- Gigabyte alaplap topik
- ASUS notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell notebook topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
littlelion21
addikt
-
pigatt
őstag
Szerintem nem gáz, mert itt ph-n is olvastam már valahol, ott egy 4870- mellet volt egy 9500, vagy egy 8500gt nem emlékszem már. Tehát ez alapján az elsődleges kárty is mind1 teljesen szerintem, hogy milyen lapban vagy, mert nem sli-t illetve CF-et építesz. Rögtön mondok egy két fórum társat aki így használja, aztán ha ez mellet döntesz akkor majd ők biztos leírják szívesen a tapasztalatokat.
Ui.: ugyanúgy jó lesz a 9600-al is ha az mellett döntesz.
i9 / 4080 / 32"
-
jepetto
csendes tag
ezzel én is tisztában vagyok, de pl.: volt anno 7300GT-m és azt húztam egy picit. Egy idő után szebb lett a grafika,de egy pont után már kockás lett a kép. Ez mitől lehetett? Pontosan meddig szabad húzni egy kártyát? milyen arányban a memóriát és a processzort?(teljesen kezdő vagyok e téren, de nagyon érdekel a dolog)
-
lsc
nagyúr
válasz jepetto #18605 üzenetére
Amennyiben kockásodik a kép akkor a memória nem bírja, 5-10 Mhz-et vissza kell venni és meg kell terhelni úgy a kártyát . A hűtésre kell odafigyelni ha van benne szenzor, 70 fok fölött általában már nem egészséges hosszú távon . Ajánlom még a kártya topicját, ott jobban tudnak segíteni, viszont csodákat ne várj .
Az élet kegyetlen .
-
banderasz77
addikt
Na sokra megyek veletek.
-
banderasz77
addikt
A lényeget tekintve egyszerűen nem tudom mit vegyek. Lehet megvárom a karácsonyt mit hoznak az új szériák, ha egyáltalán lesznek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz banderasz77 #18582 üzenetére
HD4870 hosszabb távon jobb a korszerűbb felépítése miatt. Lassan már normális driver is lesz hozzá...
mod: de ha kivárásra játszol abból baj biztos nem lesz de idén már nem nagyon várható semmi nagy durranás.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
banderasz77
addikt
Én is erre gondoltam, viszont haverom 2 db Sapphire-t is visszavitt mert szarakodott neki és utána GTX260-ast hozott el inkább és elég szépen muzsikál neki. Nem bánta meg a váltást. Szóval inkább várok egy kicsit, hátha kipattan egy isteni sugallat az agyamból, melyik irányba húzzak.
-
T-unit
őstag
válasz banderasz77 #18613 üzenetére
1 fokkal többet nyújt ph-s teszt szerint 4870,viszont ha olcsóbb a gtx260 azt vedd,sztem ilyen egyszerű.
üdv.
-
BemAnyó
senior tag
válasz banderasz77 #18613 üzenetére
Szerintem mindenképpen érdemes megvárni a 4850 X2 est, már csak azért is mert picit talán megvariálja az árakat, ha jól tudom akkor 70K környékéről indul majd itt szeptembert írnak de én nem láttam még sehol se, tehát nem kell sokat várni az tuti
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz banderasz77 #18616 üzenetére
Karácsonyig tuti nem jön, most nyerő szériában van az ATi, amíg nem lép az nV vmit addig az ATi-nak nem érdeke kidobni a piacra. Szóval ha nem sürgős sztem várjál. GTX260, jó, csak most mindenki 4850 lázban ég. Én is azt vettem és számos csalódás ért, a driver egy rakás sz@r, izzik a nyák gyárihűtéssel, de játékokban elé erős szóval nem véletelnül dícsérik csak a hátrányait szeretik elmismásolni.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem Sapphire van, de ez ettől független, az egy slotos hűtéssel mindegyik forró vagy úgy teker a venti, hogy azt hiszed helikopter van a gépedben.
Szóval sztem Spphire DualSlot-ot érdemes venni, vagy az Asus Glaciator-t, Gainward egyedi hűtéses is jó bár abból most sok meghalt. Legjobb a HIS ICEQ 4-ese de az drága és nehézkesen beszerezhető ahogy olvasom a fórumon.#nincsbennetarcsi
-
sylas
tag
jaja a his-t mondjá ka legjobbnak
itt is van már his régebben csak az a4teamnél láttam[link]
van az msi nek az a quad pipe az is van itt az jól hűthet?A múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"
-
roly7
tag
Szia.
Én is gondolkodtam ezen a 4850-en és az lenne a kérdésem h a driver gondot h oldottad meg? És h az említett asus azt mondod jó és nem melegszik annyira és halkabb is?
Még egy utolsó kérdés h szerinted meddig fog tartani az ati főlénye mert eddig én a geforce-okra voksoltam jobban támogatták a játékok?
Jah meg azért félek kicsit az ati-tól mert most egy asus p5b lapom van egy pentium D 925 3ghz és régebben úgy ajánlották h pentium geforce amd ati most nem tudom ven e ennek jelentősége.Előre is kösszi. -
Sefter
veterán
létezik, hogy az újabb kártyák kevesebbet fogyasztanak mint a régebbiek
(4650 vs 2600xt)Psn ID: sefter_hun
-
Qru
MODERÁTOR
Nem, ma már mindegy mihez, mit társítasz ilyen szinten nem akadnak össze. Sztem elég sokáig megtartja az előnyét, kell egy kis idő mire az nvidia vmi olcsó de jó teljesítményű kártyával tud előrukkolni. Ha lenne nekik már kihozták volna, vagy legalább hallotunk volna felőle vmit. De csak nagy csönd van náluk.
Viszont az a proci kicsit gyenge ehhez a vga-hoz, proci limit lesz. Kivéve ha magas felbontáson játszol.
A játékok többsége geforce-ra van optimlaizálva, de sztem az Ati sem szégyenkezhet, több játékot próbáltam és csak gyorsulást tapasztaltam 8800GTS-ről váltva. Képminőségben sem vettem észre eltérést.Gyuri27: Igen, a jó cuccoknak mindig is elkérték az árát.
sylas: Nincs vele konkrét tapasztalatom, a HD 4850 topikban kérdezz utána, h a tulajoknak mi a tapasztalataik velük. De így ránézésre pofás. A referenciánál biztos jobb/halkabb sztem.
#nincsbennetarcsi
-
peterm711
aktív tag
sziasztok!
azt szeretném kérdezni hogy hogyan teljesít a GTX260 a 9800GTX PLUS-hoz képest? Melyik lenne jobb választás?
-
Peetr86
tag
Üdv,
Ismerősöm konfigjába Ati 3870-est szeretne venni, az már 100%,hogy ez a kártya lesz de, hogy milyen gyártó az még nem. Mit ajánlanátok?
Néztem többet is:
[Sapphire Ultimate]
[His]
[Még1 Sapphire]A gép egyébként: E8400, Giga EP43-DS3L, 2GB Geil Black Dragon 1066
köszi
[ Szerkesztve ]
-
Peetr86
tag
válasz littlelion21 #18630 üzenetére
Abból sajna nincs 30-35k (ennyi a keret max) körül amin jó lenne a hűtés
[ Szerkesztve ]
-
littlelion21
addikt
válasz Peetr86 #18631 üzenetére
Mondjuk itt találsz. De sztem máshol is.
Vagy végy ref.hűtőset, aztán ha összejön még egy kis lóvé (~5k) rakj rá egy AC S1 + egy 12-es ventit, oszt' olyan kuss lesz, hogy el sem hiszed.Megéri hidd el, itt egy teszt, látszik a 4850 helyenként 30%-al gyorsabb, és ez csak nőni fog.
Vagy nézd meg a teszt tul.képpeni főszereplőjét; 30k körül fog hamarosan rajtolni, és az is odaver egy 20%-ot...
-
Peetr86
tag
válasz littlelion21 #18632 üzenetére
Akkor azt hiszem tanácsolni fogom,hogy legyen kicsit türelmes
Mivel a cél a lehető legolcsóbb játékra alkalmas vid.kártya vétele lenne mit szólsz a 3850-hez? [Pl ez...] Vagy inkább a kivárás mellett döntsünk?
mod: 3850et azért hoztam fel mert utubeon nézegettem videokat és elég szépen futtatja az is a játékokat.
[ Szerkesztve ]
-
littlelion21
addikt
válasz Peetr86 #18633 üzenetére
A youtube-os videókra nem nagyon alapoznék...
Mondjuk jó szar időpontot néztetek ki, nagyon fent van a dollár. Ha csak egy hónappal hamarabb kedtek bele...De ki tudhatta.Mondjuk ha az olcsóság fontos szempont, akkor nem értem mit keres ott az E8400...sokkal inkább egy E5200, ami kijön 16k-ból, és szinte 100% hogy 3,5Ghz-ig fel tudod húzni, ami már bőven elég.
Az egyetlen lényeges különbség, h az E8xxx szériában 3x-os az L2 cache mérete (6Mb), aminek a játékokra gyakorolt hatása kb. 0.
Tehát a különbözetet simán be lehet fektetni egy AC Freezer7 Pro procihűtőbe, meg akár egy HIS IceQ4 o.c.-s kártyába.Ez már így nagyon állat lenne.
-
Peetr86
tag
válasz littlelion21 #18634 üzenetére
Ment PÜ
-
peterm711
aktív tag
válasz littlelion21 #18628 üzenetére
szal GTX260. köszi. Csak mer már befürödtem egyszer a 6os számmal a Geforce szériákban. és megtudhatnám hogy mér jobb? én ahogy elnézem a paramétereket a 9800GTX plus felette van a GTX260nak, gondolok én magfrekvenciára, memóriafrekvenciára stb. de hangsúlyzom nem értek hozzá.
a pénz meng nem gonda 6GB ram nem elírás, könnyen hozzájutottam, azt is mondhatnám hogy hozzámvágták , én pedig nem ellenkeztem. 64bit vista alatt megyy rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
roly7
tag
Köszönöm. ÖÖÖÖ bevallom egyetlen részt nem értek teljesen azt ha magas felbontáson játszok akkor nem lesz gyenge a procim? Tehát akkor a procim nem is hajtaná ki ezt a karit, mert a procit nem szeretném lecserélni még egyenlőre úgy gondoltam h eladom a mostani kártyát és rádobok úgy egy 20-ast 30-ast. Lehet akkor jobban járnék egy 9800 gt-vel azt talán meghajtja a proci.Most egy Galaxy 8600 gt-vel hajtok és nem tudom mekkora lenne a különbség akár a 9800-as akár az 4850-es esetében, összehasonlító tesztet nem találtam szerinted sokkal jobban mennének a játékok?
-
pozsoka
senior tag
Szevasztok.Lecserélném a kártyámat nvidia geforce fx 5600 kicsit jobbra,hogy több játék fusson,de teljesen impotens vagyok ebben ajánlanátok valamilyet?Esetleg ez Nvidia Geforce 8400 GS 512 MB PCIe ?Gépem adatai : 512mb ram
intel celeron d 346
ASRock 4CoreDual-SATA2Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!
-
Qru
MODERÁTOR
CPU-vga limit fogalmának tisztázásra + teszt: Link.
9800GT helyett jobban jársz egy használt 8800GT-vel. ugyan az a felépítése (csak a neve más a két vga-nak). De még itt is bőven proci limited lesz kivéve ha magas 1600x1200-as felbontás körül/felett játszol. Szóval menni fog a cucc, csak egy gyorsabb procival jóval több fps-t kapnál.
#nincsbennetarcsi
-
rybank
senior tag
sziasztok, milyen vgat tehetnék a gépembe?
-300 fsp
-sempron 1200 (2,1ghz)
- max 1600x1200-as felbontashoz
- csak ATI
olyan kártya kéne bele amit 100%-ig ki tudnék használni[ Szerkesztve ]
-
roly7
tag
Tényleg kössz a választ. Am közben nézelődtem a tesztek között és én is arra jutottam h egy 8800 gt jobb választás lenne ugyan az és olcsóbb. A környékemen lévő számtek boltók árlistáit böngésztem és csak 256 mb-osat találtam de lehet h ez is elég lenne olyan 23-25 k-ba mennek most a 9800 gt pedig 30 k körül és ha a mostanit egy 10 k-ért el tudnám paszolni akor nem is kéne sokat rádobjak.A számok alapján klasszisokkal jobb lenne mint a mostani kíváncsi leszek h a játékokban ez mennyire fog mutatkozni feltéve ha a mostanin túl tudok adni emlékszem azt még 35-ért vettem és nem is az nem is volt olyan rég.
-
Qru
MODERÁTOR
Kicsit kibővítettem/pontosítottam az első hsz-t, modik nem sokára be is teszik:
HD 4650: 55 nm, RV730 mag, GPU: 600 MHz - 64 komplex és 256 darab egyszerű stream processzor. 32 textúracímző, 32 textúraszűrő, ROP egységek száma 8. 512 MB, 400 / 667 MHz, DDR2 / GDDR3, 128 bit-es hubvezérelt memória. A Geforce 9500GT és a 9600 GSO között helyezkedik el teljesítményben, alacsony fogyasztással és melegedéssel de jó tuningpotenciállal (kb 20-25%) rendelkezik, korszerű felépítése miatt napjaink legjobb videólejátszó képességeivel rendelkezik ezért alacsony költségvetésű gépekbe határozottan ajánlott de elhanyagolható árkülönbség miatt a kedvezőbb teljesítményű HD 3850 jobb vételnek számít.
HD 4670: 55 nm, RV730 mag, GPU: 670 MHz - 64 komplex és 256 darab egyszerű stream processzor. 32 textúracímző, 32 textúraszűrő, ROP egységek száma 8. 512 / 1024 MB, 1000 MHz, GDDR3, 128 bit-es hubvezérelt memória. A Geforce 9600 GSO és 9600 GT közé pozícionált kártya. A közel 15%-al gyorsabb 9600 GT ellenére ajánlottabb vétel, alacsonyabb fogyasztása / melegedése és korszerűbb felépítése miatt amiből a jövőben elhúz majd a GT-től. Egy kis töbletráfordítással inkább ajánlott a HD 3870, kiegyensúlyozottabb, erősebb teljesítménye végett.
HD 4830: 55 nm, RV770LE mag, GPU: 575 MHz - 640 darab stream processzor. 32 textúracímző, 32 textúraszűrő, ROP egységek száma 16. 512 MB, 1800 MHz, GDDR3, 256 bit-es hubvezérelt memória. Lényegében ez a kártya egy butított HD 4850. A Gefroce 8800 GT / 9800 GT kihívója. A HD 4850-nél kb 30%-al lassabb a 9800 GT-nél átlagosan kb 10%-al gyorsabb így mindenképpen ajánlottabb vétel mint a zöld páros valamelyik tagja.
A Gefroce oldalon pedig a 9400 GT után:
Geforce 9500 GT: G96-os 65 / 55 nm, 550 MHz-es GPU, 1325 MHz-es stream órajel, 512 MB 500 / 800 MHz-es DDR2 / GDDR3 memómria, 128 bit-es crossbar memóriavezérlő. 16 textúracímező, 16 textúraszűrő, 32 darab skalár stream processzor, ROP-egységek 8 száma, 2 blokk. A HD 4650-nél gyengébb és drágább jelenleg ezért nem ajánlott vétel.
és a 9800 GT bejegyzést is kissé pontosítottam:
Geforce 9800 GT: G92 / G92b-s, 65 / 55 nm, 600 MHz GPU, 1500 MHz-es stream órajelek, 512 MB, 900 MHz-es GDDR3 memória, 256 bit. 56 textúracímező, 56 textúraszűrő, 112 darab skalár stream processzor, ROP-egységek száma 4 blokk. Lényegében megegyezik a 8800 GT 512MB-al, a különbség csupán az, hogy ismeri a Hybrid Power techonlógiát és egyes példányai csökkentett csíkszélességű G92-es magot kaptak, mint a 9800 GTX+. A teljesen egyező felépítés miatt inkább ajánlható a 8800 GT 512 MB-os kártya illetve a HD 4850-nél kb 43%-al gyengébbek ezért nem ajánlott vétel.
Ha van ellenvetés kérem jelezzétek!
#nincsbennetarcsi
-
MmDorian
őstag
Üdv !
Egy olyan gépbe ami jóformán csak csére kell ez a vga jó lehet 20k ért ?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MmDorian #18647 üzenetére
2900 GT nem vmi nagy ágyú, a rosszul sikerült R600-as magok vannak rajta. Inkább keress HD 2900 PRO-t, tuningban sokkal jobb megy mint a GT. Elég a 256 bit-es, mert az 512 bit előnye csak nagyon magas felbontáspon illetve 3DMark-ban jön csak elő. Itt az aprón kapsz PRO-t használtan garisat bőven 20k alatt is.
roly7: Itt egy teszt a 8800 GT 256-ról, fussd át! Sztem a procidhoz jó ez is, mert úgy is proc limit lesz nem vga limit. Pontosabban közelebb leszel az "ideális" vegyes limithez így nem kell álmatlanul forgolódnod, hogy erősebb procit kell venned. Így gazdaságosabb, hiába a drágább vga ha nem tudod kihjatani akkor feleslegesen romlik a pénzed a vga-ban.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
rybank
senior tag
válasz Tomate #18644 üzenetére
msi 3850 13,8k
msi 2600xt 12,1
sapph 3650 12,5k, teljesítmény ben nem éri meg jobban a 3850?, az elmenne?
ha jól olvastam majdnem 2x olyan gyors, és csak 1,7k+
, de nem okoskodni akarok, mert tudatlan vagyok, szóval bocsi, mert lehet nálam nem menne így, de relatíve nem 2x szer jobban menne az is?
bocsi, hát de hülye vagyok, viszont ehhez már proci is kellene, nah tényleg bocsi a szétoffolásért
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Elektromos autók - motorok
- Gigabyte alaplap topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- ASUS notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Dell notebook topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic