Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mr_ricsi

    veterán

    válasz Zotya984 #10486 üzenetére

    "erről mi a véleményetek?"

    Nem néz ki rosszul, mert a 2. táp áramvezetékei nincsenek közösítve az elsővel. Gondolom, a 2. táp hajtaná a VGA-t, a HDD-ket és a DVD meghajtókat, esetleg a ventilátorokat, vagy a vízhűtés szivattyúját.
    Kb. két gondom van a megoldással:
    - A 2. táp Power Good madzagját teljesen felesleges letestelni.
    - A PC úgy indul, hogy a táp figyeli saját feszültségeit, és amikor mindegyik eléri a szabványos minimum értéket, a táp kiadja a PowerGood jelet. Amíg ez a jel nincs meg, az alaplap reseteli a procit, így a gépben semmi sem tud indulni, csak a meghajtók motorjai pöröghetnek fel. A PG jel után először a VGA- és a kártyák biosai indulnak el, ezt követi a proci és az alaplapi bios.
    Ennél a megoldásnál a 2. táp PG jelét nem figyeli semmi, csak bízunk benne, hogy mire az első táp összeszedi magát, arra a 2. is feláll. De ha ez nem következne be, akkor előfordulhat, hogy úgy indul be a gép, hogy még nincsenek HDD-k, vagy nincs VGA. Előbbi esetben pl. nem fog elindulni az OS.
    De ha hiba lenne menet közben, a 2. táp hiába venné el a PG jelét, azt nem figyeli az alaplap, ezért nem lövi le a gépet.
    Ezek miatt szerintem a két táp PG jelét egy TTL AND kapuval közösíteni kellene.

    Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Új hozzászólás Aktív témák