- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz runner 125 #9548 üzenetére
autóknál szokás javitani a lengéscsillapitókat.nyilván gyári uj nem lehet,de egy közepes 60%ra fel szokták tudni javitani.
robogókét nem lehet javittatni ugyanilyen műhelyekben?vagy annyira olcsó a gyári alkatrész,h kár görcsölni? mondjuk egy pözsóhoz biztos nem filléres,az autókból kiindulva.
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
a refi normál esetben a generátorra van kötve majdnem közvetlenül.tehát inditáshoz semmi köze.azaz annyi,hogy ha az akksiba visszatölteni már nincs ereje a generátornak,akkor előbb utóbb lemerül,és nem indit.
enyémen nem tudtam megoldani,hogy korrektül elvigyen 100Wnyi fényt.50Wot stabilan,megbizhatóan visz,de ennyi.roxinak nemtom mekkoraa generátorja.tehát vagy tompitott,vagy refi.
eladó topping dac
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #9551 üzenetére
Lehet rosszul, de nekem úgy rémlik, h ezeket a robogó csillapítókat szét sem lehet szedni. Annyira kompakt tagok, h alig férni hozzá, mellesleg ha esetleg sikerül szétszedni, iszonyú meló ezt helyrehozni és -ahogy írtad Te is- nem lesz soha olyan, mint az új.
Újat kell venni, ez van."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Topiccsendőr
addikt
válasz runner 125 #9554 üzenetére
úgy emlékszem area 51 hez van felújítókitt, tehát valszeg meg lehet csinálni magát a gátlót.
egyébként nem vészes a csere, ha külföldről rendeledExplosión de dos tiempos
-
birdhouse
csendes tag
én meg se merném nézni, hogy mennyi az ára az új telónak. sztem megkell nézni belemegy-e esetleg roxié, vagy csak egyből visszavinni az eladónak, és elküldeni a jó k...a anyjába a pénzt visszakérve
..Samsung GT-S5620 Monte... <- eladva (f¤srakás) // vodafone 225,246,345, sonyericsson k800
-
Samus
addikt
válasz bajnokpityu #9553 üzenetére
50er robogókról beszélünk, ugye? Hogy a viharba nincs nekem reflektorom? A kapcsoló kétállású, ki, tompított. Visszajelző is csak a tompítottnak van. A családban három 50es robogó van, egy '97 SR, egy '08 SR és egy '97 Malaguti Centro SL, de egyiken sincs reflektor, de még kapcsoló vagy visszajelző sem...
Ilyen biXenon szettnél egyszerre úgyis csak egy megy (tompított vagy refi), csak ugye nekem kettő izzó kellene, ami már 70 watt...vagy egy és egyet gyárinak hagyok, ami irtó hülyén nézne ki...
Az akku nálam egyébként csak az indexet működteti, a világítás és a motor ugye generátorról megy, másra meg nem kell Önindítót már nem emlékszem mikor nyomtam meg utoljára.[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Topiccsendőr #9555 üzenetére
hazudtam. Nem lehet felújítani. Speedfighthez oem első teló 46e forint. fincsi.
Explosión de dos tiempos
-
birdhouse
csendes tag
..Samsung GT-S5620 Monte... <- eladva (f¤srakás) // vodafone 225,246,345, sonyericsson k800
-
runner 125
nagyúr
válasz Topiccsendőr #9559 üzenetére
Szopika.
Azért nem kell venni, ilyen banánfelfüggesztéses szart.
Bocs, ma kibaszott ingerült vagyok.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Gergello
addikt
jók a képek srácok!
sisak nekem egy fokkal több mint kellene, fekete belsővel jobb lenne szerintem. -
Rotor82
aktív tag
Speedfighton hol lehet megtalálni a gyártási évet?
-
Rotor82
aktív tag
válasz runner 125 #9566 üzenetére
Köszi! És a tankja az mekkora?
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Az utóbbi napokban fogalmazódott meg bennem, h jó lenne egy robogó, suliba járni, ide oda...
Aprilla sr50-esre esküsznek sokan (nem injektoros), valszeg ilyen lesz majd. 98-as baromira bejön, a króm keretes kör alakú féklámpás verzió.Az a kérdésem, h milyen költségekkel számolhatok egy ilyen esetében?
Motort eddig még csak képen láttam, szóval fingom sincs róluk.
Max annyi, amennyit neten összehalásztam. (Nem ismeretlen fogalom már számomra a variátor, meg a főbb részek. )Mibe kerül nekem a motor árán felül? Milyen fenntartási költségei vannak? Mit és mennyit kell rajta cserélni és milyen időközönként?? Remélem semmit és nem gyakran! ...csak a naftát rakjam bele és menjen!
Köszönöm!
-
NINJA_V
tag
válasz Teasüti #9568 üzenetére
Sok mindentől függ mire kell költeni, km, állapot, használat függő....
Átlagban : szíj: 5-8000, görgők: 2500 kb, fékbetét: 2500-5000ig, dugattyú: 3-10000ig, fúrás 4000 kb, végáttétel olaj 500-1000ig, ezen felül bármi más is lehet, de ezek kopnak el relative gyorsan.Two Strokes and Four Jokes
-
Teasüti
nagyúr
válasz NINJA_V #9569 üzenetére
És ezek így milyen rendszerességgel? Remélem nem kopik el évente három dugattyú!
Meg szíjat cserélni se kéthavonta kell, ugye? Mindez csak a felújítás címszó alatt történik, nyugtass meg!Amúgy riasztókról mit tudtok nyilatkozni? Jó-e, milyet érdemes beszereltetni?
Hatásos is, vagy csak a saját lelki békémet tudom vele biztosítani?
Más szóval, lopást megnehezíti (gátolja?), vagy csak a cigánygyerekek ellen való?Távosról történő indítózás jó vmire, vagy csak a kézrátételes indulás trükköt lehet vele bedobni? Ez hogy működik, akármikor el tudom indítani vele a motort, nem kell hozzá kulcs, semmi? ...És járó motor mellett dugom be a kulcsot a gyújtáskapcsolóba, vagy hogy van ez?
Görgők, azok a variátorban lévő kúpgörgők? Lehet olyat készíteni háztájéki anyagokból ( hulladékvas ), mert 2500-ért én magam is esztergálok egyet...
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Lenne még egy kérdésem, lehet buta kérdés.
Ezekkel a robikkal lehet ugratni? No nem rámpákra, meg ilyenekre gondolok, hanem csupán egy-egy járdaszegélyre, ilyesmi. Mondjuk le lehet velük menni egy járdaszegélyen - nem leeresztem óvatosan, hanem leugratok róla. Bírja az ilyen kisebb ugratókat, igénybevételeket?
Kb olyan 20 centis esésről lehet szó max. Olvastam, h ezeknek nincs nagy rugóútjuk, 10 centi alatt.
Mellesleg gondolom nem csak a felfüggesztést teszi próbára, hanem az egész robit, kezdve a műanyagoktól az utolsó csavarig.
szerk: vagy ha lemennék vele egy lépcsőn?Szétesne alattam? Ne várjak tőlük annyit, mint egy biciklitől? Jobb, ha két kerékkel az úton maradnak?
szerk2: őőő "nagy" motorokról van szó persze, tehát nem kicsi. NEmtom hogy hivatkozna rájuk, közepes? Amiken a 13-as kerekek vannak.
[ Szerkesztve ]
-
birdhouse
csendes tag
válasz Teasüti #9571 üzenetére
dugattyút annak függvényében kell cserélni, hogy mennyit mész. ha beleraksz évi 100.000et akkor évente előfordulhat az általad leírt 3 dugócsere amugy meghajolok előtted, ha esztergálsz görgőt, mer nemhinném h tudnál, nézd csak meg közelebbről
-
Dízeles
aktív tag
Hali
"Görgők, azok a variátorban lévő kúpgörgők? Lehet olyat készíteni háztájéki anyagokból ( hulladékvas ), mert 2500-ért én magam is esztergálok egyet..."
° Remélem ez komoly mer viccnek elég hülye vicc. ° O o
Bátran ugrathatsz magasabbról is .A mostani robogók bármit kibírnak .[ Szerkesztve ]
Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Dízeles #9575 üzenetére
Jól van na! Csak elsőre gondoltam, h primitíven egyszerű szerkezet lehet... Tévedtem.
Szal lehet strapálni a motort. Faterom szerint nem kéne, mert nem erre lett tervezve, széthullik, mint a tescos bringa...
-Na de ha kátyúba hajtok, ott sincs kisebb igénybevétel!
-Lehet, de ha kátyúba mész, akkor a mentők jönnek érted...Nem tom mennyi igazság lehet ebben.
Mostani, relatíve... Millenium előtti.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Ezek kemény műanyagból és valamiféle ötvözetből vannak, fontos a tömege, 1 gramm eltérés is radikálisan változtatja a menettulajdonságokat.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Teasüti
nagyúr
válasz runner 125 #9577 üzenetére
JAh, olvastam róla tegnap este. A görgők dobják lejjebb a szíjat, ha elérnek egy adott fordulatot... Stimm.
Amúgy van ezekben a gépekben generátor? Vagy lemerül az akku?
Igazán kíváncsi lennék már egy robi felépítésére... -
birdhouse
csendes tag
válasz Teasüti #9578 üzenetére
generátor van bennük, de akksi nélkül is elfutnak, az már más kérdés, hogy a feszültség szabályozónak nem tesz jót ugratni meg inkább vegyél triálmotort, nem tesz jót az ugratás sem a futóműnek, sem az idomoknak tapasztalatom szerint pedig görgőt gyakrabban kell cserélni mint szíjat, de ezek nem túl gyakori dolgok
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Teasüti #9572 üzenetére
Az "ugratás" függ a robogó nagyságától is, egy kis testű, szar felfüggesztésű Jog-gal biztosan nem fog menni. De pl. az Aprilia-nak van a "Rally" nevű "tereprobogója", viszonylag hosszabb rugóúttal, és magasabb felépítéssel. De patkázni városba mindenképpen endurot kell venni.
-
Teasüti
nagyúr
Aha, akkor apámnak volt igaza. Ezek maradjanak csak két kerékkel az úton...
Szóval akkor amit egy kocsival nem csinálnék meg, azt robival sem kéne.Akkor itt nem gond, ha lemerül az aksi! Berugom, aztán úgyis lesz szufla.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Mi a véleményetek a befecskendezős gépekről? Pölö Aprilia sr50 ditech. Megbízhatóak?
Mennyire üzembiztosak? Nekem nem ajánlotta eddig egy eladó, az egyik motoros boltban.
Mondván, h sok vele a baj.Köszi!
-
Tothgera30
Ármester
válasz Teasüti #9582 üzenetére
Ha nem hozzáértő szereli, vagy szerelte akkor igen, otthon nehéz javítani, mondhatni szinte lehetetlen . Amúgy megbízhatóak, de én is csak rossz tapasztalatot hallottam róluk . Válasz inkább karbisat, ahhoz egy csavarhúzó kell és kész, szerintem az eladó/kereskedő is ezt akarta javasolni, tehát SR 50R ha a legújabb kell .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Gergello
addikt
Riasztókról még jöhet valami info. Láttam már 6-7 ezer körül is. Nekem nem kell távirányítós indítás, csak szóljon. Ha nem viszik el tavaszig a gépet, akkor visszaköltözi az utcára...
-
Teasüti
nagyúr
Amúgy milyen a hangja ezeknek, hangerőben? Ugye nincs az, h egy laza 50-60-as konstans tempónál 10000 rpm szól a seggem alatt?! Az fárasztó lenne, meg idegesítő is.
Hogyan vált a variátor? Ha elértem a kívánatos sebességet, akkor vissza lehet venni a fordulatból és vmi csendesebb üzemben menni, vagy ha visszaveszem, akkor a szíj is visszaugrik és lelassulok? Remélem azért nem folyamatosan magas fordulaton járatni a motort!
szerk: eddig amikkel találkoztam életemben - az úton -, azok folyamatosan nagy zajjal mentek. Gondoltam magamban, nekem nem kéne ilyen motoros fűrész és levontam a konzekvenciát: ha nekem lesz, akkor csakis olyan, aminek nem 45-nél van a vége, mert rühellem, ha üvölt alattam a pokolgép...
Nos azóta annyi változott, h megtudtam ezekben fokozatmentes váltó van.
De őszintén remélem nem dobja vissza azonnal a szíjat a váltó, amint elveszem a gázt.
[ Szerkesztve ]
-
CL Smooth
tag
válasz Teasüti #9586 üzenetére
Ne haragudj, hogy ezt mondom de valami bődületes baromságokat beszélsz itt össze vissza. Miért kéne egy járdaszegélyről leugratni amikor le is tolhatod nyugiba? A robogó a jó minőségű utakat szereti, mivel nincs nagy kereke és a rugóút is kicsi. Szerintem neked inkább valami 80-as vagy 125-ös yamaha dt kéne nem pedig robogó. Amúgy meg ha veszel egy használt robogót az alap, hogy le kell szervizelni mert nagyon ritka esetben kapsz tökéletes állapotú gépet. Gyakori hiba a görbe villa ilyenkor valamelyik irányba húz a robogó, nem jó az egyenes futása. Illetve kanyarokban eléggé bizonytalan. Ezt könnyen észre lehet venni mert eléggé egyértelmű jelei vannak. Motorikusan is általában zörög csörög ha valami nagyobb gáz van. Viszont ha rendbe van rakva sokáig megbízható társ még akkor is ha csak csőgázon hajtod. Ez persze csak az olaszokra és japánokra vonatkozik kínai csodákra nem annyira. Ja és ha gyári kipufogó és légszűrő van rajta akkor a hangjuk nem vészes, és egy jó minőségű vizes 50-es legalább 80-at megy vagy akár többet is.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz CL Smooth #9588 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Hh? Nem szokás járdán közlekedni? Én láttam már pár embert, aki ezt tette. De leginkább csak dugókban.
Amúgy épp endurókkal ismerkedek, h mi is az egyáltalán. Jó tájékozódni.
Már értem miért mondtátok, h ez lenne a megfelelő nekem.szerk: enduróhoz még nem kell A jogsi, ugye? 50-eshez persze.
[ Szerkesztve ]
-
birdhouse
csendes tag
-
Teasüti
nagyúr
válasz birdhouse #9590 üzenetére
50-esként a nagyobb? Hogyan? 50ccm szerepel az adás-vételiben? Ez már okirat hamisítás?
Néztem ezt a dt-t yamahából, 92-esek tetszenek, de ennyi pénzért (130k), vagy egy kicsivel többért vannak apriliák is, rx-ek. Arról mi a véleményed?
Én így az apriliát ismertem meg, mint sláger márka, erről rosszat még nem hallottam úgy általánosságban. Meg sok mindenki mondja, h olasz motor rulz.szerk: a fogyasztás még mindig érzékeny pont, ezért nézek elsősorban 50-eseket (jah meg mert csak B-s jogsim van). Vagy ha takarékosan hajtom, akkor a 125-ös is eszik olyan "keveset", mint az 50-es? 5 liter a lélektani határ, úgy gondolom. Ha ennél többet eszik a motor, akkor annyi erővel/benzinnel autózhatok is.
De jó lenne ha ennél legalább egy lityivel kevesebb lenne. Meg az is jó lenne, ha álommal és reménnyel menne...Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Gergello #9584 üzenetére
Riasztó fasság, mellesleg ha esetleg gáz van, és nem vagy ott, a kutya nem fog vele foglalkozni. Inkább vegyél egy jó ABUS zárat.
-
Teasüti
nagyúr
válasz runner 125 #9594 üzenetére
Pager távos riasztó, amivel kétirányú kapcsolatod van a motorral? Figyelmeztet, ha baj van.
Ha meg hatótávon kívül vagy, akkor meg úgyis mindegy.Szal riasztó hülyeség? Bár a járókelőkre én se alapoznék, tény...
-
Teasüti
nagyúr
Néztem ezt az ABUSt. Drágák a cuccai? Már legalább van egy márka, ami eszembe jut majd, ha szükségem lesz lakatra. Az az extrém nevezetű U lakat biztos fasza lehet... Árban is.
-
Gergello
addikt
Ilyen záram van. Ennél nem kell jobb.
-
Samus
addikt
válasz Teasüti #9585 üzenetére
A variátor érdekes szerkezet. A lényege (persze jól beállított, megfelelő görgőkkel ellátott varióról mondható csak el ez)), hogy a motor nyomatékát mindig maximum tartsa. Nekem nehezebb görgőim vannak, így picit borult az egyensúly, de még jó. A lényeg az, hogy gázadásnál elkezd pörögni a motor, ha fog a kuplung is (újabb kérdés hogy van beállítva, gyári állapotban 3500-4000 körül, ja jól tudom), elindulsz. Ha szemfüles vagy, esetleg a szíjad is jó kopott, még azt is hallod, ahogy csúszik, mikor indul. Bizonyos határig nagyon alacsony gázzal is felgyorsul, és a motorhang tompul (terhelést kap), de az enyém például félgázon is felmegy 60ig. Egy érdekességet vettem észre, mégpedig a határt, ahol vége az optimális hajtásnak. Nálam ez 70 felett kezdődik. Csutkagáznál gyorsan megindulsz, majd aránylag sokáig egyenletes hang mellett gyorsul a paripa, majd ha eléri a szíj a maximális tapadást, a motor kezd gyorsabban pörögni, ameddig még tud.
Kellene egy fordulatszám mérőóra...És de, olyan magas fordulatszám mellett jár a motor, folyamatosan. Bár ha egyenes úton teligázról visszaveszel keveset miután már maximummal mész, egy picit halkul, és számottevően nem lassul. Ettől robogó, ezért szeretjük. Mindig ott duruzsol
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Teasüti
nagyúr
Ajaj, akkor nekem véget ért a robis pályafutásom még mielőtt elkezdődött volna.
Már megfájdul a fejem a gondolattól is, h folyamatosan kapom a fülembe a monoton zajt...
Füldugóval elmenne.Akkor asszem nézek inkább vmi endurot, jó kis 4-5-6 sebességes váltóval.
Köszönöm a türelmes válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Politika