Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kristof_

    tag

    válasz Srac321 #1966 üzenetére

    Én is még csak tervezem, pont a napokban küldtem el gyártatásra pár alkatrészt, de az eddig összegyűjtött infókat megosztom, ha érdekel. Reményeim szerint márciusra már össze lesz szerelve, csak hát a vizsgaidőszak (szintén gépész). Utána tudok pontosabb saját tapasztalatokat mondani amit elrontottam.

    1, Deltának elvileg iszonyat nagy a számolási igénye, én első nyomtatóként nem merném bevállalni. A többi azért nem szimpi, mert nagyon soknak tűnik a mozgatott teher a motorok miatt. Én a corexy mellett maradtam, mert ennél összesen egy mozgó motorom lesz, ami az extrudert vezérli és nekem ez tűnt a legszimpatikusabbnak. Olvastam régebbi fórumbejegyzéseket valahol ahol nem ajánlották, mert a Marlin firmware bugos volt alatta, de ezt már javították.

    2, Tapasztalatom nyilván nincs vele, de egyrészt nyújt egy biztonságérzetet, ha a hotend beleütközne az asztalba, másrészt meg a kalibrálás így tűnik a legegyszerűbbnek. (Nyilván megoldható máshogy is)

    3, A ramps 1.4-en két Z tengely vezérlő van, így két motort tudsz rákötni. Én jelenleg egy motor+Tr12-es orsóval tervezem (+4 tengely lineáris csapágyakkal). A tálcát a lehető legjobban kikönnyítem, hogy minél kevesebb terhet keljen cipelni, de megvan a helye a második motornak is, ha szükség lenne rá.

    4, Véleményem szerint teljesen felesleges ennyire hobbi szinten rákölteni a lineáris vezetékekre+kocsikra. Iszonyú drágák. A többi tengelyem 12mm - Y - fix, 10mm - X - mozgó.

    5, Én a fejre szerelem az extrudert, mivel ez lesz szinte az egyetlen nehéz mozgó alkatrész, azt hiszem ezt túl fogja élni, de erről még én sem tudok semmi egyebet nyilatkozni.

    LG OLED65CX & Samsung HW-Q950T & PlayStation 5

Új hozzászólás Aktív témák