-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
p.geri
csendes tag
Sziasztok.
Most vettem egy wrt54gc routert.
A wifi titkosítást próbálnám beállítani, de users manualból nekem nem teljesen tiszta a dolog(a befsr45-öt nem volt nehéz beállítani annó ).
Azt olvasom, hogy a wpa2 mixed mod lenne a legjobb. A kérdésem az lenne, hogy a key renewal-t hogy kell értelmezni? Milyen gyakran kellene új jelszót megadni?(nézzetek hülyének, de nem igazán értem). Állíthatom nullára, és akkor én, bármikor cserélhetem a pw-t? Ha itt megadok egy időintervallumot, akkor annak végeztével ő generál egy új pw-t, és ezt hogyan tudom meg?
Olvastam, hogy pár embernél volt gond torrent használatnál. Ez erre a típusra is igaz? Megoldási javaslatot tud valaki?
Köszi a segítséget.
Bocs, ha hosszúra nyúltam -
attus
csendes tag
Hello
Nekem van egy linksys wrt54gr wifi ruterm,a mtáv hozott egy tomson st780 i rutert
Az lenne a kérdésem hogy hogy lehetne ezeket összekötni hogy a linksys agy a továb a jelet.
Mert igy nem tudom mire használni. -
And
veterán
Szerintem itt nem csak a key-renewal értelmezésével van gond, hanem magának a WPA-nak a mibenlétével. A házilagos körülmények között használt megosztott kulcsú WPA (WPA-PSK) egyik lényege, hogy az általad megadott titkos kulcs, a passphrase nem egyenlő azzal a kulccsal, amellyel a titkosítási eljárás a hálózati forgalmat védi. Előbbi csak a valódi kulcs átadásához / cseréjéhez szükséges eljárás (hitelesítés) biztonságos végrehajtásának az eszköze. Utóbbi dinamikusan változik, méghozzá akkora periódusidővel, amekkorát a kulcsmegújítási paraméterben határozunk meg. Tehát neked nem kell ismerned a 'valódi' kulcsot, és normál körülmények között (értsd: megfelelő hosszúságú, nem értelmes passphrase alkalmazása mellett) az alapértelmezett key renewal paraméterhez sem kell nyúlnod.
-
JOSI0506
csendes tag
üdv
nekem olyan gondom lenne a routerrel hogy kábel tv-s netem van és nemtalálom hogy hol lehetne beállitani és hogy mi kell hozzá. asztali gépre utp kábellel laptopra pedig vezeték nélkülivel akarom megcsinálni de nem megy
tudtok vmi ötletet?
köszi![ Szerkesztve ]
-
bolcsodal
addikt
Üdv!
A minap szereztem be egy ilyen routert. A kérdésem az lenne, hogy Torrent-hez a Port Forwarding-ot, vagy a Port Triggering-et ajánljátok-e? Nekem a Triggering okosabbnak tűnik az alap DHCP miatt.
Csinált már valaki ilyent? Nagyjából sikerült belőnöm, de érdekelne, hogy ti hogy konfiguráltátok (pl. ha random port-tal indul a uTorrent, vagy nem stb...). Mi a pontos fogalma a triggered range és a forwarded range kifejezéseknek ebben az esetben? Gondolom a triggered range az az, amit a Torrent szólongat a forwarded pedig amihez kívülről kapcsolódnak a peer-ek.
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
bougiemen
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Linksys WRT54GC típusú routerben, melyik menüben és hol tudok beállítani, olyat, hogy torrent nél aktív módom legyen vagyis nyissa meg az adott portot...
köszi
-
(jan)
őstag
müködik valakniek dd-wrt v24-ben a wl command ?
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
-
bolcsodal
addikt
válasz h_143570 #4764 üzenetére
Tehát adott esetben a triggering biztonságosabbnak tűnik.
Mivel ha jól értem, akkor a port forwarding megnyit állandóra egy portot, míg a triggering csak akkor nyitja meg, ha előtte érzékel kifelé menő forgalmat.
Adott esetben a torrent egy porton kommunikál nem? Tehát ha a triggered rangbe egy portot ás a forwarded rangbe is egy portot adok meg, akkor elméletileg működnie kell...
Hátránya hogy több PC esetében problémázhat...
[ Szerkesztve ]
-
h_143570
addikt
válasz bolcsodal #4765 üzenetére
A trigering eseteben addig van forward amig van a trigering rangeben megadott portokon kapcsolat. Ez visszont torrent eseteben nem garantalhato. Egy FTP szerver eseteben visszont mar lehet, hogy mukodne megbizhatoan.
Nem, a torrent nem egy porton komunikal, a TCP protokol mukodesi elve ebbe beleszol. A tavoli port ugyan fix, visszont a lokalis port veletlenszeruen valtozik, bar van lehetoseg fix lokalis porthoz kotni a kapcsolatot, ha tamogatja a kerdeses program.
Azaz ha bejovo kapcsolatok a torrent kliensed altal figyelt portra fognak erkezni, mar ha forwardolva van a kerdeses port.
Mig a kimeno kapcsolataid veletlenszeruen valasztot helyi portokrol indulnak, es ezeket figyeli port triggering. Ezert be kellene raknod 1-65535 ranget es meg igy sem biztos, hogy mindig elni fog.Ha ugyan az a 2 range azzal az lesz a gond, hogy ammig nicsen adatmozgas a kerdeses porton addig nem kerul forwardolasra, viszont amig nem forwardolt addig nem lesz rajta adatmozgas, mert az csak a bejov kapcsoaltokhoz van hasznalva torrent eseteben.
Attol, hogy a port at van-e engedve a routeren az meg nem jelent onmagaban biztonsagi kockazatot. Ha nincsen a kerdeses portot figyelo alkalmazas akkor a windows eldobja. Mivel a router kapta meg eloszor a kapcsolatot es ahhoz hogy at tudja engedni ahhoz nyitnia kell egy ujat igy az esetleges adatcsomagokon alpulu tamdasaok nagyresze is hatastalan. Vagyis ez eseteben ha nem fut a torrent kliens akkor a kapcsolatok eldobasra kerulnek es kesz.
Kulonben a lineklt oldal aljan meg volt emlitve, hogy alkalmazas tamogatas kell hozza es eleg keves tamogatja ezt a funkcionalitast.
A masik megoldas az UPnP, de az eleg komoly biztonsagi kockazatot is jelenthet.
-
bolcsodal
addikt
válasz h_143570 #4767 üzenetére
Értem...tehát meg lehet csinálni egy olyan konfigurációt, ahol a Torrent kifelé menő forgalmát egy széles range-re állítva forwardolom a uTorrent bejövő portját. Tehát effektíve csak akkor nyitott a bejövő port, ha a beállított triggering range-ben adatmozgás van. Ebben az esetben ha mondjuk más alkalmazás is használja a trigger-port-okat, akkor is kinyítja a bejövő protot a router?
Mert ez esetben tényleg érdemesebb a port forward. Csakhát ahoz fix IP-t kell állítani...
Más...
Automatic DHCP konfig mellett símán ment a Diablo online...pedig a linkelt oldalon leírják hogyan kell Port Forwardolni. Ez azt jelentheti, hogy nincs normálisan beállítva a router? Mivel kérdés nélkül kiengedte az alkalmazást...
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
urak
erről mit tudtok???...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
h_143570
addikt
válasz bolcsodal #4769 üzenetére
Pontosan, sot ha csak bejovo kapcsolatod van akkor jo eselyel kimeno kapcsolat hijan akar meg is szuntetheti, de ez mar fw kerdese.
Az online jatekokhoz nem kell portforward, mivel a kimeno kapcsolatokat kiengedi a router. Ha szeretnel sajat diablo szervert csinalni, amihez szeretned, hogy a barataid is csatlakozni tudjanak, az interneten keresztul, akkor mar kell a port forward.
A bejovoket csak azert nem engedi be portforward nelkul, mert a belso halozaton tobb gep is lehet es bejovo kapcsolat eseten nem lehet eldonteni, hogy melyiknek is szol, igy eldobja. Kimeno kapcsolatok eseteben ilyen problem nincsen.
A router tenylegesen a bejovo adatforgalom szuresere jo. Kimenot is lehet szurni nemelyikkel, de mivel nem a gepen fut igy alkalmazas szinten nem tud vizsgalni. Sot azt sem tudja eldonteni, hogy miert let kuldve a csomag (pl egy spyware kuldeti egy legalis progival), vagy hogy mi a tartalma. Amit ellenorizni tud, hogy arra a cel cimre mehet a csomag vagy sem.
Ha alkalmazas szinu szurest akarsz akkor szukseged lesz egy jo tuzfalra egy eros HIPS-el (alkalmazas viselkedes figyelesel).
-
nagyúr
Mától én is csatlakozom a WRT54GL-esek közé! Sikerült megvennem csak még nézem 1 napig a dobozában
Egyébként javít a net sebességén is vmilyen módon?
[ Szerkesztve ]
-
bougiemen
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hogy Linksys WRT54GC routernél Wireless menüben
WIRELESS MAC FILTER t szeretnék beállítani, van 2 választási lehetőség, melyikkel éljek?
1.)Prevent PCs listed below from accessing the wireless network.
2.)Permit PCs listed below to access the wireless network.Ugye ez az, hogy csak azok a gépek kapcsolódhatnak amiknek be lesz írva a MAC címe
köszi bougi
-
nagyúr
Na sikerült haver segítségével beüzemelni és egy jó firmware-t rárakni! Eszméletlen a különbség az SMC Barricade és e között!
SMC-vel:
Linkysys-el:[ Szerkesztve ]
-
(jan)
őstag
válasz KaiotEch #4776 üzenetére
eza a mérés eléggé szubjektív !
lehet most mérsz egy x sebeséget de 10 perc múlva más stb stb .. tehát változo akár az időjárás !
én nem erre alapoznám egy router minőségét, hogy menyire jól dolgozik ...
fogj vagy 2-3 gépet inditsd el a torrentet mindegyiken és próbálj meg netezni
-
nagyúr
válasz h_143570 #4778 üzenetére
Nem csak ez, a pingem is sokat csökkent, de az oldal letöltése is sokkal gyorsabb... Ha belököm a torrentet maxon akkor mellette a net az már nagyon sivár...
Amúgy nem 8Kb-al nőtt a le sebességem mert eddig torrenten 370 fölé nem igazán ment most meg van hogy 420-430 is besikerül.. A firefoxos töltésnél meg majdnem 500-ra is felmegy eddig csak 445 volt ott a max!
[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Olyat lehetséges csinálni, hogy van két ház mindkét házban van net ahol routerrrel van osztva a net, na az lenne a lényeg , hogy meg lehet e oldani azt valahogy , hogy a két routert összekapcsolva egy hálózatot hozzak létre a két router között és még annyi , hogy ezt wifin kéne megoldani. az egyik router egy WRT54gl a másik meg egy valamilyen smc router, és ha lehetséges akkor hogyan. A linksys routeren tomato firmware van. -
nagyúr
Persze! Pont ma hallottam haveromtól aki nekem is beüzemelte a tomatot hogy lehet úgy is, hogy egy irodába van 4 WRT54GL pl. és összekapcsolód őket... majd wifi-n szipkázzák a gépek a netet és a routerek "megbeszélik" egymást közt hogy most melyik sugároz melyik gépnek... a jelerősség alapján!
Ő lehet meg is tudja csinálni... priviben adhatok pl msn elérést csak mostanság nem sokat van fennt!
[ Szerkesztve ]
-
h_143570
addikt
Ez igy erdekes feladat lesz, WDS+AP modba kellene allitani mind2 routeren a wifit. Ezt visszont eleg keves router tudja alap szofverrel. Meg az is kerdes, hogy mit akarsz kezdeni az igy letrehozott halozattal. Ha sima lankent akkor az talan mukodik, ha a 2 internet eleres sebeseget akarod osszeadni akkor az mar nem biztos.
-
cibuu
tag
Üdv!egy kérdés lenne!
linksys wrt54g routerem van,és szeretném ha az egész házban lehetne használni az internetet laptoppal.
2 szintes nagy családi házban lakunk,a router és az asztali pc az emeleten van a ház egyik sarkában,és mivel a két szint között beton lap van ,ezért gondolom az árnyékol sokat,igy csak akkor jó a net ha a routeres szoba alatt vagyok,vagy max a routeres szoba alatt lévő szoba szomszédos szoba valamelyikében,de úgy már nincs jel hogyha a ház másik sarkában vagy a kertben vagyok.olyan kérdés lenne, hogy erre megoldást tudna adni a Linksys HGA7S antenna?
mennyivel nőne az a távolság házon belül,és kintre,ha ilyen antennát szerenék fel a routerre?segitségeteket előre is köszönöm
bye -
Balli
őstag
Egy PS3-at szeretnék csatlakoztatni a routerhez, de ehhez tudni kellene többek között a DNS1 es DNS2 értéket ami a Status\Router menü alatt van. Viszont ott nincs beirva semmi ez hogy lehet es hogyan tudom oda bevinni? Mar megneztem milyen DNSe van a szolgalatomnak.
Az hogy az IP, Subnet Mask es Default Gateway ertekei nullat mutatnak az normalis?
A laptopomat mindenesetre tudom igy hasznalni wifin keresztul...Athens 2004
-
Integra
titán
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Balli
őstag
Meg annyival egeszitenem ki, hogy a static DNS1 es DNS2-be beirtam a lenti DNS-ket es utanni megjelent a satusban a ket cim, de nem vagyok benne biztos hogy igy kell helyesen bevinni, mert ezutan sem tudtam csatlakozni a PS3-al, hiaba vittem be oda is ezeket az ertekeket. De a tobbi ertek amiket lent irtam meg tovabbra is nulla..
Athens 2004
-
h_143570
addikt
válasz KaiotEch #4787 üzenetére
Ez eleg sok mindetol fugg, de 10 meternel ne szamits sokkal tobbre lakason belul es ott mar allig lesz sebesseg. Ez sajnos az osszes wlan eszkozre igaz, iranyitott antennakal novelheto a hatotavolsag. Illetve az sem mindegy, hogy milyen tipusu es minosegu a wlan halokari a gepben.
-
h_143570
addikt
DNS1 -nek add meg a router ip cimet, vagyis az atjarot, DNS2 maradhat uresen. Ha esetleg tamogatna DHCP-t akkor erdemes lenne inkabb azt hasznalni.
ha alapbealitasokon van akkor
subnet mask: 255.255.255.0
default gateway: 192.168.1.1
az ip meg 192.168.1.1xx (az xx helyere barmit irhatsz, csak kulonbozon a laptopetol)[ Szerkesztve ]
-
(jan)
őstag
válasz h_143570 #4793 üzenetére
hát én ezt megcáfolnám!
a szobámban (emelet) volt egy atheros csippel szerelt valamilyen ap- ez így rá volt kötve a netre és használgattam...
a földszinten lévő MELLÉK épületben található garázsból a KOCSIBAN ülve vígan neteztem (11mbps stabil link)
tehát votl egy vasbeton födém némi fal meg egy jó nagy bádogdoboz amin átkellet magát harcolnia a jelnek .. de működött
ja és semmilyen irányított antenna nem volt , csak az ap-n lévő fogpiszkáló és a laptop beépített wifije
-
Integra
titán
válasz h_143570 #4793 üzenetére
érdekes.
a csompi kis rúterem a 3 szintes házban középen van.
vasbeton födémen keresztül is meglepően szépen, teljesen stabilan sugároz, mind a ház előtt kocsiban, mind a kertben is jól lehet vele dolgozni, és a filmek mozgatása is nagyon szépen működik
tény, hogy nem kábel, de egy rossz szavam nem lehet rá!
persze, amit csak lehet, kábellel csatlakoztatok és nem wifivel.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
bazsi1000
tag
hello.
most vettem egy wrt54gl-t és tomato 1.19 el minden faszán megy(WPA2,wlan szűrés,static ip ,qos) és átettem 160mWra mert az emeleten van a gép és már lent nem lehetett jól fogni.
kérdésem hogy ha folyamatosan így használom akkor mennyit bir a router és mennyit ha 100mW mert ugye ennyi az engedélyezett???
ja és hűtés nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Társasjáték topic
- Házimozi belépő szinten
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vírusirtó topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- SkyShowtime
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest