Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz ScouserHUN #18347 üzenetére
Pedig jól gondolod a dolgot, illetve egyetértek az elöttem szólóval. Én így csinálnám:
Vennék egy P31DS3L lapot 12K-ért , bele egy E5200-at (itt PH!-n) 16K-ért, rá egy hűtő 5K-ért. Mellég mehet egy VGA monjuk az említett 8800GT 24K-ért, ez így összesen 57K. Az a lap, proci, és VGA szerintem megér 17K-t...
Procit megrántod 3,2-re, és a teljesítménynövekedés...hogy is mondjam...érezhető lesz.
"B" variáció, hogy veszel 3xK-ért egy 4850-et, és amíg nem veszel alá izmosabb procit, addig szenvedni fog a géped, és közel sem fogod azt kapni, amit már 40K-ért elvárt volna az ember.
-
ScouserHUN
tag
válasz TazLeacher #18351 üzenetére
Csak az az egy bajom, hogy 82000 Ft vásárlási utalványt kapok holnap. Azon vennem kel egy monitort ami -36000 Ft, tehát marad 46000 Ft.
Ebből nem tudom megváltani a világot sajna. Ja és pont az utalvány miatt boltban kell vennem mindent. És azért írtam csak 40000 Ft-ot az előbb mert 2 GB ramot akarok még venni és akkor durván annyi marad.
Nyilván az embernek kompromisszumokat kell hoznia. De azért az érdekelne, hogy ha a B variációt választom, akkor a 8600GT-hez képest hogyan fog muzsikálni a 4850?
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz ScouserHUN #18353 üzenetére
a 8600GT-hez képest hogyan fog muzsikálni a 4850?
Nem összehasonlítás tárgya két kari. Minimum 3-szor erősebb a 4850.
-
ScouserHUN
tag
válasz tzsolesz #18354 üzenetére
Azért kérdezem, mert nyilván sokkal jobb lesz így is minden ezzel a szar 4800+-al is mint a mostani videokártyával. És ezért kérdeztem, hogy mennyire? Mert ha nekem csak a kétszeresét hozza az is szuper. Olyan játékokon játszok mint a WoW, Sacred 2, Witcher, World in Conflict. FPS-eket nem szeretem, de azért a Far Cry 2-t kipróbálnám. Na meg a GTA4et is. Ha ezek így már elmennek közepesen akkor nekem jó. Ja és 1280-at tud max a monitorom.
[ Szerkesztve ]
-
Neoteric
addikt
válasz ScouserHUN #18353 üzenetére
szerintem viszont akkor fölösleges 4850-t venni, mert úgyse fogod kihasználni az erejét.
most ha veszel 4850-t azér mer majd vmikor ha megin lesz pénzed és veszel procit majd akkor talán gyorsabb lesz..
akkor már vehetsz megin új vgat is.legjobban és legolcsóbban sztem ha nem is használtan akkor hanem boltból egy 8800GT 512vel, esetleg egy HD3870-el járnál a legjobban.
még talán a 9600GT is szóba jöhet.még a maradék pénzből ha lehet és muszály levásárolni, akkor vmi új házat vagy egeret vagy ami épp jól jönne még.
PSN: ne0teric_sAN
-
T-unit
őstag
válasz --Disztroj-- #18346 üzenetére
Igen jobb hűtés van rajta mint a ref.-é,és az ára is jó,és direkt azért is ajánlom mert 3 év garis,szal ezidőn belül sem kell nagyon aggódni.
üdv.
-
Rockybro
tag
hello! videókártyát szeretnék vásárolni. eddig a hd 4850 volt a befutó, de sajnos nem lesz jó mert túl sokat fogyaszt. olyan videókarit keresek, ami nem sokkal gyengébb mint a hd 4850, de jóval kevesebbet fogyaszt és jobb lenne ha olcsóbb is lenne...
egyébként az ősrégi ATi Radeon 9600-nak vajon mennyi lehet a fogyasztása?
-
Rockybro
tag
azért gáz a fogyasztás, mert ugyebár még szüleim fizetik az áramot, és eddig is fel voltak háborodva a nagy számla miatt... most h új gépet veszek, az akkor legalább másfélszer annyit fogyaszt... kicsit ijesztő h a mostani videókártyám max. 40W-ot fogyaszt, a HD 4850 meg 243W-ot... vagy én néztem el vmit?
Szerk.: egyébként 1680*1050-re lenne a kari, és játékokra is kellene
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Rockybro #18361 üzenetére
Nálam volt, hogy 30-bl 30-at ment a gép (jó, annak a java része letöltés volt), és mindennel együtt fizettem 7K-s villanyszámlát. Akkor hova ez a nagy para... Havi +1-2K max a többlet egy erős gép és egy letöltős gép között. Aktív használat mellett...ez simán nem látszik meg a villanyszámlán.
Egybként néztétek már a mosógép, vagy a porszívó fogyasztását? Kb. 3-5 órányi játék(!) - tehát nem töltés vagy net, az még kevesebb -alatt se használ el annyi áramot, mint egy mosás alatt a mosógép. És e mellett gondolom van micro, lámpa, esetleg mosogaógép és miegymás. Nem a PC a nagyfogysztó...
-
Rockybro
tag
válasz TazLeacher #18363 üzenetére
köszi megnyugodtam... egyébként mi a véleményetek a HIS IceQ4 HD 4850 512MB -ról?
-
Neoteric
addikt
válasz TazLeacher #18363 üzenetére
jaja.. nálunk is ezen megy a dili, hogy biztos a gép fogyaszt sokat.
igaz nálunk van 3 gép, de abból csak én használom úgy hogy megy napi 6-8 órát. (játék, net vegyesen)
aztán a gépen kívül ott van minden más is.. amit már előttem jer1cho felsorolt.
ha vennél mondjuk 2 gtx280at slibe egy 1400w-os táppal, 4magos húzott procival és 0-24 órába nyomnád a crysis warheadet, akk még talán lenne alapja a félelemnek..
(#18364) Rockybro: egyik legjobb gyári 4850, de van ára.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tomate
veterán
válasz TazLeacher #18352 üzenetére
Az én X2-m 3,2-n kihajtja a 4850-est, nehogy már egy 8800gt-t ne hajtson ki...
-
T-unit
őstag
válasz KaraDani #18371 üzenetére
Természetesen én Mindíg ár/telj.ről beszélek,csak nem írom oda.
Azon teszt szerint 13%-al gyorsabb a hd4670,viszont a jelenlegi kisker árak szerint 4k különbség van a 2 vga között ami 22%-nyi árkülönbség,tehát jelenleg a hd3850 nyert ár/telj.-be.Azonban ha nem sűrűn cserélgetsz vga-t(2-3évente) jobb a 4670,pláne ha 18k alatt jutsz hozzá.
Ha pedig 4850,akkor a (#18344)-as hsz-emet tudom csak ismételni.Azon is jó hűtő van,jó ár mellett.[ Szerkesztve ]
üdv.
-
T-unit
őstag
válasz KaraDani #18375 üzenetére
Amennyire leveszed a venti fordulatszámot, nálam ez 45%-on nem hangos,és ref. hűtős verzió,és 90fok főlé se megy terhelve.
Még ezeket tom ajánlani azt kérdezz körbe pár embert,és vonj le konklúziót melyik legyen:
HIS PCIE HD4850 IceQ4 512MB 256bit 41 582 Ft 2 év [link] (sztem legjobb,és ár is elfogadható)
[link] (olcsóbb verzió,jó hűtő)[ Szerkesztve ]
üdv.
-
Oibacsi
őstag
Sziasztok! Szeretnék egy passzív asus 3450-et a gépembe, de szellőzés alig van. Meg merjem venni?
-
KaraDani
addikt
Sziasztok!
Sapphire hd4850 dual slot 31500ft oem, vagy gigabyte hd4850 zalman 35000ft dobozos? Elég korrekt házhűtésem lesz a halkság is szempont lenne a hűtés teljesítménye melett.
[ Szerkesztve ]
-
ScouserHUN
tag
Hát megrendeltem a HD4850-et Sapphire-ból és a Dual Slotosat. Sajnos az ára elég magas volt 46000 Ft, de le kellett nyelnem, ugyanis Sodexho Vásárlási utalvánnyal veszem és azzal egyedül ezen a helyen lehet fizetni Szombathelyen. Szal nem tudtam azt mondani, hogy akkor megveszem máshol... Jön hozzá egy 500W-os Coolink táp és még 2 GB Ram.
Úgyhogy így fog kinézni a gépem:
MSI K9N Neo V2, AMD X2 4800+, Radeon 4850HD, 4GB Ram 800Mhz, 500W-os táp.
Ezzel egyidőben vevőt keresek a gépből kivett 8600GT-re, valamint az alaplapra és a CPU-ra is. Ha ezeket el sikerül adni, akkor jön a proci és az új alaplap is és akkor majd faja lesz. Addig meg csak kezd ez is valamit a 4850-el
-
T-unit
őstag
válasz Oibacsi #18380 üzenetére
Azt a vga-t nyílván nem gamereknek szánják,hanem aki alacsony fogyasztást szeretne,lehetőleg minél kisebb áron,és hd filmekhez is tökéletes.Ha nem játszol új játékokkal tökéletes.
KaraDani : Sapphire.És asszem arra dúrván 2 év gari is van.
ScouserHUN :500W-os Coolink táp ez mi?Ajánlanám h felejsd el, és vegyél egy minőségi fsp beles gigabyte superb 460w-at te is ha jót akarsz a gépednek.
üdv.
-
KaraDani
addikt
válasz T-unit #18385 üzenetére
Igazad van Én is most megyek mindjárt fél óra a múlva a házért meg a giga superb tápért (9000huf, igazán nem nagy ár egy minőségi tápért). Azt a coolinket én is felejteném gyorsan. Mért ennyire egyértelmű, hogy a sapphire? Csak az ára miatt, vagy jobb a hűtése mint a zalmi a gigán? Vagy a giga kártyája magában a fos?
[ Szerkesztve ]
-
T-unit
őstag
válasz Oibacsi #18386 üzenetére
Szvsz még egy venti nélküli házban is elég rá a passzív hűtés,lévén netnél,filmnézésnél nem fog nagyon megizzadni.
KaraDani : Nézd, +3,5k-t nálam nem érne a zalmis giga mert a zafiré is már bőven jó,akkor már inkább 35,5k-ér a gainward 9566,szintén 3év garival.De ezt mindenki döntse el maga melyik a szimpi.üdv.
-
Clone_73
csendes tag
Mit csinál itt 1-2 ember hogy 90 fok körülire melegszik a 4850 ese????
Én ha 4-5 órát játszom folyamatosan (COD4) akkor sem tudom 65 fok fölé vinni.(ASUS-4850 glaciator hűtővel -gyárilag az van rajta- )
Persze húzva nincs mert fölösleges, ha megy rajta mionden mint a vízfolyás.
Csak kiváncsiságból kérdeztem.
Vagyok aki vagyok, élek ahogy élek, s míg tép a szél érzem, hogy élek
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Tomate #18372 üzenetére
Erről most nem szeretnék vitát nyitni, volt már elég sok VGA-m, többek között 8800GT is. Az X2-es 3,2-n is legfeljebb egy 2,8-as C2D-nak felel meg, ami sajnos manapság a teljes kihajtáshoz kevés...nem azt mondom, hogy használhatatlan, de lenne még a VGA-ban tartalék. Múltkor volt a PH-n is teszt, álljon itt a konklúzió:
Összegezve a látottakat, az előző generációs videokártyák mellé Athlon X2-t vagy alacsonyabb órajelű Pentium Dual-Core, illetve Core 2 Duo processzort ajánlunk. Az ennél gyorsabb videokártyák (Radeon HD 4800-as széria, GeForce GTX széria) alá már illene betenni egy 2,6–3 GHz körüli Phenomot vagy Core 2 Duót. Ha nem kerül sokba a fejlesztés, akkor nem gond, ha tuningolunk, de valódi VGA-limites beállítások mellett nem vesszük majd hasznát.
Már a 8800GT(S)-nek is kellett a 3-3,2. Hány tesztet futtattál? Vagy csak használod, nem szaggat semmi, ergo szerinted "ki van hajtva"?
-
Neoteric
addikt
válasz TazLeacher #18390 üzenetére
jah.. én az e8200asomat először alapon járattam, amíg nem volt hozzá normális cooler.
amint feltéptem 3.6ra, érezhetőbb volt a gyorsulás.
-
d@minator
addikt
Akit érdekel: Crysis benchmark DX9-High-1280x1024:
E6300@3100MHz + 8800GT - 43,66 fps
E2140@3200MHz + HD4850 - 43,93 fps
Mindkét kártya húzva és feszelve.
Azért lehet, hogy élsimítás használatával az ATI nyert volna?[ Szerkesztve ]
-
MmDorian
őstag
Üdv !
Egy 2600Prőő-t mire érdemes cserélni 25-20ks kategóriában ?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest