Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • regvoltrossz

    tag

    válasz Mathias-2120 #1385 üzenetére

    Az erősítős szobaantennákkal az a baj, hogy olyan helyen mint ahol Te is laksz (közel az adótorony) nem szabad használni. Az ezzel foglalkozó fórumok is óva intenek általában ettől. Olyat írnak, hogy az erősítő túl azon, hogy összeszedi az összes elektromos zavart, közeli nagy teljesítményű vételnél még úgymond "túl is szabályozhat", ami szintén minőségromláshoz vezet. Én Szegeden szintén közel lakom az adótoronyhoz. Korábbról volt egy erősítős antennám, amit kipróbáltam és persze lefagyott a mosoly az arcomról egyből. Olyan 50-53% körüli jelerősséget és jobb esetben max 60%-os jelminőséget mutatott a beltéri erre szolgáló menűje. Sima koaxvéggel magában is mutatott ennyit. Nosza megkerestem a lakásban azt a pontot, ahol a legerősebbnek mutatkozott a jel, majd lecsupaszítottam a koax kábel végét és láss csodát: mindenféle plusz áramfelhasználás nélkül 72-75%-os jelerősséget és 90%-os jelminőséget értem el a legfelső sávban adó "c" muxon. Az "a" és a "b" muxon (amik alacsonyabb frekin üzemelnek) pedig még jobbakat. Pedig amúgy földszinti lakás, emeleten valószínűleg még jobb a vétel.
    Ha minden jól sikerül akkor látszik is a mellékelt képen, hogy hogy néz ki az én "antennám". Telefonnal készült, de remélem a lényeg azért látható. Olyan 14 centi körül van a lecsupaszított hossza a koax kábelnek, és fontos, hogy úgy álljon, aakár az enyém, tehát ne függőlegesen, hanem vizszintesen!
    Szerintem szerezz be egy hosszabb kábelt, és járdd körül a lakást vele. Lehet, hogy beletelik egy-két órába mire megtalálod a legideálisabb helyet, de az eredmény kárpótolni fog! :)

    Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]

Új hozzászólás Aktív témák