Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz jeni #55543 üzenetére

    Elvileg ha nincs használat alatt, az idők végezetéig el kéne állnia. Elméletileg nem lecsókolbász, hogy megromoljon. Gyakorlatilag meg több esetet olvastam, hogy valaki használt egy rövid ideig SSD-t, de aztán vett egy nagyobbat, és az eredetit betette egy fiókba pár évre, mire újra elővette, már bekrepált, pedig nem sok üzemóra volt benne. Ezért szoktam rajta viccelődni, hogy üvegvitrinbe kitéve is tönkremegy.

    Az üvegvitrin úgy jön a képbe, hogy még pár éve volt néhány ember a topikban, aki annyira féltette az SSD-jét (akkor még jó drágák voltak), hogy inkább nem írt rá semmit, csak az OS futott róla, de semmilyen más programot nem telepített rá, mindent áthelyeztek róla a lassú HDD-re, alkalmazásokat, játékokat, swapet, böngészőcache-t, stb.. Ez persze hülyeség, mert akkor sem kellett kímélni őket, ezért hecceltem őket azzal a szöveggel, ha már megvették drága pénzért, nehogy használják már, fusson csak minden a lassú HDD-ről, az SSD-t meg tegyék ki üvegvitrinbe, de ott is csak napszemüvegben lehet nézni, nehogy szemlenyomatos legyen, mert az vitrinüvegen keresztül is árthat neki :DDD

    Persze nem mondom, hogy a szóban forgó Samu Pro is tönkre fog menni, ezt nem lehet előre tudni. Ha mégis elromlik, és gariban már nem tudnak ugyanolyat adni, akkor jogilag az eredeti vételárat kéne visszafizetni, de sok bolt trükközik ezzel, és inkább cseréli egy hasonló aktuális modellre, vagy valami olcsó termék árát akarja visszaadni, nem az eredeti árat.

    Egyébként SSD-nél a 10 év garinak semmi értelme nincs. 5 év után elértéktelenedik amúgy is, meg kicsinek fog számítani. A legtöbb ember 5 éven belül úgyis cseréli, addig meg felesleges kímélni, minél több írást ki kell venni belőle, mielőtt tönkremegy vagy le lesz cserélve, hogy ne legyen potyára íráslehetőség benne hagyva, mert az pénzpocsékolás. Lecserélés esetén be lehet fogni pl. USB-SATA adapterrel pendrive-nak is, vagy áttenni egy régebbi gépbe és ott tovább használni.

    A 850 Pro 256 gigás még nem olyan régi SSD, még nem avult el. Azt érdemes simán használni. De 10 év múlva már semmit nem fog érni.

Új hozzászólás Aktív témák