- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
StSanya
senior tag
-
Nakivagyok
tag
válasz Zsocy155 #9493 üzenetére
Szia,
http://www.mindigtvextra.hu/szamlazas_gyik
Hogyan tudom a számlámat átutalással rendezni?
Átutalást bankján keresztül tud intézni a számlán található számlaszámra, ez esetben közleményben tüntesse fel szerződés számátÉn is így fizetem, eddig minden rendben volt.
-
Zsocy155
őstag
válasz Nakivagyok #9503 üzenetére
Én mit összevissza kerestem, csak a gyik-ban nem néztem.
-
Knobber
aktív tag
Ha már a számlázás, mikor tiltanak ha nem fizetek? Vasárnap jött egy felszólító e-mail hogy lejárt számlám van, de eddig nem tudtam a posta közelébe jutni hogy befizessem a csekket... Félek hogy a 4 napos ünnep miatt kicsúszok az időből, mert nem kapják meg a pénzt.
Youtube: Knobber
-
pgemil
aktív tag
"Régi" yagi antennát lehet eredményesen használni mindig tv szolgáltatáshoz?
-
bb.bocs
őstag
ez az rtl+ ez mire jó? tényleg nehéz lenne normális adást berakni? van 2 rtl ünk 800tv2önk, meg muzsika tévénk. a2 3 dokuadón meg a comedyn kívül számomra kiborító a kínálat...
-
Watt25
veterán
válasz bb.bocs #9513 üzenetére
Millió helyen milliószor le volt már ez játszva, nem uncsi még ez a téma?
A tulajdonosok csoportokban olcsóbban adják a csatornákat, illetve tulajdonképpen olyan az árakkal olyan helyzetet teremtenek, hogy a szolgáltatónak nincsen lehetősége nem csoportokban berakni a kínálatba a csatornákat. A szolgáltatók sarokba vannak szorítva.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
frovery
senior tag
+ ehhez még hozzátenném, hogy a német rtl csoporthoz tartozó magyar csatornák is követik az anyacég trendjét. Azaz, átnevezik a hozzájuk tartozó csatornák neveit. Most a Prizma lett RTL+, ezelőtt ugye az RTL2 indúlt. Hamarosan a Sorozat+ jön.
A Cool és a Film+ és Film+2 nem lesz egyenlőre átnevezve, mivel ezek már eléggé bevezetett brand, így azt nem fogják birizgálni. -
fgabor87
tag
Sziasztok.
Sikerült átállnom Nagy-Hideg-hegyről a hegyestetői adóra (nem volt egyszerű). Az antenna a toronyra néz, legalábbis amennyire be tudtam állítani, mert szabad szemmel nem látható.
Ez viszont nem gerincadó, hanem csak egy kis teljesítményű reléadó. Elég sokszor tapasztalok blokkosodást, kockásodást, miközben a jelerősségem változatlanul 70, a bithiba arány pedig 0. Néha előfordul teljes kimaradás is 10-15 másodpercre, ilyenkor már ugrál a jelerő és a bithiba is.Ez mitől lehet? A Nagy-Hideg-hegyi adóról gyengébb volt a vétel, mégsem fordult elő ennyiszer kockásodás, ráadásul csak 7-es hibaarány fölött. Szolgáltató oldalán lehet a hiba?
-
Kernel
nagyúr
válasz fgabor87 #9517 üzenetére
Valakik szerintem arról a toronyról is hibátlan adást vesznek, csak ők közelebbről és/vagy jobb rálátással. Vagyis ilyen értelemben nem szolgáltatói hiba. Legfeljebb annyiban, hogy miért nem tolják nagyobb teljesítménnyel (ami által esetleg kevésbé lenne érzékeny az átmeneti zavarokra), de az ellen nem tudsz mit tenni.
A szokásos dolgokat lehet tenni, jobb antenna, erősítő, szakszerű felépítés, kábelezés.
Terepprofilt is érdekes lehet megnézni: [link]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
fgabor87
tag
De azért érdekes, mert eddig Hideg hegyről, ami kb 13 km-re van, 60-as jelerő és 5-6-os bithiba volt kockásodás mentesen. És nem is rálátással, hanem visszaverődő jelekkel.
Most Hegyestetőről, ami kb 3 km, "rálátással", 70-es jelerővel és 0-ás bithibával kockásodik a kép.
Kábel tuti nem rossz, most lett cserélve 3x-os árnyékolású réz (és nem rezezett) teletrokinra, csatlakozók meg PCT kompressziósok. Ráadásul a kábel/csatlakozó hiba bithiba arány emelkedést okoz.
Néha, ha egy régi simson motor elmegy az utcában, totál szétesik a kép xD, gondolom előtét ellenállás nélküli, 100 éves gyújtógyertya van benne. De olyankor fel is ugrik a bithiba 10-re. De hogy 0-nál miért kockásodik...
Eddig csak 7-es bithibánál kockásodott. Azért gondoltam arra, hogy mivel ez nem gerincadó, magyarán gyakorlatilag antennával veszi az adást egy gerincadóról, hogy esetleg ott is lehet vételi hiba.
-
darvinya
titán
válasz fgabor87 #9519 üzenetére
Néha, ha egy régi simson motor elmegy az utcában, totál szétesik a kép xD, gondolom előtét ellenállás nélküli, 100 éves gyújtógyertya van benne.
Ez pont a visszavert jelnél és rossz szigetelésű kábelnél tapasztalható, v. az antenna nincs jól beállítva.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
slemo
tag
Hali
Kellene egy kis segítség.
Egy ilyet:
http://mindigtv.hu/vevoeszkozok/?pid=232
szeretnék rádugni egy ilyenre:
http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:item.detail?hide_menu_area=true&GroupID=460&Code=2572MB1#techspecsOlyan kérdésem lenne, hogy ha megoldható valahogy milyen kábelre lenne szükségem?
Előre is köszi!A Mindenség egységes. Minden egy. A különbség csak látszat.
-
slemo
tag
válasz darvinya #9522 üzenetére
Nekem az első link is működik.
De, hogy konkrétabb legyen. A set top boxon van HDMI a monitoron meg DVI vagy Display port van. És van rajta audio kimenet. Így összeköthető kábellel? És ha dugok a monitorra egy hangfalat működik majd?A Mindenség egységes. Minden egy. A különbség csak látszat.
-
Kernel
nagyúr
Az a gond, hogy a monitor nem támogatja a standard HDMI felbontásokat, 1080 i/p vagy 720 i/p, 50/60 Hz például.
Ugyanakkor a HDCP tartalomvédelmet (titkosított átvitel) is támogatnia kellene.
Ha ezek adottak lennének, akkor egy HDMI <--> DVI-D kábellel össze lehet kötni egy set top boxot és egy HDCP-kompatibilis monitort.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
matyi19
őstag
Sziasztok!
Tegnap este, nehany ado eleg rosszul ment, ezert gondoltam inditok egy gyors keresest....
Igy is tortent viszont a kereses vegen semmit sem talalt.
Gondoltam el lett allitva valami, ezert csinaltam egy gyari visszaallitast a dekoderen.
Ujra kereses, de tovabbra sem talalt semmit.
Mi tortenhetett? Az antannahoz nem volt nyulva...
Decoder: Evolveo arcadia!
Eddig tokeletesen mukodott, a Csengersimai hatartol ~30km-re lakom, Romaniaban.
Koszonom! -
matyi19
őstag
Ok, már müködik!
Köszönöm! -
kenand
veterán
Kártya aktiválás után meddig tart a beetető időszak?
Alap csomag kártyám van és átmenetileg fogható volt a HBO is....
Van valakinek tapasztalata? -
regvoltrossz
aktív tag
Gondolkodom azon, hogy jelenlegi feltöltős csomagomat átváltom előfizetésesre. Csakhogy egyiket a szegedi, másikat a hódmezővásárhelyi lakásunkban használnák. Ez működik így? Másrészt jelenleg a kártyaaktiválás díját magasnak tartom. Ha csak az itteni aprót nézzük, sokkal olcsóbban tudok kártyát vásárolni. Ha ezt választom, akkor lehet az csinálni, hogy a már meglévő két kártya egyikére aktiválom az előfizetést a másikra az ehhez tartozó társkártyát?
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
darvinya
titán
válasz regvoltrossz #9537 üzenetére
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
frovery
senior tag
válasz regvoltrossz #9537 üzenetére
Simán arra a meglévő két kártyádra ráaktiválják a hűségídős előfizetést. Semmit nem kell fizetned sem.
-
LógaGéza
veterán
Előre fizetett MinDigTV Extra Alap csomagot valami pénzmag befizetésével lehet bővíteni MinDigTV Extra Családira?
Egyáltalán érdemes, vagy jobban járok, ha megvárom az új csomagokat (már ha lesznek), és majd abból válogatok?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz darvinya #9541 üzenetére
Pont emiatt gondoltam én is erre, na meg a Comedy Central
Január végén aktiválódott a kártya, ergo még 8 hónap. Hol lehet átállítani, vagy mégnézni, hogy át lehet-e állítani?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Extra családim van, de egy ideje a több mint 30 csatornából csak 20 van!
Volt valami MUX átállás vagy valami hasonló?
Az antennára gondoltam, hogy cserélni kellene, de eddig szépen jött az összes csatorna. -
Watt25
veterán
válasz Zsocy155 #9543 üzenetére
Attól függ, hogy mit értesz az alatt, hogy "egy ideje". Mert egyébként igen, hónapok óta folyik/folyt a frekicsere. Elsődlegesen meg kéne nézned, hogy a lakhelyednek megfelelő tornyon mik a jelenlegi frekvenciák. Meglepő módon a MindigTV weblapján megtalálod az infót.
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
-
Knobber
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest