Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hrabo86

tag

Sziasztok!

Adott az alábbi elég régi konfig:

LAP : ASROCK H87 Pro4
    CPU : INTEL Core i5-4570 (3.2GHz, viszont csak gyári hűtővel!)
    RAM : (1db) CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 CMZ8GX3M1A1600C9
    VGA : ASUS GTX660 TI-DC2-2GD5 GTX660Ti 2GB GDDR5 PCIE
    Ház : ZALMAN Z9 Plus (-> hely van bőven)
    PSU : FSP Raider 550

Monitor: LG 27MP68VQ-P
    Anyagi keret: 100k körül a legnagyobb fps növekedéssel ideiglenes (1-1,5 éves) megoldásként, legjobb ár/érték arányban.

Viszont jelenleg nincs (és a következő 1 évben se nagyon lesz) túl sok időm játszani, így fölöslegesen nem akarok (az egész jó árak ellenére se) egy full új konfigot összerakni. A cél tehát játékra, és leginkább FPS, multiplayer típusra.
    Tudom, már elég nehéz lenne fejleszteni a meglévőt, de egy videokártya csere még sokat számítana szerintem, bár meglepően pl így is 45-50 fps-en eldöcög a PUBG (FHD med-low graf) vagy a Prey is 40-45 fps-en (FHD mid-high grafon), mindeközben a GPU 100% kihasználtság, CPU 55-60%, RAM 75-80%. Viszont főleg multiplayer alatt az FPS droppok, kisebb befagyások/akadások egyre jobban zavarnak.

Ahogy olvastam, fejlesztésnél jelenleg a legnagyobb gondot a gyenge proci okozná, hiába vennék legszívesebben legalább pl egy gtx1660ti-t, az nagyon csúnyán "bottleneck"-elne, de még az RX580 is...
    Jelenleg ezt a határt (ha ez az oldal megbízható, akkor) a gtx1060, vagy az RX570 kártyával nem lépném csak át, de mégis 2x annyi fps-em lehetne. Ráadásul kompatibilis is lenne minden mindennel, ha nem tévedek, és 50k-ból ki is jönnék gtx1060 6gb-al használtan. Vagy egy rx570 8gb-os vadi új kártya is csak 50k, ami ha jól láttam csak 2-4%-al lassabb a gtx1060 6gb-nál, de mégis 3 év garival simán el tudom adni másfél év múlva minimális anyagi veszteséggel.

Esetleg ram-ot is lehetne bővíteni, (azért is csak 1x8gb-ot vettem anno, de aztán csúnyán felmentek az árak és elmaradt a bővítés és kijött a ddr4 is,) de az alaplap sajnos ddr4-et nem fogad. A ddr3 1600Hz-el meg ha jól tudom nem sokat fogok érni játék alatt, ha duplázom 16gb-ra se. A 8gb így se nagyon szokott elfogyni, főleg hogy ISLC-vel automatizáltan törlöm a standby memóriát, ha 1gb alá esik a szabad. De javítsatok ki, ha itt is tévedek esetleg. Persze tudom lenne már csak a dual channelnek is haszna, és szerencsére a régi RAM-om típus szerint még egy az egyben megvehető újonnan is 13k körül, de kicsit pazarlásnak tartom, eladni is nehéz lesz másfél év múlva teljes gépcserénél szerintem.

Először is köszönöm, ha idáig elolvastad, próbáltam összeszedni az infókat, amikre a napokban utánaolvastam. Másrészt pedig a kérdés adott, minnél olcsóbban ideiglenes megoldásnak mit tudtok ajánlani az esetemben és a jelenlegi konfigomhoz? Mire kell esetleg figyelnem, pl nem kellene mondjuk a gyári proci hűtőt is cserélnem?

Köszönöm előre is a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák