- OLED TV topic
- Videós, mozgóképes topik
- Még mindig új Ryzeneket kap a Socket AM4
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
-
PROHARDVER!
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz Topiccsendőr #1252 üzenetére
jaja, azért megpakolhatta volna a teljes hitelesség nevében a dobozokat, egyik másik mutatvány biztos viccesebb lett volna
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Boxer001
veterán
Egy kérdésem lenne. Ha B-s jogsim van, akkor A-ra ugyanúgy kell elsősegély tanfolyam+vizsga?
-
.mf
veterán
válasz Topiccsendőr #1249 üzenetére
Hjah, én is reggel felébredtem, kinéztem, megláttam a fos időt és visszafeküdtem
Inti / Persu: a doboz-kinyílós az esés után volt (tudom, vágásilag nem, de írta valamelyik oldalon), s mint láthattátok, mikor felállította, nem csukta vissza rendesen.
Nem rossz gép, elfogadnám -- ezt isBoxi: asszem ha x (5?) évnél nem régebbi, akkor igen.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Boxer001
veterán
Zsííír, akkor ennyivel is kevesebb lesz. Nézegetem az árakat, nem is vészes, igaz ami ebben vészes az maga a motor.
Ramius neked milyen gép lesz? Vagy már van...Tudom még korai, de pl. sisakban mi az az ár, amiért korrektet kapni?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Boxer001 #1259 üzenetére
35K-tól felfelé kb. De a normálisabbak inkább ilyen 40-60K között kezdődnek.
Nekem is kell másik, mert ami most van már 6 éves, de idén már nem volt rá keret, így tavasszal veszek majd egyet a kezdésre, hátha télen lesz valami leárazás, vagy egy régebbi csúcsmodell megakciózva.
Én pl a HJC sisakokat nézegettemÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Daywalker
addikt
válasz Boxer001 #1259 üzenetére
Ha nincs még semmilyen A kategóriás jogsid, akkor új kreszvizsga kell. Eü nem kell, ha már van bármilyen kategóriád.
Tanfolyamot is ki kell fizetni, de bejárni nem fontos (nekem nem kellett).
Ráadásul vizsgára is csak akkor lehet jelentkezni, ha lement a tanfolyam. Csak hogy érezd, hogy ez is mekkora elb@szott egy rendszer.
Nekem 8 v. 9 éve volt B jogsim, amikor megcsináltam az A-t, tehát ez tuti. (Tavaly tavasszal lettem kész, de az azt megelőző évben ősszel kezdtem el, csak forgalomban már nem lehetett akkor vizsgázni a hideg miatt).[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
veterán
Én már kivonattam. 2600 pénzért, kell a forgalmi, meg a személyi-lakcímkártya. Kb 10 perc. 9 hónap kell meg egy nap, akkor nem buksz bónuszt.
Ezt velem elfelejtették közölni, azóta csakazért is kivonatom.
6 hónap után ingyé' visszahelyeződik. Ha előtte kell, akkor meg valami 1500 asszem.hátha érdekel valakit aki nem villanymotor fan
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Integra
titán
már tovább is küldtem egy haveromnak a linket, hogy hátha talál itt egy gyári dobot az sv650-re, hogy vissza tegye rá a slip-on helyett.
áááá, gyári légszűrőt is találnia kell, 1 liter olajfogyasztása van. mondjuk nekem ez túl soknak tűnik, hogy a nagyobb airbox meg a nyitott slip-on ennyire megborítsa a fogyasztást..
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Ferdzsoo
addikt
Sosem értettem ezt a kivonatást.
Mi értelme van? Mennyit spórolsz így? (Főleg hogy 2600-at be kell fizetned.) Kötelezőn mennyit spórolsz? Nekem az egész éves díjam volt 9500 Ft. Akkor befizettem azt helló.
Max ugye akkor 1 negyedévet nem kell fizetned ami 2375 foritn ha negyedéves díjban vagy.
Akkor a kivonatás még többe kerül mint amennyit spórolsz vele.
Teljesítményadót meg ígyis úgyis be kell fizetned.
Nemvágom...."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
veterán
válasz Ferdzsoo #1268 üzenetére
5200 a negyedévesem. Ezt vedd kétszer, 10400. Valamint a teljesítmény-adóból is csak a használt időszakra kell fizetned. Legalábbis eddig így volt
Annó verekedtem a biztosítóval. Megkérdeztem, fél évet mondtak. Aztán visszaraktak A0-ba. Amit B1-re majd 2re változtattak egy-egy levélben, majd megint A0. Akkor megint vertem az asztalt, aztán mondták, hogy tök felesleges erőlködnöm, mert 9 hónap.
Azóta úgy vagyok vele, ha csak 5 forinttal is jobban jövök ki, akkor is kivonatom.
Jövőre meg nagy valószínűséggel külföldi rendszám lesz rajta, szóval...どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
veterán
-
Ferdzsoo
addikt
Hogy az öreg istenbe 5200 a negyedévesed?
Így persze értem miért vonatod ki, mert megéri, csak azt nem hogyan lehet 5200?
Az Kibasok."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
veterán
válasz Ferdzsoo #1272 üzenetére
Úgy, hogy 2-3 éve visszaraktak A0-ba mint az előbb írtam
Aztán hiába vagyok baleset-mentes, ősz végén mindig bukom az addig összedolgozott bónuszom
Neked 60 kw van a forgalmidban, nekem 90, leginkább ezért. Tudod, én már luxuskategóriás vagyokGondolkodtam már, hogy le kellene papírozni 125ösre valahogy
-
Daywalker
addikt
Ha kivonatásnál megmondod, hogy meddig akarod, hogy kivonva legyen, akkor nem kell 1500-at fizetni a visszahelyezésért.
Én úgy csináltam tavaly, hogy nov 30-án bementem, hogy dec. 1-től kérem február utolsó napjáig. Bepecsételték, hogy ideiglenesen kivonva eddig és eddig.
Az volt a vicc, hogy annak ellenére, hogy az én nevemen nem volt 9 hónapig forgalomban a motor (mivel áprilisban vettem), mégis léptem bónuszt, tehát most van B1-ben...Feree13: anno leírtam, hogy mennyit spóroltam 3 hónap kivonással. Kb. 21-22 ezer forintra jött ki. Annyit azért megért...
Teljesítményadót részarányosan kell kifizetni, főleg, mivel azt is az önkormányzat intézi, tehát a kivonatás alapból le van jelentve náluk és a gép az alapján számolja.[ Szerkesztve ]
-
Boxer001
veterán
Köszi, csak hogy tudjam már milyen árkategória számít olyannak, amit érdemes megvenni.
Ramius
Te is Hornet? Na akkor csak nem olyan elbaxott az ízlésem. Hajrá.
Daywalker
Én már az ilyen bosszantó kis dolgokon meg se lepődöm, ami itthon megy...
Milyen gyorsan lehet egyébként ezt az egészet lezavarni, ha mindenből elsőre átmegyek? (+ az időjárás a vezetést is engedi, nem kell úgy várni, mint neked kellett) -
geree@bl
senior tag
válasz Boxer001 #1276 üzenetére
Ha mindenből elsőre átmész akkor 130ezer környéke.
Én most csinálom (mindjárt vizsga ) és 137eddig, hogy mindenből elsőre megvan, és eü-re nem is mentem.Eléggé megdrágult... :S
Persze nekem nincs A-ból előéletem, úgyhogy elés sok órát kell levezetni.''Tévedni emberi dolog, de valamit igazán hatásosan elbaszni: ehhez már számítógép kell.''
-
Daywalker
addikt
Ez nem igaz. Gondolj csak arra, hogy amikor eladod az autót vagy motort, akkor az aktuális évre mindig annak kell kifizetnie a teljes összeget, akinek január 1-jén a tulajdonában van az adott jármű. Tehát, ha te márciusban adod el, akkor abban az évben még neked kell kifizetned, a vevő csak jövő évtől fizeti...
Boxxer001:
Kb. ahogy geree@bl mondja. Köcsögség, hogy felemelték a vizsgaíjat. Nem akarlak rossz útra terelni, de annyiba kerül, hogy érdemes esetleg zsebbe tejelni, mert motorral minden szarért meghúzhatnak (pláne forgalomban), és akkor még többet fizetsz. Nekem a rutinon volt egy bukta, mert kitalálta a tatter, hogy a 3. feladatnál az intenzív fékezésnél előbb fékeztem vagy(!) nem gyorsultam fel eléggé, mert a vonal előtt egy méterrel meg tudtam állni. Érted, még azt sem tudta eldönteni, hogy lassan mentem vagy korán fékeztem (ha fékezem, akkor a motor bólint; ha nem vagyok elég gyors, az is látszik. Szóval csak arra ment, hogy bukta legyen. Megjegyzem, a rutinórák mindegyikén síkos volt a pálya, vizsga napján száraz idő volt. Szóval, ha nedves aszfalton meg tudtam állni a megadott sebességről a vonalig, akkor száraz időben pláne, hogy meg tudtam állni. De ha sík hülyének érzed magad, vagy bizonytalan vagy, akkor inkább plusz óra...tejelni csak akkor, ha érzed a dolgot, és el akarod kerülni az igazságtalanságokat Mert akárhogy próbálják a médiában tisztára mosni magukat, bizony sokan direkt buktatnak.
Időben nem tudom megmondani neked, mert függ attól, hogy ér rá az oktató, hogy érsz rá te stb. Mi eléggé gyorsan lepörgettük, mert ősszel este már nem volt senki. Szóval folyamatosan sötétben, utcai és a motor lámpafénye mellett tanultunk rutinozni
A forgalom nagyobb szívás volt, mert függött attól, hogy mikor lehet vizsgázni először. Tehát hiába van februárban 15 fok és verőfényes napsütés, valamikor márciusban írnak ki először vizsgát, ha jó az idő. Valahol intenzív tanfolyamot tartanak, persze felárért
Az egész jogosítvány megszerzéses dolog kb. annyira komikus és teátrális, mint a Mozaik utcában vizsgáztatni. Mondjuk ugyanaz a banda van mindkét helyen, tehát nem meglepő.[ Szerkesztve ]
-
Boxer001
veterán
válasz geree@bl #1283 üzenetére
Az meg hogy lehet? Ahol én néztem ott 87-re jön ki eü nélkül Vagy van ahol kötelezően többet kell vezetni
Daywalker
Hát remélem nem lesz nagyon elhúzva a téma, mert nekem ilyen faxságokhoz nincs türelmem. Vagy kezdjem el korábban a tanfolyamot esetleg...
Még pár ilyen sztorit írtok és mire oda kerülök, hogy tanfolyam, addigra vérben forgó szemmel kezdek bele.[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz Boxer001 #1287 üzenetére
Tanfolyamra iratkozz be korán, hogy tavasszal elkezdhesd a gyakorlatot, onnan már pörögni fog. Minden esetre azért sem érdemes a tanfolyamra eljárni, ha már van B kat. jogsid mondjuk, mert nem tartanak külön órát az A kategóriára (már ha nem olyan helyre mész, ahol csak motoros jogsit lehet csinálni). Beülhetsz a B-re aztán csókolom...abból meg hiányzik egy csomó dolog (műszaki 0), mert kit érdekel, ha már egyszer hallottad.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ja igen. Egy kérés/kérdés. Ha valaki tud eladó Givi Y161 jelzésű kit-et, ami wingrack 2 felszerelésére szolgál, legyen szíves jelezze privátban.
köszipár kis pici vas kellene, ami ottan van alul ni.
motoroswebaruhaz-on nincsen[ Szerkesztve ]
-
veterán
Zsír, megvan a bicómra az új fékem Hope mono 6ti powa
-
veterán
válasz Topiccsendőr #1299 üzenetére
mi haszna? nem a hátamon kell vinnem innentől amit eddig ott vittem
Új hozzászólás Aktív témák