- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz stereodead #59147 üzenetére
Érdemes a farmer helyett egy négyévszakos kordura nadrágot venned. A csapadékot is jobban viseli, van térd és csípő protektor. Az alá meg elég a Decathlonos legolcsóbb sí aláöltöző is vagy a Lidl-s. Én melóba úgy szoktam felvenni, hogy aláöltöző arra a munkagatya és az egészre ráhúzom a thermobéléses IMET nadrágot. Nem szoktam fázni.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
-Mosquito-
őstag
válasz stereodead #59144 üzenetére
Mondjuk nem farmer alá kéne felvenni, hanem Cordura alá.. Nálam a Cordura bélés akkor kerül be amikor tavasszal megyünk Söldenbe ~2500m magasra,hógolyózni.
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
Something_
őstag
válasz Topiccsendőr #59150 üzenetére
Hát nem nagyon látok rendellenes dolgot, de én ugye nem igazán értek hozzá.
Inkább lőttem 2 képet. Azért olajos a légtelenítőnél, mert tegnapelőtt fellevegősödött a hátsó fékem, kellett rá önteni fél deci fékolajat. Tegnap este 8kor csináltam ezt a műveletet, még nincs letakarítva. -
Topiccsendőr
addikt
válasz Something_ #59153 üzenetére
Hat ranezesre nincs mar hatul beteted, es vas a vason fog. Lehet nem is alu.
Explosión de dos tiempos
-
Something_
őstag
válasz Topiccsendőr #59154 üzenetére
Uhh, tárcsának annyi vagy túlélte vajon? De ez a szennyeződés kidudorodik, ha vason fog akkor miért kifele jön az alu akármi?
Mindjá lövök az elsőről is, hátha látod azon mennyi még a betétMilyet érdemes venni? Sokan az EBC-t dicsérik.
-
Something_
őstag
Első jónak tűnik, hátsó tényleg elég nulla.
Hülye kérdés: míg ki nem cserélem a betétet, addig gondolom nem károsodik a tárcsa, ha nem használom. Másik hülye kérdés: ez az alu nem a kopásjelző?
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Something_ #59155 üzenetére
Gyári fékbetétet ajánlom. Nekem volt ebc is, szerintem a gyári jobb.
A vas meg nem kijön a féktárcsából hanem a többi helyen van teljesen lekopva. Ott meg még nem. Ez poén volt.
De valszeg azért is volt kevés a fékolajad mert már nincs betéted ahogy persu mondta...Ha nem használod sokat nem rontasz vele de elvileg valamennyire így is hozzáér, a kopásjelző a fékbetéten van nem a tárcsán, amit meg már hátul nem látsz.
Az első képeken meg azok a kis bemélyedések jelzik.
De szerintem már ez is régen cserés nem csak a hátsó, a kopásjelző egy dolog, a felmelegedések meg lehülések száma is meghatározza egy betét állapotát. Én ezt már dobtam a vfr-en. Pedig azon is volt még jelzőig...[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Teasüti
nagyúr
válasz stereodead #59147 üzenetére
Télen motorral 60-80 tempóval? Te meg akarod ölni magad?
Amúgy téli motoros öltözékben is gondolkodtál?
Én vígan motorozok még országúti tempóban 5 fok körül a cordura szélálló membrán és a téli bélésben egy szál pólóban, aláöltözök nélkül.
És ugye protektoros, ami fokozott fontosságú csúszós utakon.
Kétlem, hogy a lidl-s szirszarok meg fognak védeni, ha lefekteted a motort.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Az ilyen felkenődéseket illő volna javíttatni. Elvileg fel lehet szabályozni a tárcsát, de hogy hol tudják megcsinálni... Főleg, hogy bázisfelület sincs, amire fel tudnák fektetni a jelenlegi huplis állapotában. Nem tudom van-e tárcsa köszörülésre célgép.
Gondolom egy szerelő képben van az efféle dolgokkal.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Something_ #59149 üzenetére
Mit tudtál venni ennyi pénzért, ami még nem fűthető kesztyű? 40k volt az Exo2 fűthető kesztyűm és azt kell mondjam egy csapásra megoldotta az elfagyó kéz problémáját.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Teasüti #59163 üzenetére
Ezeket sajnos nem ismerem. Minden felszálláskor madzagokat kell dugdosni? Nem szakad el egy rossz mozdulattól, figyelmetlenségtől? Nekem ennyi pénzem nem volt, viszont megjött az Oxford fűthető markolatom, a Lidl-es téli kesztyűvel elégnek kell lennie némi alkalmankénti örömmotorozáshoz... (8-10 fok, napsütés). Holnap akarom felszerelni a vasra.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Teasüti
nagyúr
válasz Something_ #59164 üzenetére
Magamból kiindulva (a kezem híresen fázós) a lélegző anyagok iszonyú kényelmesek (imádom a goretex richa rövid téli kesztyűm), de nem valók kemény hidegbe.
Olyan 10 fokig jó rám a normál téli kesztyű, ekkor már kihűl benne a kezem, de még nem zavaró mértékben rövid utakon. Aztán mikor úgy jöttem haza vidékről 40 percig, hogy alig tudtam behúzni a kuplungot, mert alkarig elfagytam, na akkor kezdtem el sürgősen fűthető megoldást keresni.(#59165) bogyo112
A madzaggal nincs gond, bedugom a csatlakozót a dzseki ujjába és nincs annak semmi baja. Egyszerű DC csatlakozók vannak rajta, mint mondjuk egy laptop töltő. Ha leveszed a kesztyűt nyilván szét kell húzni. A markolatnál jobb azért, a teljes kézhátat és az összes ujjat melegen tartja a külső oldalon. Picit merevebb az anyaga, ezen a full bőr sem segít. De teszt szerint bejáratás után megpuhul kicsit. Mondjuk ebben már nem tudom kinyújtani teljesen a hüvelykujjam, ez már tartja tenyérből mint az átlag síkesztyűk. Így a markolat kapcsolóihoz el kell engednem a markolatot, de szokható.[ Szerkesztve ]
-
-Mosquito-
őstag
válasz Something_ #59156 üzenetére
Nézd át az összes fékbetetet,mert ferdén is kophatott, hátsó már a vason megy. EBC HH-s szerintem mehet bele. [link]
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
Topiccsendőr
addikt
Sztm semmi baja. Rakenodott puha fem van rajta, lejon hamar.
Cserelj betet es ennyi. Meg nezd meg a nyerget, valami hozzaer e valamihezExplosión de dos tiempos
-
fzr1000
tag
Szerintem a kopó réteget tartó fém "nyúlványokról" leforgácsolódott fémrészecskék kenődhettek el...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz -Mosquito- #59167 üzenetére
Ha már EBC, ez mit jelent magyarul?
Divat lett itthon organikus betétet tenni a gyárilag szinterrrel szerelt motorokba (Te ne vállald a kockázatot)
-
-
Archer
őstag
válasz Something_ #59153 üzenetére
Akkor már érdemes lenne leszedni a hátsó nyerget, lezsírozni a csapot amin mozog, az is be szokott állni egy idő után (hátsó kereket ki kell venni hozzá).
V.Stryker: a szinter keményebb, fém részecskék vannak benne, a gagyi tárcsát jobban enné, de ami eleve ehhez van tervezve, ott nincs gond.
[ Szerkesztve ]
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz V.Stryker #59170 üzenetére
Sok motort gyárilag szinter betéthez terveznek. Nálunk, mivel jellemzően fillérbaszás van, sokan - féktárcsa kímélés céljából - organikusat raknak helyette is, így viszont nem lesz meg a gyárilag kalkulált fékhatás.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz -Mosquito- #59173 üzenetére
Az EBC oldalán van fent...a fékbetéteknél. Akkor láttam, mikor böngésztem.
bogyo112 : Aztán honnan tudhatja az ember, hogy neki szinteres a tárcsa vagy a másik?
[ Szerkesztve ]
-
-
fattyu
veterán
válasz Bogyó bá' #59172 üzenetére
Én nem értek a lovakhoz de nekem aszondta a szerelőm hogy fölösleges ezen agyalni. vagy a betét kopik vagy a tárcsa de valamitől megállsz az meg ugye surlódástól van... szóval vagy betét cserélsz sűrűn vagy feleannyi időt bír a tárcád. végeredményben nem nem leszel se kijjebb se beljebb csak a féktárcsa egyszerre nagyobb összeg ezért fázik tőle mindenki.
Részemről szinter akármivel szerelték előtte. Mondjuk a kawán még tavalyelőtt vagy előtte mánemtom 18k km alatt megevődött egy szett sima meg egy szett szinter. mondjuk kenve volt neki...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Topiccsendőr
addikt
válasz fattyu #59175 üzenetére
Az egesz jo.
Nalam a trw lucas valt be a grimeca tarcsahoz, 400 km ig eleg. Versenyhasznalatnal. A brembo nagyon rossz volt, az sokaig birta... Volna, ha nem lilult volna el.
Haverom cbr 954 esenek akkor lett hibatlan r6r szintu feke, amikor olyan betetet rakott be, ami 800-900 km utan kuka volt.Explosión de dos tiempos
-
fattyu
veterán
válasz Topiccsendőr #59176 üzenetére
Oké de én ezt utcán balfasz motorosként.
Pályán a te kezedben persze hogy méterekben mérhető
( a kawán amugy a harmadik szett szintén szinter még épp nem volt cserérett mikor eladtam )
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-Mosquito-
őstag
-
polimorf
tag
válasz -Mosquito- #59180 üzenetére
Nálunk semmi köd nincs és ragyogóan süt a nap, bár csak 4 fok van.
Sajnos én ma nem tudok motorozni mert munkahely váltás miatt megbeszélésre kell mennem, ez most fontosabb. Egy nagy cég tulaja akar velem beszélni, hogy menjek oda dolgozni.
De ha jól sikerül talán délután gurulok egy rövidet.Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz -Mosquito- #59180 üzenetére
Én holnap szeretnék egy nagyobbat gurulni a Dunántúlon, ma - ha kicsit melegszik az idő, épp most száll fel a köd - markolatfűtés felszerelése, valamint kerti munkák vannak tervben.
-
Ferdzsoo
addikt
Srácok Ti nyáron nem motoroztok mikor jók körülmények?
5 fokban ködben meg mentek mint ha muszály volna...
Meg fogátok bánni később amikor az izületeitek kilesznek...
Ha síoverálba öltözöl be sem véd meg az ilyen hideg menetszéltől...
Persze Ti tudjátok."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
-
fattyu
veterán
válasz Ferdzsoo #59183 üzenetére
Azt már meg sem említem hogy nem kívánom senkinek de amikor felkel valaki a porból mert már hideg és taknyos volt az út, lehet azon elmélkedni hogy megérte-e a ma még megye egy utolsót.
-
válasz Ferdzsoo #59183 üzenetére
Nekem muszáj. Egyébként ilyenkor már túrázni nem nagyon megyek el, de reggel baromira hangulatos volt a ködben végigmenni a budai alsó rakparton. Csak néha a plexire fagyott ködöt kellett levakarni.
A térdeim tropára mentek évekkel ezelőtt, valószínűleg a csípőm is azért rendetlenkedik, a dühöngőkben töltöttük a teleket is. A műbőr lasztikat damillal foltoztam akkoriban, a cipőt meg szigszalag tartotta össze mert 2-3 havonta szétrugtuk az aszfalton. Ilyenkor hiszed vagy sem, de a motoron térdem cseppet sem fázik. Beülök a villamosba, megy a fűtés és egyszerűen a falat tudnám karmolni annyira húzza a meleg levegő ahogy ráfújja. Arról nem is beszélek milyen jó a villamosra várni hajnalban 10-15percet a Rákóczi hídon a szélben. Semmivel sem rosszabb motoron ha felöltözök. Azok az idők elmúltak amikor ez tényleg gondot okozott.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
zeon.hu
nagyúr
válasz Topiccsendőr #59191 üzenetére
ettől féltem, hogy egyszer a motorokat is eléri a plusz leszorítóerő hajhászás.
#?*@&!
-
polimorf
tag
válasz -Mosquito- #59190 üzenetére
Úgy néz ki, hogy sikerült megeggyeznünk (főleg az anyagiakban), igy December 1.-el kezdek az új helyen, mint műhelyfőnök. Én fogom festeni a környék összes autóját az alábbi márkákból Audi, Merci, VW, Kia, Renault, Skoda, Seat
Remélem jó lesz.[ Szerkesztve ]
Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
stereodead
csendes tag
Jelentem a kézzsák nálam elég jól vizsgázott. Nemrég vettem a shoxban egy télikesztyüt és azzal is javult a helyzet, de hajnalban amikor 0-5C van abban is lefagyott a kezem elég hamar. Viszont a teherautóponyvából készült kézzsákkkal együtt lényegesen később kezdett el fázni a kezem és akkor is csak simán fázott, de már nem fájt. 4500hufért én eléggé meg vagyok vele elégedve.
Már csak térdre kellene valamit találni, mert azt gyilkolja még széjjel a menetszél. Neoprén térdvédő, vagy nevezzek be egy thermobéléses cordurára? Ill. a futár motorosboltban mutattak 15k-ért alsó-felső aláöltözőt. Windstopper meg minden, ránézésre nem volt rossz, de ugye a lényeg csak használat után derül ki.
fgsfds!
-
dellfanboy
őstag
válasz stereodead #59195 üzenetére
milyen motorod van? ha robogo erdemes beruhazni egy tucano-ra ha meg enduro naked szeru gep akkor egy ilyen labvedore[link]
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
válasz stereodead #59195 üzenetére
Nadrág. Szél és vízálló, beépített protektorokkal ha tartósan akarsz télen motorozni.
-
stereodead
csendes tag
válasz dellfanboy #59196 üzenetére
Egy honda cg125 hajtok most, de sokat már nem akarok költeni rá, mert tavasszal eladom.
Xaels nadrágra konkrét javaslatot tudnál adni? Te milyet viselsz, hol vetted, és mennyire vagy megelégedve vele?
fgsfds!
-
Burt1793
veterán
Én mostanában úgy járok, hogy farmer alá veszek egy aláöltözőt, azzal úgy 8-10 fokig rendben vagyok 30 perc 60 km/h-s átlagsebességgel való motorozáshoz és így egész nap elvagyok, nem kell levennem, de késő este már ráveszem erre az esőnadrágom, ami nem enged át sok levegőt és ugye plusz egy réteg. Felül póló (ing), pulcsi, aláöltöző (ami jóval komolyabb, nem textil vagy nem csak az, elég jól szigetel), derékmelegítő és szinte nyári motoros proterkoros cucc megteszi. A téli kesztyű sokszor kevés, szerencsére van markolatfűtés, bár a hüvelykujjam így is fázik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest