- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ati1979
veterán
válasz #16820480 #26108 üzenetére
Az x3 első verziója tetszik nagyon! (amúgy annál még az x1 is jobb szerintem)
(#26109) kemcso
Nem. Kéne valami olcsóbb dac-ot venni. Például ezt: [link] A konyhába pont elég lenne.
Vagy az is jó ha hátamra kötöm. Korlátozottan hordozható.
(#26110) sheratan
Azt olvastam, hogy Chord hugo-nak az ak380-nal nem olyan jó a szinergiája mint az ak240-el.
Magában a hugo szerintem értelmetlen. Ha csak otthonra kell, akkor már lehet asztali is, ha hordozni kell akkor meg kell lejátszó is hozzá. Olyannak jó aki sokat utazik laptoppal és gyakran hallgat rajta zenét.
Vagy esetleg van egy ak240-e például és ahhoz köti hozzá (inkább rwak240.), így az a kettő együtt sokkal komolyabb fejesekkel is elbírhat.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Rövidesen útnak indul felém a 770C. Már várom.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
silboy
aktív tag
válasz fericske #26114 üzenetére
Honnan rendeltétek?
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
zack
nagyúr
válasz silboy #26117 üzenetére
Massdrop. Szállítással együtt 91 dodó volt.
Remek kis oldal. Főleg ha meg is érkezik a cucc.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
fericske
addikt
válasz silboy #26117 üzenetére
Én a lejátszót a Penontól. A Massdrop-on kicsit olcsóbb lett volna, de csupa elégedetlen hozzászólás volt ezugyben, mert nem biztos, hogy annyiért kapod meg mint amit ott látsz, ha nem az usában lax. Meg feketét akartam, ott meg ezust volt csak asszem.
A fulest meg az Aliexpressen mert ott jóval olcsóbban találtam, és mert kis utánajárás után úgy néz ki, hogy a Vsonic-ot nem hamisítják (még).
Egyébként az Ali-n nincs garancia az eredetiségre, de legalább van 30 napos elégedetlenségi garanciájuk, ami annyiban tér el az átlagtól, hogy ha elektronikus úton is tudod igazolni a panaszodat - sérult, vagy fake product, vagy nem az amit rendeltél/vettél, akkor vissza adja az árát az nélkul, hogy vissza kellene kuldened a nem kívánatos cuccot.[ Szerkesztve ]
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #26121 üzenetére
Na mag van a relax-os teszt is: 4/6
Ezek közül melyik lenne a jobb szerintetek a notim zenei teljesítményének javítására: Creative Sound Blaster Recon3D USB, Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB, ASUS XONAR U5 USB fekete ???
Ha van értelme egyáltalán...?
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz SunMount3r #26121 üzenetére
Igen. Ha másért nem is, azért biztos, mert az integrált hangkártyák sok zajt szednek ossze az alaplapról, ameddig a dedikáltak nem. A legjobb ilyen szempontból ha kulon táppal van a hangkártya, mert usb-n keresztul is jon át zaj, ha onnan van a tápja is - lásd FIIO E10, de megbocsátom neki mert szeretem a hangját a kis cigisdoboznak
Ezentúl még, jellemzoen jobb hangúak a dedikált hangkártyák az integráltaknál. Uzlet ez is csak. Nem volna koltségkímélo megoldás zajszurosre megcsinálni az integrált hangkarikat, innentol kezdve a hangminosége sem túl mérvadó. A divatos sok.1 funkciót beleteszik - ez már elvárás - és az átlagos felhasználónak ez elég is. Aki meg ennél tobbet akar az meg úgy is válogat a kulonbozo hangkarakteru dedikált cuccok kozul. -
.DLL
veterán
válasz SunMount3r #26122 üzenetére
Ha már Creative, akkor SoundBlaster X-Fi HD. Vagy Musiland 03/03 US/Dragon, de ez már DAC téma.
(P.H.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz fericske #26123 üzenetére
"divatos sok.1 funkciót" ez mit jelent?
Amúgy annál a Tom Ford c. szám részlet elején sokkal jobban kihallom azokat a 8-bites computeres retro effekteket a 128k-s sampler-nél, minta többinél, ez elég fura... Ezért is nyomtam arra, 2x is, mert másodjára már tudtam, hogy nem az, de csak azért is! Mert szerintem az volt a legrészletesebb...
-
fericske
addikt
válasz SunMount3r #26125 üzenetére
5.1-7.1 tobbhangszórós hangrendszerekhez - amiket én egyszeruen nem tudok értékelni. Egy koncerten csak akkor vesz téged korbe a zenekar, ha a tagja vagy, na de mindegy is, ez szubjektív.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz fericske #26075 üzenetére
Köszönöm az ajánlást!
Kipróbáltam ezt a JRiver-t és tényleg van hallható különbség (bár lehet részben placebo) a WinAmp-hoz képest. Egyelőre nem tudom eldönteni hogy pro vagy kontra, az biztos, hogy némileg "máshogy" szól. Olyan "simábbnak, finomabbnak" mondanám egy csöppet.
És a fura dolgok amiket észre vettem: 1. mintha egy kicsit "gyorsabban" játszaná a számokat mint a WinAmp, ez lehet így első hallásra hülyeségnek tűnik (mert ugye mondjuk 3 perc az 3 perc), de nekem ez volt a benyomásom, ez nagyon fura... 2. Hogy képes így megnövelni a hangerőt? A WinAmp full hangerőn szólt olyan hangosan, mint a JRivel a felénél, ez trükköz valamivel?! Ez is elég fura. 3. Sok file-nál ingadozik a bit sűrűség mutató, ez is fura, mert ezeknél a számoknál a WinAmp mindíg fix értéket muatatott (csak pár VBR-es mp3-nál nem)....
Amúgy tetszik, bár kezelőfelületben valami könnyebben áttekinthetőbbre/kezelhetőbbre számítottam, de még beleásom magam, hátha át lehet ezt szabni egyszerűbbre (kár, hogy alapból nem ilyen). A WinAmp-nál is a Library-t, meg a playlist kezelést untam meg, csicsa ugyan nem kell, de sokkal barátságosabb, ha grafikus, jól áttekinthető a kezelőfelület...
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz SunMount3r #26132 üzenetére
Sokat nem szórakoztam a beállításaival, rengeteg van, pl. van külön ahhoz is ha fejhallgatón hallgatod. Az általános kezelése nem komplikált. A hangerőhöz is több beállítás van. Legtöbbször csak jobbklikkezel a beállításokhoz. Pl. a hangerőhöz a hangerő ikonján
A bitsűrűség mutatója meg a valódi értékeket mutatja aktuálisan, ami bizony változó attól függően mennyi információ van épp a zenében, hasonlóan mint mikor az equalizer mozog. A tracklistában viszont a fix értéket látod, ami a névleges kódolási bitsűrűség.[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Uraim!
Tegnapig volt egy Cowon D2-m....de kissé megpattant a kijelzője, ami az amúgy is rettenetes irányíthatóságot erősen negatív irányba terelte aminek - rövid keresés után - egy tölgyfa asztal sarokkal vetettem végérvényesen véget...használhatatlanná törve.
Természetesen ez nem szép dolog - bevallom, ne bántsatok túlzó mértékben - de felvet következményeket:
Milyen lejátszót találok ilyen hangminőséggel és hangerővel, de jobb kezelő felülettel?
Most van egy hirdetve itt az aprón (D2)...de fázok tőle, hogy újra ez lesz (nem tudom ki próbált már D2-t irányítani villamoson ujjal, de kémfilmekbe illő feladat....) a vége.Tehát a hangminősége engem meggyőzött...Note2-m van, az egy hulladék ehhez a térhez, részletességhez.
Kissé ugyan száraz és darabos, de a Sennheiser Momentum "punchy" stílusa jól kiegyenlíti.
Hangerőre nekem megfelelt, mert süket vagyok mint az ágyú, és ez tömegközlekedésen fokozódik. Persze elismerem (mások elmondásából) hogy ami nekem megfelelő hangerő, az másnál visszafordíthatatlan halláskárosodást okoz...nekem csak fenntartja a már meglévőt, hozzá nem tesz.Tehát:
X3 2 gen van-e olyan hangminőségű, de jobban kezelhető? (mert akkor gyűjtök 70-et)
Valaki hallott már D2-t és X3-X5-DX50-et együtt?
Mit kell tudni róluk hangminőségben?Főként mp3, de flac is, Bach, Vivaldi, Mozart...van egy másik vonulat ritkán ami epic-től trance-ig (Oakenfold) sok mindent tartalmaz, akár Lisa Gerrard, Csík zenekar, Ismerős arcok vagy Getz, Miles Davis, Brubeck.
Nagy a befogadó képesség...ezért is e bizonytalanság...
Sansa nem kell két napot bírna és a vetésben végezné...számomra kicsi és irányíthatatlan.Válaszokat köszönöm, elnézést ha valakit megbotránkoztattam....
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
Az Xduoo X2 lejátszóval szemezem, a kérdésem annyi lenne, hogy véleményetek szerint érdemes megvenni vagy esetleg van jobb ebben az árkategóriában?
Illetve amennyiben igen, honnan érdemes? banggood-ot találtam egyelőre, ahol van paypal opció is. Náluk garantáltan eredeti lehet? vagy esetleg tudtok másik (olcsóbb, megbízhatóbb stb) webshopot?
Ha pedig másik lejátszó ajánlottabb lenne, akkor azt honnan?
Előre is köszi a segítséget
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
bozont
veterán
Az X3ii-t itthon is megtudod hallgatni boltban és hangminőségre állítólag hozza a DX50 szintjét, vagy jobb is nála. De sajnos az iBasso-t még nem volt szerencsém meghallgatni.
Kezelhetőségen nem tudom pontosan mit értesz, de a Fiio-nak nem rossz, bár ha sokat keresgélsz és váltogatsz kézzel a számok között akkor nem a legalkalmasabb erre. Mondjuk egy jól rendszerezett könyvtárszerkezettel még elviselhető. Én mondjuk listákat használok amit PC gyorsan összelehet dobni.[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz bozont #26139 üzenetére
Neked és Kencsonak is:
Jobb kezelhetőségen azt értem, hogy ennek (D2) még a régi tapi kijelzője van, ráadásul igen kis ikonokkal, ezért a könyvtár struktúrában keresgélés igen nehéz...ha van egy hibrid (tapis, de előre-hátra vannak külső gombok) vagy egy okosteló szerű (az valszeg álom) mp3 akkor gyűjtök rá...
Más:
Ki az aki hallgatott már x3 márk2-t és dx50-et is (mondjuk nem rendelkezik vele, de kipróbálta, esetleg azonos hanganyaggal)....
Nem is a nick neve érdekel ( ) hanem mi a véleménye a hangzásbeli különbségekről...Azt már fejtegettétek (talán Kencso is) hogy az x3 első generációs modellje nem az igazi erősítésre....
-
kemcso
Ármester
Én hallottam mindkettőt (DX50, X3 mkII), de nem egymás mellett így nem mondanék arról véleményt, hogy milyen a hangjuk egymáshoz viszonyítva. Külön külön mindkettő jó volt. Az X1, X3 mkI hangja számomra nem a hallgatható kategória...
Hozzájuk képest az X5/DX90/AK100 egy szinttel magasabb kategóriában játszik, de ez az áruk is mutatja.Kezelőfelületben tök más az iBasso és a Fiio, de mindkettő valszeg kielégítené az igényeidet.
Menj el hallgasd meg, próbáld ki, hogy melyik tetszik,
Vagy vegyél egy AK240-et -
Déve
tag
válasz kemcso #26142 üzenetére
Hali,
Megleptem magam egy Honor 6 telóval, de az audio minősége nagyon nem az igazi, ennél még az s3 minim is jobb volt. Így vagy upgradelek egy HTC M8ra amit agyon dícsérnek hogy az egyik legjobb headphone outputtal rendelkező teló, vagy veszek egy 50ezres telót és a megmaradt 30-40 ezeret mp3 lejátszóba tolom.Kérdés ennyiért már megérzem a különbséget? Van ami erősebb lenne egy egy komolyabb telónál?
Perpill egy GR06om van, később GR07re váltok. -
silboy
aktív tag
Sziasztok!Szerintetek melyik a jobb vétel?Xuelin IHIFI 770C vagy a FIIO X1?Ahogy nézem hasonló áron vannak.
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
kemcso
Ármester
válasz silboy #26145 üzenetére
Az X1 biztos, hogy nem
(#26143) Déve az M8 is kb egy 10e ft-os Sansa szintjén van hangban (mint ahogy az összes telefon). De 30-40e környékén én nem ismerek lejátszót, amire érdemes költeni. Kb a iBasso DX50 és a Fiio X3 mkII ami már megéri, de ez a 80e magassága.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz pulutodurumo #26147 üzenetére
2 hét és nálam lesz. Ezt a második kiadást sokan a DX50 főlé helyezik hangban, ami 3x ennyibe kerül.
Kíváncsi leszek. Objektív összehasonlító tesztet nem fogok tudni prezentálni, csak ami emlékezetből megy, illetve amire a fülem "emlékszik".[ Szerkesztve ]
-
AGE-T
őstag
Jó áron adják a kis lejátszót. Kíváncsi vagyok mit tud egy ilyen. Érdekes, hogy ennyi pénzből is tudtak építeni egy adatai alapján egy korrekt lejátszót. Outputja viszont elég karcsú: Headphone output power: 120mw+120mw/32ohm
[ Szerkesztve ]
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest