- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.bubo
őstag
driver nem kell hozzá.
böngészöbe beirod 192.168.1.1.
jelszó és felhasznév: admin
csak a pc-t és a routert kösd őssze, ha sikerült a beálitás a modemet csak akkor kösd a wan portra.
esetleg a gépedet állitsad fix ipére és utána probálj a routerbe belépni.[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
nesh20
aktív tag
válasz dr.bubo #5051 üzenetére
Hol tudom átállítani a fix ip-t? Bocsi de nem nagyon csináltam még ilyet
Összekötöttem a PC-t és a Router-t beírtam de ablak nem jelent meg ezt írjaHálózati időtúllépés
A(z) 192.168.1.1 helyen lévő kiszolgáló túl hosszú ideig nem válaszol.
A kért webhely nem válaszolt a kapcsolatkezdeményezésre, és a böngésző beszüntette a várakozást a válaszra.I am a Man of Fortune, and I must seek my Fortune.
-
dr.bubo
őstag
A router müködik ledek világitanak rajta?
nem ismerem a vistát, de gondolom a hálozati kapcsolatoknál kell ott is beállitani az ip cimet. Helyikapcsolat-->tulajdonságok>>tcp/ip protokol. Jó párhozzászolásal feljebb leirtam, hogy, mi a menete.
A ruotert lan portjával kötötted össze a pc-t?.
a router alján levan irva az ip cime, esetleg nem 192.168.1.1
az ip cimet simán ird a böngészöbe semi http ne irj elé.tényleg a felhsználo név root
[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
apez
csendes tag
válasz dr.bubo #5054 üzenetére
Vista-ban:
Vezérlőpult -> Hálózati és megosztási központ -> Kapcsolatok kezelése Helyi kapcsolat -> ...
a többi már valóban ugyan az. Csak arra figyelj, hogy ne az IPv6-nak a Tulajdonságát állítsd, hanem az IPv4-t!
De szerintem az IP cím állítása nélkül is menni-e kell mert tuti, hogy alapból fut a DHCP szerver.
Feltéve ha jól működik, és még nem volt állítgatva![ Szerkesztve ]
Bla bla bla
-
-
dr.bubo
őstag
-
(jan)
őstag
Használ valaki dd-wrt-t kliens módban ? (kliens+route, nem kliens bridge)
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
nesh20
aktív tag
Sziasztok.
Egyenlőre úgy néz ki működik! Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!
Átállítottam a hálózati beállításokat erre - IP-cím autómatikus kérése.
Egyből bejött a rooter menü. Ha v.mi nem világos majd szólok!Még1x köszönöm!
I am a Man of Fortune, and I must seek my Fortune.
-
hu00043
csendes tag
Sziasztok. Ma vettem én is egy ilyen routert. Könnyen ment minden. A családban van 3 gép, mind wireless csatlakozik. Mindegyiken XP van. Az érdekes: 2 gép csont nélkül csatlakozik, a harmadik (IBM T41) is látja, de nem csatlakozik. Mac address alapján csatlakoznak a gépek a routerhez. Többször leellenőriztem a számokat, minden OK.
Hogyan tovább? Ja! Ha az előző X-Micro routert visszakapcsolom, minden ok. Ha kábellel csatlakozom a routerhez, minden ok. Wireless lát, de nem talál. :-(( -
hu00043
csendes tag
Sziasztok. Ma vettem én is egy ilyen routert. Könnyen ment minden. A családban van 3 gép, mind wireless csatlakozik. Mindegyiken XP van. Az érdekes: 2 gép csont nélkül csatlakozik, a harmadik (IBM T41) is látja, de nem csatlakozik. Mac address alapján csatlakoznak a gépek a routerhez. Többször leellenőriztem a számokat, minden OK.
Hogyan tovább? Ja! Ha az előző X-Micro routert visszakapcsolom, minden ok. Ha kábellel csatlakozom a routerhez, minden ok. Wireless lát, de nem talál. :-(( -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Feltettem a DD-WRT 24 sp1-et és azóta világít a Cisco gomb. Utánaolvastam, hogy mire való itt a topicban, de ezt nem lehet kikapcsolni, hogy ne világítson(éjszaka elég idegesítő tud lenni, ha töltök)?
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
lorcsi
veterán
van egy linksys wrt54gr routerem, 1-2 órnként nagyon belassul a net van úgy hogy meg is szakad.
a wlan konfigolása után jelentkezett ez a szakadás és lassulás akár WEP-PSK2-WPA titikosítást hasznmálok mindig ez vanmit állítsak és hol hogy megszűnjön?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
kano
nagyúr
No de ilyet nem találtam a DD-WRT-ben. Igaz csak kevés időm volt tanulmányozni.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
And
veterán
A DD-WRT webfelületén ilyet nem találsz, viszont telnet v. ssh alól:
gpio enable 3
és a narancsszínű led kialszik. Visszakapcsolása: enable helyett disable. Ugyanez a fehér ledre: gpio enable 2.
Ez a kiosztás csak a GL v1.1 hardverre biztosan igaz, de a neten meg lehet lelni a többi hardver ledjeinek gpio-kiosztását is. Általánosságban: [link].
A módszer szépséghibája, hogy újraindítás után a router ezt 'elfelejti'. Ezen úgy tudsz segíteni, hogy a fenti parancsot beleszerkeszted egy startup script-be. -
xabolcs
őstag
szerintem igen
ugyanis nem a cimben emlitett routerek valamely tamogatott verziojaval rendelkezel,
s igy csak a gyari szoftverekre tudsz hagyatkozni.en azt ajanlom, h probald ki regebbi es ujabb firmware-el, s nezd meg, h van-e hiba,
s ha van, akkor probald meg gariztatni.kano: engem nagyon nem erdekelnek az ejszakai fenyek, (na meg a router sincs a szobaban ) ezert en a mar emlitett wiki oldalrol a load-ot mutato villogoszkriptet tettem be nagyon tetszik
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
lorcsi
veterán
válasz xabolcs #5082 üzenetére
gondoltam ez s linksys és valahogy egy családba tartoznak
NG: a WEP-el is zsakadozik azért még kipróbálok néhány dolgot, egy linksys router csak nem lehet ennyire szar
találtam i8s hozzá újabb fw-t, egy zip-et. gondolom ki kell csomizni és a benen lévő bin-t kell betallózni. ezt meg is csináltam, viszont a konzolján nem frissült a verziószám
eladó: vadi új soundcore motion+
-
kiskakas
senior tag
Félig OFF és bocs a reklámért, de témába vág
Eladó lenne egy linksys wrt54g v2.2 + sdmod + zalman bordás + szabályozható és kikapcsolható ventis hűtéssel, jelenleg Victek 1.20 tomato fw moddal.
SD modot ddwrt v24 sp1 alapban kezeli, vagy openwrt.Ára fix 12k.
-
joey7
őstag
hello,
elkezdtem feltelepíteni a routert. megadtam a kért adatokat,s a végén létre is jött a kapcsolat.viszont a laptopot nem sikerült beállítani.erre újra elkezdtem feltelepíteni a routert.kért egy jelszót,megadtam,de nem fogadja el. 2. próbálkozás után kiszállt a program a telepítőből.
mi lehet a gond? mit lehet tenni?
-
joey7
őstag
végülis egy reset megoldotta problémát. azt viszont nem,h a laptom nem látja a netet.tehát az asztali pc-n konfiguráltam a routert,és szeretném ha a laptom menne wireless módban. mi lehet a hiba?
a másik érdekesség: egyszercsak kikapcsolt a gépem.miután visszkapcsoltam pár percig nem volt net,aztán visszajött.ez miért van? -
-
joey7
őstag
-
Gazala
aktív tag
vezerlopult -> halozati kapcsolatok (halozat), sry, nincs win-em, ezert a menupontok pontos nevet nem tudom. ahol a helyi kapcsolat is van, ott kell lennie megegy ikonnak, ami a wifi kartya beallitasait rejti.
illetve a notit vidd a router kozelebe a beallitas ideje alatt, lehet valamelyik fal nem tetszik szegenynek
[ Szerkesztve ]
-
apez
csendes tag
Op.rendszer függő a wlan beállítása:
XP-ben:
Vezérlőpult -> Hálózati kapcsolatok -> Vezeték nélküli hálózati kapcsolat -> Tulajdonságok
Vista-ban:
Vezérlőpult -> Hálózati és megosztási központ -> Hálózati kapcsolatok kezelése -> Vezeték nélküli hálózati kapcsolat -> TulajdonságokÉrdemes automatikus cím kiosztást használni(DHCP), talán nálad is ez a probléma, bár ha esetleg már a biztonsági kulcs sem okés az más tészta. Talán azt próbáld meg, hogy a router-t úgy állítod be, hogy először csak a pc és a noti lássák egymást aztán állítod be az internetet és csak utána dugod össze a modem-l a router-t
Bla bla bla
-
apez
csendes tag
Hát én nem tom., de én ezt:
először telepítőlemezen,aztán reset,majd webes felület. SSD okés.a laptomon sztem okés a wifi,mert...
úgy értelmeztem, hogy van, és látja is az SSiD-t! Csak talán ki maradt egy "i" betű. Vagy nem?
Amúgy meg SSiD-t hiába is próbál állítani a laptopon...Bla bla bla
-
apez
csendes tag
Akkor már nem vágom...
Szerintem reset-j minden eddigi beállítást. A router-t gyári beállításokra tedd vissza(van ilyen menü pont az Administration részben). Ezután a PC-ről eléred a router-t a 192.168.1.1-s ip címen. A felhasználó név és a jelszó root és admin. Miután beállítod a WLAN-t(titkosítást még nem tegyél rá!) újra indítod a router-t. Ezek után megnézed a notin látja-e a hálózatot. Ha nem akkor ellenőrizd a notin nincs-e letiltva/kikapcsolva a wifi kártya(FN+F2, vagy valamilyen manuális kapcsoló a gép oldalán hátulján, elején vagy akárhol). Ha ki volt kapcsolva akkor ellenőrizd újra a hálózatot, ha be volt kapcsolva akkor nézd meg, hogy esetleg nem-e sok másik hálózat van a közelben és azok talán "elfedik" a tiédet, mert egy csatornán vannak. Ha igen akkor a router-n a Wireless menüben utod állítani a csatorna számár, mentés és reboot után újra próbálkozás a notival.Sok sikert!
Amúgy milyen Windows?
Bla bla bla
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest