet, és azt is hogy horror kezelésre...
Ezért mertem erősen nem ajánlani....ha füles topikban nem ajánlanak Kemcsoék egy fülest, mert hallomásból sok a hibás darab, akkor szerintem ezt is lehet nem ajánlott cimkével ellátni kezelés miatt
-
arcszesz
aktív tag
válasz K1LLMy53Lf #27455 üzenetére
Szimpik az Xduoo-k, csak ez a 8 óra körüli lejátszási idő... A sansával is a gyenge aksi a fő gondom.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz arcszesz #27460 üzenetére
nem tudom mennyi a leghosszabb idő, ami nálad két töltés között eltelhet maximum, de legrosszabb esetben (utazás pl, ahol nincs elérhető konnektor) egy powerbank nem jó megoldás ilyenre?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz arcszesz #27463 üzenetére
hát páromnak az x02 van, ő spec szereti. Hosszan tudja használni, van rádió, a kezelési picit nehézkesebb, de hangra nem panaszkodott. Mondjuk amikor kérdeztem tőle, hogy milyen, akkor a válasz annyi volt, hogy "szól" tehát neki nincsenek ilyen tekintetben nagy igényei.
én, amikor teszteltem, akkor annyira nem tudtam hova tenni x2höz képest, vhogy nagyon kusza az egész... "szét van este a hangkép" (nem tudom ez mennyire helyes megfogalmazás, illetve mennyire érthető, de nem jut eszembe más hirtelen, ami jobban leírnáno, de nem is ez volt a kérdés, csak elkalandoztam.
Mindezzel csak azt akartam írni, hogy az x2 is már előrelépés.illetve természetesen az aksiidőt az is befolyásolja, hogy milyen minőségű a hallgatott hanganyag. Amúgy a feltöltés ~2óra úgy, hogy közben használod. (elvileg ~1-1,5h használat nélkül, de ezt csak olvastam róla én mindig használat közben szoktam tölteni )
-
arcszesz
aktív tag
válasz K1LLMy53Lf #27464 üzenetére
Nekem X06 van, kb. ugyanaz mint az X02. Nem tragikus, de már megszoktam a sansák hangját, ahhoz képest a ruizué nagyon halott, doboz hang.
Több sansát nem akarok, kb. egy évig szoktak működni nálam, aztán tönkre megy az akksi és a jack aljzat. Amúgy a hangjukkal elégedett vagyok. Ilyesmi hangot szeretnék nagy akkuval, masszívan megépítve, ha lenne.
-
Bodz
nagyúr
válasz K1LLMy53Lf #27458 üzenetére
En is csak frissitettem, downgrade eszembe se jutott. Egy darabig volt C3, szerettem, az uj gazdaja szinten elegedett.
(#27459) Tulku: Tudja a fene, vegulis ha fw bug lenne, akkor gyakoribb lenne a dolog.
Amugy horror? El van kapatva a vilag, vagy nem sokan probaltak igazi Tescos, meg egyeb mely kinai lejatszokat. En azoktol sirok.
Az etalon fele meg a Philips Gogear Vibe. Az annyira logikus, jok a gombok, normalisan hasznalhato, hogy peldat vehetnenek rola.[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én is egyébként erre gondoltam, hogy egyedi/ritka esetről lehet szó, mivel neten bárhogy kerestem (head-fi topikot szinte végigolvastam), nem olvastam róla ilyen bug-ot, csak hasonlót, h sok tapogatásnál az ujjról rárakódott kosz/zsír miatt behülyül. Viszont itt full tisztára törölve a képernyőt, szimplán bekapcsolva egy idő után (jellemzően 3-15perc) elkezdte a "mutatványt". amit én gondoltam emiatt, hogy extraérzékeny a képernyő, annyira hogy a rajtalévő hajszálkarcok miatt hülyül meg (akárcsak a rárakódott koszok miatt), vagy használat közben az aksi/kondik stb melegedése miatt talán hőtágulás belülről (vagyis alulról) nyomást fejt ki a kezelő tapirészre és ezt érzékeli.
Bármi is lehet az oka, én jó ideig tartózkodom a tapogatós lejátszóktól (ezért is best buy nekem az x3 )[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
válasz kemcso #27453 üzenetére
Pont ezt a Mytek 96-ot néztem én is, hogy az talán jó lenne.
Le is van értékeleve 170k-ra, az jó ár érte nem?
Simán csak a DAC-ről hajtod a fejest vagy van valami erőlködőd is?Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Tulku
veterán
DX80 már egyes európai webáruházakban elérhető...380-400 euro....
Hedfin van aki isteníti, hangban dx90 fölé helyezi...persze óvatosan az ilyen "elfogulatlan, pártatlan" kijelentésekkel, de reméljük így is lesz...csak eltelt azóta pár év...
Minden esetre ha a felület kezelhető, karácsony előtt érdemes elgondolkodni rajta ennnyiért...biztosan magyar garos is felbukkan hamarosan...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz arcszesz #27465 üzenetére
most futottam bele véletlenül: Newsmy G1
Csak beleolvastam pár hsz-be, nem tűnik ár/értékben rossznak, itt a topikban 1x jött elő, ha jól látom, de infó nem igazán volt/van róla. (nem tudom, azóta van-e valakinek már tapasztalata vele, vagy olvasott-e róla dolgokat).
Mindenesetre üzemidő a gyári leírás szerint egész jó, hangra pedig C3-szerű (amiről én ugye írtam, hogy nekem bejön)"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
krx21
nagyúr
-
Tulku
veterán
Rálinkeltem és elkezdett üvölteni a honlap...ez egy hájenddel foglalkozó marketing oldalon nem feltétlenül előny...persze gondolom ez nem az a high-end show ami a margitszigeti szállóban volt anno...még Csontosék szervezték...ez az új hullám a Soltész féle sztereo brigád....ahol minden hájend és tökéletes...wesztend hilton ha tippelhetek?
(nem volt kedvem üvöltöző honlapon keresgélni....) -
törölt tag
Sony mp3 walkman lejátszók hangminőségétől kiábrándulva van valami ajánlat Fiio X1 minőségben és árban, amelyikben azért van FM rádió?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sony NWZ-E474B 8GB lett megnézve, de az Ipod Nano már ennek a kétszeresébe kerül, de a Fiio X1 nekem jobban bejőn kinézetre.
-
törölt tag
válasz biokox #27480 üzenetére
Ilyen merész kijelentést tenni egy mp3 lejátszó topikban. Androidos telefonok többségében sincs FM rádió, de akkor inkább a Fiio X1 marad. Ahoz viszont tudtommal nem jár füles és még egy alapszintű 4GB-os memória kártya sem (ez utobbi nem nagy kiadás, de egy hozzá való fülhallgató már igen).
[ Szerkesztve ]
-
Nigér
őstag
válasz kemcso #27482 üzenetére
Hifiman HM-700 esetleg?
Bár összeget nem írt a kolléga, az X1-hez képest ez kb. 12k forinttal több de adnak hozzá egy jó fülest, ami külön vásárolva kb. 25k.
Belső memó 16GB, azt viszont, hogy bővíthető-e karesszel, nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
hatala
tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni Fiio X3 2 gen tulajoktól, mivel ennek a vásárlás a előtt állok.
Hónapok óta olvasom a topicot és e mellett döntöttem, de szeretnék pár dolgot megtudni róla, hogy a gyakorlatban is milyen.
Több pénzt pl. X5 - X5 2 gen -ért nem tudok és nem is akarnék adni érte és más márkát is kilőttem, de jelentős előrelépést várok az alábbi cuccaim után, amiken most zenét hallgatok.
Jelenleg egy Sandisk Sanas Clippet használok sportra egy Xiaomi Piston 3 -mal és egy LG G4-et egy Superlux HD-660-nal itthoni - mobil zenehallgatásra.Van úgy hogy csak este az ágyban van időm zenét hallgatni, így ezt használnám mobil zenelejátszónak, a Fiio-t csak itthon hallgatnám, nem pedig utcán.A Fiio X3 2 gen milyen párosítás lenne ezzel a Superluxxal?
Persze idővel a fejhallgatóval is feljebb szeretnék lépni és csak zártban gondolkodom.
Ez a Fiio X3 2 gen ha jól látom tudja a natív DSD-t, aki ilyet használ az észre vett jelentős különbséget a Flac és a natív DSD között hangzásban? Észre lehet venni egyáltalán?
Itthon sokat hallgatok SACD-t, sokat ki is írtam iso-ba is.Itt ugyebár van különbség a cd után hallgatva.
Még egy kérdés, hogy amint látom van a Fiio-n optikai kimenet és 3,5 mm bemenet. Az lenne még az elképzelésem, hogy a laptopom optikai - 3,5 mm kimenetét rákötném ennek a bemenetére és az optikai kábellel csatlakoztatnám a szobai hm erősítőhöz.
Jelenleg a laptopom optikai - 3,5 mm kimenetét használom egyből így rákötve a hm erősítőre, csak felmerült bennem az ötlet, hogy ha elég jó a Fiio DAC-ja, akkor valamit ez is dobhatna a hangzáson, ha laptopról hallgatok zenét.
Bocs a sok kérdésért, lehet hogy kissé kuszán fogalmaztam.
Köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hatala #27485 üzenetére
Azzal a fejessel ne mtudom pontosan mit alkotna, de úgy általában normálisabb fejesekhez kevés ez is, meg az összes többi hordozható lejtászó is. Szerintem ha csak otthon használnád, akkor inkább valami asztali szettet érdemes nézni, vagy talán valami hordozható DAC/amp kombót, ami nem lejátszó, csak USB-n mehet telefonról, vagy laptopról. Talán az E17K-t ajánlották nem olyan régen valamelyik topikban, illetve ott vannak a Musiland és Sanskrit cuccok, de azok telefonról nem mennek.
A DSD támogatás lényegében tök mindegy, a legtöbb ember még a DSD és a belőle lekonvertált mp3 közt sem hall minőségi különbséget (ki lehet próbálni foobar ABX teszten, ha nem hiszed). Általában a DSD anyagok azért szólnak máshogy, mert más masterelés, mint amit simán CD-re tesznek. Ha az SACD-t konvertálod le sima flac-re, akkor nagy valószínűség szerint te sem fogsz semmi különbséget hallani vakteszten.
Laptopra amúgy az X3K-t USB-n lehet kötni, kimenete pedig nem optikai van a tudomásom szerint, hanem spéci jack-be épített koaxális SPDIF.
-
Tulku
veterán
válasz hatala #27485 üzenetére
Ha G4-ről hajtod a fejest akkor előre lépés hangban a fiio.
Sokkal erősebb szebb hangú, jól hajtható fejesek elég szépen kontrolláltan szólnak vele így gondolom ez a superlux is de az előttem szólóhoz hasonlóan én is továbblépéslént majd egy dac-amp kombót (asztali) ajánlok és movilnak tartsd meg a fiiot.
A digit kérdésed nem értem ugyanis digit kimeneten digitális jel megy ez azt jelenti hogy a digitális-analóg átalakítás még nem történt meg...ezt egy sima pmp elvégzi ezért különbséget nem fogsz tapasztalni...talán az optikai vs koax digit kimenet esetén guruk a koaxra voksolnak (fiionak ez van) de elkeserítés képp azért hozzá tenném hogy spec fejhallgató erősít esetén mert a sima erősítők fejes kimenete elég gyenge, nem erre tervezték.
Tehát hordozhatóban könnyen hajtható fejeshez nagy előre lépés a fiio de az otthoni cuccod nem fog jobban szólni arra egy dac-amp lenne a megoldás... -
hobbyone
aktív tag
Már modellfrissített/leváltott Olympus diktafon. Mp3, Wav (Linear PCM), Wma lejátszás, micro SD kezelése 16 GB-ig, 1 db AAA elemmel működik.
Annak ellenére, hogy kicsi, jó kézbe venni (a hátlapon lévő dudor pl. támaszt ad, de lehet más a funkciója), a gombok puhán működnek.A hangzása lapos/világos, levegős, előtérben vannak a részletek. A középtartomány a legjobb, nemhiába diktafon. Eddig elégedett vagyok, bár a trance zenékhez inkább a meleg hangzás való. Kicsit hangsúlyosabb mélyekkel talán még jobb lenne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest