- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
justice84
aktív tag
Sziasztok.
Ups-s (analog) kábeles tv adások vételére van valamilyen ajánlott tv tuner?
-
SZN
tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy analóg kábeltv-hez van egy ősrégi pci kártyám, amivel tudom nézni a tv-t. De a kép minőség, illetve a felbontás szörnyű. Szóval, az lenne a kérdésem, hogy ez amiatt van, hogy a kártya régi vagy amiatt hogy analóg a tv, tehát nem lesz jobb a kép, egy új kártyával sem. Csak azért kérdem, mert közben láttam, hogy újra van a korábban javasolt pci kártya: AVerMedia AVerTV Express 009 M798B![ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Csinálj szerintem egy screenshotot róla, mert szörnyű minőség elég relatív
(#13908) Atomantiii:
hogy érted az összehasonlítást? Ugyanaz a fajta tuner kétféle sugárzással vagy két féle tuner ugyanazzal az adással? Nem tudtam, hogy a kínai kombó tunerből több változat is van.[ Szerkesztve ]
-
Atomantiii
addikt
válasz azbest #13912 üzenetére
A sima DVB-T verziós ez lenne: http://logout.hu/bejegyzes/azbest/usb_dvb-t_tuner_rtl2832u_r820t.html
Míg a másik a DVB-T2-őt tudó verzió lenne: http://logout.hu/cikk/dvb_t_t2_c_fm_dab_usb_tuner/bevezeto.html
Vagyis nálam a második verzió erősebben veszi ugyanazt a jelet, tehát stabilabb a működése, nem annyira érzékeny a tunerje, mint az első verziónak.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Atomantiii #13914 üzenetére
Ja így már értem.
btw az érzékeny szót azt hiszem itt pont fordított esetre szokták használni
-
Bozek
nagyúr
válasz pusihusi #13913 üzenetére
99%, hogy nem. A Rev1-essel még működhet, de a Rev2-es nagyon gáz lett, én visszaküldtem az eladónak. Igaz, nálam Tarr a szolgáltató, de volt itt a topic-ban olyan is, akinek Digi és neki se ment.
Más: Az Alcor DTV Duo-hoz (AF9015) nem tud valaki Win 8.1-es drivert? Nálam kékhalál van, amikor kiválasztok egy DVB-T csatornát, ha felerőszakolom a hivatalos drivert... Vissza is álltam Win 7-re.
[ Szerkesztve ]
-
Nem_jo
csendes tag
Sziasztok!
Hát nekem most már van tapasztalatom. Nem kevés.
Végig olvastam a korábbi hozzászólásokat, és itt-ott egyezik a véleményünk, de alapvetően másképp látom a dolgokat.
Kezdem a vásárlással. Amikor hazahoztam kipróbáltam, egyetlenegy adót nem talált, se földit se kábelest. Visszavittem a tunert (Delock 61959 USB 2.0 DVB-T / DVB-C vevő). Egy hét alatt nem tudom mit csináltak vele, de amikor visszakaptam már működött. Xp-n is és Win7-en is. Teljesen egyformán. Azt nem tudom egyesek miért "mentek el" Finnországig, ui. a szomszédos Ausztria, vagy a nem túl messze levő Németország ugyanolyan jó (vagy mondhatom: ugyanolyan rossz). Húsznál több országot megpróbáltam, és e 3 ország eddig a legkevésbé rossz. A többi országnál általában 714 MHz nél talál első adót, van amelyik (Ausztrália) amelynél csak 746 MHz-nél. Teljesen következetesen találja vagy éppen nem találja meg a létező csatornákat. Az eddigi 3 legjobbnál (Emlékeztetőül: Német, Osztrák, Finn) 354 MHz-nél. Van, ahol 800 MHz után már nem talál egyet sem.
Maga a szolgáltatott kép - szerintem - kiváló. Full HD-ben is rögzíthető az adás, és természetesen szerkeszthető. Mpg kiterjesztésű fájlokat készít, amit minden videoszerkesztő ismer.
Üdv.: JomethNem_jo
-
Nem_jo
csendes tag
válasz Nem_jo #13918 üzenetére
Igen, erről a tunerről ( Delock 61959 USB 2.0 DVB-T / DVB-C vevő ) írtam, ahogy az előző levelemben is zárójelbe beollóztam a típusát...
Nekem ugyan 15 300 Ft-ba került, és nem bántam meg - eddig. Nekem stabilnak tűnik, az egyetlen és egyúttal elég nagy hibája, hogy az alsó (100 MHz körüli) frekvenciákon nem talál adót (eddig több mint 20 országra kipróbáltam). Itt vannak az én szolgáltatóm (digikábel) közszolgálati adói elhelyezve. Értelemszerűen ebből egyet sem tudok fogni. Átmeneti megoldásként erre a célra a MinDig-tv légi csatornáit veszem igénybe, így gyakorlatilag minden tudok fogni vele, mindössze antenna és persze csatornalista-váltást kell elvégeznem.
Újabb örömteli problémám, hogy felvételkor mindkét hangcsatornát felveszi (pl. az angolt és a magyar szinkront is), amit lejátszáskor ki lehet választani (alapértelmezésben: magyar). Ezt viszont szerkesztés (vágás) után elveszítem. Nem találtam eddig megoldást e problémára...
Üdv.: JomethNem_jo
-
bmakszim
senior tag
Sziasztok!
Nemigazán vagyok otthon a témában. Létezik olyan eszköz melynek segítségével a HUMAX DIGI+IV típusú beltérim képét rávarázsolhatnám a laptopomra? Rosszalkodik ugyanis a TV-m, viszont azért a kevés sportműsorért, amiért néha bekapcsolom, nem szívesen vennék újat.
Olyasmi dologra gondolok, melynek van mondjuk scart, vagy RCA video bemenete és USB-n ráköthetem a laptopomra. -
azbest
félisten
válasz bmakszim #13922 üzenetére
Nocsak, ebből több fajta is van, mert találtam olyan útmutatót és képet is ahol máshogy néz ki a hátlap [link]
Ha lan-on nem lehet rácsatolakozni az adás nézése céljából, akkor valószínűleg valamilyen usb video digitalizáló vagy video bemenetes tuner kell. A legolcsóbb digitalizáló talán ez: [link].
Új tunerek közt nem nagyon találni már csak analógot, de van olyan usb tuner aminek van videobemente is az antennán kívül.Abból az olcsó digitalizálóból legalább négy féle létezik, de külsőre egyformák, lutri, hogy melyik fajtát kapod. Bár ez főleg linuk alatt lehet érdekes, mert ott nem mind támogatott [link]
[ Szerkesztve ]
-
Nem_jo
csendes tag
válasz klaczi #13921 üzenetére
Köszönöm e hozzászólást (Klaczi), hasznos volt számomra, bár a sikerem nem mondható teljesnek. Tetszik hogy a program magyarul beszél velem, én a DVB Viewer V5.3.2 demo változattal próbálkoztam. Kábeles keresésre nem tudtam rávenni a progit, csak földire. Ennél is megtalálta a kábeles csatornákat, de csak 714 MHz-től felfelé. Ugyanúgy 81 adót talált a 122-ből, mint a sokat (és joggal) szidott TotalMedia magyarországi beállítással. Az alsó (100 MHz körüli) frekvencán levő adók tehát innen is hiányoznak. A probéma továbbra is probléma maradt...
Üdv. JomethNem_jo
-
lsc
nagyúr
Üdv
Notin szeretnék tv-t nézni, egy ilyen [link] "kütyüt" néztem ki, ezzel megoldható?Az élet kegyetlen .
-
azbest
félisten
Ha jó a vétel nálad, akkor majdnem mindegy szerintem, ha nem, akkor mindenképp komolyabb antenna kell. Egyébként szerintem nincs köze a terratec céghez annak a tunernek, valószínűleg kamuból írták rá, de egyébként megegyezik a noname változatokkal.
Inkább arra érdemes figyelned, hogy a legtöbb tuneren mcx csatlakozó van, amihez kell egy mcx-coax (pl ilyen, ilyen) vagy mcx-f csatlakozós átalakító (pl ilyen), hogy komolyabb antennát rádughass. De persze van olyan, amire a normál koax csatlakozó megy.[ Szerkesztve ]
-
qpakcovboy
őstag
Sziasztok.
Budapesten digit tv szolgáltatása mellett használok egy Amiko hd8240 tunert. Az utóbbi időben egyre több csatorna tűnik el, illetve az alsó info sávban nem annak a filmnek a címét írja ki amelyik éppen megy.
Találkoztatok már hasonló problémával? -
Nem_jo
csendes tag
válasz klaczi #13921 üzenetére
Nálam a DVBViewer nem nyert! A magyar nyelvűségét leszámítva rosszabb, mint amit a CD-n mellékeltek. A hardvert a Win nem tette fel, sőt még a neten sem talált megfelelőt. Így természetesen nem is működhet. A saját CD-ről telepített driverrel a keresés eredménye csak 714 MHz felett látszik. Ennél már jobb a TotalMedia, az néhány országnál már 354 MHz-es adókat is talál. Vagy a hardver nem alkalmas többre, vagy én csinálok rosszul valamit. Ez utóbbinak jobban örülnék, mert azon még lehet segíteni... A hardver (USBtv) olyan amilyennek legyártották. Nem lehet véletlen, hogy az országok 80%-ánál (több mint százat kipróbáltam már) 714 MHz-nél van az első találat.
Üdv.[ Szerkesztve ]
Nem_jo
-
daikonblaze
csendes tag
Sziasztok
Szeretnèm a segítsègeteket kèrni. Van egy Dell P2314H monitorom.
Ezen szeretnék mindig tv extrát nèzni a számítógèp bekapcsolása nèlkül.
Laikuskènt azt gondolom, ha vennèk egy set top boxot, ès összekötnèm vele a monitort hdmivel akkor müködne a dolog. Viszont láttam hogy vannak ilyen külsö conax kártya olvasós tv tunerek ès a monitoron is van usb port.
Szóval ha vennék egy ilyet müködne a dolog? Illetve pontosan milyet vegyek?
(Bocsánat a helyesírási hibákèrt telóról írtam)
A válaszokat előre is köszönöm. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz daikonblaze #13936 üzenetére
Nem működne. A monitor USB-je gondolom csak HUB.
A Set Top Box használata járható út.
Üdv: Attila @ www.proav.hu
-
daikonblaze
csendes tag
válasz Avermedia_hu #13937 üzenetére
Köszönöm a választ. Akkor marad a set top box.
Még egy nagyon amatör kérdés.
Analóg kábeltévét is rà lehet kötni a boxra?
Mert jelenleg még ebben a hónapban az van, àprilistól lesz a mindig tv. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz daikonblaze #13938 üzenetére
Ha az STB tudja az analógot, igen. Ha nem tudja, nem. De 1 hónap miatt nem hiszem, hogy érdemes venni analóg beltérit.
A mindigTV sima ügy, ahhoz olcsón van STB is. (DVB-T)Üdv: Attila @ www.proav.hu
-
ggg1
aktív tag
Sziasztok!
DVB-C-hez mi most a jó tuner, amit kapni is?
Ideális lenne, ha lenne: USB, CI-aljzat. Normális árban.
De racionális lehetőség híján elgondolkodnék róla, hogy ezekről lemondjak.Terratecnél találtam, de azt nem kapni.
Van (volt) külső usb stick ci nélkül, és jóval drágábban usb doboz ci-vel.Ezt a Delock-ot, amiről föntebb vegyesek a tapasztalatok, most nem kapni.
Avermedia-nak tetszenek a szolgáltatásai, de ott meg csak
a PCI-e kártyát találtam, ci-t meg egyáltalán nem.Szóval akkor mit vegyek, ami jó is, kapni is?
-
Avermedia_hu
senior tag
Most kaptam az infót, hogy Április végén- Május elején érkezik az USB DVB-C tunerünk.
Rövidesen megosztok több információt róla facebookon és a Prohardveren is.Ha valakinek van kedve tesztelni megjelenés előtt egy blog vagy youtube eredmény megosztással, az keressen itt a prohardveren.
-
Bozek
nagyúr
válasz Avermedia_hu #13942 üzenetére
CI-aljzat is lesz benne?
(#13940) ggg1: USB, CI és normális ár? A három közül kettőt választhatsz.
-
ggg1
aktív tag
válasz Joke21 #13943 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
Ha Linux alatt megy, akkor biztosan Windows alatt is fog. :-)
De azt hiszem, első körben megpróbálnám kihagyni az Alibabát
meg a negyven rablót, és próbálnék valamit idehaza beszerezni.Ha viszont külföldről venném, akkor jóval nagyobb lenne a választék,
és akkor biztos nem egy ilyen stick lenne a kiszemelt, hanem egy nagyobb
usb doboz ci aljzattal, és akkor jönnének a Digi kódolt csatornák is.Egyébként tv-m az már van, nem is elsősorban arra kell, hanem egy
HTPC-hez a háttérben felvételekhez. Meg, ha tudná mondjuk
az Avermedia féle media streaminget mobil eszközökre,
akkor akár a másik szobából is használható lenne táblagéppel.Még egy olyan megoldással is szemeztem, mint a HomeFree Duet,
de ez tegnap óta átkerült a honlapon a kifutott termékek közé,
és egyébként sem tudom, hogy ez mennyire felelne meg
az igényeimnek, milyen hátulütői lehetnek egy ilyen eszköznek. -
ggg1
aktív tag
Hát, azért írtam normális árat és nem olcsót, mert realista vagyok.
És azt is írtam, hogy a feltüntetett paraméterek tekintetében
kompromisszumokra is kész vagyok.Tehát, ha nagyon kell, akkor van egy PCI-e aljzat, de a másik
mini-itx htpc-men már nincs, és ha nagyon kell, akkor nem nézem
ezen azt a pár kódolt csatornát, hanem marad a tv-ben a CI modul...Szóval egyelőre tapogatódzom: kompromisszum, ár-érték arány.
A Terratec honlapjáról rendelhetők ezek:
Kicsi CI nélkül 80 euró
Doboz táppal CI aljzattal 150 euró, és van műholdas változata isHa 150 EUR a reális ár, akkor bele fog férni, de ha külföldről rendelem,
akkor azért végig fogom futni az e-Bayt, meg a távolkeleti rendelős oldalakat is,
ezért is írtam ide, hátha van valami alternatív dologgal tapasztalat. -
ggg1
aktív tag
Avermedia-ban az is szimpatikus, hogy azt írja: "Real-time recording to H.264 codec"
Ha ez nekik is ugyanazt jelenti, mint nekem, akkor reménykedhetek, hogy nem
MPEG-ben kell mentenem az egyébként MPEG műsorfolyamot.
Erről pl. a Terratec oldala mélyen hallgat, tehát lehet, hogy az nem tud ilyet.(i5 Haswell-ről beszélünk, hardveres H.264 támogatással, úgyhogy a hardverrel
nem lesz gond, max. egy kicsit jobban pörög majd a venti felvétel közben.) -
Avermedia_hu
senior tag
A h.264 felvétel eléggé alap. Főleg mivel a jel is abban érkezik digitálisan.
Ezt más gyártó terméke is valószínűleg tudja.Linuxban AVerMedia gyenge. De windowsban erős, Win10 driver is lesz előbb-utóbb.
Az információ, a szoftver támogatás, az elérhető technikai támogatás fontos. Nincs is ingyen.
A hardver stabilitáson túl, a fentiek indokolhatják, hogy valaki AVerMediat vegyen.Elnézést az "reklámért" kerülni szoktam. Most adta magát, hogy megírjam.
-
Bozek
nagyúr
válasz Avermedia_hu #13948 üzenetére
"Főleg mivel a jel is abban érkezik digitálisan"
Ez azért így ebben a formában nem teljesen igaz. Tarr-nál például a DVB-C-s adás esetében az SD csatornák MPEG2-ben jönnek, csak a HD H.264-es. És ahogy tudom, a többinél sincs ez másként, valamikor volt valahol egy táblázat erről.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Politika
- Horgász topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Automata kávégépek
- NVIDIA® driverek topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Eladó Nike FlyStepper 2K3
- Linksys Wireless Print Server for USB2 WPS54GU2
- Xbox Series X 1TB + 1 játék + dokkoló -konzol beszámítás ok!-
- Niels Gammelgaard koktélbár (zsúr)kocsi és/vagy éjjeliszekrény eladó! - KRI 1988 serving cart
- használt, független Huawei Y5 2018 (16GB tárhely, 2GB RAM) töltővel, kábellal eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest