- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Időnként tudok kapcsolódni a VPN-hez.
GRE helper sajnos nincs.Ami szinte 100% hogy ha nem forwardolom a a 1723-as portot a router belső IP címére, akkor nem épül fel a kapcsolat.
Ha formwardolom, akkor a routerre kötött hálózatból kb 90% hogy tudok kapcsolódni, a külső hálózatból meg kb ugyanennyi, hogy nem jön össze.
De legalább 2 hibaüzenet felváltva jelenik meg. 619 "Kapcsoalt hiba, vagy a szerver nem elérhető. (nem is találja a szervert)" és 651 "A szerver nem válaszol. (megtalálja szervert, de nem épül fel a kapcsolat.)"Mihelyst lesz időm, egy barátommal is ki akarom próbáltatni, hogy Ő tud-e csatlakozni. Ha Ő tud, akkor a szüleim kábeltv-s internetével van baj.
Amikor felépül a kapcsolat, akkor a tulajdonságok szerint MS-CHAP 2, PPTP, szoftveres tömörítés van.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
rii
nagyúr
ha chello-s net van, akkor ezt hogy kell kitölteni?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
mario28
csendes tag
Szeretném a linksys wrt54GL routerem firmware ját frissiteni. Valakit meg szeretnék kérni, hogy vagy küldje el nekem e-mailon mario28 kukac freemail pont hu azt a filet ami a tuti vagy irja le a konkrét linket mert én még 2 ből sem biztos hogy a jót választom ki. A routeremet pedig nincs kedvem elrontani. A T-com azt mondta hogy azért szakad a netem mert a router rossz!!
Adok még egy lehetőségetKöszi mario
-
mario28
csendes tag
Megszeretném kérdezni, hogy mi lehet annak az oka, hogyha linksys wrt54GL routeren keresztül netezek, akkor kb 3 percenként ledob a netről, és egy idő után be sem engedi tárcsázni a routert. Ha viszont én tárcsáztatok be közvetlenül a modemmel akkor semmi ilyesmi nem történik. Valóban a router okozza ezt a hibát vagy az internet szolgáltató vagy a T-com?
Mario
-
rii
nagyúr
válasz mario28 #5658 üzenetére
asszem találkztam ezzel itt:
http://www.vivanet.hu/ugyfelszolgalat/wrtg54g/szoftveres-beallitas.viva
" .... Ha azt szeretné, hogy a router folyamatosan az Interneten legyen, akkor "Keep Alive : Redial Period 30 Sec." elé rakja a jelölést. Egyéb esetben a "Connect on Demand : Max Idle Time 5 Min." elé rakja a jelölést! Ilyenkor csak akkor tárcsáz a router, amikor szükséges az Internet kapcsolat és 5 perc tétlenség után bontja a kapcsolatot. ..... "
h_143570:
nagyon köszi!
mihelyst kipróbôltam havernál, jelenzkezem, h sikerült-e!!!piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
mario28
csendes tag
Most feltettem egy netgear-t, ami állítólag ocskább mint egy wifis linksys és ezzel hibátlanul működik. Ugyan mi ment tönkre a linksysben???
mario
-
tcgabor
csendes tag
Sziasztok! Van egy WRT-54G routerem, és az lenne a kérdésem, hogy melyik firmware támogatja azt, hogy rejtett ssid-s hálózathhoz tudok csatlakozni kilens módban (ki tudom választani, mint alapértelmezett hálózatot). Ha a firmware nem tudja, ismertek olyan segédprogramot, ami ezt tudja? Köszi! Üdv mindenkinek!
-
And
veterán
válasz tcgabor #5662 üzenetére
Gyakorlatilag bármelyik 3rd-party firmware jó erre, amelyiket fel tudod tolni arra a routerre. Az nem egy külön feature, hogy rejtett SSID-jű AP-re csatlakozol. Amelyik eszköz tud kliens-módot, az képes erre is. Külön programmal erre nem leszel képes egy router esetén, ezt csak a firmware tudhatja. De egy 54G-re feltenni manapság nem a legegyszerűbb, v7.0-ás hardver esetén egyenesen kizárt.
-
tag
HI!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy meg lehet-e azt csinálni
ezzel a tomato firmwareval, és egy wrt54gl routerrel, hogy ha
a router egy többgépes hálózathoz csatlakozik és csak a
wifi osztás a feladata, akkor tudjon kétféle wifit is osztani :
egy vendéget a külsősöknek amikor csak netet oszt és a belső
hálót/szervert nem látja a vendég, és egy másik wifit
a "belsősöknek" amin wifis net mellet a belső háló és
szerver is feltártulna . ( és persze mindkettőt más-más jelszóval
lehetne elérni )előre is köszi a helpet
( Mert így nem venné meg fölöslegesen ez a civil szervezet akinek kellene)m.
-
Douwe
csendes tag
A wrt54gl router wan-on keresztül mekora sebbeségre képes? A magyar oldal szerint csak 10 Mbps-ot tud.
-
And
veterán
válasz nubu015 #5664 üzenetére
Tomato-hoz nem tudok szólni, de szerintem DD-WRT-vel meg lehet oldani. Mégpedig egy, a v24-es verzió óta elérhető virtuális AP (VAP) hozzáadásával. Ugyanazon a rádiócsatornán, amelyen a fizikai AP működik, létre lehet hozni egy (vagy akár több) virtuális interfészt, külön SSID-vel és eltérő kulcsolással. A VAP beállításainál pedig van egy olyan opció, hogy "AP isolation", ha ezt engedélyezed, a VAP-ra kapcsolódó kliensek a netet elérik, de a belső LAN-on lévő többi klienst, egyéb megosztott tartalmat nem.
-
tag
Húúú ez iszonyat jó lenne !
Egy fél napra tudok kérni egy ilyen routert, és most akkor a
következő kérdés az lenne hogy a sok dd-wrt közül melyiket
töltsem le.
( odáig jutottam hogy wrt54gl v1.1, de ebbe a könyvtárba vagy 20féle
*.bin van )
(( jól sejtem hogy fel kell nyitnom a majd a routert és mindenféle
chippek feliratát sasolni ? ))
((( ja és köszi a pontos és informatív helpet )))ja meg még van ilyen micro meg vintage könyvtár is ezen a wrt54glv1.1-en
belül.[ Szerkesztve ]
m.
-
And
veterán
válasz nubu015 #5670 üzenetére
"(( jól sejtem hogy fel kell nyitnom a majd a routert és mindenféle chippek feliratát sasolni ? ))"
Nem, szerencsére GL-változatoknál ilyenről szó sincs, és azt hiszem konkrétan chip-ek sasolásáról más hw/fw-verzióknál se .
Alapvetően néhányféle kiadása van a DD-WRT-nek, amelyek csak a támogatott feature-ök mennyiségében különböznek. Erről több infó itt: [link]. WRT54GL-re a Standard verzió megfelel, két apróság kivételével mindent tartalmaz, ami földi halandónak kellhet, amit meg épp nem, arra vannak a specializált verziók (VOIP, VPN). A Mega nevű kiadás a flash mérete miatt nem megy fel GL-re.
Tehát Neked a v24-sp1 fajtából a "std_generic" nevű bináris kell. Amely fájloknál a generic helyett típusszámot látsz, azok a verziók nem webfelületen történő feltöltéshez valók. Régebben a pakkok tartalmaztak readme-fájlt is, abban leírták, hogy a gyári fw leváltásához a mérete miatt első alkalommal a mini-kiadást illik feltenni, aztán jöhet a következő, pl. a véglegesnek szánt standard. Nem tudom, ezt manapság mennyire kell betartani, lehet hogy nem, de az is lehet, hogy a gyári fw beszól a számára 'túlméretes' standard-verzió miatt.[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
HI!
na feldobtam egy uj gl-re egy v24sp1vpn-t egesz erdekesdokokat lattambenne ma csak ido kene kiprobagatni
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
pr0bi
senior tag
pár hozzászólással hátrébb a választ is megkaptam sorry
[ Szerkesztve ]
-
politomi
tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem tőletek. Rendelkezem egy Linksys WRT54GL típusú wireless router-el és a leendő htpc-el szeretnék kapcsolatot létesíteni vele. A router-t és a gépet egy szint és kb 15m választja el egymástól. A kérdésem az lenne hogy milyen wifi eszközt érdemes venni? PCI vagy jó az usb is? Melyik a megbízhatóbb és stabilabb? A válaszaitokat előre is köszönöm.
-
politomi
tag
Viszont a komoly hozzászólásokat továbbra is várom. A kérdésem: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz politomi #5679 üzenetére
Gondolom a két szint között van egy vasbeton födém, de neked egy stabil és gyors wifi kapcsolat kell. Viszont stabil és gyors kapcsolathoz megfelelő jel erősség kell.
Biquad antenna nélkül is lesz kapcsolat az eszközök között, csak a sebesség lesz kisebb.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
neduddki
nagyúr
HI!
mit szerenel tudni? en pki-zek de arrol mar mleirtam tavasszal mindent:- )
udv
neduddki
p.s. keresobe ird be a totyiknal neduddki es ott van az osszes fromedventyem:- )))
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
csabszli
csendes tag
Egy kis segítségre lenne szükségem két router összekötésével kapcsolatban. Adott egy linksys wrt54g\firmware 7.0.0.1\ és egy msi rg54g3 wireless router, ezeket szeretném összefűzni, hogy menjen a net és a hálózat is. A linksys lenne az első, rajta kábelen egy gép, az msi a második, rajta 2 gép, egyik kábelen a másik meg wlanon. A 2 router között van vagy 150-méter,és külső antennával használom a netet,ami így megy rendesen.
Tehát mindenképpen össze kellene valahogy hangolnom a két routert.A netet két külön házban szeretném megosztani a 2router segitségével.
-
And
veterán
válasz csabszli #5685 üzenetére
Mármint jelenleg milyen wifi eszközzel megy a neted (mire csatlakozik az az antenna)? E két router valamelyikével? Mert különben nem egyszerű mutatvány összehozni a kapcsolatot két, szinte "alap" tudású router között. Egyedül az MSI tud WDS-t, de ez önmagában nem elegendő a kettő közötti linkhez.
(Mod: elég egyetlen topikba feltenned a kérdésed.)[ Szerkesztve ]
-
csabszli
csendes tag
Jelenleg a linksys routeröl megy a net,mind a két házban.
-
And
veterán
válasz csabszli #5687 üzenetére
Kicsit bővebben? Ez valamilyen wireless szolgáltató által biztosított net, vagy mit értettél az alatt, hogy "külső antennával használom a netet,ami így megy rendesen"? Milyen eszköz csatlakozik a Linksys-re vezeték nélkül? Hogy kapcsolódik jelenleg a két épület? Milyen hardver- (nem firmware!) verziójú az a Linksys? Ehhez segítség pl. itt: [link]. Azért kérdem ezeket, mert nekem úgy tűnik, hogy ezzel a két routerrel alapesetben nem fog menni. A Linksys-sel talán lehet kezdeni valami, de a hardver pontos verziója utóbbinál is kizáró ok lehet.
-
csabszli
csendes tag
ADSL netem van,arra van most kötve a linksys fw7.0.ez a router van az egyik 1. házban,és most wlan kártyával netezek a 2. másik házban a linksysröl.De azt szeretném,ha a 2. másik házban is megtudnám osztani a netet és nem kellene ahhoz az egyik gépnek állandóan menni,ezért szeretném az MSI-vel megosztani itt is a netet.
-
And
veterán
válasz csabszli #5689 üzenetére
Ok, már kicsit tisztább a kép . Milyen jó, hogy épp tegnap mentünk bele egy másik routeres topikban, hogy mire is jó a wifi-kliens mód, meg a multifunkciós routerek (#3471-#3490). Namost, gyári kiépítésben egyik, általad kérdezett típus sem ilyen. Az MSI ismeri a WDS-t, de ennyi. A WDS-link felépítéséhez mindkettőnek tudnia kell ezt. A Linksys 54G-k bizonyos verziói fw-cserével multifunkcióssá tehetők, de a WRT54G v7.0-ás hardver nem.
-
And
veterán
válasz csabszli #5691 üzenetére
Ha a Linksys WRT54G hardvered verziója v7.0 (amit még mindig nem tudunk), akkor a jelenlegi hardverekkel nem sok. Adtam egy Wikipedia-s linket, annak segítségével ez tisztázható, pl. a gyári szám első 4 karakterének ellenőrzésével.
Két router csak akkor tud vezeték nélkül kapcsolódni, ha legalább az egyik multifunkciós (be lehet állítani kliensnek), vagy mindkettő ismeri a WDS-t. Az az MSI egy érdekes típus, mert bár wifi-oldalon nem többfunkciós, de a WDS-t azért támogatja. Ez pedig tudomásom szerint ritka: általában a multifunkciós routereket lehet WDS-hez konfigurálni.. -
And
veterán
válasz csabszli #5693 üzenetére
Nem. Arról van szó, hogy ezek a routerek a vezetéknélküli oldalon csakis AP-módot tudnak. Ezt minden létező wifi-router ismeri, pont az a gond, hogy az egyszerű fajták ezen kívül mást nem. Márpedig az access pointok azok a hardverek, amelyek egyéb trükk (ez lenne a WDS) nélkül nem kapcsolódhatnak egymáshoz. A kör bezárult.
-
rii
nagyúr
válasz h_143570 #5659 üzenetére
szia!
haverral telefonon beszéltem
sajna default disabled-on volt a MAC adress,
viszont a Status-nál meg nem csak 00:00:00:00:00 -t ír, hanem más számokat is ... :-/van még tipped lécci, hogy merre lehet a hiba?
chello-t van értelme ilyennel felhívni?
vagy a telepítő CD-jét kellene letölteni ennek a wrt54gl-nek?előre is THX!
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
And
veterán
válasz csabszli #5695 üzenetére
Kliens képességgel megáldott LAN-portos w-fi-eszközre (AP v. router).
#5698: Nincs vele semmi baj, amíg nem vársz el olyan feature-t tőle, amit gyárilag nem támogat (kliens, ad-hoc, repeater, WDS, TX-power, meg még ezer másik). Merthogy idegen firmware-t, amely ezeket tudja, nem fogsz rá feltolni..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest