Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz etnies #148495 üzenetére

    Annak valóban kevesebb értelme van, hogy egy Pista GP RR van a fejeden, a felsőtesteden meg valami noname goretex kabát, de százalékosan még így is jobban csökkentenéd a kockázatot, mint tennéd azt egy legalja sisakkal. Arról nem is beszélve, hogy a sisak minősége nem kizárólag élet vagy halál kérdése. Pl egy olcsó sisakon van mondjuk egy 3 mm vastag plexi, ami az első földhözéréskor a ha épp nem törik szét, akkor úgy repül el mint Besenyei Péter fénykorában. Ezzel szemben a felsőkategóriában 5 mm vastag a plexi, és legfeljebb a nagyon durva esetekben törik le. Ahogy az sem mindegy, hogy van-e benne EQRS, hogy a mentők ne rángassák szét a nyakad amikor leveszik a fejedről a sisakot. És még sorolhatnám azokat a funkciókat és technológiákat, amik ha nem is élet-halálról döntenek, de a rehab utáni minőségi élet és a salátalét között különbséget jelenthetnek.

    A minősítéseket igenis érdemes nézegetni, ez egyáltalán nem hit kérdése. Pl egy FIM minősített sisak az ami manapság a legszigorúbb követelményeknek felel meg. A legolcsóbb FIM minősített sisak jelenleg a HJC RPHA 1, ami 250 ezer Ft-ért igazából ingyen van ezen a szinten.

    Az új ECE 22.06 minősítés pedig jóval szigorúbb és életszerűbb körülményeket vizsgál, mint a korábbi 22.05-ös változata, vagy akár a Sharp teszt, érdemes legalább a 22.06-os sisakot választani.

    Abban igazad van, hogy lentebb is rendesen fel kéne öltözni, de ha megnézed a légzsákos rendszerek elmúlt 10 évbeli fejlődését, akkor láthatod hogy jelentős az előrelépés ott is.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák