Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bt505

    újonc

    Sziasztok, elnézést az ismételt kérdés miatt (olvastam párat, de nekem nem használt), de napok óta próbálok rájönni a problémára, folyamatosan szétszerem majd össze azok alapján amit találtam, de nem sikerül megjavítanom a nyomtatómat. Megpróbálom részletesen leírni, hátha tud valaki segíteni nekem így.

    Creality Ender 3 nyomtatóm van amikor megvásároltam utána rendszeresen használtam akkor nem volt semmi komoly baja, kis karbantartásokat igényelt, de mindig úgy nyomtatott ahogy szerettem volna. Később már nem használtam egy ideig (2,5 - 3 hónap -ig) és most újra szeretném, csak elkezdett vacakolni.

    Ami változott, hogy egy másik szobába került és ott szerettem volna nyomtatni és azt tapasztaltam, hogy a filament nem jön ki a nozzle részből. Először azt gondoltam, hogy eldugult vagy elhasználodott, mert elég sokáig használtam ugyan azt ezért rendeltem újakat és kicseréltem. Sajnos ez nem oldotta meg a problémát. A másik dolog amire gondoltam, hogy teflon csővel lehet valami, rendeltem újat ebből is (4mm külső 2 mm belső átmérő) ami hasonló volt az eredetihez, kicserélés után a probléma megmaradt. Majd gondoltam, hogy a ultimaker cura -val tudok valamit alkotni, feljebb vettem a hőmérsékletet, pár beállítást módosítottam, ennek az eredménye ( mellette nozzle csere + teflon cső csere) egy darabig szépen nyomtatott (~15 percig), utána megint elkezdte, hogy nem jön ki a filament.

    Tanácstalan lettem, rengeteg videót néztem ezekről amik általában inkább azokat javasolják amiket már megcsináltam és említettem, de nem vezetett sikerre. Amit észre vettem, hogy ha "szimulálom" a filament adagolást (vagyis visszahúzom majd beletolom) akkor egy idő után nehezebb visszatolni és lehet ezzel nem bír megbirkozni a léptetőmotor. Próbáltam minél óvatosabban csinálni ezeket a szereléseket, pl a cső ne törjön meg a extruder részben lehet ott ütközik, de akkor szokott az lenni, hogy egy darabig jó utána megint az lesz hogy nem jön ki semmi a nozzleből és kézzel se bírom átnyomni vagy csak nehezen.

    Gembird Filament PLA használok, de eddig sose volt vele problémám, ahogy említettem, rendszeresen használtam régebben és számomra teljesen megfelelt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák