- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ratkaics
senior tag
Egy ideje már harcolok a nyomtatóval, mert nem akar tökéletes lenni.
Ezt a kattogást csak akkor hallom, ha olyat nyomtat, amikor sok a visszahúzásos feladat.
Amúgy az extrudert mennyire érdemes/lehet szétszedni? Én még "csak" annyira szedtem szét, hogy a száltovábbító részt még egyben maradt, de nem is láttam rajta dugulást.
PLA-t próbálok nyomtatni 200 fokon.Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
ffodi
veterán
válasz ratkaics #36701 üzenetére
Ha anomáliát tapasztalsz, érdemes szétszedni teljesen. Szóval szerintem szedd szét, takarítsd ki és tedd rá a tartalék PTFE csövet + fúvókát (kézikönyvében le van írva hogyan kell szétszedni, ha jó emlékszem).
Erre visszatérve:
Olyan, mintha az asztal jobb oldala nem lenne jól szintezve, illetve mintha túl közel lenne a fej (offset).[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Saccco
nagyúr
válasz ratkaics #36706 üzenetére
Jobb hűtő a torokra.
Jobb hotend, amit könnyebb hűteni.
Gyorsabban nyomtatni, ne legyen ideje beledögleni.
Kisebb retract, kevesebb retract.
Ne használj PLA-t, hanem mondjuk PETG-t.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
ratkaics
senior tag
Szétszedtem. Kitakarítottam. (Valóban volt a recék között 3-4 helyen nagyon apró műanyag maradvány, kipiszkáltam, összeraktam).
A fúvókát és a PTFE csövet már cseréltem, újraszinteztem az asztalt.
Most már sokkal jobb a helyzet, viszont van ez a modell.
Ha ezt szeretném nyomtatni, akkor sajnos azon a részen, ahol a rácsos rész kezdődik, ott "elvérzik". Nem ragadnak egymásra rendesen a rétegek és kattogó hang is hallatszik.Szóval valami még mindig nem ok.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Saccco
nagyúr
válasz ratkaics #36712 üzenetére
Lehet még dugó a PTFE cső alsó felén. Esetleg kijár a PTFE és feltölti anyaggal azt a részt.
De szerintem PLA hiszti. Melege van. Lassan megy és elpuhul, bedugul.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
HornedReaper
senior tag
Megjöttek a 0,4mm teflonos nozzle-k Aliról [link] Viszont kipróbálni később fogom.. PLA-hoz felesleges, mert az úgyis alig kenődik? PETG-hez meg hardened steel nozzle használok.
Abból ez a típus jött most szembe [link] de nem tudom hozna-e plusszt a hagyományos V6 hardened steel nozzle-hoz képest. Sok a "fejlesztés" mostanában úgy látom
Ill. ez a típus jó valamire, vagy csak állandóan eldugulna retract esetén?
Trianglelab DDB / BMG extruder is szépen megváltozott. Érdekel esetleg valakit eladó V1 szett palacsinta motorral?
Ill. lesz egy eladó Ender 3 / V2 / PRO dual Z átalakító szettem, csak orsó kell hozzá meg nyomtatni tartót Thingiről:
-
Imy
veterán
válasz HornedReaper #36714 üzenetére
Teflonos nozzlenek mi az előnye? Nekem nem ragad az anyag a nozzlera, ha jó a beállítás.
-
Imy
veterán
válasz HornedReaper #36717 üzenetére
Azure PETG-t használom, meg van valamennyi SUNLU-m, azokkal smemi gond. A FilamentPM azzal volt gondom, de azt nem használom. Ott is a flow csökkentés sokat javított.
-
Reggie0
félisten
válasz HornedReaper #36714 üzenetére
Ez arra jo, hogy gyorsabban lehet vele nyomtatni, mert nagyobb feluleten es a filament kozepere bevezetve is adja at a hot.
-
Saccco
nagyúr
válasz Reggie0 #36720 üzenetére
Nem mellesleg javítja a rétegek összetartását is, legalábbis a rendes CHT. Ez a betétes kicsit olyan he.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
khron78
őstag
Sziasztok!
2 féle miniatűr alkatrészt kellene reprodukálni. Valaki tudna nekem segíteni, vagy esetleg ötletet adni, hogy hol foglalkoznak ilyen méretű műanyag nyomtatásával? Pár milliméteres darabokról van szó. Sajnos ezek meg vannak repedve, így valami erős anyagból kellene, pontos mérettel.
[ Szerkesztve ]
-
HornedReaper
senior tag
Gondolom nylon-ból elég erős lenne piciben is
-
törölt tag
Nem olyan régen felvetettem és tulajdonképpen azóta is foglalkoztat a gondolat, hogyan lehet a legegyszerűbben leghatékonyabban megfigyelni a nyomtatót illetve legújabban az is foglalkoztatott, hogyan lehetne hálózatba kötni a csak USB-vel rendelkező gépeket. Teszteltem egy rakás kamerát, egész halommal vásároltam össze, PTZ IP biztonsági kameráktól a compakt hídkamerákig (bridge) széles volt a paletta. Ezen kívül kiépítettem egy vezeték nélküli rendszert LAN és wi-fi technológiákkal mivel szó sem lehet kábelezésről. Nem vagyok hajlandó már botladozni a tengernyi kábel között falat furkálni stb. Szerencsére a powerline technológia már van olyan fejlett, h. stabil és így hasznos tud lenni. Mire tulajdonképpen elkészültem, Crealityéknél meghallották az igényemet... [link] (ez már a 2.0 tehát én vagyok lemaradva) Mivel nem kedvelem a geekbuying.com-ot a visszaküldési politikájuk miatt rövid keresgélés után... ha van egy USB kamerád ez is elég lehet. Természetesen meg fogom rendelni mert kíváncsi vagyok hogyan lehet egyben egy eszközzel megtenni mindazt amit én több eszközzel kreáltam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz khron78 #36731 üzenetére
Ez egy kétkazettás deck mechanika. Ki lehet nyomtatni de előtte rápróbálnék a Conrad-nál vagy hasonló helyeken raktármaradékért... A kuplungnak tökéletes nyomat kell mert el kell csúsznia, adott esetben ott fog kiegyenlítődni a főtengely és az orsók közötti fordulatszámkülönbség. Milyen deck ez? Ránézésre kommersz mechanika szerintem min. 2 milliárd tonnát gyártottak belőle.
[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
válasz Scallion #36732 üzenetére
Nylon? Amúgy én csak poénból pótoltam (persze nem kuplungot) VHS-ben szíjtárcsát PLA-ból. A mai napig működik gond nélkül. Itt azért van súrlódás, így nem ajánlott, de a nylon jó lehetne hozzá. Kipróbálnám esetleg PETG-bő, annak a felülete eleve csúszós.
Egyébként ITT érdemes körülnézni, lehet hogy kapható.
[ Szerkesztve ]
-
Scallion
senior tag
válasz kriszpontaz #36734 üzenetére
Fdm fel sem merült. Gyantában gondolkodtam de még azt is utomunkálni kellene és nem ismerek ilyen gyantát. Pedig elég sokfélével dolgozom ( még kerámiával is). Dolgozom nylon-al egyébként.
-
Scallion
senior tag
válasz kriszpontaz #36737 üzenetére
Sokfajta gyanta van , jó lenne tudni az eredeti anyagot.
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Tervezek egy tárgyat, és ebbe kellenem egy M3-as imbusz-fejű csavart rögzítenem (hogy a menet álljon ki a tárgyból). Van ötletetek, hogy tudnám úgy fixálni, hogy ne forogjon el, amikor kívülről feszítem? Ugye az a gond, hogy kör alakú a feje.
-
khron78
őstag
válasz Scallion #36738 üzenetére
A Hobby elektronika topikból irányítottak hozzátok.
Egy fórumtárs írta ezt:"igen, 3d nyomtatás nagyon jó megoldás erre. Ha van némi hő a magnóban akkor PETG anyagból tartós darabokat lehet csinálni, PLA felejtős itt. Esetleg még műgyantás nyomtatóval gyantából is lehet. Fontos viszont, hogy nagyon precízen lemérd az átmérőket, mert befolyásolja a sebességet."
-
Saccco
nagyúr
How FAST is KLIPPER REALLY? ...CHEAP BED SLINGERS ?!
Szerk.: mondjuk nem tudom miért kell kiabálni a leírásban...
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest