- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
-
félisten
-
Voice24
őstag
válasz darvinya #11398 üzenetére
Utána próbáltam, de hiába léptem a menübe, majd vissza, nem oldotta meg a dolgot. Ellenben az néha segít (nem minden esetben), ha visszakapcsolok valamelyik ingyenes csatornára, amiket meghagytam az eredeti helyükön. Na, ilyenkor van, hogy visszajön a kép. De volt, amikor a 3-asra (m1) próbáltam visszakapcsolni, de nem volt ott sem se kép, se hang, ellenben az infósáv szerint ott akkor a slágertévé volt
Végülis mindegy, hogy ki hogyan próbálkozik, a lényeg az, hogy elég gáz, ha bármi módon mahinálni kell ahhoz, hogy egy box normálisan működjön.
-
kagzer
aktív tag
válasz szabonagyur #11403 üzenetére
Ezt is értem. Attól még nonszensz.
-
darvinya
titán
válasz Voice24 #11404 üzenetére
Én v6-os fw-t használom, Széchényi toronyról fogom a jelet.
Azon megy a menü be/ki lépés.
Igazából fel kellene tölteni egy normális csatorna listát, de ahhoz lusta vagyok, és akkor nem lenne ilyen gond.
Amúgy kapcsoljátok ki a LCN-t, mert az néha bezavarja a gépet.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Sláger TV-nek nem kellene már kódoltnak lennie? -
félisten
válasz Kezdő vagyok #11409 üzenetére
Hehe tényleg nem az
-
Bozek
nagyúr
válasz szabonagyur #11410 üzenetére
És elérhető a Win8-as MindigTV alkalmazásban is. Lehet, hogy az Android-os is tudja, de azt mostanában nem néztem.
-
félisten
-
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Volna egy kérdésem vételi dologgal kapcsolatban:
Szüleim egy a MindigTV Extra oldalán az E-mux lefedettség térképen fehérrel jelzett területen laknak.
Jelenleg egy lepkeantenna van felszerelve (mint már korábban említésre került maga a lepkeantenna nem alkalmatlan a digitális televíziózásra).
Tőlük relative közel van a Karcagi torony, de a Pesti is tökéletes vételt biztosít egyebekben.Ha azonban az antennát mégis lecserélnénk egy logper antennára, fogható volna-e az E-mux is?
-
-
félisten
válasz kagzer #11415 üzenetére
Ilyen dolognál meg szerintem csak próbával lehet mondani a biztosat.
Én is laktam olyan helyen ahol azt írta az oldal a mindigtv-n, meg itt többen is, hogy igen fogni kellene az adást a bot antennával is, erre hát még szobaantennával sem volt, még jel sem. Mint kiderült egy hülye gödörben volt az épület.Közben most nézem már javították a térképes oldalon, hogy csak kültéri antennával, gondolom többen is szóltak.
[ Szerkesztve ]
-
kagzer
aktív tag
válasz szabonagyur #11416 üzenetére
Igen, de nem akarok kísérleti nyúl lenni.
Ahogy az öregem ismerem, megveszi úgyis és legalább lesz itt erre vonatkozólag is információ. -
félisten
-
Kernel
nagyúr
válasz kagzer #11413 üzenetére
Nem tudom, mért épp egy logper antennára esett a választás, ha a lepkével sincs vétel, akkor nem hinném, hogy azzal jobb lesz.
Meg az sem mindegy, hogy erősítős lepke, vagy erősítős logper. Lepkéből is létezik kicsi/nagy.
Meg kell nézni a box menüjében a jelenlegi szintet, manuálisan beállva a kérdéses frekvenciára, antennát forgatva. Ha egy erősítős nagylepkével még nyomokban sincs semmi, akkor valami komolyabb nagyágyúval lehetne talán próbálkozni, még az is kérdéses.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
kagzer
aktív tag
válasz Kernel #11420 üzenetére
Akkor ez az én tudatlanságom lesz amiért a logperre gondoltam mert úgy tudom, hogy az nagyobb távolságról is jó nyereséggel vesz, míg a lepke szélesebb szögben de közelebbről.
Amúgy erősítős a lepke is, a jelerősség ~80%, ami igazad van nem a legjobb.
Köszi a választ mert most beszéltem az öreggel és azt mondja van az már 10 éve amikor felrakta az antennát szóval először cserélek neki vezetéket.
-
Kernel
nagyúr
válasz kagzer #11421 üzenetére
Minőségi kábel, szakszerűen bekötve, sokat számíthat, valamint érdemes megpróbálni a tápfeladó kiiktatásával, a box 5V-járól táplálni. Hiába 12V-os a lepke saját tápegysége, de az erősítő 5 V-ról is működik, akár még jobban is. De ez függhet az erősítő típusától is.
Mivel volt már, aki félreértette, ezért hangsúlyoznám, hogy ilyenkor a tápfeladó gagyi csatlakozóját (ami a jelszintet is ronthatja) teljesen ki kell iktatni, helyette egy normál koax. dugót kell felszerelni.
Logper antenna nem rossz, kisebb méret, egyenletesebb jelszintet biztosít a teljes sávban, vételi szög lehet valamivel szűkebb, de a nyereség kb. azonos nagyságrendű. Noha az sem mindegy, melyik csatornán hasonlítjuk össze, mert a lepkénél már nem olyan egyenletes a frekvenciagörbe.
De kiélezett helyzetben, amikor kevés a jel, a lepkeantennát is ugyanúgy irányba kell állítani, az is érzékenyen tud reagálni az elmozdításra. Ha több adót szeretnénk fogni, adott szögön belül, akkor lehet érdekes a látószög.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
Szeretnék ilyen mindig tv szolgáltatást!
Kérdésem csak annyi lenne, hogy fel kell szerelnem egy antennát és az abból lejövő koax kábelt bedugom a idtv képes televízióba és megy is?
Milyen antennát ajánlanátok?
Köszi
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Watt25
veterán
válasz Sickboy25 #11424 üzenetére
idtv képes?
Mármint IPTV képes tévé? Csak mert olyan nincs és a Mindigtévéhez nem is az kell, hanem DVB-T és MPEG4 kompatibilis tévé. De ha tévé ezeket tudja, akkor a válasz az, hogy igen. Csak bedugod a kábelt és behangolod a tévét. (Feltételezve, hogy megfelelő az antenna.)
Legfontosabb, hogy tetőtéri antennát használj, de a pontos válasz nagyban függ attól, hogy milyenek az adott helyen a vételi lehetőségek.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
kispeter69
tag
É[link]n ezt ajánlom ,ha szánsz rá ennyitEzt nem fogod megbánni:
[ Szerkesztve ]
-
fezsoo
aktív tag
Sziasztok.
A kiegészítő tv csomagokat hol lehet megrendelni a meglévö mellé?
Intetneten vagy telefonon?Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
veterán
-
Kernel
nagyúr
Nincs ebben semmi különleges, csak annyi, hogy nálunk ez a rövidítés nem terjedt el, nem épült be a köztudatba, sem a fórumokon, egyáltalán sehol.
Ez olyan dolog, mint nálunk például van akku és szárazelem, két külön fogalom (lenne, ha egyesek nem kevernék folyton össze, a "tölthető elem" nevű értelmetlenséget szajkózva), angol területen viszont még az autóakkut is csak úgy nevezik, hogy battery. Meg a szárazelemet is.
A leírás alapján kijelenthető, hogy manapság az üzletekben itthon sem tudsz mást vásárolni, mint IDTV-t. Mellékes ilyen szempontból, hogy nincs mindegyikben például DVB-S tuner, nem feltétel, hogy mindent tudjon.
-
Watt25
veterán
válasz Kernel #11434 üzenetére
Mellékes ilyen szempontból, hogy nincs mindegyikben például DVB-S tuner, nem feltétel, hogy mindent tudjon.
Ezért érzem semmitmondónak ezt a kifejezést. Az, hogy valaki vesz egy IDTV-t, attól még nem biztosított, hogy az adott előfizetéshez nem kell box. Semmit nem ér ez a kifejezés.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
kagzer
aktív tag
Eleinte azért volt értelme, mert még 2005-2006 környékén volt olyan TV, amihez külön meg lehetett venni a digitális modult.
Később ezt integrálták és az ilyen TV az iDTV (integrated).Persze rövid időn belül minden TV iDTV lett.
Volt, hogy egy adott típus létezett normál és iDTV változatban.
-
bb.bocs
őstag
szervizelnek valahol mert hirtelen kockásodik lefagy nincs kép 50%ra ugrott le a jel... edddig jó volt, én semmit nem variáltam.. tv2 supertv2 ilyenek
már jó is..
[ Szerkesztve ]
-
fezsoo
aktív tag
válasz fezsoo #11427 üzenetére
Ma bekapcsolták a Világjáró és az Aktiv+ cspmagot.
A MindigTv Extra csomagnál mindenhol 90% - os jelem van. De ennél a két csatornánál csak 70-74%.
Tudok az antennán úgy állítani hogy mind a kettő jó legyen?
Most Csávoly felé áll a lepkém!Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
azbest
félisten
válasz fezsoo #11438 üzenetére
Van vételi probléma? Ha hibamentes a kép és a hang, akkor nem feltételen kell bántani, a készülék által kijelzett érték csak tájékoztató jellegű. Esetleg nézd meg a táblázatban, hogy nálad alacsonyabb teljesítménnyel sugározzák-e az E muxot, mert azon vannak a kiegészítő csomagok.
-
fezsoo
aktív tag
-
fezsoo
aktív tag
válasz azbest #11445 üzenetére
Átfordítottam az antennát.
Jel e. 80%
Jel m. 76%Nem tudok többet kihozni belőle. De így is akadozik az Aktiv+ csomag csazornái. A Világjáró meg nincs is. Van ugyan ez a jelszintek, de semmi.
Meg a sima Extra alap csomag csatornáinál csak 0% van. Az ingyenes csatornák jönnekIlyenkor mit csináljunk?
Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs